Październikowe szczęścia 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
hej dziewczyny, po dzisiejszej wizycie jestem trochę zmartwiona, liczę na waszą pomoc, a może ktoś był w podobnej sytuacji? otóz jeszcze miesiąc temu na połówkowych moja mała była z datą idealnie z OM i z usg, dziś na usg okazało się, że jest tydzień wcześniej niż OM czyli usg- 23+2, a om 24+2.
Druga sprawa jest taka, że wcześniej z moim łożyskiem położonym z tyłu wszystko było ok, dziś okazało się,że trochę mi się obniżyło.. gin powiedziała, że trzeba obserwować, bo może to być wskazanie do CC, ja się naczytałam różnych rzeczy, że może to się nawet kwalifikować do wysokiego ryzyka.. niewiem co myśleć -
Kin94, po pierwsze - im dziecko starsze, tym większe będą rozbieżności między wymiarami z usg a OM. Tydzień różnicy to luz. Standard to +/- 2 tyg, a od końca II trymestru to nawet mówi się już o trzech tygodniach...Po drugie - niewielkie obniżenie łożyska jest tylko wskazaniem do obserwacji i oszczędnego trybu życia. Jeżeli jednak się obniży na maksa i stanie się przodujące, to wtedy rzeczywiście nie pozostaje nic innego niż leżenie, a o porodzie sn można zapomnieć. Nie panikuj.
-
Buko wrote:Ile czasu po zakonczeniu antybiotyku robiłaś posiew? Może powinnaś jeszcze raz powtórzyć skoro znowu są leukocyty, bo tak naprawdę to że wtedy był ujnemny nie znaczy że teraz też taki jest, bez powodu leukocyty się nie pojawiają w moczu...
www.zcukremalbowcale.com -
nick nieaktualnyCukierniczka wrote:Posiew robiłam przed wzięciem antybiotyku żeby było śmieszniej. Byłam po tygodniu brania uroseptu i furaginy. Potem się faktycznie źle czułam itd, po antybiotyku spoko, a teraz nagle taki wynik z kosmosu. W piątek mam wizytę i się zastanawiam czy panikować czy po prostu doczekać do tego piątku.
-
No ja sobie po fakcie uświadomiłam, że w zasadzie mogłam ten posiew zrobić po wzięciu antybiotyku, no ale cóż, bakterii nie było więc się uspokoiłam. A tu takie cyrki.
Dziewczyny a jak tam Wasze krzywe? Jest aż tak źle? Czeka mnie to niedługo i nie wiem czy męża ciągnąć ze sobą czy nie ma potrzeby
www.zcukremalbowcale.com -
Cukierniczka masz w 100% racje. Pół posta mi ucięło. Synek zdrowy i ma już 391 g czyli tak jak piszesz to najważniejsze. Jeśli chodzi o drugą ciąże to duźo gorzej ją znoszę. Mam nadzieje, że najgorsze już za nami. Badanie glukozy wspominam bardzo miło. Nawet zaraz po badaniu poszłam na pączka z czekoladą aż panie z laboratorium były w szoku
-
Ja planuję zrobić krzywą 2 lipca, będę chyba ostatnia z tej grupy, która robi tak późno. W każdym razie sama nie pojadę do przychodni, bo się o siebie boję. Raz w życiu wykonywałam to badanie i nawet wspomnienie najgorszego kaca w życiu nie przywołuje we mnie tak negatywnych wspomnień jak właśnie to badanie!
-
Ja dopiero za tydzień polowkowe,
Co do wód pldowych to w pierwszej miałam bardzo mało ,źle przepływy,starzejace się łożysko i jeszcze dziecko krzyzowo odwrócone .urodziło się z niską wagą ale jest wszystko ok.
Teraz biorę tabletkiASS na lepsze Prwpływy i zelazo.bierze któraś z was? -
edka85, ja pewnie dopiero na jutrzejszej wizycie dostanę "skierowanie" na to badanie i nie mam zamiaru wykonać go wcześniej niż tuż przed wizytą, prawdopodobnie zrobię dopiero 6 lipca. Ja to w ogóle jestem zaskoczona, że to badanie dziewczyny robią tak wcześnie. Myślałam, że nie można zrobić go wcześniej niż po skończonym 24 t.c.
-
To ja skierowanie na OGTT dostanę dopiero 6 lipca, więc chyba wyląduję na końcu z robieniem tego badania w naszym wątku
Ale ja juz mialam raz robione w 6tc, wiec moze dlatego tak pozno teraz.
Moja mała ma juz 470 g, od 12 tc na kazdym jednym usg jest glowa w dol, chociaz codziennie sie tak wierci, ze wydaje mi sie, ze ona tak na usg tylko taka grzeczna, a tak to kreci kolowrotek :p👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
Ja skierowanie na krzywa dostanę dopeiro 4 lipca
wiec będę jeszcze na następna wizytę czyli nie szybciej niż w polowie lipca
mi lekarka ostatnio powiedziała jak zapytałam , ze krzywa robi się po 24 tygodniu .. także coś czuje , ze będę jedna z ostatnich która będzie się męczyć z ta słodyczą
-
Ja ma razie nie mysle o tej krzywej cukrowej. Ale straszycie !
wszystko jest do przezycia. Ja tez raczej 4 lipca dostane skierowanie dopiero.
Dzis mam polowkowe. Musze o wiele rzeczy dopytac ale glownie o ten twardniejacy brzuch.
Czasami budze sie z taka twarda kula a jak podkule nogi to mieknieje.