X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe szczęścia 2018
Odpowiedz

Październikowe szczęścia 2018

Oceń ten wątek:
  • Megsss Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak często czujecie , obserwujecie ze wasze maluchy maja czkawkę ?bo ja mam wrażenie ze młody ostatnio czka po każdym moim posiłki .. i nie wiem czy to normalne ..?

• NatkaZ Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megsss wrote:
    Dziewczyny a jak często czujecie , obserwujecie ze wasze maluchy maja czkawkę ?bo ja mam wrażenie ze młody ostatnio czka po każdym moim posiłki .. i nie wiem czy to normalne ..?

Jak najbardziej normalne. Moja starsza córa w brzuchu miała co chwola czkawkę, i do teraz jej zostało, że po każdym posiłku lub piciu potrafi dostać czkawki :P Tosia wcześniej miała tak z sześć razy dziennie, a ostatnio to tylko rano i wieczorem :P

Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
    Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
    Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
    Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016
  • Bajka111 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megsss wrote:

Ja mam 2-3 razy dziennie. Potrafi mieć w nocy i mnie nią obudzić. Także mój czka bardzo często nie po żadnym jedzeniu/piciu tylko jak mu się podoba. :D Ale własnie słyszałam, że po jedzeniu maluchy mają te czkawki i zdarza się, że bardzo często :)

aaZap2.png
    bOz9p2.png
  • OlinkowA Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Akilegna cudny chłopiec, raz jeszcze gratuluję!

Ja dziewczyny ostatnio się nie odzywam bo jakoś nie mam nastroju, wszystko mnie przytłacza, denerwuje, non stop łażę płacze, ból pachwin, krzyża, miednicy jest paraliżujący, ledwo chodzę :(

akilegna♥ lubi tę wiadomość

qdkkk6nllsldr26a.png
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja w ogole nie ma czkawki. Mozliwe to?

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• Milano Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja czkawkę potrafi mieć trzy-cztery razy dziennie.. PRzeczytałam, że to może znaczyć że maluch będzie bardziej "żarty" ale ile w tym prawdy to niestety nie powiem.

Karo no to widzisz z tą tertą z pepco, eh żałuje że ostatnio dokupiłam :/ Zamawiam teraz materiały na kolisklep, mama mi obszyje i będę miała tetrę dobrej jakości - polecam.

Chyba jednak zdecyduje się na ten laktator ręczny jak na razie.

7 CS i w końcu są dwie kreski! :)

oar83e3kt53wl0vf.png
  • orchidea33 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie niewyobeazam recznego mozna sie zameczyc .ja mialam elektryczny i nie przechodzilo nic przez silniczek.
    Mi lecialo czasami z piersi a mimo tego moj maly nie chcial ciagnac to sciagalam ale tak malo mleko mialam ze poddalam sie :-( teraz mam nadzieke ze mi sie uda :-)

201506021662.png
    zem3qtkfuhpcq4xn.png
  • orchidea33 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o pieluszki tetrowe to ja kupuje w Auchan z roznymi motywami bo moj maly bez tego nie wychodzi z domu i juz nie raz pralam w 60 i sa super.niepamitam firmy ale wiem ze jakas to polska firma i kolo 5 zl kosztuje

201506021662.png
    zem3qtkfuhpcq4xn.png
  • Flavia Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akilegna, gratulacje synek wspaniały!

Ja mam laktator elektryczny medela mini electric. W nim rzeczywiście można niby zalać silniczek. Pomyślałam, że to ostatnie dziecko, jestem już stara i wygodna.

Też mam część pieluch z pepco, tetrowe i flanelowe. Dla mnie to szmaty są, ale wyprasowałam i najwyżej wyrzucę. Mam też otulacz bambusowy z aliexpress i przyszedł tej firmy Anais Anais. Jest cudny i mega dobrej jakości a dałam za niego około 30 złotych.
    Mam też taki fartuszek żeby się osłonić w czasie karmienia i również polecam, bo dobrej jakości jest - też z Ali za około 30 zł.

Ja dzisiaj po ekstra wizycie i okazuje się, że jednak wody płodowe są w normie. Bardzo się cieszę, bo ten 21 września wydaje się teraz taki realny.

Moja mała też ma czkawkę, ale rzadko ją czuję, bo po prostu nie mam czasu usiąść. Tak samo jak nie mam czasu liczyć ruchów. Jak już siadam i czuję, że się rusza to daję sobie spokój z liczeniem.

• Milano Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się, że po prostu przesadziłam z temperaturą, może 60 stopni na te pieluszki z pepco to za dużo jednak. Może po wyprasowaniu będzie lepiej.

Flavia lubi tę wiadomość

7 CS i w końcu są dwie kreski! :)

oar83e3kt53wl0vf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2018, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo, jeśli będę miała okazję, jeszcze przed porodem, to zapytam.
    Moja mała też ma czkawke, głównie po posiłkach, ale też czuję jak mam chwile spokoju.

