X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe szczęścia 2018
Odpowiedz

Październikowe szczęścia 2018

Oceń ten wątek:
  • 1Malinka1 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo_Wi wrote:
    Malinka, no ale tu dziewczyny znowu piszą, że podniesione leukocyty to też norma w ciąży. Chodzi mi o to, że skoro nic się nie dzieje, dziewczyny nie zgłaszają żadnych dolegliwości, to po co robić to CRP?
    Moja gin chciala się upewnić, bo któreś z kolei wyniki miałam podwyższone leukocyty, chciała wiedzieć czy dlatego, bo ciąża, czy jednak jakies zapalenie, które nie zawsze może dać objawy. Nawet zepsuty ząb może spowodować podwyższenie tych parametrów, czy też bakterie w moczu. Ale mówimy tutaj o znacznie podwyższonych wynikach, myśle ze lepiej dmuchać na zimne i zbadać oba parametry.

f2wlpx9ishio9eby.png
    tb738ribmbqosoos.png
  • Flavia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akilegna, gratki!

akilegna♥ lubi tę wiadomość

• Katiuszaaaa Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam na świecie Beniego !!! Wszytkiego dobrego !!
    Matko jakie to samej się realne !

• _magda87_ Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akilegna gratulacje !!!zdrowka dla Was.Ja tez poluje na te biustonosze o których mówiła mama ginekolog,ten weekend niedziela handlowa,to może się skuszę.Ja uwielbiam leginsy,mogę w nich chodzić cały czas,dlatego cieszę się ze się ochłodziło,aczkowiek sukienki tez wygodne.teraz planuje jakiś fajny kardigan.ja ostatnio zmieniłam podejście do zakupów,kupuje mniej ale stawiam na dobra jakość i pare razy się dobrze zastanowię zanim coś kupię,stawiam tez na rzeczy bardziej basic niż sezonowe.no wcześniej to musiałam kupic cokolwiek,żeby zaspokoić głód.na stare lata na szczęście zmądrzałam;)te sukienki odesłałam bo spodziewałam się troszkę innych i kupiłam tez pod wpływem impulsu,uwielbiam zalando,bo 3 msc na zwrot i kurier odbiera:)czasem można coś upolować w dobrej cenie

[link=https://www.suwaczki.com/]atdchdget43fp9br.png[/link]

29.09.2018❤️
  • Karo_Wi Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akilegna, gratulacje! Napisz coś więcej jak tylko bedziesz miała trochę czasu i chęci :)

Również oglądałam te staniki z H&M, które polecała mamaginekolog. Na mnie nie zdobiły zbyt dobrego wrażenia, jakieś małe mi się te miski wydawały, ale ja też w sumie nie noszę takich miękkich staników. Poza tym po latach noszenia dopasowanych biustonoszy jakoś nie mogę się przekonać do rozmiarówki z H&M :)

gg64e6ydj2x1myxr.png
  • eVelina83 Ekspertka

Wysłany: 1 września 2018, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akilegna, ogromne gratulacje i dużo zdrówka dla Was obojga! :)

Czekamy na Hanie <3
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 01:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akilegna♥ wrote:
    Beni przyszedł dziś na świat przez cc o godzinie 12.47
    Mierzyl 45cm i 2370gram.
    Narazie jesteśmy osobno. Ja się czuję w miarę dobrze. Mogę do niego chodzić kiedy chcę ale i tak tęsknię. Jutro Was nadrobie i opowiem więcej
    Gratulacje!!! Dużo zdrówka dla Was :-*

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • MalowankiAnki Znajoma

Wysłany: 1 września 2018, 03:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gatulacje dla kolejnej mamusi. Spać nie mogę, miednica posladki pachwiny tak mnie bolą, że poruszam się jak kaleka. Co do staników to ja kupiłam dwupak z bon prix, ładnie leżą, miękkie i cena za dwa 79

Czekamy na Antosia <3
    p19uskjonwwbye1z.png
    l22ncwa1sap7u3a9.png
  • orchidea33 Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 04:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akilegna gratulacje :-)
    Dużo sił i zdrówka dla was :-*

201506021662.png
    zem3qtkfuhpcq4xn.png
  • orchidea33 Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 05:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też znowu nie śpię, najgorsze że jak będę usypiac to dziecko wstanie ehh
    Teraz to ja mam tyle siły że mogłabym przemeblowanie zrobić a o 9 to mnie złamie spanie i tyle hehe
    Dziś robię przegląd szaf i ciuszki piore wreszcie oby mi się udało bo wczoraj chciałam ale ten ból jajnika okropny był..

