Październikowe szczęścia 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPikapik wrote:A i takie pytanie ? Tez Wam maluchy przy tych upałach mnie dokazuja w brzuszku ? U mnie dzisiaj taka cisza ze zaczynam się powoli martwić
-
Pikapik wrote:A i takie pytanie ? Tez Wam maluchy przy tych upałach mnie dokazuja w brzuszku ? U mnie dzisiaj taka cisza ze zaczynam się powoli martwić
Też mam takie wrażenie i o to samo chciałam się Was pytać. Też już mają dosyć. -
Aż się zwazylam z ciekawości i z nadzieja, że ja też schudłam
niestety mnie to nie dotyczy, w sumie na plusie mam już 9 kg
fajnie by było nie przekroczyć 12...
Moja mała też mało aktywna kiedy jest gorąco, szaleje dopiero wieczorem.
My dzisiaj w akcie desperacji jedliśmy obiad w wannie, tzn, dzieci jadly a ja moczylam nogimyślę, że i tak lepiej być w ciąży w te upały, niż mieć już noworodka. Czasami podczytuje dziewczyny które właśnie urodziły i biedne są te maluszki, bo ani spać, ani odłożyć na chwilę.
-
Melduje się po wizycie ... kurczę kilka godzin i miałam ponad 2 strony forum do nadrobienia !
Zuzia poproszę o wpisane do tabelki
Chłopiec Tobiasz Waga z dzisiaj 1496 g 29+3 z miesiączki termin 15.10 ale z pomiarów dalej twardo wypada koło 10.10
Poza tym wszystko dobrze , przepływy ok , waga moja na plusie 6,5 kg od ostatniego pomiaru niecały kg ..
Mlody się dzisiaj wypiął i nie chciał pokazywaćjedyne co pokazał chętnie ku radości mojego męża to krocze
hehe
Kolejna wizytę mam za trzy tygidnie z ktg ale u drugiego lekarza bo moja Pani doktor idzie na urlop .
U was w upały cicho w brzuchu a mój junior szaleje .. bardzo często i mocno go czujeBlu, Katiuszaaaa, monika30, ChicChic, Zuuziaaaa lubią tę wiadomość
-
Byłam dziś w wozkowym
były wszystkie 3 modele nad którymi się zastanawialiśmy już po 2 minutach quinny zap flex plus odpadł jakiś taki wydawał się mało stabilny, później oglądaliśmy anex sport i tutek diamos różnica po miedzy nimi praktycznie żadna poza tym ze tutek wazy o niecałe 2 kg mniej, i wygląd zewnętrzny rożny. Zdecydowaliśmy się na tutka wsumie nie wiem czemu może te 2 kilo zaważyły. I chyba lubię mieć coś innego niż wszyscy dookoła hahahaha, czeka się nie długo bo ok 2 tyg wiec zamówimy dopiero po powrocie z urlopu.
Blu, 1Malinka1 lubią tę wiadomość
-
Wypisałam się ze szpitala na własne żądanie. Oszaleć tam można. Niczego powiedzieć nie chcą, na siłę wyciągnęłam informację, że cholestaza wykluczona i nie wiedzą skąd to swędzenie. No ale skoro objawy mam to trzymaliby mnie do porodu. Gdyby nie Wiki to mogłabym tam siedzieć a tak to ona stęskniona i ja i obie nerwowe.
-
Melduje uzupełnienie tabeli, oczywiście standardowo mogłam coś przeoczyć więc dajcie znać.
Smoczyca nie mam płci twojego maleństwa - czy to moje niedopatrzenie, czy świadomie mi jej nie podałas?
Z ciekawości sie dzisiaj zważyłam, okazuje się, że schudłam prawie 2 kg od ostatniej wizyty u położnej. Mam teraz +6/7 kg na plusie. Młody rośnie aż za, więc sie nie martwie póki co.
Marsylia też bym się pewnie wypisała mając małe dziecko w domu, które mnie potrzebuje. Trzymaj się i uważaj na siebie, bo przy dobrym możesz urodzić nawet za 4 tygodnie, masz jako pierwsza termin z naszej paczki:D a wspomnieli Ci coś w szpitalu o rozwiązaniu szybciej?
Edit: zostałam geniuszem informatyki na wyższym levelu - nie musicie już kopiować linka do listy ciężarówek, teraz wystarczy kliknąć(Karo_Wi ogarnęłam co było źle
!)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2018, 06:19
-
Zuuziaaaa u mnie wpisz proszę imię - Julia
W szpitalu pewnie chcą dmuchać na zimne, jak coś przeoczyć, aczkolwiek po co trzymać na siłę, równie dobrze można się obserwować w domu. Tez wyszłabym, tymbardziej mając w domu dziecko
Wczoraj wg mnie nie było tak zle. Ale może dlatego, ze odpoczywałam po całym tym prasowaniu.
W ogóle mnie nosi, nie potrafię odpoczywać, rano wstaje po 5 i najchętniej coś już bym robiła. Dzisiaj wymyśliłam green curry, ciekawe czy nam te smaki podpasują.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2018, 06:24
Zuuziaaaa lubi tę wiadomość
-
Pikapik wrote:Zuziaaa, możesz zapisać proszę w tabelce nasza aktualna wagę ? 31+2 waga 1737.
No i nasza młoda jest już ułożona glowkowo, choć lekarz twierdzi ze to jeszcze może się zmieniac
Zuzia, brakuje info o nasZuuziaaaa lubi tę wiadomość
-
Cześć po długiej przerwie
Cały czas wyskakiwał mi błąd jak chciałam napisać coś na forum, ale już się naprawiło
Dziewczyny jak ja wam zazdroszczę takich dużych dzieciaczków....Ostatnia wizyta w 31tyg2dni Adaś waży.... 1460 gram.... Przepływy takie sobie, brzuch miał z 28 tygodnia, główka ok, kość udowa też w miarę. Może taki będzie miał urok, że będzie po prostu malutki, ale lekarz nie może tego zbagatelizować. Codziennie mam liczyć ruchy i mierzyć ciśnienie. Wizyty do końca co 10-14 dni.... -
Witam się w 30 tygodniu!
Ale ten czas szybko leci. Nim się obejrzę- będę tulić mojego szkraba.
Zuzia- ooo proszęJa nie wiedziałam, co było nie tak z tym linkiem, w każdym razie teraz super to wygląda
Genialną robotę robisz z tą tabelką
A co do dziecka Twojego znajomego, to ja sobie nie wyobrażam rodzić takiego kolosa naturalnie. Szacun dla dziewczyny, że chociaż próbowała!
Kamkam- nie martw się. Pamiętaj, że USG to nie ważenie na wadze i zawsze mógł wyjść jakiś błąd pomiaru, który zaniżył wagę Twojego maluszka. Ja tam wcale nie chciałabym urodzić takiego klocka jak dziewczyna z posta ZuziMoże Adaś będzie drobnym dzieckiem.
Równo za tydzień mam USG 3 trymestru i już się go nie mogę doczekaćMam nadzieję, że Kinga będzie chciała pokazać buziolka i da sobie zrobić zdjęcie w 3D. Tydzień później mam wizytę kontrolną u swojego ginekologa i kolejne już nie raz na miesiąc, a co dwa tygodnie.
Dziewczyny, jeśli ciąża przebiega prawidłowo- to na pierwsze KTG powinnam zgłosić się w dniu planowanego porodu? Czy wcześniej?