• Flavia Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milano, ja też je na 60 stopni nastawiłam. Jednak jak będą później poplamione, to zamierzam je prać nadal w 60 stopniach co najmniej i wtedy to będzie ich koniec coś czuję

• Justynuszek Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milano wrote:
    Wydaje mi się, że po prostu przesadziłam z temperaturą, może 60 stopni na te pieluszki z pepco to za dużo jednak. Może po wyprasowaniu będzie lepiej.
    Każda pielucha tetrowa powinna dać radę po 60 stopniach :)
    Ja mam 1 po pieluchę z Pepco kupowana jakoś 2-3 lata temu i jest super. Prana sto razy i daje radę. Te co są teraz są straszne. W ogóle jakość bez porównania niestety :/

43kth371haww2z0j.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megsss wrote:
    Kilka razy dziennie. I po jedzeniu i bez jedzenia... i trwa to długo :-/

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • eVelina83 Ekspertka

Wysłany: 7 września 2018, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy chodziłam w ciąży ze starszą córką kilka razy dziennie potrafiła mieć czkawkę i się mocno zastanawiałam czy to jest ok a nie potrzebnie, nie ma się czym martwić. :) Teraz jak ją złapie czkawka to tez potrafi dluuugo męczyć. Żarta nie jest, raczej przeciwnie.. niejadek jakich mało.
    Laktator ręczny LOVI używałam krotko bo można było się przy nim wykończyć.. mleko odciągało się długo i było to bardzo męczące. Wywaliłam go do kosza i kupiłam MEDELA MINI ELECTRIC, spisał się super wiec polecam.
    Mnie wszystko boli.. kolana, stopy od spodu, krocze a czasem i brzuch. Nogi do góry podnieść nie mogę taka się ze mnie kaleka zrobiła. Wczoraj ktg nie wykazało jakiegoś szybkiego porodu ale tak czy inaczej cc będzie przed końcem września ze względu na zatrucie ciążowe. Mój lekarz na cały następny tydzień wylatuje na urlop wiec muszę odpoczywać, ściskać nóżki i grzecznie czekać aż wróci. Wizytę mam 17 września wiec to chyba ostatnia wizyta i dokładnie powie kiedy mam zgłosić się do szpitala. Im bliżej tym bardzkiej się boję, trochę zazdroszczę tym dziewczynom, które są już „po” j mają maluszki przy sobie.
    Nim się rozdwoję muszę znaleźć kogoś kto będzie do wiosny zawoził i odbierał moje starsze dziecko z przedszkola. Kurcze, ciezko z tym tematem. :( Mam nadzieję, że coś wymyślę.

Benio piękny!!!! Gratuluję!!! :)

Czekamy na Hanie <3
  • 1Malinka1 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam laktator z canpol, oby nie był potrzebny, ale dostałam go wiec skorzystam. Jakoś nie mam nic przeciwko, że jest używany. Jasne wolałabym nowy, ale po co mam wydawać pieniądze jak dostałam :) wysterylizuje kilka razy i tyle...

Tetrę mam i z Allegro i z pepco, ale prałam w 40 st. Nic się nie stało. Moja mama widzi różnice, mówi, że kiedyś były o niebo lepsze. Na szczęście nie są drogie, wiec jak się zużyje wyrzucę i kupie nowe.

Moja mała tez ma często czkawkę, średnio to lubie,m.

Benio witaj, śliczny jest! Zdrówka Wam życzę !:)

f2wlpx9ishio9eby.png
    tb738ribmbqosoos.png
  • neska7 Ekspertka

Wysłany: 7 września 2018, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akilegna cudownego masz synusia, gratuluję !!!!

Jeśli chodzi o komary to niestety tak samo cały czas prowadzimy z nimi nocne batalię;)

erj7q7y.png
  • orchidea33 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na komary moskieteryw oknach pomagaja ;-)

EVelina ja tez potrzebuje täkiego szofera ja nie wiem jak ja to ogarne.. :-/

Wogole okazalo sie ze lozeczko mam bez srub gdzies zaginely w przeprowadzce pieknie musze na szybko cos kupic albo turystyczne lozeczko mi zostanie ;-)

Dziewczyny mnie zgaga meczy chyba spale sie od srodka wwrŕr

201506021662.png
    zem3qtkfuhpcq4xn.png
  • Marsylia Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tym_janek wrote:
    Pytanie do dziewczyn co już miały kiedyś cc. Jak jesteśmy w temacie jedzenia, to jak jest z jedzeniem po cc? Jest jakaś inna dieta lub restrykcje jakieś po zabiegu czy nie?

U mnie wstaje się po 6h, jak po tym czasie wypada pora posiłku szpitalnego to dostaje się coś z diety lekkostrawnej na wodzie - ja dostałam ryż na wodzie i sucharki. 2 kolejne dni to dieta lekkostrawna.

tym_janek lubi tę wiadomość

Eliza Barbara <3 wcześniak 35/36tc
    d69cj48ax1acv9cd.png

Wiktoria Klara <3 wcześniak 27tc, ZD
    bhyw9vvjj54cn9n5.png
  • Zuuziaaaa Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie nadrobię Was, jednak po krótce przeczytałam co u Was i na szybko uzupełniłam tabele. Standardowo jeśli coś pominęłam, napiszcie jeszcze raz zaczynając post od ZUZIA.

Laktator kupiłam ręczny firmy NUK, najwyżej później kupie elektryczny jesli bedzie potrzeba.

Ja pieluszki kupiłam tetrowe i flanelowe w SMYKU. Prałam w 40 st i są okej.

Dzisiaj byłam u ortopedy w związku z rozejściem spojenia. Wizyta trwała 3 minuty, powiedział że to normalne i jak będzie mnie dalej bolało po poorodzie to mam się zgłosić i będziemy leczyć.
    AHA.
    Gdy zapytałam o USG miednicy, uznał, że nie ma potrzeby.
    AHA.
    Jak zapytałam jak to się ma w takim razie do porodu naturalnego, bo nie chciałabym zostać kaleką jeśli to rozejscie jest zbyt duże. Powiedział że mam zapytać ginekologa.
    AHA.
    Powiedzialam ze wysłał mnie do niego ginekolog, aby sprawdził jak bardzo się rozeszło, aby GINEKOLOG zadecydował o ewentualnym CC - mam się obserwować.
    AHA.

ex2b73sb82yeq2e0.png

zpbnvut1l2ii4he1.png

‹‹ 682 683 684 685 686 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