Październikowe szczęścia 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
hej Dziewczyny!czytam was juz pare dni i postanowilam cos naskrobac:)czekam na mojego pierwszego dzidzusia,udalo sie za 1 cs!pierwsza wizyte u lekarza mam 16 lutego.Brzuszek mam dosc wypiety ale to dlatego,ze od tygodnia nie zalatwilam sprawy porzadnie w toalecie,doslownie tyle co ptaszek.Apetyt mam,na zdrowe rzeczy,przestala smakowac mi kawa,kubki smakowe mam wrecz wyostrzone i rozkoszuje sie jedzac zwykla kanapke czy banana...,takze zero mdlosci.Siusiu robie bardzo czesto,zreszta to byl piewszy objaw zanim zrobilam test.az mnie pecherz bolal i czulam ogomny nacisk.Piersi troszke mnie przestaly bolec ale w zeszlym tyg to nie moglam sie wytrzec recznikiem po wyjsciu spod prysznica,Generalnie bardzo sie martwie i zastanawiam nad kazdym szczegolem.Powiedzialam jedynie moim dwom bliskim przyjaciolkom i mezowi,rodzice nie widza i chcielibysmy im oglosic i zrobic ogromna niespodzianke pod koniec 1 trymestru.A Wy powiedzialyscie rodzince?
Du-Dulia lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
29.09.2018❤️ -
.edka ty to jak ja w pierwszej ciaY. Zero objawów. Jeść moglam, spac moglam,mdloaci tyljo przy jelitowce, biust czasem zabolał. Nie chcę Cię martwić ale.zazwyczaj te co w pierwszym trymestrze nic nie maja. To w drugim mdłości się pojawiaja wiec może.Wszystko przed Tobą
-
Dobry wieczór dziewczyny!
Odzywam się teraz bo cały dzień mam jakiś taki.. pokłóciłam się z mężem, zdenerwowałam się troche i z tego wszystkiego poszłam spaćpo wstaniu meczy mnie bol brzucha po lewej stronie takie lekkie ciągniecie i kurczę nie wiem czy to coś złego, poważnie się martwię
Gratuluje wszystkim dziewczynom które były na wizycie i widziały serduszka! Strasznie cieszą mnie takie informacje -
edka85 wrote:Tylko ja taka bezobjawowa
Przypominam, że ja również bez objawów
Gratuluje udanych wizyt i bijących serduszekOby więcej takich wieści.
-
Milano najbardziej niepokojący ból to okresowy, mocno okresowy i skurcze w podbrzuszu.
Cmienie, ciagniecie i roznego rodzaju wbijane szpilki to normalne. Zaesze mozesz na bol wziąść nospe.lub połówkę. Mi lekarz w pierwszej ciąży powtarzala lepiej tabletka niz bol i skurcze.Milano lubi tę wiadomość
-
_magda87_ wrote:hej Dziewczyny!czytam was juz pare dni i postanowilam cos naskrobac:)czekam na mojego pierwszego dzidzusia,udalo sie za 1 cs!pierwsza wizyte u lekarza mam 16 lutego.Brzuszek mam dosc wypiety ale to dlatego,ze od tygodnia nie zalatwilam sprawy porzadnie w toalecie,doslownie tyle co ptaszek.Apetyt mam,na zdrowe rzeczy,przestala smakowac mi kawa,kubki smakowe mam wrecz wyostrzone i rozkoszuje sie jedzac zwykla kanapke czy banana...,takze zero mdlosci.Siusiu robie bardzo czesto,zreszta to byl piewszy objaw zanim zrobilam test.az mnie pecherz bolal i czulam ogomny nacisk.Piersi troszke mnie przestaly bolec ale w zeszlym tyg to nie moglam sie wytrzec recznikiem po wyjsciu spod prysznica,Generalnie bardzo sie martwie i zastanawiam nad kazdym szczegolem.Powiedzialam jedynie moim dwom bliskim przyjaciolkom i mezowi,rodzice nie widza i chcielibysmy im oglosic i zrobic ogromna niespodzianke pod koniec 1 trymestru.A Wy powiedzialyscie rodzince?
Ja w sumie powiedziałm dopiero dzisiaj rodzicom. Mieliśmy poczekać jak minie najgorszy czas strachu (w moim przypadku po 9tc), ale doszliśmy do wniosku, że jak ma byc tak będziea to czy powiemy teraz , czy później to i tak niczego nie zmieni
Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016 -
Na bóle brzucha zawsze działa lezenie na boku, albo z nogami lekko uniesionymi. Nie powinno się leżeć na wznak bo wtedy się bol nasila
to na pewno fasolka się pezeciagala po spaniu
NatkaZ lubi tę wiadomość
-
freya wrote:Przypominam, że ja również bez objawów
-
Jestem na 44 ssttonie.. mialam gosci na weekend i ciagle nadrabiam
1 ja zaszlam w ciaze 4 miesiace przed podpisaniem umowy na czas nieomreslony...i ukrywalam ten fakt... nikt nic nie zauwazyl..a koszluki obcisle w talie mam w pracy
2 ja tez baaaardzo nerwowa jestem ostatbie 1,5 tyg... wszystko mnie wkurza ...i cierpliwosc jest rowna zero !!! Bez jija nie podchodź
3 ja pierwsze badania mam 21 lutu... 6 tc i 4 dni... chcialabym serduszko by bylo.
Nie wiem czy nie przesunąć..wizyty o tydzien...
Ja nie jedtem zwolenniczką latania przed 6 tc i robienia po kilka razy usg... wszystko w nadmiarze szkodzi.... chyba ze ktos plami..to np isc po luteine i l4..ale zeby. Czesto usg robic... nie popieram -
Miru wrote:Jest teoria (mi i innym w moim otoczeniu się sprawdziło)
Rzyganie = dziewczynka
Mało objawów= chłopiec
Miru chyba coś w tym jest. Z córą w ciąży rzygałam dalej niż widziałamTeraz bratowa jest w ciąży - od samego początku zero jakichkolwiek objawów i na dniach powitamy w rodzinie dwóch ślicznych chłopców
Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016 -
Mama mia
nie zanizaj nam procent.
To pol żartem pół serio.
Ja nie miałam objawów mam syna, siostra nie miała będzie za chwilę syn, dwie koleżanki sygnały dwie córki. 50/50
Jest tyle przesądów ale fajnie się słucha jak się sprawdza