X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe szczęścia 2018
Odpowiedz

Październikowe szczęścia 2018

Oceń ten wątek:
  • eVelina83 Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm.. nie robię masaży chyba z lenistwa, smaruje tylko brzuch kremem na rozstępy Mustela ale tu o systematyczność ciężko. ;)
    Mnie męczy spanie, które wróciło z I trymestru i zgagę mam coraz częściej. Nie wymiotowałam ani razu pewnie dlatego tyle przytyłam. ;)

Czekamy na Hanie <3
  • gosia1991 Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika30 wrote:
    Hej. Od kiedy liczy się ruchy dziecka ? Mówił Wam o tym ginekolog że macie liczyc ? Ja czuje małego,raz mocniej raz słabiej ale czytałam gdzieś że teraz te ruchy nie będą takie silne jak kiedyś. Po posiłku się liczy ? Musi być 10 kopniec na godzinę Tak ?
    Pierwsze slysze , a jak dziecko spi to logiczne ze nie bedzie kopalo :D Nie ma co przesadzać chyba, po prostu ważne zeby czuć ruchy kilka razy dziennie, rano, w poludnie, wieczorem. Przeciez jak sie nie ruszy w ciagu godziny to nie polecimy na IP. Takie moje zdanie.
    U mnie 8 kg na plus, chciałam nie przekroczyć 10 , ale chyba nie wyjdzie . W pierwszej ciazy bylo +14

9f7ji09kazchgo2e.png

w4sqyx8diam2g7k8.png
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie przekroczyc 10 kg ?
    Ej dziewczyny... to w koncu ciaza :)
    Ja postanowilam ze oby zmiescic sie do 70 kg czyli max 14 kg przytyc. I powinno sie udac.

NiecierpliwaKarolina lubi tę wiadomość

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• kamkam Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przytylam całe 1,5 kg :D i jestem przypadkiem który potwierdza ze rozstępy są wpisane geny ( niekoniecznie po mamie bo moja nie ma ani jednego po 3 ciazach). Wczoraj jak zoabczylam mój tyłek w przymierzalni to myślałam że się zapłacze! Jak zebra a w dodatku z cellulitem. Więc za to odpowiadają głównie hormony i geny a nie tyle przytycie czy rozciąganie skóry. Smaruję się 2 razy dziennie mustela, jeden raz oliwka babydream i wtedy robię masaż. Na szczęście rozstępy mam tylko na tyłku i mam nadzieję że na brzuchu się nie zrobią.
    A moja waga wynika z tego że w ciąży mało jem, a jak zjem coś co mi nie podejdzie- smażone na wieczór, pizza czy też cokolwiek z grilla, męczą mnie wymioty a następnego dnia biegunka....
    Dziecko się rozwija poprawnie, lekarz nie komentuje ze mało przytyłam więc pewnie jest ok :) a startowałam z bmi w normie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2018, 13:58

gg64j48a867cxnry.png
    1usasg18efbg4zod.png
  • Kathrine Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o peelingi to ja staram się min 2 razy w tygodniu robić. Nogi i pupe szoruje dość mocno ale brzuch omijam albo robię to bardzo delikatnie.
    Wcześniej też balsamów używałam ale jak zaczęłam bardziej czytać składy to zrezygnowałam i używam tylko naturalnych rzeczy. Robię sobie sama balsam z olejku ze słodkich migdałów i masła shea. Rozstępów nowych jak na razie nie mam chyba że stare z wieku dojrzewania. Jak się pojawią nowe to trudno jakoś to przeboleje :)

Ja pamiętam ten pierwszy trymestr jak myslalam tylko o tym żeby jak najszybciej coś zjeść. Co prawda wymiotowałam z 4/5 razy ale nie zlicze ile razy się powstrzymywałam żeby nie zwymiotować :D Zgagę raz miałam i nie chce mieć więcej :/ Jedyne co mi wróciło to może zmęczenie czasami. No i nie lubię siebie teraz ,bo byłam pewna ,że będę dalej mogła tak wszystko szybko robić a się trochę pomyliłam :/

oar89jcgyxqv0eft.png
    syy28ribb69g96nw.png
  • Cukierniczka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja pytałam lekarza na wizycie w piątek (byłam w 28+1) to mówił, że ma mi wystarczyć, że ruchy są regularne, żeby sobie nie zawracać głowy żadnym liczeniem na razie, bo tylko można w panikę wpaść albo się zestresować.

