Październikowe szczęścia 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki dziewczyny za info o tym spojeniu łonowym
A co do pracy, to ja planuję wziąć rok macierzyńskiego i później na maxa wychowawczego. Nie mam zbyt ambitnej pracy, ale nawet po 2 miesiącach nieobecności musiałabym sobie wszystko na nowo przypominać. Jak poszłam ostatnio dostarczyć zwolnienie i powiedziałam o moich planach, to szef machnął ręką i powiedział, że ma kto za mnie pracować, miejsce na mnie będzie czekać i mogę wrócić kiedy będę chciała. Więc się w ogóle tym nie przejmujęNiecierpliwaKarolina lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKaro_Wi, na innym wątku czytałam, że takim testem czy spojenie się rozchodzi jest stanie na jednej nodze. Podobno jeśli się rozchodzi, to nie da się tego zrobić albo bardzo boli, nie pamiętam dokładnie. Zaznaczam, że to wiedza z forum
z lekarzem nie rozmawialam, bo póki co nie mam tego problemu.
A co do powrotu do pracy, to ja bym chciała zajść w drugą ciążę przed końcem macierzyńskiego, ale mąż mówi, że najpierw muszę jedno dziecko urodzic i zobaczyć jak to jest zanim zaplanuje rodzeństwo. -
Cześć dziewczyny, czy u Was też tak duszno? Na podkarpaciu jest masakra
Co do wózka, też choruje na quinny mood, spacerówka jest bezkonkurencyjna jeżeli chodzi o zgrabność i estetykę, wczoraj byłam w sklepie widziałam na zywo ten wózek, gondola nie powala ale spacerówka już tak.
Inny wózek duzo tanszy który mi się podoba to cybex leotie lux, zgrabny, kubełkowe siedzisko spacerówki, jednak nie widziałam go na żywo a nie kupię wózka nie widząc go na żywo, więc muszę połazić po sklepach i go poszukać
Piszecie o pracy, no więc ja nie wiem czy wrócę do pracy bo moja przełożona woła o pomstę do nieba jeżeli chodzi o ludzi, stosunek do nich i szacunek - tego nie ma, jeżeli wrócę to na pewno nie chcę jej podlegać, do innego działu jak najbardziej. Umowę mam do końca 2019 roku, więc zobaczymy.
Dzisiaj mecz kobietki! Bedziecie kibicować ze swoimi mężczyznami?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2018, 14:12
-
Koniecznie! Już tyle czekam na ten mecz, że nie wyobrażam sobie go nie obejrzeć!
Jeśli chodzi o pracę mam zamiar wrócić jak najszybciej, czyli po roku. Ale oczywiście jak to wyjdzie się zobaczy. Tyle, że będę szukać nowej przed skończeniem macierzyńskiego. Jest też opcja, że wrócę na studia po tym roku, dokończę i pójdę do pracy. Najbardziej ambitnie - praca, studia i dziecko. Ale że to pierwsze dziecko to nie wiem jak to do końca jest na co dzień z maluchem, więc za daleko nie wybiegam w przyszłość. Najpierw bardzo chcę, żeby się urodził cały i zdrowy, później zobaczę jaki w ogóle będzie miał charakter i temperament. Na ile będzie potrzebował uwagi i takie tam, wiecie o co chodzi. A później się zobaczy. -
OlinkowA wrote:Inny wózek duzo tanszy który mi się podoba to cybex leotie lux, zgrabny, kubełkowe siedzisko spacerówki, jednak nie widziałam go na żywo a nie kupię wózka nie widząc go na żywo, więc muszę połazić po sklepach i go poszukać
Przemyśleniu na chłodno w domu wybraliśmy baby design denim. Ten cybex ma bardzo odsłonięta budkę w gondoli, wiec jakiekolwiek spacery przy wietrze i wszystko wpada do wózka No i nie przekonuje mnie siedzisko kubełkowe w spacerówce. Jeśli chodzi o design cybexa, prowadzenie itd to ideał, lekki i zwinny i bardzo elegancko wykonany. Jak za taka cenę- u nas 1500 zł to naprawdę super. -
OlinkowA wrote:Cześć dziewczyny, czy u Was też tak duszno? Na podkarpaciu jest masakra
Co do wózka, też choruje na quinny mood, spacerówka jest bezkonkurencyjna jeżeli chodzi o zgrabność i estetykę, wczoraj byłam w sklepie widziałam na zywo ten wózek, gondola nie powala ale spacerówka już tak.
