Październikowe szczęścia 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Link do biustonosza do karmienia
https://allegro.pl/wloski-biustonosz-bezszwowy-ciazowy-karmienia-m-l-i7387268473.html#thumb/1
U nas też jest sajgon, przy dwójce małych dzieci na długi czas pozbyliśmy się krzeseł z kuchni (teraz są przywiązane do stołu), nie mamy klamek w oknach, wszystkie szuflady z blokadami, meble przykręcone do ściany
-
Właściwie to nie wiadomo kiedy jest najlepszy moment na kolejne dziecko ,wiem jedno jak Flavia pisze że razem dzieci inaczej się wychowują A jedno Bardzo chce skupiać na siebie uwagę.. mnie jest szkoda że on nie ma się z kim pobawić bo nowi tu jesteśmy i nikogo nie znamy dlatego się cieszę że będzie miał braciszka
-
Moj tez chce mieć dwójek dzieci ale ja nie jestem tego pewna tzn nie chce podejmować takiej decyzji teraz nie posiadając żadnego dziecka nie wiedzac czym jest rodzicielstwo i nie doświadczywszy tego. Urodzę moje hormony unormują się i wtedy podejmę ta decyzje. Ja mam 29 lat wiec myśle ze jeszcze z 5 spokojnie mam na podjęcie decyzj;) u nas kolejne dziecko będzie wiązać się z przeprowadzka wiec najpierw muszę zmienić mieszkanie a później ewentualne zabrać się za drugie dziecko
-
Ja do 30 chciałabym się wyrobić jeszcze z drugim maluchem
jest jeszcze szansa
chociaż podejrzewam, że jeszcze ze dwa miesiące i zmienię zdanie haha. Ale nie wyobrażam sobie mieć jednego dziecka, zarówno ja jak i mąż mamy rodzeństwo i wiemy, że nie chcielibyśmy tego zabierać naszemu synkowi. Ale łącznie dwójka, nie więcej
A z mniej przyjemnych spraw - dziewczyny błagam, dobijcie mnie, wróciła moja przyjaciółka zgaga i umieram, już nic nie pomaga. Wczoraj na siedząco prawie spałam, pomijam to, że nie umiałam zasnąć (u mnie to nowość, bo do tej pory spałam jak dziecko). A dzisiaj już czuję, że szykuje się powtórka z rozrywki. Ech.
www.zcukremalbowcale.com -
Ojj ja nie mam absolutnie wątpliwości co do tego, żeby moja córeczka miała rodzeństwo, nie wyobrażam sobie jakby miała być jedynaczką. Sama mam 3 siostry i jestem za to baaardzo wdzięczna, bo kontakt mamy bardzo dobry. Bardziej zastanawiam się nad tym kiedy podjąć decyzje o drugim. Póki co myśle krótkodystansowo, najpierw niech urodzę pierwsze, a później pomyślimy kiedy drugie
.
-
Cukierniczka mleko ,płatki migdałowe ale ja zauważyłam że po tabletkach mam także biorę jak jem śniadanie i staram dużo nie pić i nie jeść na noc.