Ja przytyłam na razie 9,5 kg i zbliżam się do psychologicznej granicy 60kg... Jak zobaczę 6 z przodu na wadze to chyba będę błagać o wywołanie porodu, bo moje hormony mogą tego nie wytrzymać haha :D

atdc3e5euobdwxyo.png
    www.zcukremalbowcale.com
  • Megsss Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się smaruje po każdym prysznicu .. peeling ciała od zawsze raz w tygodniu .. rozstępów poki co brak .

Ogonie poza rosnącym brzuszkiem i biustem :p nie widzę różnic w ciele
    Co do dolegliwości , chyba troszkę szybciej się mecze , plecy mi dokuczają ale to już problem który był przed ciąża
    No i niestety .. zgaga lubi się uaktywnić .. najmniej mi doskwiera jak jem co 2 h małe porcje .. wiec tak staram się teraz robić
    Wole zgagę niż mdlosci i wymioty ;)

• Milano Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurczę ja nawet wagi w domu nie mam więc ile mam na plusie dowiem się dopiero na wizycie. Jakoś nie przywiązuje wagi do.. wagi :D Jak na razie cellulit mi znikł który był a roztępów brak a powiem Wam szczerze że.. nic nie robię specjalnie, żadnych peelingów, specjalnych kremów, nic ale zdaje sobię sprawę, że z tego powodu w każdej chwili coś się może pojawić.

Co do gorszego samopoczucia mam to samo, mam jakiś spadek energii, spałam właśnie dwie godziny chodż przez ostatnie tygodnie ani razu mi się to nie zdarzyło. Chciałabym jeszcze trochę mieć tej energii, troche mi to przeszkadza.

Dziewczyny a jak Wasze piersi? Czy coś już tam macie? JA się przyznam, że zaczyna mi wyciekać siara, codziennie praktycznie. Więcej z prawej strony. Mam nadzieje że t jakaś zapowiedź, że będzie mniej problemu z karmieniem bo powiem Wam, że tego boję się najbardziej.

Zrobię zdjęcia i wstawie Wam :) Wybaczcie za składzik w jednym rogu pokoju :D

7 CS i w końcu są dwie kreski! :)

oar83e3kt53wl0vf.png
  • Bajka111 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milano wrote:
    kurczę ja nawet wagi w domu nie mam więc ile mam na plusie dowiem się dopiero na wizycie. Jakoś nie przywiązuje wagi do.. wagi :D Jak na razie cellulit mi znikł który był a roztępów brak a powiem Wam szczerze że.. nic nie robię specjalnie, żadnych peelingów, specjalnych kremów, nic ale zdaje sobię sprawę, że z tego powodu w każdej chwili coś się może pojawić.

Co do gorszego samopoczucia mam to samo, mam jakiś spadek energii, spałam właśnie dwie godziny chodż przez ostatnie tygodnie ani razu mi się to nie zdarzyło. Chciałabym jeszcze trochę mieć tej energii, troche mi to przeszkadza.

Dziewczyny a jak Wasze piersi? Czy coś już tam macie? JA się przyznam, że zaczyna mi wyciekać siara, codziennie praktycznie. Więcej z prawej strony. Mam nadzieje że t jakaś zapowiedź, że będzie mniej problemu z karmieniem bo powiem Wam, że tego boję się najbardziej.