Inny wózek duzo tanszy który mi się podoba to cybex leotie lux, zgrabny, kubełkowe siedzisko spacerówki, jednak nie widziałam go na żywo a nie kupię wózka nie widząc go na żywo, więc muszę połazić po sklepach i go poszukać
Dzisiaj mecz kobietki! Bedziecie kibicować ze swoimi mężczyznami?
Mam to samo z tymi wózkami i tak samo patrzyłam na tego cybexa ale kurczę nie mogę go znaleźć na stronie cybexa ani nawet nie wiem gdzie miałabym go szukać aby zobaczyć go na żywo a tez mi się podoba. Ogólnie podobają mi się te kubełkowe spacerówki. I teraz nie wiem.
A oglądam razem z mężemrobię salatke i będziemy kibicować
-
Ja przy córce miałam taki wózek z seri 3w1 i byłam strasznie niezadowolona, była to ogromna kobyła która niewiele gdzie się mieściła no i strasznie ciężka bo tachałam ją na 3 piętro sama, to była masakra, dlatego teraz zależy mi na tym aby wózek był zgrabny i lekki, koniecznie z kubełkowym siedziskiem.
Na allegro ten cybex jest po 1399 zł http://allegro.pl/cybex-leotie-lux-spacerowka-gondola-2w1-cbx-i7220560909.html z krótszą budką w gondoli
a ten jeszcze tańszy wydaje mi się że ma dłuższą budkę w gondoli, ale może to złudzenie
http://allegro.pl/cybex-wozek-2w1-leotie-flex-anthracit-cbx-i7220454697.html -
Bajka111 wrote:Tak też Anex i własnie zastanawiamy się nad kolorem. Z tym, że właśnie my też chcemy czarny stelaż i czarny dół gondoli najlepiej. Więc z ostatecznym się wahamy jeszcze.
-
Zuuziaaaa wrote:W tym zielonym ktory wybralam jest wlasnie czarnu stelaż i czarny dol. To nardziej taka oliwka jest. W sklepie byl jeszcze ala teczowt ktory wpadl mi w oko choć noe lubie pstrokatych kolorow, ale maz zdecydował ze ostatecznie zielony
Tak, tak. Kojarzę ten kolor.Wiadomo najlepiej to zobaczyć na żywo.
-
Dziewczyny czy wy też macie często czarne myśli odnośnie macierzyństwa? Ostatnio coraz częściej chodzę przybita. Coraz częściej wydaje mi się że nie dam sobie rady z dzieckiem, z finansami ( mimo iż nie mamy źle ). Im bliżej do deklarowanego chorobowego to częściej zastanawiam się co ja z sobą zrobię mając tyle czasu... wydaje mi się że będę go " marnotrawic ". Zaczynają mnie boleć plecy, coraz bardziej wychodzi brzuch, robi się cellulit i zaczyna mnie to wszystko dobijac. Wiem że to egoistyczne myślenie... Ale zastanawiam się czy tylko ja jestem takim ewenementem ze raz się bardzo cieszę z tego wszystkiego a po chwili mam 2-3 dni doła
-
kamkam wrote:Dziewczyny czy wy też macie często czarne myśli odnośnie macierzyństwa? Ostatnio coraz częściej chodzę przybita. Coraz częściej wydaje mi się że nie dam sobie rady z dzieckiem, z finansami ( mimo iż nie mamy źle ). Im bliżej do deklarowanego chorobowego to częściej zastanawiam się co ja z sobą zrobię mając tyle czasu... wydaje mi się że będę go " marnotrawic ". Zaczynają mnie boleć plecy, coraz bardziej wychodzi brzuch, robi się cellulit i zaczyna mnie to wszystko dobijac. Wiem że to egoistyczne myślenie... Ale zastanawiam się czy tylko ja jestem takim ewenementem ze raz się bardzo cieszę z tego wszystkiego a po chwili mam 2-3 dni doła
Chyba każda z nas ma lepsze i gorsze chwile. Głowa do góry!Mnie na przykład trochę podłamało jak się pojawiły rozstępy i miałam gorszy dzień. To są hormony, jeśli chodzi o gorszy humor. Cycki do przodu i myśl o maleństwie.
