Październikowe szczęścia 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Akilegna - gratulacje!!!!
Która następna?
1Malinka1 wrote:Karo_Wi nieznaczne podwyższone CRP pewnie jest normą przy ciąży, ale gdy ktoś ma kilkakrotnie powiększone + do tego podwyższone leukocyty to świadczy o infekcji, wtedy lekarz decyduje się o wdrożeniu antybiotyku.akilegna♥ lubi tę wiadomość
-
A mnie się nic nie śni,nic mi się nie śni związanego z dzieckiem,porodem.zasypiam bardzo pozno,podziwiam te z Was które maja jeszcze małe dzieci,mój mąż chce się potem strać o następne,chyba go trzepnę ...,z drugiej strony nie jestem już najmłodsza i chciałabym w sumie dzieci razem wychować.ale to tak sobie po cichu mysle,może po pierwszym porodzie postanowię ze jedno i koniec:)[link=https://www.suwaczki.com/]
[/link]
29.09.2018❤️ -
Akilegna gratulacje! Jak się dzisiaj czujecie?
Ewel. wrote:Akilegna gratulacje!!!
Ostatnie dwa dni córa miała adaptacje w przedszkolu. Strasznie się denerwowałam jak to będzie. Okazało się to niepotrzebne, ponieważ moje dziecko płakało ale tylko dlatego, że trzeba iść do domu
U nas podobnie, córka rozpoczęła przygodę z przedszkolem, ale aż tak dobrze nie jestzobaczymy jak będzie w poniedziałek, bo ma zostać sama na 4 godziny. Śmiejemy się z mężem, że ta adaptacja to dla rodziców jest zrobiona bardziej
Ja korzystam z urlopu męża i piorę, prasuję, sprzątam...Ostatnio zamówiłam z allegro bardzo fajne miękkie biustonosze do karmienia i do spania, jakby któraś z Was potrzebowała to wkleje linka.
Marsylia daj znać co u Was słychaćakilegna♥ lubi tę wiadomość
-
Rany ... czy faceci jak ustrzelą jedno dziecko to nastepuje aktywacja genu „ myśliwego "?!
Mój tez coraz częściej mówi o jednym po drugim ... już mu powidzialam , ze będzie miał bana na seks jak nie przestanie mnie dręczyć to się śmieje , ze nawet się nie zorientuje kiedy zajdęłazi i mnie wkurza... a ja ... nie planuje powiększania rodziny poki co .. a na pewno nie rok po roku .
Ja tu odliczam dni do porodu żeby wziąć głęboki oddech po 9 miesiącach .. a on chce mi kolejne 9 takich zafundowaćtym_janek lubi tę wiadomość
-
Magda87 chyba najlepiej odrazu miec dzieci nie czekac ,takze wiesz
Blu,Flavia wy bedziecie miec trojke? Dobrze pamietam?
Moja mama mowi ze mi wspolczuje bo moj jeden i taki energetyczny ze ciezko nadarzyc a ja mowie mamie ze nas trojka byla i dala rade a ona zr my bylysmy inne i grzeczne ehh dzisiejsze dzieci
U mnie sasiadka obok w domu ma 3 i 2 psy ale tak sie drze jak nie na te dzieci to na te psy az czasami mi szkoda jej bo pewnie niezle daja jej popalic.. -
nick nieaktualny
-
Ja bym niby chciala miec dwoje. Sama jestem jedynaczka i zawsze marzylam o rodzeństwie. Moj mąż ma dwoch braci i tez by chcial jeszcze chociaż 1 dziecko, ale ja juz mam 30 lat w tym roku. Musialabym sie sprezyc w ciagu najblizszych 3-5 lat. A nie wiem sama.. Zobacze jaka bedzie Ewunia. Czy da nam popalic czy wrecz odwrotnie. Ale juz wyliczylam, ze najlepiej byloby urodzic w czerwcu 2021r. Ewa szla by do przedszkola, moja mama na emeryture za rok, a nianie potrzebowalabym tyljo do Ewy na rok. Takze, plany sa! (czego czlowiek nie robi z nudow).