Co do biustonoszy to mam miękkie i wygodne ale pamiętam że tak mnie piersi bolały i sutki że ciągle wietrzylam ;-)

201506021662.png
    zem3qtkfuhpcq4xn.png
  • davanda Przyjaciółka

Wysłany: 1 września 2018, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, dawno mnie tu nie bylo, widze ze zaczely sie rozpakowywac:) to juz tak malo czasu zostalo, co blizej to wiecej strachu czuje przed cc, tym bolem, bezradnoscia. Pierwszy polog wspominam okropnie((((
    Ja juz spakowana jestem, ostatnio duzo roboty w domu, ciuszky po syarszym synku przegliadalam, odplamialam, pralam, prasowalam. W sumie nic zaduzo nie mudoalam kupic, tylko rozek, kokon, pare pajacykow. No i buteleczki, kosmetyki i takie tam pierdoly. Mialam zapalenie zatok, okropny kaszel, synek znow z bostonka sie meczyl. W domu trwa po remoncie urzadzanie pokoju dla starszego, tyle do kupienia i zrobienia, a mi tak ciezko jest((( Nie moge spac po nocach, kreca mnie nogi, synek w brzuszku sie tlucze cala noc, na zadna strone nie pasuje mu jak leze, co chwili siku, starszy beksa ciagle cos chce, prawie nie siedze nawet(((jestem taka juz wykoczona ta ciaza, ze ciezko sie juz cieszyc, tylko czekam...

2013 - Aniolek 8tg.
    2015 - Aniolek 8tg.
    2016 - Aniolek 5tg.

Czekamy na drugiego synka - 20.10.2018
    Synek kochany 10.01.2017
  • Miru Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Davanda jak ja Cię rozumiem.
    Co do bostonki mój starszak miał w tym roku ją tylko 5 razy. Ale kupiłam płyn baikadent on jest do płukania ale ja przemywam mu buzię tym codziennie w środku. Problem się skończył.
    Więc polecam profilaktycznie.

Gratulacje dla kolejnej mamy.

My już po serii zastrzykow na placka. We wt wizyta i oby ustalił dokładnie termin cc bo zwariuje. Śpię po 2/3 na dobę. Takie bóle mam, że już nie mogę. Nie mogę leżeć, chodzić ani siedzieć. Nasz termin z usg prenatalnego na 28.09 wiec już już.

davanda lubi tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do ktorego tygodnia podaja zastrzyki na pluca?
    Myslalam ze do 34. Moja lekarka mowila mi, ze po 34 skonczonym moge spokojnie rodzic i nie powinno byc komplikacji, bo wczesniej wlasnie sterydy.

Alikegna gratuluję!
    Liczymy na wiecej opowiesci i jakies sliczne zdjecie! :)

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• Flavia Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo dobrze Was rozumiem dziewczyny. Też boli mnie podwozie, przy czym zaczynam mieć takie rozpierające skurcze, oby jeszcze wytrzymać do piątku i mogę już urodzić.
    W niedzielę robię urodziny córki - dobrze, że mama mi pomoże. W poniedziałek muszę zaliczyć rozpoczęcie roku w szkole. Poza tym chodzimy na terapię do czwartku, a potem padnę z wycieńczenia.
    We wtorek wizyta u gina i dowiem się na kiedy będzie cc.

tym_janek lubi tę wiadomość

• 1Malinka1 Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wam,
    Ja zamówiłam wczoraj dwa staniki z h&m i zobaczę czy rozmiarowo mi w ogóle pasuja. Jeszcze muszę kupić takie typowe do spania.

Akilegna gratuluje !! <3

Udzieliło mi się czytanie wieczorne forum, bo śnił mi się poród, ja w nim parłam meczylam się i nic sie nie działo, zero postępu. Chyba nawet nie bolało mnie jakoś mocno, była przy mnie moja mama. Wole nie mieć takich snów i w ogóle o tym nie myśleć.

f2wlpx9ishio9eby.png
    tb738ribmbqosoos.png
  • Kathrine Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akilegna♥ gratulacje ! Super że masz już maluszka i możecie się sobą cieszyć.

Co do bólów to też zaczęły mi się jakieś dziwne sama nie wiem co to.. Czasami kłucia a czasami taki lekki ból podobny do @ i sama też nie wiem czy to nie moje jelita bo ostatnio przesadziłam z jedzeniem kiszonej kapusty więc to może od tego heh
    Mi te staniki z h&m w 2paku też się podobają i jak na złość rozmiar 70E wyprzedany od 2 miesięcy albo dłużej. Nwm czemu nie mogą oni tego rozmiaru uzupełnić ,bo chętnie bym kupiła a tu dupa musze szukać czegos innego :/

oar89jcgyxqv0eft.png
    syy28ribb69g96nw.png
  • Ewel. Przyjaciółka

Wysłany: 1 września 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akilegna gratulacje!!!
    Ostatnie dwa dni córa miała adaptacje w przedszkolu. Strasznie się denerwowałam jak to będzie. Okazało się to niepotrzebne, ponieważ moje dziecko płakało ale tylko dlatego, że trzeba iść do domu

mhsv2n0agpm4d5s2.png
  • Bajka111 Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akilegna gratulacje i dużo zdrówka dla Was! :)

aaZap2.png
    bOz9p2.png
  • kamkam Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akilegna! Gratulacje! Zdrowia dla Was. Ale zazdroszczę ze masz już dziecko po po drugiej stronie brzucha!

gg64j48a867cxnry.png
    1usasg18efbg4zod.png
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie sie dzisiaj snilo, ze wychodzilam ze szpitala, wsadzalismy małą do fotelika i robilismy sobie selfie :) nawet wiem, ze miala taki szary kombinezonek z polaru:)

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

‹‹ 661 662 663 664 665 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