Październikowe szczęścia 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry!
Witam się w 3 trymestrze
I pomyśleć, że za około 10 tygodni moja ciąża będzie donoszona
Blondinteligencja ja wprawdzie krzywej nie musiałam robić, ale wyniki glukozy (szczególnie na czczo) są nieciekawe. Dziś mam kolejną kontrolę u diabetologa i na bank dostanę insulinę, bo już nie wiem co i jak jeść, żeby cukier na czczo był w normie.
Co do zatkanego ucha lub to upierdliwe brzęczenie. Jeżeli nie mija i się nasila, to lepiej zgłosić lekarzowi.
Po badaniach prenatalnych stwierdzono u mnie duże ryzyko zatrucia ciążowego (gestoza) i właśnie na takie objawy jak szum, brzęczenie w uchu, ból głowy silny i nieustający, zaburzenia widzenia / mroczki oraz ogólna słabość, zaslabniecie czy niemoc organizmu - mam zwracać szczególną uwagę i jeżeli te odczucia nie miną lub się nasilają, niezwłocznie skierować się do szpitala. Nie to żebym Was straszyła, bo jednorazowe osłabienie czy ból głowy i szum w uszach, wcale nie musi oznaczać tego najgorszego. Chodzi o silne i niemijające dolegliwości
-
Akilegna... właśnie dzięki Tobie zdałam sobie sprawę ze moja ciaza będzie donoszona już za 9 tygodni a ja w lesie z wyprawka.
Mam tylko ubranka, trochę pieluch tetrowych i wozek
Muszę koniecznie ruszyć do przodu bo się okaże ze młoda sienirodzi a my nie gotowi
Czy któraś z Was jest w temacie bankowania krwi pepowinowej ? Ja coraz częściej zaczynam o tym myśleć na poważnie -
Akilegna, a na jakiej podstawie stwierdzono ryzyko gestozy? Masz nadciśnienie, białko, obrzęki?
-
Pikapik tak tak, teraz czas szybko leci, więc do dzieła. Ja już mam praktycznie wszystko gotowe. Pozostał pokój do odświeżenia i skręcenie mebli
Edka już przy pierwszych genetycznych badaniach wyszło coś nie tak z białkiem. Ciśnienie lubi sobie poskakac ale najczęściej jest w normie. Obrzęk jeszcze nie wystąpił. Cukrzyca ciążowa już się rozkręca. Do tego szczegółowy wywiad rodzinny, mój wiek, historia chorób i takim sposobem wyliczyli to ryzyko 1:65. Wiadomo, że nie koniecznie musi ta gestoza wystąpić. Ale uczulili na objawy i pouczyli kiedy do szpitala -
nick nieaktualnyMi cały czas chodzi po głowie, że moja mała nie będzie miała żadnej pościeli i nie będzie miała pod czym spac
(na chwilę obecną nie mamy żadnej kupionej)
Jest tyle opcji do wyboru, a mi brak motywacji żeby poczytać i coś wybrać.
Pikapik, a o co dokładnie chcesz dopytać w sprawie bankowania krwi? -
nick nieaktualnyMogę Ci przeslac maila, którego dostałam z pbkm po warsztatach bezpieczny maluch, na których była prezentacja zachęcająca do bankowania krwi. W mailu jest oferta, linki do dodatkowych materiałów i kontakt do konsultantki w razie dodatkowych pytań.
Podaj mi tylko maila na priv.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2018, 10:07
Eva31 lubi tę wiadomość
-
Kobietki czy któraś z Was jest tu z podejrzeniem cukrzycy ciążowej i dostała glukometr od diabetologa aby konteolować glukozę w ciągu dnia??Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016 -
Buko, zatkanego ucha nie wiążę z wysokim ciśnieniem, ale nagłym jego skokiem/zmianą. Np. wczoraj malowałam się siedząc i schyliłam po coś do kuferka z kosmetykami- i ucho zatkane. Chwilę później zmierzyłam ciśnienie i miałam 106/77, puls 88. Zdenerwowałam się w przychodni po pobraniu krwi- ucho zatkane. Weszłam po schodach z piwnicy do mieszkania na 3 piętrze w dość szybkim tempie- ucho zatkane. Spotkałam się z koleżanką, której dawno nie widziałam- ucho zatkane.
Poczytałam na ten temat trochę w necie i jest tak jak piszecie- może się to zdarzać tak samo jak zatkany nos. U mnie jest tak, że jak posiedzę/poleżę i uspokoję myśli, to przechodzi, nie jest non stop zatkane. Ale wkurza mnie strasznie, że słyszę jak oddycham, przełykam ślinę itd.
Orchidea33 ja nie mam żadnych rozstępów ciążowych jeszcze, skóra mnie nie swędzi. Nie smaruję się niczym specjalnym- zwykłym balsamem nawilżającym do ciała, ale brzuch tylko wtedy, kiedy mi się przypomni. -
Ja równie nie mam zadnych rostępów i oby tak zostało
Codziennie po kąpieli smaruje się kremem przeciw rozstępom a czasem jeszcze w ciągu dnia zwykłym balsamem i nie swędzi mnie skóra
Ja też nie mam nic dla małego oprócz kilku ciuszków, nic poza tym, ani wózka, wanienki, pościeli, łóżeczka żadnych przyborów nic
U Was też chwila oddechu od upałów? Na podkarpaciu pada, ufff -
ja na brzuchu narazie nie mam rozstepow,mam sprzed kilku lat jak przytylam ale to na posladkach,biodrach.smaruje sie codziennie oliwka.jak czuje ze napina sie skora to odrazu,bo mam uczucie ze mi wrecz rozrywa.
ucho mi sie raz przytkalo,ale ja mam wiecznie nawracajace zapalenie ucha.
u mnie tez daleko z wyprawka,jedynie ubranka,fotelik,wanienka i pare bzdur,co mozna zawsze kupic.brak najwazniejszego-wozka,lozeczka.czekamy na urlop meza i jedziemy z koksem.
nienawidze tych upalow,jestem uwieziona w domu tak naprawde,pojade gdzies autem,zostawie na parkingu i potem sie nagrzewa,zreszta pprzejde kawalek i boli mnie krocze,brzuch sie napina,chce mi sie sikac.takze siedze w domu[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
29.09.2018❤️