Październikowe szczęścia 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
hej Dziewczyny!czytam was juz pare dni i postanowilam cos naskrobac:)czekam na mojego pierwszego dzidzusia,udalo sie za 1 cs!pierwsza wizyte u lekarza mam 16 lutego.Brzuszek mam dosc wypiety ale to dlatego,ze od tygodnia nie zalatwilam sprawy porzadnie w toalecie,doslownie tyle co ptaszek.Apetyt mam,na zdrowe rzeczy,przestala smakowac mi kawa,kubki smakowe mam wrecz wyostrzone i rozkoszuje sie jedzac zwykla kanapke czy banana...,takze zero mdlosci.Siusiu robie bardzo czesto,zreszta to byl piewszy objaw zanim zrobilam test.az mnie pecherz bolal i czulam ogomny nacisk.Piersi troszke mnie przestaly bolec ale w zeszlym tyg to nie moglam sie wytrzec recznikiem po wyjsciu spod prysznica,Generalnie bardzo sie martwie i zastanawiam nad kazdym szczegolem.Powiedzialam jedynie moim dwom bliskim przyjaciolkom i mezowi,rodzice nie widza i chcielibysmy im oglosic i zrobic ogromna niespodzianke pod koniec 1 trymestru.A Wy powiedzialyscie rodzince?
Du-Dulia lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
29.09.2018❤️ -
.edka ty to jak ja w pierwszej ciaY. Zero objawów. Jeść moglam, spac moglam,mdloaci tyljo przy jelitowce, biust czasem zabolał. Nie chcę Cię martwić ale.zazwyczaj te co w pierwszym trymestrze nic nie maja. To w drugim mdłości się pojawiaja wiec może.Wszystko przed Tobą
-
Dobry wieczór dziewczyny!
Odzywam się teraz bo cały dzień mam jakiś taki.. pokłóciłam się z mężem, zdenerwowałam się troche i z tego wszystkiego poszłam spać po wstaniu meczy mnie bol brzucha po lewej stronie takie lekkie ciągniecie i kurczę nie wiem czy to coś złego, poważnie się martwię
Gratuluje wszystkim dziewczynom które były na wizycie i widziały serduszka! Strasznie cieszą mnie takie informacje -
edka85 wrote:Tylko ja taka bezobjawowa
Przypominam, że ja również bez objawów
Gratuluje udanych wizyt i bijących serduszek Oby więcej takich wieści. -
Milano najbardziej niepokojący ból to okresowy, mocno okresowy i skurcze w podbrzuszu.
Cmienie, ciagniecie i roznego rodzaju wbijane szpilki to normalne. Zaesze mozesz na bol wziąść nospe.lub połówkę. Mi lekarz w pierwszej ciąży powtarzala lepiej tabletka niz bol i skurcze.Milano lubi tę wiadomość
-
_magda87_ wrote:hej Dziewczyny!czytam was juz pare dni i postanowilam cos naskrobac:)czekam na mojego pierwszego dzidzusia,udalo sie za 1 cs!pierwsza wizyte u lekarza mam 16 lutego.Brzuszek mam dosc wypiety ale to dlatego,ze od tygodnia nie zalatwilam sprawy porzadnie w toalecie,doslownie tyle co ptaszek.Apetyt mam,na zdrowe rzeczy,przestala smakowac mi kawa,kubki smakowe mam wrecz wyostrzone i rozkoszuje sie jedzac zwykla kanapke czy banana...,takze zero mdlosci.Siusiu robie bardzo czesto,zreszta to byl piewszy objaw zanim zrobilam test.az mnie pecherz bolal i czulam ogomny nacisk.Piersi troszke mnie przestaly bolec ale w zeszlym tyg to nie moglam sie wytrzec recznikiem po wyjsciu spod prysznica,Generalnie bardzo sie martwie i zastanawiam nad kazdym szczegolem.Powiedzialam jedynie moim dwom bliskim przyjaciolkom i mezowi,rodzice nie widza i chcielibysmy im oglosic i zrobic ogromna niespodzianke pod koniec 1 trymestru.A Wy powiedzialyscie rodzince?
Ja w sumie powiedziałm dopiero dzisiaj rodzicom. Mieliśmy poczekać jak minie najgorszy czas strachu (w moim przypadku po 9tc), ale doszliśmy do wniosku, że jak ma byc tak będzie a to czy powiemy teraz , czy później to i tak niczego nie zmieniNadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016 -
Na bóle brzucha zawsze działa lezenie na boku, albo z nogami lekko uniesionymi. Nie powinno się leżeć na wznak bo wtedy się bol nasila to na pewno fasolka się pezeciagala po spaniu
NatkaZ lubi tę wiadomość
-
freya wrote:Przypominam, że ja również bez objawów
-
Jestem na 44 ssttonie.. mialam gosci na weekend i ciagle nadrabiam
1 ja zaszlam w ciaze 4 miesiace przed podpisaniem umowy na czas nieomreslony...i ukrywalam ten fakt... nikt nic nie zauwazyl..a koszluki obcisle w talie mam w pracy
2 ja tez baaaardzo nerwowa jestem ostatbie 1,5 tyg... wszystko mnie wkurza ...i cierpliwosc jest rowna zero !!! Bez jija nie podchodź
3 ja pierwsze badania mam 21 lutu... 6 tc i 4 dni... chcialabym serduszko by bylo.
Nie wiem czy nie przesunąć..wizyty o tydzien...
Ja nie jedtem zwolenniczką latania przed 6 tc i robienia po kilka razy usg... wszystko w nadmiarze szkodzi.... chyba ze ktos plami..to np isc po luteine i l4..ale zeby. Czesto usg robic... nie popieram -
Miru wrote:Jest teoria (mi i innym w moim otoczeniu się sprawdziło)
Rzyganie = dziewczynka
Mało objawów= chłopiec
Miru chyba coś w tym jest. Z córą w ciąży rzygałam dalej niż widziałam Teraz bratowa jest w ciąży - od samego początku zero jakichkolwiek objawów i na dniach powitamy w rodzinie dwóch ślicznych chłopcówNadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016 -
Mama mia nie zanizaj nam procent.
To pol żartem pół serio.
Ja nie miałam objawów mam syna, siostra nie miała będzie za chwilę syn, dwie koleżanki sygnały dwie córki. 50/50
Jest tyle przesądów ale fajnie się słucha jak się sprawdza