Zrobię zdjęcia i wstawie Wam :) Wybaczcie za składzik w jednym rogu pokoju :D

Ja zauważyłam w zeszłym tygodniu - ale po plamie na staniku. I patrzę, a tu faktycznie już coś wycieka. :)

aaZap2.png
    bOz9p2.png
  • Milano Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdjęcia pokoiku w obecnym stanie. Tam gdzie w rogu bałagan stanie łóżeczko. Brakuje obrazków na ścianie, szafki na pieluchy i kosmetyki i z półek z góry puszę zabrać puzzle (zamówiłam te na ali puchate jak dywan - swietna sprawa, miękkie i bez problemu można położyć na to matę i będzie miękko i ciepło).

4cc94ed2c48cfe63med.jpg

98ae19260aeb7d7bmed.jpg

66b426deeaee3408med.jpg

8ee2cdd3cfa4f3ffmed.jpg

Dajcie znać czy w ogole to się otwiera, bo wrzucam pierwszy raz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2018, 14:48

kamkam, OlinkowA, neska7, edka85, Lunitari, monika30, Kathrine, NatkaZ, Blu, Cukierniczka lubią tę wiadomość

7 CS i w końcu są dwie kreski! :)

oar83e3kt53wl0vf.png
  • Domcia88 Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2018, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milano otwiera się. Jest ślicznie <3 Ja kupiłam meble, półki chmurki, łóżeczko i miętowy fotel uszak ale stoi wszystko w kartonach. Z remontem ruszamy w sierpniu. Meble mam z agaty model Mia ale oddaje do stolarza do przemalowania z różowego na miętowy. W białym łóżeczku będzie biało/szaro/miętowa pościel. Motyw przewodni pokoju to gwiazdki i chmurki. Ściany 3 będą szare, jedna ściana to tapeta w świecące nocą gwiazdki, w oknie zasłonki w gwiazdki. Pokaże wam coś co wczoraj przyszło i mnie rozczuliło. Zawiśnie na ścianie nad łóżeczkiem.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/eef559e5bad0.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2018, 15:40

neska7, Milano, edka85, monika30, Kathrine, NatkaZ, Blu, NiecierpliwaKarolina, Bajka111 lubią tę wiadomość

Domcia88
  • 1Malinka1 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    ja tez dziś po wizycie, bardzo mnie one uspokajają. Moja księżniczka pokazała nam swoją twarz, jest cudowna, waży 1095 g, wszystkie zrobione pomiary są prawidłowe. Szyjka super nadal na poziomie 4,8 cm, wiec bardzo się cieszę. Mam tylko zrobić CRP dodatkowo, bo chce spr czy podwyższone leukocyty to przez ciążę czy jakiś stan zapalny . Nie wspominała nic o liczeniu i nawet tego nie robię. Cieszy mnie każdy ruch, choć nie powiem, że jak dłuższy czas milczy to mnie to nie stresuje, ale staram się podchodzić do tego na spokojnie. A przytyłam od początku 6,3 kg. I magiczna 50 przekroczona :D
    Mi tez wyszedł cellulit na udach, chyba nie ma na to wpływu, hormony. Będę się martwić po porodzie.

Milano śliczny pokoik. My tez jeszcze czekamy na kanapę i inne drobiazgi dekoracyjne, już nie mogę się doczekać.
    Domcia88 pochwał się gdzie zamawiałaś napis, super jest :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2018, 15:54

Lunitari, monika30, edka85, Kathrine, Blu, Bajka111 lubią tę wiadomość

f2wlpx9ishio9eby.png
    tb738ribmbqosoos.png
  • Domcia88 Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2018, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na allegro u sprzedawcy: TRENDOM2 po 8zl sztuka

Domcia88
  • monika30 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milano piekny pokoik. Też wrzucę jak będę miała gotowy,ale to jeszcze trochę potrwa ;)

• monika30 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czytam ksiazke pierwszy rok życia dziecka i może wy o tym wiecie ale ja nie wiedziałam że podczas karmienia piersią można już jeść sushi,sery pleśniowe i owoce morza :D myślałam że tak jak w ciąży nie można to tak samo przy karmieniu piersią. Czyli wniosek że nawet jak kobieta zarazi się toxo przy karmieniu piersią to dziecka nie zarazi tak ? Kurde pierwsze co to pobiegne do sklepu po ser pleśniowy mmmiam :P

• _magda87_ Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milano-mam ta sama poduszke w koty,byla dolaczona do tej do spania:)

Ruchow nie mam zamiaru liczyc,kto to wymyslil.Przeciez jak spimy to nie zawsze czujemy,ostatnio mialam 2 dni slabe i rzadkie ruchy,a potem ze zdwojona sila.Wazne zeby je czuc codziennie,teraz juz maluchy beda miec coraz mniej miejsca.

