Październikowe szczęścia 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
OlinkowA wrote:No mój Mąż pamięta o urodzinach, imieninach itd. pyta zawsze co chce dostać ale ja mu nigdy nie mówie, niech trochę się pogłowi
Imię planuje jedno, drugiego rzadko się używa, tylko potem kłopot w urzędach i podpisywaniu się
Ja ostatnio na twardnienia brzucha zaczęłam przyjmnować Magne b6 forte i powiem Wam że czuje sporą różnicę, wszystko się ładnie wyciszyło, uspokoiło, biorę 3xdziennie, bardzo sporadycznie no-spę.
ChicChic może weź magnez lub no-spe?
Biorę ten sam magnez ale raz dziennie i tez przestał twardniec brzuch a nospe biorę tylko jak już zaczynam czuć ze może być to. Ogólnie mam bóle brzucha ostatnio ale jestem pewna ze to wina jelit bo po zjedzeniu od razu ściska mi żołądek jelita nie wiem ale po jakimś czasie przechodzi. Mała szaleje wiec jest dobrze -
Marsylia wrote:Dziewczyny wrzućcie trochę na luz i cieszcie się każdym dniem ciąży
A później nie czekajcie "aż" dziecko coś zrobi tylko cieszcie się tym co robi "teraz". Te chwile tak szybko mijają, bezpowrotnie.
Zgadzam sie w 10000% nie ma sie co zamartwiac tylko cieszyc sie kazda obecna chwila. Czas leci nie ubłaganie....
Z imieniem tez mamy problem, dziewczynka byłaby Lilianka albo Tosia, a dla chlopczyka nie umiemy nic wybrac. Mamy synka Mikołaja i ja chyba bym chciala teraz Miłoszka albo Juliana (bardziej Miłosza) ale maz marudzi i chce Antka albo Kacperka, tylko ze Antosiow teraz pełno a Kacper do mnie nie przemawia. Moze da sie przekonac do Miłosza w sumie on wybieral dla 1 synka to teraz moja kolej hehe -
OlinkowA wrote:Mój Mąż i córka są za Jakubem, mnie też to imię się podoba ale tych Kubusiów ostatnio jest pełno, tak jak Antosiów itd
Mnie podoba się Dominik, Michał, Aleksander (zdrobnienie Olek już mniej), takie oo dylematyAle to w sumie już parę lat temu tak postanowiliśmy, że jak kiedyś będzie chłopczyk to Kuba.
-
nick nieaktualny
-
A my mieliśmy dużo imion dla dziewczynek .. ale szybko okazało się ze chłopak... wahaliśmy się między Tymkiem ( Tymoteuszem ) a Tobiaszem .. i decyzja padła na Tobiasza .. wiec będzie Tobi Tobiasz hehe .. Kuba to moje ulubione imię męskie ale mężowi się zle kojarzy wiec nawet nie próbowałam walczyć
U mnie po nospie wszystko jeśli chodzi o brzuch się ładnie wyciszyło ale niestety często meczy mnie zgaga .. zwłaszcza jak zjem coś poza domem . -
Nasz synek będzie miał na imię Ben. Córka miała być Anna Maria. Wiele imion, które mi się podobają albo już zajęte, albo źle się kojarzy albo ich niemiecka wymowa mi nie odpowiada. Np.chciałam Dawid ale teściowa od razu wypowiedziała to imię jako Dejwid i zonk. Dlatego zostaje Ben mimo, że niektórym nie odpowiada
Co do sesji brzuszkowej, to najczęściej robią właśnie w 8 lub 9 mcu ciąży. Ale tak szczerze, to mi się te ogromne brzuchole nie podobają. Mój jest juz na tyle duży, że spokojnie możemy go do zdjęć ładnie wyeksponować. Po drugie nie wiem czy do tego czasu nie wyląduje w szpitalu, więc wolę teraz. A po trzecie, to ten voucher jest ważny tylko do 30.06, więc korzystam -
My też już wybraliśmy, będzie Ada
chociaż bardzo podobała mi się jeszcze Marcelinka... Starsza córka ma na imię Natalka, synek Leoś, myślę że Ada do kompletu będzie pasować i jest to imię łatwe do wymówienia. Jeśli byłby chłopiec to byloby trudno o jakiś kompromis.
Na dzien taty mąż dostał kubek i poduszkę jako zestaw wypoczynkowy przy naszej gromadcechciałam mu jeszcze kupić piwo, ale ostatnio koleżanką w ciąży miała problem w sklepie, nie sprzedano jej alkoholu. Spotkałyscie się z czymś podobnym? Ja wprawdzie alko mało co kupuję, ale zdarzyło mi się kupować papierosy i nic mi nie mówili przy kasie.
-
U nas starsza córa robi tacie laurkę w imieniu swoim i siostrzyczki
Co do imienia to od początku było wiadomo, że jak dziewczynka to będzie Antonina. Tutaj nie mieliśmy z mężem nawet co dyskutować z naszą pierworodnąNadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016 -
akilegna mi też tak szczerze nie podobaja się takie brzuchy
a Ben to naprawdę mało spotykane imię, będzie wyjątkowy
Kathrine my tez nazywamy malutka Julia i tak jak Wy nie przejmujemy się popularnością tego imienia. Osobiście znam może jedna osobę z tym imieniem. A, że odkąd pamietam to imię nam się podobało tak wiec Julia została. Chociaż podobała mi się tez Emiliaakilegna♥, Kathrine lubią tę wiadomość
-
Ja już jestem po wizycie. Moje maleństwo waży niecale 700 gramów- lekarka mówi że jest ok jak na ten tydzień... Ale jak patrzę po internecie to zaczynam panikowac że za mało. Mam zwiększoną dawkę magnezu- 6 tabletek na dobę ze względu na skurcze i twardnienia
1Malinka1, Kathrine, tym_janek lubią tę wiadomość