Październikowe szczęścia 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Gosia ja miałam nawet raz 8 i nic lekarka nie mówiła o tym. Teraz spadło mi do 6 więc w normie
Zaczęłam spać bez majtęk jak radziła mama ginekolog (chodz zawsze i tak spałam jedynie w spodenkach ale częściej jednak w samych majtkach) i dziwne upławy i wszystkie podwyższone wyniki w moczu zniknęły więc myślę że to od tego, nawet sama ginekolog powiedziała że najlepsze wyniki teraz i nawet śladu jakiejkolwiek infekcji
-
Milano wrote:Gosia ja miałam nawet raz 8 i nic lekarka nie mówiła o tym. Teraz spadło mi do 6 więc w normie
Zaczęłam spać bez majtęk jak radziła mama ginekolog (chodz zawsze i tak spałam jedynie w spodenkach ale częściej jednak w samych majtkach) i dziwne upławy i wszystkie podwyższone wyniki w moczu zniknęły więc myślę że to od tego, nawet sama ginekolog powiedziała że najlepsze wyniki teraz i nawet śladu jakiejkolwiek infekcji
-
gosia1991 wrote:Hmmm ja zawsze się bez majtek, w spodenkach a pH 7 miałam od samego początku a teraz 7,5...
Hmm to niestety nie pomogę od czego mogło wzrosnąć. Mogę napisać tyle, że moja ginekolog nigdy nic o tym nie mówiła jak miałam podwyższone a więc nie było nic ważnego raczej. -
Milano wrote:Hmm to niestety nie pomogę od czego mogło wzrosnąć. Mogę napisać tyle, że moja ginekolog nigdy nic o tym nie mówiła jak miałam podwyższone a więc nie było nic ważnego raczej.
-
1Malinka1 wrote:A zwariujemy to chyba wszystkie. Choć poprawcie mnie jeżeli się mylę, przy drugiej ciąży nie ma takiej paniki ja przy pierwszej (?).
Szczerze mówiąc to ja jakoś spokojniej przeszłam pierwszą ciążę. Bez żadnych ataków paniki, bez takiego wsłuchiwania się w ruchy. Wszystko było zupełnie inaczej. Czas mijał mi od wizyty do wizyty i tyle.Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016 -
Milano wrote:Czy już kupujecie wózki? Ja właśnie się zastanawiam czy pod koniec miesiąca już nie zakupić, to samo pytanie odnośnie łóżeczka? Nie wiem czy już kupić czy to jeszcze za szybko? Na kosmetyki chyba jeszcze czas czy myślicie żeby już coś brać? Ja chyba zakupie kosmetyki Dermy- mają dobry skład.
My wózek już dawno temu kupiliśmy, stoi spakowany w karton u moich rodziców. Podobnie z łóżeczkiem- jeszcze czasem korzysta z niego córka mojej siostry, więc pewnie dopiero we wrześniu przewieziemy do nas do mieszkania. Jak masz miejsce na kartony (bo szkoda, żeby stało rozłożone i się kurzyło),to kupuj już teraz.
Jeszcze mi się przypomniała taka anegdota- moja siostra krzyczała na swojego męża, że zwariował i skręcił łóżeczko w 33 t.c. Awantura była ostra, bo po co łóżeczko ma stać i zbierać kurz. Tydzień później urodziła
Na kosmetyki myślę, że jeszcze jest czas. Planuję zakupić dopiero we wrześniu, tak jak i leki (np. paracetamol od pierwszego dnia życia czy witaminę D dla dzieci), żeby data ważności się zaraz nie skończyła. A dziś przyszła do mnie paczka z Gemini, zamówiłam termometr, aspirator do nosa Frida z filtrami, gaziki jałowe, płatki bawełniane i patyczki dla uszu dla dzieci. To może leżeć i czekać
gosia1991 poczekaj do wizyty u lekarza, może to nic takiego. W internecie- oprócz tego, co wymieniłaś- napisali jeszcze, że zasadowy odczyn moczu może świadczyć o źle pobranej próbce. Może za długo leżał zanim został oddany do badania? Bo rozumiem, że pozostałe parametry masz w normie?
