Październikowe szczęścia 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Hejka
ja w tym tygodniu wybieram się na krzywą,pytałam Pani która pobiera krew i pozwoliła przynieść sobie cytrynę żeby wcisnąć do roztworu
dziś zostałam w rossmannie obsluszona poza kolejką że względu na brzuszek
pępka już prawie nie mam A wy ? I zauwazylam że wraz z większym brzuszkiem pupa robi się płaska haha,też tak macie ? Jestem w szoku
-
Ja miałam płaski tyłek jeszcze przed ciążą, więc nie widzę różnicy
ogarnęłam go trochę na siłowni i jeszcze na początku ciąży nie wyglądał źle. Teraz za to zalał mnie cellulit i w ogóle w jego stronę nie spoglądam.
Zaczęło mnie za to boleć spojenie łonowe, szczególnie przy próbie wstania z pozycji leżącej albo przy próbie przekręcenia się na brzuch. W ogóle spojenie łonowe ma prawo boleć w ciąży? Czy to świadczy tylko o jego rozejsciu się? -
My czekamy na Pole, u Nas wybór imienia był dość krótki, bo stwierdziliśmy, że dopóki nie znamy płci to nie rozmawiamy o tym. Co prawda z początku mój Mąż był sceptycznie nastawiony do tego imienia, ale potem sam zaczął mówić do brzuch "Pola, Polcia, Polusia" i teraz już z utęsknieniem czeka na ukochaną córeczkę
Ale jego pierwsze reakcja była zabójcza: "Jakie pole?! :o" I na drugie zdecydowaliśmy się i będzie Maria po mojej Babci
Ja mojemu kupuję coś na dzień ojca na pewno, bo pomimo tego, że mówiłam mu, żeby nic mi nie kupował na Dzień Matki to dostałam od niego kwiaty w pudełkuMegsss, edka85 lubią tę wiadomość
-
Karo_Wi wrote:Ja miałam płaski tyłek jeszcze przed ciążą, więc nie widzę różnicy
ogarnęłam go trochę na siłowni i jeszcze na początku ciąży nie wyglądał źle. Teraz za to zalał mnie cellulit i w ogóle w jego stronę nie spoglądam.
Zaczęło mnie za to boleć spojenie łonowe, szczególnie przy próbie wstania z pozycji leżącej albo przy próbie przekręcenia się na brzuch. W ogóle spojenie łonowe ma prawo boleć w ciąży? Czy to świadczy tylko o jego rozejsciu się?
Mnie także czasami bardzo boli spojenie, ale nic złego się tam nie dzieje. Chyba mały tak się rozpycha tam w dole.
Aaa no i cellulit w ciąży! No mi też dramat się stał z nogami.Megsss lubi tę wiadomość
-
U nas miał być Florian lub Jagoda jest Jagoda
jeśli chodzi o popularność imion to powiem wam ze to jest bardzo męczące jak ma się imię mega popularne wszystkie Anie Kasie i Ole wam to powiedzą , mi podoba się dużo imion popularnych np wymieniana Hania czy Aleksander ( ktoś pisał ze Olek nie ładnie na naszego kolegę Aleksandra nigdy nie mówiły Olek tylko zawsze Alek) ale mając bardzo popularne imię na przestrzeni nie 2 czy 3 lat a ok 10 wiem że to nic fajnego, dlatego z niecierpliwością czekam na opublikowanie przez gus rankingu imion na pierwsza polowe 2018 jak moja Jagoda będzie w pierwszych 10 to najprawdopodobniej będzie zmiana pewnie na Alinę.
-
mala_misia wrote:My czekamy na Pole, u Nas wybór imienia był dość krótki, bo stwierdziliśmy, że dopóki nie znamy płci to nie rozmawiamy o tym. Co prawda z początku mój Mąż był sceptycznie nastawiony do tego imienia, ale potem sam zaczął mówić do brzuch "Pola, Polcia, Polusia" i teraz już z utęsknieniem czeka na ukochaną córeczkę
Ale jego pierwsze reakcja była zabójcza: "Jakie pole?! :o" I na drugie zdecydowaliśmy się i będzie Maria po mojej Babci
Ja mojemu kupuję coś na dzień ojca na pewno, bo pomimo tego, że mówiłam mu, żeby nic mi nie kupował na Dzień Matki to dostałam od niego kwiaty w pudełku
Jestem zakochana w tym imieniu .. gdyby była u nas dziewczynka to mysle , ze właśnie Pola
Może jeszcze przyjdzie czas na córkę -
orchidea33 wrote:Dziewczyny ktora z was chce albo uzywala przy swoich dzieciach pieluch wielorazowych, ciekawa jestem waszych opini i czy warto.?
Uzywalam, ale tylko przy odpieluszkowaniu starszakow, żeby dzieci lepiej czuły wilgoć. Nie porwalam się na używanie od początku, ale nie powiem jest to bardzo ciekawe wyzwanie -
orchidea33 wrote:Dziewczyny ktora z was chce albo uzywala przy swoich dzieciach pieluch wielorazowych, ciekawa jestem waszych opini i czy warto.?
