Październikowe szczęścia 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, też widziałam w zapowiedziach Rossmanna te nowe chusteczki. Nie jest to odpowiednik WaterWipes/H2O wipes, bo one mają 99% wody i 1% ekstrakt z grejpfruta, a te rossmannowskie oprócz 99% wody mają 1 % chemii. Chociaż myślę, że lepsze takie chusteczki niż np. Pampers
Wanienkę też kupiliśmy większą i ze stojakiem, mam zamiar kąpać w niej dziecko dopóki nie zacznie wstawać/ chodzić. Później w wanniechociaż nie wykluczam, że już wcześniej będzie się kąpała razem z nami. Nie mam pojęcia, gdzie ją będziemy trzymać, też nie lubię zagraconych mieszkań.
kamkam lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny mam pytanie, czy Wy też macie czasem takie dziwne "pykanie" w brzuchu?? Mi to przypomina strzelanie z folii bąbelkowejNadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016 -
Dziewczyny jak kto w końcu jest z jedzeniem jak się karmi piersią ? Jedni mówią tak drudzy odwrotnie. Można jeść sery pleśniowe,tatar,sushi itp ? W razie ewentualnego zarażenia się toxo przedostaje się to do mleka i dziecko moze się zarazić czy nie ? Może ktoras z Was wie coś na ten temat ?
-
od paru lat już wiadomo że nie ma diety kobiety karmiącej można jesc tatar grzyby surowe ryby sery pleśniowe dziecko nie zaraz się żadna choroba z mleka matki
https://www.mamalekarz.pl/karmie-jem-wszystko/Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2018, 20:39
monika30 lubi tę wiadomość
-
1Malinka1 wrote:NatkaZ spadłaś mi z nieba z tym określeniem ! Nie wiedziałam jak to wytłumaczyć ale mam dokładnie takie coś. Po tym dźwięku mała zaczyna się ruszasz
U mnie jest to samoChociaż od wczoraj mała jest mniej aktywna niż zazwyczaj. Dobrze, że jednak wizytę mam przesuniętą na jutro, bo pewnie do czwartu już bym nieźle panikowała
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2018, 20:26
1Malinka1 lubi tę wiadomość
Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Megsss dla mnie czkawka to takie regularne pulsowanie brzucha, przynajmniej mi się tak wydaje. A to o czym napisała Natka to taki pojedynczy dźwięk, takie pyknięcie i wtedy mała zaczyna się ruszać. I to nie jest za każdym razem.
Ja tez mam jutro wizytę i bardzo się cieszę, jednak 1,5 miesiąca to za długo.
-
nick nieaktualny
-
NatkaZ wrote:Dziewczyny mam pytanie, czy Wy też macie czasem takie dziwne "pykanie" w brzuchu?? Mi to przypomina strzelanie z folii bąbelkowej
Ojej mam to samo! Ale to nie jest czkawka. Czkawkę bardzo dobrze już rozróżniam. Ale to pykanie jest zastanawiające.
-
Dla mnie to taki trzepot skrzydeł motyla, jak odruch moro u noworodków. Śpi i nagle ją wzdrygnie (jak nas na samym początku snu)
Ja też wizytę przesunęłam na wtorek, bo niestety skurcze się nasilają.
Czuje jakby mała leżała w poprzek. Bolą mnie Jajniki, a w sumie to takie uczucie jakby mi ktoś szpilki wbijał.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2018, 22:06
-
NatkaZ wrote:Dziewczyny mam pytanie, czy Wy też macie czasem takie dziwne "pykanie" w brzuchu?? Mi to przypomina strzelanie z folii bąbelkowej
Tak mam ostatnio czytałam, ze to dzidziuś uderza w jelita co powoduje pękanie pęcherzyków powietrza.Czekamy na Antosia
-
Mam tak samo i to dość często
Dziewczyny ja czuje się jak wrak człowieka, boli mnie kręgosłup. pachwiny, cała miednica, krocze a to dopiero 35 tydzień! Nie wiem czy nie zostanę kaleką dopóki nie urodzę ale to jest straszneZe też kobiety muszą przez to przechodzić
Ktoś pytał o magnez, ja już go nie biorę, no-spę też odstawiłam i luteinę też.
Położna z którą będę rodzić mówiła, żeby odstawić bo przenoszę ciążę jak będę dalej brać rozkurczowe leki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2018, 22:27
-
Monika30, po porodzie raczej nie ma się co martwić o toksoplazmozę, listeriozę itd. Wątpię, czy dziecko może się w ten sposób zarazić, ale nawet jeśli... to dla dziecka (a w szczegolnosci dziewczynki) nawet dobrze- nie będzie miało problemów w przyszłości, np. przy ciąży
nie ma czegoś takiego jak dieta matki karmiącej, można jeść wszystko, nawet ostatnio o tym mamaginekolog wspominała na instagramie.
monika30 lubi tę wiadomość
-
Czkawka to to nie jest
Wtedy brzuch mi rytmicznie podskakuje
Miru u mnie ze skurczami jest podobnie. Choroba! Już zapomniałam jak bardzo bolesne potrafią być skurcze z kręgosłupa, a to przecież jeszcze nie te najsilniejsze. Ciekawe co mi jutro gin powieNadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
dzień dobry w kolejnym tygodniu !
czy wam też tak dopisuje apetyt po 30 tyg? matko ja chodzę cały czas głodna. fakt jest taki ze zjem ociupinke i już nie mogę nic zmieścić a za 30 min znowu jestem głodna ale nigdy wcześniej nie miała takiej sytuacji zeby obudzić się z głodu a w ciągu ostatnie 2 3 tyg zdążą mi się to coraz częściej. Jakoś daje radę i kontroluje się ale jak by nie moje samozaparcia to chyba zjadła bym tonę żarcia dziennie.