Październikowe szczęścia 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Domcia88 wrote:Dziewczyny pakuje właśnie torbę do szpitala i chcę awaryjnie zabrać smoczek, małą butelkę i laktator, ale nie wiem jak je oporządzić przed pierwszym użyciem. Zalać te plastikowe butelki (avent naturals i antykolkowe lovi) wrzątkiem i na chwilę zostawić, gotować we wrzątku na,gazie przez 5 minut, czy wystarczy je wysterylizować w sterylizatorze parowym. Martwię się, że z tego plastiku we wrzątku nic nie zostanie, że sie stopi. Jak wy przygotowywałyście butelki, smoczki i laktator przed pierwszym użyciem ?
-
Miru wrote:Ja mam. Często chyba z głodu lub braku snu. Niestety bóle, wymioty i biegunka nie pozwalaja normalnie jeść, ani spać. Śpię po 2/4h na dobę.
Ale często jest to ból jakby ciśnienie było za wysokie lub mnie przewialo.
Jak nie urok to sraczka
Która dzisiaj świętował pierwszy dzień szkoły
Mój małolat po miesiącu przerwy między żłobkiem a przedszkokem dał mi tak popalić że myslalam że będę szampana otwierać pod przedszkolem
Dobrze ze on uwielbia dzieci i takie miejsca!
Ja podobnie jak Miru. Większość tygodnia wymiotuję i mam mdłości. Za dużo zjeść nie można. Apetytu przez to za bardzo nie ma. Coraz ciężej, a to jeszcze miesiąc. Boli prawie wszystko. Ale powiem, że wolę biegunkę od zaparć. Może jestem dziwna.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2018, 11:28
-
Megsss wrote:Ilość wody tez odpada .. pije dużo .. to jeszcze nawyk wyrobiony przed ciąża... pomyślałam ze moze to jakiś ucisk neurologiczny ma kręgosłup .. albo faktycznie... od zmian ciśnienia .. tak czy siak dyskomfort jest .. a staram się nie brać apapu .. raz , ze na mnie średnio działa - na krótko a dwa nie chce młodego faszerować chemia .. chociaż jak czytam wasze dolegliwości .. to nie chce być narzekającą ..
A może to te zmiany pogody? Już jest chłodniej i powoli idzie jesień. Wcześniej miewałaś takie bóle?
-
Megss moze to od pogody masz albo od hormonow.mnie jak cmi to pije kawe i pomaga czasem.
Ja wstawialam do zmywarki zeby siw umyly butelki bo wysoka Temp i para ale ja mam szklane bo wydaje mi sie ze plastik zachodzi i niesmakuje tak jak ze szkla.
Ja po wizycie nie wiem ile wazy itd ale co mnie zaskoczylo to szyjka 5 cm a ostatnio 3cm , myslicie ze to mozliwe ? Takze chyba szybko nie bede rodzic choc jak zobacuylam dzis ktg to przestraszylam sie w szpitalu wyladuje a ja nie spakowana.. -
Bajka polozna mowila ze biegunka moze przepowoadac porod bo w ten sposob organizm sie oczyszcza albo za duzo witaminek
Wczoraj rozmawialam przez tel z moja prababcia i mowie ze ciezko mi a ona ze no kmjak mnie widziala z miesiac temu to juz grubä bylam a co dopiero teraz heheh gruba poprostu q brzuch mi idzie ale teraz przez 2 tyg nic nie przytylam..
Papik a ty jak dlugo musisz jeszxze w szpitalu zostac? -
Katiusza nie obraź się ale ja nie wezmę dla swojego dziecka nic od szpitala. Ich smoczki, butelki, ubranka, rożek czy jaka kolwiek pościel do tego łóżeczka zwanego mydelniczką odpada. A to dlatego,że wiem czyje dzieci wcześniej używały tych akcesioriów i sprzętów i choć szpital z całą pewnością to pierze to dla mnie i tak odpada. Wolę zabrać swoje rzeczy choćbym miała później je wyrzucić. W tym samym szpitalu rodzą ciągle moje klientki (odkąd weszło 500+ to potrafią urodzić dzieci jedno po drugim jeszcze z tego samego rocznika). Nie chcę żeby zabrzmiało to dyskryminująco, ale doskonale wiem jak wygląda w tych domach, jakie robactwo tam żyje, jak te matki nie dbają w ogóle o podstawy higieny, jakie noszą choroby (świerzb, grzybice, wszawice, gruźlice i inne syfy). I choć wiem, że nie uda mi się ochronić Olka przed bakteriami i zarazkami, które są wszędzie (szpitalu, przychodni zdrowia, autobusie), to jeżeli mogę, to kontakt z nimi chcę ograniczyć do minimum.
