Październikowe szczęścia 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Paulina2344 wrote:Dziewczyny co używacie na bolące nogi. Tak mnie bolą że nie mogę chodzić
Phlebodia, na poprawę krążenia. Ale dobrze byłoby to skonsultować, chociaż jest to lek bez recepty. Mi bardzo pomaga.
Malinka co do zamówienia ze smyka, wydaje mi się że to pomyłka. Dużo zamawiam, ale nigdy nie było takiej różnicy. Ale mi się osobiście bardzo podoba ten komplet
Ja już od dłuższego czasu nie śpię na brzuchu, co więcej nie mogę też na plecach, bardzo mi się wtedy brzuszek napina, więc chcac niechcąc śpię na bokach. I mam już spory brzuszek, na wadze jakieś 4-5 kg na plusie. -
Blu wrote:Malinka co do zamówienia ze smyka, wydaje mi się że to pomyłka. Dużo zamawiam, ale nigdy nie było takiej różnicy. Ale mi się osobiście bardzo podoba ten komplet
-
Ja biorę Magne b6 i Asmag forte. Obydwa są zarejestrowane jako leki.
Ten artykuł o spaniu mnie nie przekonuje już z samego faktu, że w 28 tygodniu, czy też w trzecim trymestrze nie ma czegoś takiego jak poronienie - jest wtedy poród przedwczesny. Ja śpię jak tylko mogę - mam zbyt duże problemy ze snem żeby wybrzydzać z pozycją. Nie zawsze dobrze się czuję na lewym boku, bo macica mi się kurczy na lewym bardziej.tym_janek lubi tę wiadomość
-
ChicChic wrote:Ja się strasznie boję, że się coś stanie, ze coś pójdzie nie tak. Jak z tym walczyć? Nie boicie się o Wasze maleństwa ?
Ja też tak mam i raczej każda tak ma.A jak walczyć? Znaleźć sobie inne zajęcia i myśleć pozytywnie! Niby taki banał, ale taka prawda. Jak zaczynają mi przychodzić do głowy nawet takie pomysły, że "czy aby na pewno lekarz mi wszystko mówi". No to sama sobie mówię, żebym nie przesadzała. Ale najczęściej też rozmawiam z mężem albo z mamą. I oni mnie bardzo uspokajają też.
-
ChicChic, lepiej powstrzymaj czarne myśli i ciesz się ciążą. Na to co będzie i tak nie mamy wpływu.
A ja oglądam laktatory na aliexpress, chciałabym elektryczny i powiem Wam, że kuszą za tą cenę. No i komentarze dość pozytywne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2018, 14:53
-
Zamówiłam 4 komplety na Aliexpress. W zasadzie moja mama zamówiła:)
Ciekawa jestem, bo jeszcze nie zamawiałam stamtąd nic. Na razie minęło 3 tygodnie.
https://www.aliexpress.com/snapshot/0.html?spm=a2g0s.9042647.0.0.23bc4c4dasQOAO&orderId=92197916482487&productId=32833124349
https://www.aliexpress.com/snapshot/0.html?spm=a2g0s.9042647.0.0.7b784c4dm11FyJ&orderId=92197916442487&productId=32761273402
https://www.aliexpress.com/snapshot/0.html?spm=a2g0s.9042647.0.0.3d234c4d5y3bns&orderId=92197916462487&productId=32817961650
https://www.aliexpress.com/snapshot/0.html?spm=a2g0s.9042647.0.0.3d234c4d5y3bns&orderId=92197916472487&productId=32859868234
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2018, 14:59
-
Och, ja ciągle zamawiam stamtąd. Jestem już uzależniona, no i chyba laktator też zamówię.
Czekam już na personalizowaną zawieszkę do smoczka hihi.
Spokojnie wszystko idzie nie krócej niż miesiąc, sprawdzaj na trackingu i pilnuj czasu ochronyWiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2018, 15:05
-
Intensywny dzień - pakowanie, wizyta u gina, zakupy na wyjazd i zajęcia wwr. W końcu siadłam od rana. Brzuch trochę boli, jak nie przejdzie po godzinie wezmę nospę.
Eliza ładnie rośnie, ogólnie wszystko się polepszyło. Mała waży ok 700g (czyli tyle ile Wiki w dniu porodu), szyjka się wydłużyła mimo że wcale się nie oszczędzałam. Odetchnęłam trochę, będę spokojniejsza jak przekroczymy 28tc.
Co do spania to ja śpię na bokach, na zmianę prawy i lewy, trochę na plecach. Przecież przez sen i tak nie da się kontrolować tego w jakiej pozycji śpimy.OlinkowA, kamkam, Cukierniczka, Buko, Kathrine, tym_janek, Bajka111 lubią tę wiadomość
-
1Malinka1 wrote:Karo_Wi jeżeli mogę zapytać biopsję miałaś w tym samym miejscu co ostatnio? w sensie, że odrosło Ci coś? Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i przykro mi, że musisz przechodzić stresy. Cieszę się, że z malutką w porządku, kamień z serca. Co do lekarza to pewnie należy od tych, którzy w zależności od dnia są albo bardzo mili albo bardzo gburowaci. Dobrze, że trafiłaś na lepszy dzień
Nie odrosło mi dokładnie w tym samym miejscu. Wcześniejszego guza miałam tuż pod żuchwą, ale bliznę operacyjną mam w zmarszczce na szyi (mniej więcej tam, gdzie u facetów wypada jabłko Adama, tylko bardziej w bok). Zrobili tak, żeby nie było widać i faktycznie nie rzuca się w oczy. I dokładnie pod tą blizną zrobił się guzek. Nie odrósł mi, wtedy miałam guza gruczołowo- torbielowatego (rak o wysokim stopniu złośliwości), a teraz urósł gruczolak wielopostaciowy. To jest nowotwór łagodny, ale jak za długo siedzi pod skórą to może się zezłośliwić. Wycina się go z dużym marginesem i obserwuje, czy nie odrasta, bo lubi to robić w tym samym miejscu.
Zachodząc w ciążę liczyłam się z tym, że coś się może pojawić. Nie zaskoczył mnie ani zbytnio nie zmartwił sam w sobie, po prostu dużo mi się zwaliło na głowę w tym miesiącu. Cieszę się, że jest łagodny i po wycięciu będę miała go z głowy.
-
Jestem po zakupach w Świecie Dziecka i po zamówieniu w aptece internetowej. Powoli na liście zostaje coraz mniej rzeczy
No i jeśli chodzi o wyprawkę- mam pytanie. Chodzę z mężem na spotkania z położnymi (dziewczyny są jeszcze studentkami, więc nie tracimy czasu na reklamy) i mieliśmy za zadanie wybrać z dostępnych obrazków rzeczy do kąpieli i po niej. Wybrałam emolienty do mycia zamiast "mydła w płynie" czy "mydła w kostce"- i byłam bardzo zaskoczona, bo te dziewczyny twierdzą, że to duży błąd. Że emolienty powinny stosować tylko dzieci z alergią skórną, AZS itp. A na sam początek będzie dobre mydło w płynie dla dzieci (nie w kostce, bo to siedlisko bakterii), tak samo jak zamiast oliwki po kąpieli powinno się raczej wybierać balsamy dla dzieci.
Stąd moje pytanie- jakie żele/mydła do kąpieli polecacie? Ziajka? Babydream z Rossmanna? Czy jakaś inna firma? I co po kąpieli? Smarować czymś skórę?
Akurat takie rzeczy do kupienia zostawiam na sam koniec, ale oglądając listę zakupów tak mi się przypomniało