Październikowe szczęścia 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny naprawdę polecam sięgnąć po Bebilon jeżeli z kp nic nie wyjdzie. Może nie należy do najtańszych, ale jest świetne. Myślę, że sam fakt podawania tego mleka wcześniakom już o czymś świadczy
Jak pisałam parę postów wcześniej. Brat z narzeczoną podają tylko to mleko bo tak im radzili neonatolodzy. Zresztą nawet jak się coś dzieje - zbytnie ulewanie, kolki, zaparcia czy nawet skaza białkowa u dzieciaczków, to zazwyczaj pediatrzy przepisują właśnie produkty Bebilonu (przynajmniej u nas w przychodniach). No i nakważniejsze, tak jak pisała Megss, mają dobry skład.
Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016 -
Ja kupilam paczke mleka Hipp Combiotik 1 "w razie W" bo takie tez podaja w szpitalu. A jaki proszek polecacie na początek żeby dziecka nie uczulił? W czym wyprać całą wyprawkę? Lovela dla niemowląt jest ok czy lepiej kupić inny?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2018, 09:08
Domcia88 -
Natalia, fajny artykuł jest u mamy ginekolog na blogu- odnośnie mierzenia szyjki.napisała tam ze uznaje tylko usg transvaginalne do badania szyjki. Moja pani doktor pierwszy raz wczoraj zrobiła mi takie usg, wcześniej badała szyjke przez powłoki brzuszne.
-
Hejka dziewczyny
chciałam się pochwalić,że dziś równe 80 dni zostały mi do porodu ❤. Właśnie kurier przyniósł paczkę z kocykami i pościelą
też chciałam kupić monitor oddechu ale chyba kupię nianię z video
zamowilismy dla maluszka też woombie,zobaczymy czy mały będzie chciał w tym spać. Opinie ma dobre bo nie ogranicza ruchów dziecka,a jest pewność że nie naciagnie kocyka nosek. Podobno zmniejsza ryzyko śmierci lozeczkowej. Oprócz tego codziennie puszczam ta sama muzykę taka wyciszajaca,bo podobno dzidziuś zapamiętuje i później się przy tym uspokoja hehe. Tyle się naczytalam A zobaczymy jak będzie w praktyce
Blu, Lunitari, Cukierniczka, Zuuziaaaa lubią tę wiadomość
-
edka85 wrote:Widziałam te wytyczne dla cukrzyków, pilnowanie liczby posiłków, godzin, jakości produktów i do tego jeszcze nakłucia. Aż normalnie odliczam do porodu. Bo podobno po nim to już mija. Nigdy nie miałam problemów z cukrem. Zresztą, tu wynik na czczo i po 2 h jest dobry. Co za cholera, że akurat ten jeden po 1 h nie mógł wyjść np. 179...
No to zajeb..... A co w przypadku kiedy tak jak moja przychodnia robi te badanie obciążenia glukozą tylko 2 razy , na samym początku i po 2 godz.? Czyli teoretycznie po 1 h mógł by mi wyjść wynik za wysoki ale ja o tym nie będę wiedzieć bo po prostu tego badania nie wykonują ;( -
edka85 wrote:No ładnie, odebrałam wyniki glukozy, wynik na czczo 68, po 2 h 110, ale po 1 h 196. Tak więc niestety jeden wynik jest ponad normę i w przychodni od razu potraktowali mnie jako cukrzyka i dali skierowanie do diabetologa. Eh...Czy naprawdę jeden taki wynik już mnie klasyfikuje do cukrzycy? Można przy tym rodzić sn?
Moja siostra z cukrzyca na insulinie urodziła naturalnie.Jedyne co to chcieli wywołać przed terminem poród.
Ja dziewczyny też nie mam jeszcze nic do torby do szpitala i myślę, że od połowy sierpnia dopiero zacznę coś kompletować, chyba, że u lekarza coś wyjdzie, że może być wcześniejsze "coming out".
-
Domcia88, ja kupię Lovelę, obecnie w Biedronce jest w promocji (zarówno proszek jak i mleczko do prania).
Natalia92aa, mnie lekarz bada ginekologicznie już teraz na każdej wizycie, ale zaczął dopiero od 3. Z tym, że nie robi USG transvaginalnego a bada szyjkę ręcznieSzyjkę pewnie można sprawdzić przez USG przezbrzuszne, ale wynik nie będzie tak dokładny jak przez USG dopochwowe.
Monika30, jesteś pewna, że "woombie" nie ogranicza ruchów dziecka? Wg zdjęć google to jest to samo co otulacz i raczej dziecko jest w nim dość ciasno zapięte.
U mnie monitor oddechu to must have, na 90% pożyczymy od szwagra brata, no chyba, że mój mąż dojdzie do wniosku, że lepszy będzie nowy lub Snuza na pieluszkę, to wtedy kupimy. Nie chcę sobie później zarzucać, że wolałam kupić coś innego niż bezpieczeństwo swojego dziecka.
Niani z kamerą nie kupuję, bo w mieszkaniu w bloku jest bez sensu, a w domach rodziców pewnie najwcześniej będziemy spać w okolicy świat Bożego Narodzenia i zwykła niania też się sprawdzi. -
Karo wi,dziecko jest zwinięte ale niby jest to na tyle elastyczne że może machać nóżkami i rączkami. Napiszę jak to wygląda jak będę miała w ręce bo wiadomo pisać mogą A jak jest na prawdę to zobaczę
Olinkowa ja zamówiłam pościel i kocyki z amaloo i z baby stars
-
Piszecie o tych 80 dniach i aż weszłam w aplikację, a tu... 79!!! Rany boskie, przecież ostatnio było ponad 90, czemu to tak pędzi? :o
Natalia mnie lekarz bada na fotelu na każdej wizycie i mówi czy z szyjką ok czy nie. Nigdy mi nie mówił ile ona dokładnie ma, a ja nie pytam, bo się boję, że zacznę panikować. Wiem, że jest dobrze i to mi wystarczy
A co do tej Loveli, bo wybieram się do Biedronki (jak tylko skończy padać...) i nie wiem czy to mleczko to jest zamiast proszku czy to działa jak płyn do płukania? Sorry jeśli to głupie pytanie, ale nie wiem czy kupować obie rzeczy czy wystarczy sam proszek
www.zcukremalbowcale.com -
neska7 wrote:No to zajeb..... A co w przypadku kiedy tak jak moja przychodnia robi te badanie obciążenia glukozą tylko 2 razy , na samym początku i po 2 godz.? Czyli teoretycznie po 1 h mógł by mi wyjść wynik za wysoki ale ja o tym nie będę wiedzieć bo po prostu tego badania nie wykonują ;(
neska7 lubi tę wiadomość
-
Ojjj czerwono i pomaranczowo w tych mlekach
utwierdzilam sie, ze hipp to byl jednak dobry wybor. To ja tez kupie lovele skoro nikt tu nic o alergii na nia nie napisal. Ponizej lektura.
http://www.mamaitatawtrojmiescie.pl/2017/09/analiza-skadu-mleka-modyfikowanego.html?m=1Domcia88