Uzywalam, ale tylko przy odpieluszkowaniu starszakow, żeby dzieci lepiej czuły wilgoć. Nie porwalam się na używanie od początku, ale nie powiem jest to bardzo ciekawe wyzwanie -
Blu ale ogolnie zadowolona bylas? Ja chyba przezuce sie na te pieluchy bo ostatnio Moj maly dostal paskudnej wysypki po pampersach choc zakladam mu tylko na noc bo juz dawno odpieluchowany ale ciekawi mnie czy rzeczywiscie sprawdzaja sie I da okey?
-
Szymon jest za zeszły rok w pierwszej 10 i zawsze mówiłam, że nigdy w życiu nie dam dziecku imienia właśnie z pierwszej 10, ale my tego nawet w zasadzie nie uzgadnialismy, tak jakby nie wiem, przyszło do nas to imię i wiedzieliśmy, że to po prostu jest Szymek
Jutro jak nie spękam rano to idę na krzywą. Mam stracha trochę.
A w ogóle to musiałam wziąć L4, bo niestety przegrałam z klimatyzacją... Nie chcę siedzieć w biurze i marznąć, a w niedzielę wróciłam już z bolącym gardłem i bólem głowy
www.zcukremalbowcale.com -
orchidea33 wrote:Blu ale ogolnie zadowolona bylas? Ja chyba przezuce sie na te pieluchy bo ostatnio Moj maly dostal paskudnej wysypki po pampersach choc zakladam mu tylko na noc bo juz dawno odpieluchowany ale ciekawi mnie czy rzeczywiscie sprawdzaja sie I da okey?
Ja miałam takie najzwyklejsze z allegro za kilkanaście złotych do tego wklad z flaneli albo tetry, ale ich nie polecę na noc bo zdarzało się że przeciekały. Uzywalam tylko w dzień i jak było ciepło
Pewnie trzebaby zainwestować w coś lepszego albo zaryzykować, że może uda się małemu przespać noc bez siku. A wstaje zawsze z mokrym pampersem?. Może od tego gorąca ta wysypka? -
Drugie imie warto miec, jak ma sie popularne nazwisko. Moj maz ma dosc popularne i imie i nazwisko i zawsze potem ma problemy, bo w pracy jest druga osoba co sie tak samo nazywa i myla dokumenty ich, wnioski urlopowe itd. W koncu sie dogadali i uzgodnili, ze beda zawsze pisac z drugim imieniem i problem sie rozwiazal. Wiec ja mojej corce dam 2 imie, co prawda pierwsze nie nalezy do super popularnych, no ale ze wzgledu na nazwisko zawsze jest wieksze ryzyko, ze sie trafi druga dziewczynka o tym imieniu, niz jakbysmy nazwisko mieli malo popularne👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
Dziewczyny trzymam kciuki za krzywa, dajcie znać jak wrazenia.
Poczynilam krok milowy do swojego macierzynstwa wczoraj - zamowilam wozek (anex sport) i nosidlo (cybex aton 5). Mieliśmy brac maxi cosi, ale uwaga, nie pasowalo nam do auta mimo ze na stronie producent podal ze pasuje. Jednak przymierzajac w sklepie okazalo sie, ze dziecko bylo by pod zlyn kątem. Polecam więc nie zanawiac z neta w ciemno. Tzn jesli chcecie to jasne, ale najpierw warto przymierzyc czy dobrze lezy w aucie. Cybex jest troche cięższy i bardziej ciasny, ale na pewno bezpieczniejszy jeslo chodzi o ulozenie w naszym aucie.
Jak wybralam wozek? W internecie wybor wozka jest prosty. Ogladasz, czytasz porownujesz wymiary i niby juz masz wybor. Ale ja 2 tygodnie temu pojechalam do salonu z wozkami przypadkowo. Pojezdzilam po sklepie kilkoma, obciazylam kazdy, pomanewrowalam i biorac wszystkie za i przeciw mialam dylemat pomiedzh x landerem a anexem. I uwaga - ostatnie kryterium ktore bylo dla mnie najmniej istotne przewazylo na korzysc anexa a chodzilo o linie kolorystyczna :p
Nawet nie wiecie jak mi ulzylo. Calosc ma byc gotowa za 8 tygodni wiec z polowa sierpnia. Beda dzwonic z salonu.
Teraz tylko lozeczko z materacem i moge za 3 miesiace rodzicKaro_Wi, Bajka111, tym_janek, Cukierniczka, mala_misia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Buko, gdzie mierzylas? W świecie dziecka? My kupiliśmy Cybex Aton M, ale okazało się, że pod tą samą nazwą są dwa foteliki: Aton M i Aton M i-size. Tylko ten drugi ma wszystkie atesty ADAC itp. My o tym nie wiedzieliśmy, w sklepie twierdzili, że zwykły Aton M ma atesty wszystkie, ale na stronie producenta co innego jest napisane. No i go wzięliśmy. Różni się tylko tym, że wewnątrz ma dwie poduchy, które w Aton M i-size idą aż do zagłówka, a w zwykłym Atonie nie. No ale atestow nie ma.