Współczuję bo mnie też tak męczyła w pierwszej ciąży teraz mniej ale jak to się mówi widocznie dziecko ma dużo włosków więc zgaga męczy;-) -
Cukierniczka łącze się w bólu .. mamy wspólna przyjaciółkę
ja walczę z nią lodami śmietankowym albo szklanka mleka wypita duszkiem .. pomaga chociaz na chwile ...bo jak biorę manti to już mnie cofa
Mój mąż jest jedynakiem do tego ma średnie relacje z rodzicami i bardzo żałuje ze nie ma rodzeństwa .. dlatego chciałby mieć dwójkę dzieci .. ja to rozumiem sama mam brata który jest mi badzo bliski .. ale rok po roku nie wchodzi w grę .. mam 29 lat wiec jeszcze zdążę .. zawsze mówiłam ze chciałabym się wyrobić z pierwszym do 30-stki .. i to mi się udałoataeb lubi tę wiadomość
-
Nie prawda
moja mama miała zgagę przez 8 miesięcy będąc w ciąży a ja urodziłam się lyskolem strasznym i do tego dluuugo byłam łysa jak mam zdjęcia z pierwszych lat przedszkola to jeszcze takie włoski liche bardzo
Magness mój plan był również taki żeby zdążyć przed 30 i żutem na taśmę się udało -
Jak się zeszłam z moim mężem, to myślałam, że fajnie byłoby mieć z nim trójkę dzieci. Po ślubie zastanawialiśmy się nad dwójką, a na początku ciąży nawet myśleliśmy, żeby mieć dzieci rok po roku. Im bliżej końca tym bardziej myślimy o tym, żeby Kinga była jedynaczką albo żeby różnica wieku była większa niż 3 lata
Mnie psychicznie bardzo dały w kość przeboje z Kingi ARSA, a teraz jeszcze ten guz na szyi. Trochę się boję, ze kolejna ciąża wpędzi mnie do grobu. Dam odpocząć organizmowi i dopiero pomyślimy o kolejnym dziecku.
-
https://cdn.dopl3r.com/memes_files/do-you-ever-just-feel-like-a-rotisserie-chicken-QQ5ZJ.jpg
Dokładnie tak sie czujeHaha
Jestem jedynaczką i wolałabym mieć 2 dzieci. Tylko nie mam pojęcia kiedy to drugie...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2018, 21:55
Megsss lubi tę wiadomość
-
akilegna♥ gratulacje :*
My powoli organizujemy sobie życie w 4Wikusia trochę zazdrosna o siostrę ale staram się jej poświęcać jak najwięcej uwagi i dużo ją przytulam. Doświadczenie z Wiki przydało nam się 2 dni temu. Eliza wymiotowała 1-2h po jedzeniu, w końcu zaczęłam rozmasowywać jej brzuszek bo strasznie twardy i zaczęło się... kupka za kupką a jeszcze w trakcie dziecko zwymiotowało całą zawartość żołądka aż się dusić zaczęła. Odwróciłam ją buzią do dołu a mąż szybko katarek montował. Jedną opanowaliśmy to chwilę później Wiki zadławiła się kawałkiem śliwki aż się sina zrobiła, wystraszyła się tak bardzo, że przez godzinę na zmianę ją uspakajaliśmy.
akilegna♥ lubi tę wiadomość
-
orchidea33 wrote:Aha a czy ktoras z was moze jakies fajne butelki szklane polecic i cos wie o smoczkach kauczukowych?
Smoczki kauczukowe są dla wcześniaków lub dzieci z obniżonym napięciem mięśniowym, łatwiej z nich leci mleko niż z silikonowego. Jeśli nie ma potrzeby to się ich nie stosuje. -
Ja odkąd pamiętam zawsze chciałam mieć 2 dzieci w odstępie ok. 2 lat, i tak się udało.Po kilku latach mąż zaczął namawiać mnie na 3 dziecko, ale ja o tym nie chciałam słyszeć
Potem wprowadziliśmy się do nowego domu , dzieci podrosły i zaczęły mieć swoje zainteresowania i tak jakoś zachciało mi się takiego maluszka do całowania
Tak że ja już się nie zapieram , bo sama jestem żywym przykładem że tok myślenia może się zmienić w każdej chwiliFlavia lubi tę wiadomość
-
Fajnie poznac Wasze doswiadczenia i przemyslenia odnosnie kolejnego dziecka. Dla mnie ciąża to duzy stres, moze przez przygode z 1 ciążą, moze przez presje, ze wszyscy tak wyczekuna tego dzieciątka.. Ale na pewno rozwaze.. Jeszcze jestem ciekawa jak pojdzie porod. Znajome maja rozne doswiadczenia, a znam ze 2 ktore po przez dramatyczny i bolesny porod juz nie planuja wiecej dzieci.