Sapie jak ide chwile dluzej i szybciej,mecze sie bardzo szybko,wogole nie nadaje sie do chodzenia.Przytylam chyba 6kg,bateria mi sie wyczerpala,nie po drodze mi kupic.Troszke zmalal mi apetyt ale i tak duzo jem.Zrobil mi sie okropny celulit na udach,tylek plaski...brzuch smaruje zwykla oliwka 2 razy dziennie,poki co rozstepow nie mam i kazdy mowi ze pieknie wygladam w ciazy:)Faktycznie ani nie popuchlam jeszcze,zadnego syfka,zobaczymy co bedzie dalej

Szukamy lozeczka,jesli macie jakies do polecenia strony,sprzedawcow na allegro lub mozecie sie pochwalic swoimi,to bede wdzieczna

[link=https://www.suwaczki.com/]atdchdget43fp9br.png[/link]

29.09.2018❤️
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1Malinka1 wrote:
    Mam tylko zrobić CRP dodatkowo, bo chce spr czy podwyższone leukocyty to przez ciążę czy jakiś stan zapalny
    Ja mam wysokie leukocyty, aktualnie ponad 16 tys. CRP też podwyższone, w ubiegłym miesiącu dwa razy mierzone 10 i 19. U mnie taka uroda. Wszystko wskazuje na to, że taka jest reakcja organizmu na ciążę i wzrost dziecka. W każdym razie nawet do głowy by mi nie przyszło, aby na oślep brać jakiś "ogólny" antybiotyk na niewiadomego pochodzenia infekcję. Generalnie, żeby coś leczyć, to trzeba to znaleźć, a skoro u mnie nic się nie udało znaleźć, to nic nie biorę i żyję dalej.

Domcia88, dzięki za podpowiedź. Właśnie czegoś takiego mi brakowało nad łóżeczkiem i pozwoliłam sobie teraz zamówić :)

Piąte w drodze! Będzie dziewczynka 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • Domcia88 Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2018, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka pochwal się jak dojdzie ;) te dla dziewczynek też były piękne. A jak ktoś zamówi sobie krótkie imię albo zdrobnienie jak Oluś, Hania czy Zuzia to zapłaci jeszcze mniej. Ja zamówiłam łóżeczko/tapczanik Julia deluxe na allegro u sprzedawcy: kubald

Domcia88
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja wrzucę fotkę kącika do spania :) Mały będzie spał bez pościeli, ma rożek i śpiworek. Poduszki zapewne zdejmę, albo zostawię, przy czym będą one tam gdzie nogi dziecka, a nie główka. Nad łóżeczkiem też nakleję napisy z imieniem (pomysł zmałpowany od Domcii :D )

287ek4h.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2018, 16:51

Zuuziaaaa, Milano, monika30, Kathrine, mala_misia, ChicChic, Flavia, Blu, Cukierniczka, akilegna♥, Bajka111 lubią tę wiadomość

Piąte w drodze! Będzie dziewczynka 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • Domcia88 Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2018, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka kupiłam bardzo podobną pościel jedną szarą gwiazdki+mięta, drugą szarą chmurki+ mięta. Śliczne są!! Zazdroszcze, że masz już gotowe!! Monika, ja mężowi kazałam przynieść na porodówkę camembert j wołowy tatar. Zamierzam zjeść jak tylko dziecko ze mnie wyskoczy :P

monika30, Blu lubią tę wiadomość

Domcia88
‹‹ 546 547 548 549 550 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