Ja nawet nie wiem, ile mój mocz ma pH: mam wpisane odczyn- kwaśny i tyle. -
Karo_Wi wrote:My wózek już dawno temu kupiliśmy, stoi spakowany w karton u moich rodziców. Podobnie z łóżeczkiem- jeszcze czasem korzysta z niego córka mojej siostry, więc pewnie dopiero we wrześniu przewieziemy do nas do mieszkania. Jak masz miejsce na kartony (bo szkoda, żeby stało rozłożone i się kurzyło),to kupuj już teraz.
Jeszcze mi się przypomniała taka anegdota- moja siostra krzyczała na swojego męża, że zwariował i skręcił łóżeczko w 33 t.c. Awantura była ostra, bo po co łóżeczko ma stać i zbierać kurz. Tydzień później urodziła
Na kosmetyki myślę, że jeszcze jest czas. Planuję zakupić dopiero we wrześniu, tak jak i leki (np. paracetamol od pierwszego dnia życia czy witaminę D dla dzieci), żeby data ważności się zaraz nie skończyła. A dziś przyszła do mnie paczka z Gemini, zamówiłam termometr, aspirator do nosa Frida z filtrami, gaziki jałowe, płatki bawełniane i patyczki dla uszu dla dzieci. To może leżeć i czekać
gosia1991 poczekaj do wizyty u lekarza, może to nic takiego. W internecie- oprócz tego, co wymieniłaś- napisali jeszcze, że zasadowy odczyn moczu może świadczyć o źle pobranej próbce. Może za długo leżał zanim został oddany do badania? Bo rozumiem, że pozostałe parametry masz w normie?
Ja nawet nie wiem, ile mój mocz ma pH: mam wpisane odczyn- kwaśny i tyle. -
My wózka i takich większych rzeczy nie kupujemy, czekamy na przeprowadzkę żeby nie nosić tego w tę i z powrotem.
A co do wyników badań to odebrałam wczoraj wyniki z moczu i mam leukocytów 60-80 przy normie 4-6... Już nie mam siły do tych leukocytów. Któraś ma ten sam problem?
www.zcukremalbowcale.com -
Cukierniczka wrote:Już nie mam siły do tych leukocytów. Któraś ma ten sam problem?
-
nick nieaktualnyCukierniczka wrote:My wózka i takich większych rzeczy nie kupujemy, czekamy na przeprowadzkę żeby nie nosić tego w tę i z powrotem.
A co do wyników badań to odebrałam wczoraj wyniki z moczu i mam leukocytów 60-80 przy normie 4-6... Już nie mam siły do tych leukocytów. Któraś ma ten sam problem? -
nick nieaktualnygosia1991 wrote:A jak Wasze wagi ?
U mnie +5kg
Właśnie pierwszy raz zobaczyłam jak mi brzuch podskoczył -
Buko wrote:A robiłaś posiew moczu? Bo wydaje mi sie, że taka liczba leukocytów swiadczy o infekcji układu moczowego.
Badanie nr 1: 10-20
Urosept i furagina przez tydzień, badanie nr 2: leukocyty 4-6, ale nagle erytrocyty 10-15, dostałam antybiotyk.
Zrobiłam posiew (ujemny).
Ok. 2 tyg później nowe badanie moczu i nagle 60-80 leukocytów (erytrocyty teraz są ok).
www.zcukremalbowcale.com -
u mnie +2 kg cieszę się z każdego kilograma bo schudłam na początku 5 kg ponad i dopiero nadrobiłam 2, moja ginekolog też się cieszy z każego grama a nawet mężowi ostatnio mówiła czy ja coś jem w ogole a uwierzcie mi, że jem. Moja mama przytyła 7 kg w pierwszej ciąży i jak wyszła do domu to ważyła dokłądnie te 7 kg mniej a więc może idę w jej ślady, zobaczymy
ważne, żeby dzidzia dobrze przybierała i to najważniejsze.
Mnie krzywa czeka w następnym tygodniu, no zobaczymy jak to będzie -
nick nieaktualnyCukierniczka wrote:Postaram się skrócić historię leukocytów
Badanie nr 1: 10-20
Urosept i furagina przez tydzień, badanie nr 2: leukocyty 4-6, ale nagle erytrocyty 10-15, dostałam antybiotyk.
Zrobiłam posiew (ujemny).
Ok. 2 tyg później nowe badanie moczu i nagle 60-80 leukocytów (erytrocyty teraz są ok). -
A mnie krzywa czeka w piątek
Tak z innej beczki. Myślałyście już o pieluszkach jakich będziecie używać??Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016