Mi w takich chwilach paradoksalnie pomaga myślenie w stylu "Inni mają gorzej". Czytałam o dzieciach w centrum zdrowia dziecka, o mamie której dzieciątko nigdy stamtąd nie wyjdzie do domku. Wtedy sobie myślę, że ciul w te rozstępy i ten cellulit, oby tylko zdrowe dziecko było. Znajdź w sobie może jakiś punkt zaczepienia, który poprawi Ci humor.
I jak raz coś takiego znajdziesz, to już o tym pamiętaj.
Będzie dobrze!
-
Dziewczyny mam pytanie, chce się wybrać w przyszłym tygodniu z mężem na usg 3D żeby mieć fajna pamiątkę i uwiecznic te zdjęcia w ramce, powiedzcie mi czy już warto i będzie wszystko ładnie widać czy jeszcze poczekać jakiś czas?
Wiara czyni cuda, trzeba wierzyć, że się uda!
-
Blondas_29 wrote:Dziewczyny mam pytanie, chce się wybrać w przyszłym tygodniu z mężem na usg 3D żeby mieć fajna pamiątkę i uwiecznic te zdjęcia w ramce, powiedzcie mi czy już warto i będzie wszystko ładnie widać czy jeszcze poczekać jakiś czas?
Lepiej tak ok 26 tygodnia. Mam takie zdjęcie z pierwszdj ciąży i naprawdę cudnie to wygląda. Moja Nadinka ssała wtedy jeszcze kciuk i to było takie rozczulające.Blondas_29 lubi tę wiadomość
Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016 -
Blondas_29 wrote:Dziewczyny mam pytanie, chce się wybrać w przyszłym tygodniu z mężem na usg 3D żeby mieć fajna pamiątkę i uwiecznic te zdjęcia w ramce, powiedzcie mi czy już warto i będzie wszystko ładnie widać czy jeszcze poczekać jakiś czas?
Blondas_29 lubi tę wiadomość
www.zcukremalbowcale.com -
Cukierniczka wrote:Nam lekarz już drugi raz włączał 3D (sam z siebie, nie prosiliśmy o to) i próbował zrobić zdjęcie, za pierwszym razem mały tak się pozakrywał, że nie było sensu nawet robić zdjęcia. Teraz w piątek byliśmy i ładnie widać, ale i tak zasłonił jedno oko ręką, lekarz mówił, że trudno, będziemy próbować dalej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2018, 18:37
Wiara czyni cuda, trzeba wierzyć, że się uda!
-
Dziewczyny a ja mam pytanie z innej beczki. Kupiliśmy komode z przewijakiem oraz łóżko z voxa i mega śmierdzi nowością. Macie jakieś sposoby żeby pozbyć się jak najszybciej tego zapachu ? Oszaleje,tak mi to przeszkadza
wszystko oczywiście umylam,otwieram okna i dalej nic
-
Ja po macierzyńskim i wykorzystaniu urlopu planuje wrócić do pracy. Póki co nie myślimy o kolejnym dzieciaczku, chcemy jedno chociaż trochę odchować, by podrosło i może wtedy będziemy myśleć
Ja coraz bardziej skłaniam się ku Quinny Buzz Xtra, a po roku chce go zamienić na Greentom -
Jejku dziewczyny jak dzis przyjzalam sie mojemu brzuchowi to naprawde kulka sie Robie gorzej bo mnie krzyze zaczynaja plec.narazie nie widze rozstepow przy pierwsze ciazy tez nie nie mam Ale za to na persiach mi sie porobily mimo ze wogole pokarmu nie mialam i nie karmilam ..
Jutro mam polowkowe moze wreszcie dowiem sie kto rosnie w brzuszku .mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze bo w nocy takze glupoty mi sie snia ze boje zasypiac ehh
A ja do pracy wogole nie chce wracac ,chce zeby mnie zwolnili i oby tak zrobili ewentulanie jakies pol etatu albo nawet mniej bo mi nie ma kto sie dziecmi zajac..
Kto na jutro wizyte jeszcze?