-
Karo_Wi wrote:Buko, gdzie mierzylas? W świecie dziecka? My kupiliśmy Cybex Aton M, ale okazało się, że pod tą samą nazwą są dwa foteliki: Aton M i Aton M i-size. Tylko ten drugi ma wszystkie atesty ADAC itp. My o tym nie wiedzieliśmy, w sklepie twierdzili, że zwykły Aton M ma atesty wszystkie, ale na stronie producenta co innego jest napisane. No i go wzięliśmy. Różni się tylko tym, że wewnątrz ma dwie poduchy, które w Aton M i-size idą aż do zagłówka, a w zwykłym Atonie nie. No ale atestow nie ma.
Powiem Ci ze nie jestes pierwsza osoba, ktorej w swiecie dziecka udzielono nie rzetelnej informacji. Moze to zbieg okolicznosci, ale nie tylko Ciebie wprowadzili w blad. A mozecie go wymienic lub zwrocic z winy sklepu? Czy noe zalezy wam na tym? Czy zle zrozumiałam i wzieliscie ten z atestami? :pWiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2018, 08:30
-
Ja jadę jutro do sklepu i będziemy zamawiać wózek bo mąż ma dosyć że co chwile zmieniam zdanie, marudze, że nie wiem co chcę i jak już będzie kupiony to "po ptokach" będzie
Na początku był x-lander ale teraz jestem za quinny moodd, jednak spacerówka wygrywa u mnie i jest ważniejsza niż gondola. Z gondolą będę wozić się pół roku a spacerówką jednak dłużej i jednak ta z quinny to jest moja mała miłość
Ogólnie miałam okropną noc... Nie spałam, z dwie godziny spędziałm w wc modląc się do ubikacji tak mi było nie dobrze... Wszystko mi ię cofało, za przeproszeniem co chwile czułam co jadłam cały dzień.. Ostatecznie nie mogłam wymiotować i poszłam spać no i teraz jest już lepiej ale no przypomniały mi się czasy z I trymestru, oby to tylko jednorazowe. -
nick nieaktualnyKaro_Wi wrote:Buko, gdzie mierzylas? W świecie dziecka? My kupiliśmy Cybex Aton M, ale okazało się, że pod tą samą nazwą są dwa foteliki: Aton M i Aton M i-size. Tylko ten drugi ma wszystkie atesty ADAC itp. My o tym nie wiedzieliśmy, w sklepie twierdzili, że zwykły Aton M ma atesty wszystkie, ale na stronie producenta co innego jest napisane. No i go wzięliśmy. Różni się tylko tym, że wewnątrz ma dwie poduchy, które w Aton M i-size idą aż do zagłówka, a w zwykłym Atonie nie. No ale atestow nie ma.
Zastanawiam się jeszcze nad maxi Cosi pebble z bazą i tak się zastanawiam, bo baza jest ta sama co do cabriofix, jeśli baza z cabriofix pasowały, to ta sama baza i pebble tez powinny? Zapomniałam zapytać wczoraj.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2018, 08:47
-
Zuuziaaaa wrote:Dziewczyny trzymam kciuki za krzywa, dajcie znać jak wrazenia.
Poczynilam krok milowy do swojego macierzynstwa wczoraj - zamowilam wozek (anex sport) i nosidlo (cybex aton 5). Mieliśmy brac maxi cosi, ale uwaga, nie pasowalo nam do auta mimo ze na stronie producent podal ze pasuje. Jednak przymierzajac w sklepie okazalo sie, ze dziecko bylo by pod zlyn kątem. Polecam więc nie zanawiac z neta w ciemno. Tzn jesli chcecie to jasne, ale najpierw warto przymierzyc czy dobrze lezy w aucie. Cybex jest troche cięższy i bardziej ciasny, ale na pewno bezpieczniejszy jeslo chodzi o ulozenie w naszym aucie.
Jak wybralam wozek? W internecie wybor wozka jest prosty. Ogladasz, czytasz porownujesz wymiary i niby juz masz wybor. Ale ja 2 tygodnie temu pojechalam do salonu z wozkami przypadkowo. Pojezdzilam po sklepie kilkoma, obciazylam kazdy, pomanewrowalam i biorac wszystkie za i przeciw mialam dylemat pomiedzh x landerem a anexem. I uwaga - ostatnie kryterium ktore bylo dla mnie najmniej istotne przewazylo na korzysc anexa a chodzilo o linie kolorystyczna :p
Nawet nie wiecie jak mi ulzylo. Calosc ma byc gotowa za 8 tygodni wiec z polowa sierpnia. Beda dzwonic z salonu.
Teraz tylko lozeczko z materacem i moge za 3 miesiace rodzic
I na jaki kolor anexa się zdecydowałaś?