Październikowe szczęścia 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Natalia92aa wrote:Witajcie. Powiedzcie czy na każdej wizycie lekarz bada was ginekologicznie? Bo mi na ostatniej tylko zrobił usg przezbrzuszne i powiedział że z szyjka wszystko ok i się tak zastanawiam czy przez takie usg można szynkę sprawdzić
Mój ginekologicznie bada mnie za każdym razem, natomiast usg robi co drugą wizytę.Czekamy na Hanie -
My mamy monitor oddechu (snuza) po Wiki i na początku będziemy z niego korzystać. To prawda, że czasem w nocy wydawało nam się, że alarm włączał się bez powodu - raz miałam okazję zobaczyć, że tak nie jest! On się włącza jeśli dziecko nie oddycha przez określony czas lub oddycha zbyt płytko, najpierw pobudza maluszka wibracjami a jeśli to nie pomoże to włącza się alarm głośny (wibracje dalej są). Zanim się wstanie i zajrzy do dziecka, może ono już oddychać prawidłowo. My skończyliśmy korzystać z monitora w momencie gdy Wiki zaczęła się przemieszczać po łóżeczku, wtedy zaczął gubić kontakt z ciałem i się włączał faktycznie bez potrzeby.
Podam 2 przykłady kiedy byłam szczęśliwa, że się zdecydowaliśmy na zakup monitora:
1. po pierwszym szczepieniu Wiki łapała bezdechy ale tylko w nocy (między 3 a 5) - prawdopodobnie przechodziła krztusiec (sugestia jednego z lekarzy w szpitalu - miała typowe objawy) jednak nie wpisali nam tego nigdzie, ostatecznie postawiona diagnoza to zapalenie płuc
2. na wyjeździe spała ze mną w łóżku i się przekręciła głową w dół do poduszki a ja przez sen tylko wyczułam, że jest odkryta i ją przykryłam kocem.
Torbę próbuję spakować od jakiegoś czasu i na razie mam odłożone rzeczy w jednym miejscu. Brakuje mi tylko klapek.
Co to tego czy warto mieć w domu mm na początek. Nie! Dlatego, że kp nie idzie prosto i to mm będzie kusić. Bardzo polecam ten blog dotyczący kp https://www.hafija.pl
Blu wymieniła mm, które mają przyzwoity skład. My korzystaliśmy z obu, Wiki woli Hipp. Enfamil dla mnie to tragedia, na drugim miejscu syrop glukozowo-fruktozowy!
Ja mam co wizytę badanie wziernikiem, usg brzuszne (pomiary malucha) i dowcipne do oceny szyjki i blizny po cc.NiecierpliwaKarolina lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Jeśli masaż jest wykonany przez profesjonalistę nie masz się czego obawiać ,ja korzystam regularnie bo mam częste bóle pleców i to moje wybawienie . Gdyby fizjoterapeuta nie miał doświadczenia w tym temacie raczej nie podjałby się przyjęcia kobiety w ciąży .
Jeśli mimo to się obawiasz , zawsze możesz skonsultować z lekarzem czy nie ma przeciwwskazań do skorzystania z fizjoterapeuty , spotkałam się tez z tym , ze fizjoterapeuta / masażysta prosili o takie zaświadczenia od lekarza .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2018, 20:55
monika30 lubi tę wiadomość
-
Mogę go polecić. Nie mam porównania z innym ale ten jest przenośny i można zabrać ze sobą na wyjazd. Nie nadaje się na spacery do wózka (z tego co pamiętam to mimo amortyzacji ruch wózka może być mylony z prawidłowym oddechem dziecka).
-
Buko wrote:Dziewczyny, w większości laboratoriów obciążenie glukozą można zrobić tylko że skierowaniem. Jeśli macie skierowanie na dwupunktowa, to możecie sobie zazwyczaj dokupic brakujący pomiar.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2018, 23:23
-
Ja po wizycie. Wazymy 870 g. Waga idealna, usredniona. Szyjka 4cm bez zmian. Wody w porzadku. Takze mam sie niczym nie martwic i wiecej ruszac ale tez wiecej jesc... Bo podobno moje 5 kg to niewiele na ten etap. Ale co tam
3 badania prenatalnego nie musze robic bo zamiast tego mam skierowanie na echo serca. Jest za darmo a bada i serce dokladniej i ogolnie wszystko to co na 3 prenatalnym.Lunitari, Bajka111, edka85, Cukierniczka lubią tę wiadomość
-
ChicChic wrote:Takze mam sie niczym nie martwic i wiecej ruszac ale tez wiecej jesc... Bo podobno moje 5 kg to niewiele na ten etap. Ale co tam
Ciekawe co mi lekarz powie. Wizyta dopiero 7.08
O kurczę! Byłam pewna, że do 100 dniówki mam jeszcze czas bo termin mam później niż większość z was a tu mi dzisiaj pokazuje, że.... 98 dni.
Ups. ALe leci...