-
Tak u nas będzie trójka i to z niewielka różnica wieku. My zawsze chcieliśmy właśnie troje dzieci, nie chciałam wracać np na rok czy dwa do pracy i później znowu iść na L4 i macierzyński (nie dałabym rady pracować w ciąży). Do tego nie miałabym z kim zostawić tego maluszka po macierzyńskim, bo moi rodzice pracują. Także teraz mamy plan na wychowanie dzieci, wyprawienie ich do przedszkola, może moją dorywcza pracę z domu, a potem powrót do pracy. Trudno wspominam początek jak córka miała rok i 4 miesiące i pojawił się synek. Ona mega zazdrosna, dosłownie wchodziła mi na głowę jak musiałam nakarmić młodego
za to teraz jest super, wychowują się prawie jak bliźniaki
-
Mąż chce właśnie trójkę,mówię mu ze zobaczymy jakim bedzue tata...ja już marze żeby trochę zabrać się za siebie,mówię mu ze od stycznia wroce do biegania,a on: jak to?w kolejnej ciąży ??chyba spodobały mu się te gratulacje,jaki to dobry z niego „strzelec” itp,udało mu się syna za pierwszym razem spłodzić to chyba urósł o 2m wyżej[link=https://www.suwaczki.com/]
[/link]
29.09.2018❤️ -
Chicchico chyba chcialas powoedziec tylko 30 ,ja mam 37 i dopiero staruszka jestem
Ja zostaje przy 2 ,duzy roznicy nie ma wiec mam nadzieje ze jakos ogarniemy sie i wychowaja sie fajnie razem. My sami tu jestesmy nke licze tesciow bo nie chca slyszec zeby choxiaz na chwilke zostac z malym a czasami brakuke zeby chociaz na chwilke zostasic go zeby jakies sprawy zalatwic..
Blu i tego tez sie obawiam ze bedzie zazdrosny al jako damy rade -
Ja po wizycie w 35 tc., niestety po obrzękach i białku w moczu lekarz stwierdził zatrucie ciążowe. Mam leżeć, mierzyć cisnienie i przynajmniej raz w tygodniu jeździć na ktg, na czwartek zrobić badania labolatoryjne i pokazać przy okazji ktg, wizyta następna 17 września i cc około dwa tygodnie przed terminem czyli jeszcze we wrześniu.Czekamy na Hanie
-
Chicchico, wlasnie wlasnie, dopiero 30
)))
My sie z mezem pare lat staralismy, 3 poronienia, w kocu lekarze stwiwrdzili ze bede miec niedlugo menopause, i nawet in vitro w dwoch klinikach nie namawiano nas robic, ze to marne szanse. A tu prosze, urodzilam synka w 34lata, bylo masa komplikacij, lezenie 9 miesiecy, setki zastrzykow i tysiace tabletek, ale synek zdrowy, a jeszcze jaki zywy!!!
Maz tez mowil ze trzeba drugie odrazu, rok mi dal odsapnac, i jak juz wzialam zalegly urlop w pracy, jak zwarjowal, zaczal sie baaaardzo interysowac plodnymi dniami. Dalam sie namowic, chociaz bylam na 100% ze sie nie uda tak szybko, a tu masz! Drugi miesiac staran i ciaza! Bylam w szoku, poplakalam sie ze strachu, bo synek naprawde dal mi popalic, byl ciezki, strasznie zywy, ciagle chcial na rece. No ale czas minal, i sie przyzwyczailam do tej mysli)) szok minal, strach nie - jak dam rade z dwojka? Jakos dam, w 36 urodze drugie,bo kiedy juz jak nie teraz?2013 - Aniolek 8tg.
2015 - Aniolek 8tg.
2016 - Aniolek 5tg.
Czekamy na drugiego synka - 20.10.2018
Synek kochany 10.01.2017 -
To widzę, że moj M nie odstaje od waszych facetów, tez już mi wspomina o drugim dziecku. Co jest dziwne bo miał wątpliwości co do tej ciąży. Bardzo liczył na bliźniaki, bo moja mama ma siostrę bliźniaczkę, no ale nie wyszło. Ale drugie dziecko marzy o chłopcu, żeby parka była.
Blu wklej linkaWiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2018, 15:48
-
Ja też już mówię pas. Jestem za stara na kolejne dziecko. Jednak wierzcie mi dziewczyny, dzieci lepiej się chowają w grupie. Mój syn jest bardzo odpowiedzialny, pomaga mnie i siostrze jak męża nie ma w domu. Gdy był sam, to wiecznie tylko fochy stroił, a teraz wybiera się ze mną rodzić
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2018, 16:51
-
Od zawsze mówiłam ze chciałabym mieć dwójkę dzieci z jak najmniejsza różnicą wieku. Tak samo mówił mój mąż. Jednak teraz wiem że po 1 będę chciała "odpocząć" po tej ciąży, po 2 w najbliższej przyszłości wybudujemy dom (sprawy sądowe odnośnie naszej działki dobiegają końca, a ciągną się już kilka dobrych lat) i może kiedyś zacznę myśleć o drugim dziecku. Na chwile obecną nie planuje. Nie wykluczam też że nasz syn będzie jedynakiem. Nie jestem najstarsza, nie mam jeszcze 30, jednak bliżej niż dalej. Ale bardzo źle znoszę ostatnie tygodnie ciąży i nie wyobrażam sobie jakbym za chwilę miała nosić kolejne dziecko pod serduchem
podziwiam osoby które planują dzieci rok po roku, że dają radę
moja kuzynka ma dzieci z różnicą 17 miesięcy i panuje u nich sajgon, mimo iż mieszkają z rodzicami, którzy na prawdę sporo im pomagają