edka85 lubi tę wiadomość
Domcia88 -
Tez mnie czasami az rozrywa, zeby sie poruszac, pocwiczyc, robie tylko takie proste rozciagania, szpagat jeszcze umiem i sklony do ziemi, wiec nie jest zle, ale brakuje mi ruchu. Czekam na srodowa wizyte, to sie dowiem, jak szyjka, czy mogę cos poszalec.
A seks.. Uuu juz nie pamietam, chyba w maju! W 1 ciazy po seksie zaczelo sie krwawienie i same problemy, wiec jestesmy przerwazliwieni. Niby to nie bylo od tego, ale widomo jak jest. Psychika dziala.
Maz tylko chodzi i otwiera szafe, oglada sukieneczki. Nie spodziewalam sie tego po nim. Az mi sie lezka w oku kreci jak na niego patrze. I fotelik cwiczy, zapina, odpina, na baze, na wozek.. Ech. Fajni ci nasi faceci czasami
-
orchidea33 wrote:Bajka polozna mowila ze biegunka moze przepowoadac porod bo w ten sposob organizm sie oczyszcza albo za duzo witaminek
Wczoraj rozmawialam przez tel z moja prababcia i mowie ze ciezko mi a ona ze no kmjak mnie widziala z miesiac temu to juz grubä bylam a co dopiero teraz heheh gruba poprostu q brzuch mi idzie ale teraz przez 2 tyg nic nie przytylam..
Papik a ty jak dlugo musisz jeszxze w szpitalu zostac?
To ja już chyba z 3 razy rodziłam w ostatnim miesiącu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2018, 11:51
-
ChicChic wrote:A seks.. Uuu juz nie pamietam, chyba w maju!
Od maja??? Wow, a jak mąż sobie z tym radzi?
U nas nie jest często, ale tak żeby chociaż każdy miesiąc zaliczyć
Bajka111 wrote:To ja już chyba z 3 razy rodziłam w ostatnim miesiącu.
-
Bajka111 wrote:Ja podobnie jak Miru. Większość tygodnia wymiotuję i mam mdłości. Za dużo zjeść nie można. Apetytu przez to za bardzo nie ma. Coraz ciężej, a to jeszcze miesiąc. Boli prawie wszystko. Ale powiem, że wolę biegunkę od zaparć. Może jestem dziwna.
Ja też wolę latać do WC niż umierać z zaparć.
Moja waga +3kg.
U mnie w szpitalu tylko kosmetyki dla dziecka, mm maja w jednorazowych butelkach. Dzieci śpią tylko w kaftanik i pamersie owiniete pieluszka.
-
Ja to w takim razie dzisiaj bym rodziła bo już dwa razy byłam w wc
Ale też wole tak niż zaparcia. Miałam ze dwa razy i masakra. Ale u mnie działa zawsze mcdonald - zjem jakiegoś burgera i na drugi dzień koniec zaparć było
U mnie w szpitalu dla malucha nie trzeba nic poza chusteczkami jeśli chce się używać i pieluszką. -
Może ciśnienie może hormony ... a może już organizm się buntuje i mówi .. czas pomału rodzic
Ja w środę mam wizytę zastępcza na NFZ u takiego paskudnego dziada bo moja lekarka na urlopie .. najchętniej bym nie poszła .. ale muszę
Na mnie tez mc Donald działa bardzo przeczyszczającoale i bez niego nie mam trudności w tych sprawach
A co do seksu .. to u nas jest go mniej wiadomo .. zwinność już nie taale nie odmawiamy sobie ... ostatnio to bardziej mąż
nie ma siły niż jaWiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2018, 12:39
-
Dzisiaj ordynator powiedział ze chcieli mnie już wypisać ale wczoraj mała miała wyskok z tętnem na ktg i znowu spędziłam 4 h na porodówce. Wszystko się uspokoiło ale ze względu na ten wyskok będą jeszcze obserwować dzień lub dwa