X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe szczęścia 2018
Odpowiedz

Październikowe szczęścia 2018

Oceń ten wątek:
  • OlinkowA Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześc dziewczyny,
    ja kącik dla małego mam ogarnięty, dzisiaj dokupiłam tylko okrycie kąpielowe (ręcznik z kapturkiem), jak przyjdzie wyprać go i wyprasować, a ta to brakuje mi smoczka i zawieszki do smoczka.
    No i brakuje mi jeszcze torby do wózka, bo przy zakupie wózka nie było torby w komplecie.
    Może poradzicie coś, macie jakieś fajne sklepy z oryginalnymi ładnymi torbami? :)

U mnie humor trochę lepszy Mąż wrócił z 9-cio dniowego wyjazdu, więc czuje się bezpiecznie jak jest na miejscu i mogę rodzić :) Dzisiaj zamierzam kupić herbatkę z liści malin i pić.

eVelina mój lekarz też pod palmą, wraca 17 września, ciekawe czy dotrwam do tego czasu, wolałabym nie, chociaż jak piszecie o czopach itd u mnie kompletnie nic się nie dzieje :(

Wizytę u fryzjera też planuje jeszcze przed porodem :)

qdkkk6nllsldr26a.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megsss wrote:
    Hahah :) dobre !
    Ja zapomniałam o fryzjerze ! :D

Witam się w 36 tygodniu ;)
    Jestem krok do przodu bo torba spakowana .. ale dopiero jutro będę ustalać termin Cc.
    Paznokcie mam dopiero teraz 25.09 bo zakładałam cesarkę na początek października .

Dziewczyny z Cc na który tydzień ciąży lekarze was umawiają ? 38-39 tydzień ?

Ja miałam na skończony 38 tc, potem ze względu na wagę 39 az w końcu na skończony 37 czyli w środę teraz.

U nas pokój skończony, młody zadowolony bo ma odbicie lustrzane tylko z większym łóżkiem i inne kolory. Codziennie chodzi i pyta kiedy mała będzie spała w łóżeczku. Chyba nie wie, że dziecko płacze :)

Megsss lubi tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Miru Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlinkowA wrote:
    Cześc dziewczyny,
    ja kącik dla małego mam ogarnięty, dzisiaj dokupiłam tylko okrycie kąpielowe (ręcznik z kapturkiem), jak przyjdzie wyprać go i wyprasować, a ta to brakuje mi smoczka i zawieszki do smoczka.
    No i brakuje mi jeszcze torby do wózka, bo przy zakupie wózka nie było torby w komplecie.
    Może poradzicie coś, macie jakieś fajne sklepy z oryginalnymi ładnymi torbami? :)

U mnie humor trochę lepszy Mąż wrócił z 9-cio dniowego wyjazdu, więc czuje się bezpiecznie jak jest na miejscu i mogę rodzić :) Dzisiaj zamierzam kupić herbatkę z liści malin i pić.

eVelina mój lekarz też pod palmą, wraca 17 września, ciekawe czy dotrwam do tego czasu, wolałabym nie, chociaż jak piszecie o czopach itd u mnie kompletnie nic się nie dzieje :(

Wizytę u fryzjera też planuje jeszcze przed porodem :)

Polecam Ci na fb babeczke Torebki Łosiczki. Cenowo przystępnie i piękne wykonanie. Szyje tez organizery do toreb o bag. Ale do wozka są piekne torby i też planuję u niej zamówić.

OlinkowA lubi tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Moll Ekspertka

Wysłany: 10 września 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny chciałam się was poradzić. Mam planowane CC z zalecenia innego specjalisty niż mój gin, mój gin twierdzi że dla niego nie ma przeciwwskazań do SN i że ta opinia jest trochę na wyrost ale zgodził się na CC i mnie zapisał w szpitalu na planowane, w tym tygodniu idę do innego specjalisty skonsultować upewnić się czy bezpieczniejsze byłoby CC czy SN bo wolałabym sn, tym bardziej że mój gin nie widzi przeciwwskazań. Czy będzie możliwość wypisania się z planowanego cc, czy mój gin nie będzie miał z tego tytułu problemów w szpitalu jak się wytłumaczyć? Zależy mi na tym szpitalu żeby w nim rodzić.

km5si09kuaztknwb.png
  • Karo_Wi Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domcia, a ta farba jest bezpieczna dla dzieci? Bo w necie wyczytałam tylko, że nie śmierdzi- to na plus :) I puszkę białej bez problemu powinnam znaleźć w jakimś markecie budowlanym. Pytanie, czy mi się chce to malować, bo już przyzwyczaiłam się do faktu, że będzie brązowe :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2018, 10:56

gg64e6ydj2x1myxr.png
  • monika30 Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. To i ja się rozpoczęłam 37 tc. Od dziś przestaje brać magnez,zaczynam masować krocze,brać oeparol i będę piła herbatę z liści malin. Coś musi pomoc hehe. Też chce szybciej urodzic. Za 2 tyg w pt mam wizytę u ginekologa wtedy kiedy ma dyżur i zobaczymy czy zabierze mnie na cc czy dalej będziemy czekać na akcje. Też mam dużo białej budyniowej wydzieliny i zastanawiam się czy to nie czasem ten czop. Od czasu do czasu zaboli mnie brzuch na okres. Zaraz będę dzwonić i pytać o moje wyniki na paciorkowce. Oby był ujemny. Trzymajcie kciuki :)

• Miru Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moll wrote:
    Cześć dziewczyny chciałam się was poradzić. Mam planowane CC z zalecenia innego specjalisty niż mój gin, mój gin twierdzi że dla niego nie ma przeciwwskazań do SN i że ta opinia jest trochę na wyrost ale zgodził się na CC i mnie zapisał w szpitalu na planowane, w tym tygodniu idę do innego specjalisty skonsultować upewnić się czy bezpieczniejsze byłoby CC czy SN bo wolałabym sn, tym bardziej że mój gin nie widzi przeciwwskazań. Czy będzie możliwość wypisania się z planowanego cc, czy mój gin nie będzie miał z tego tytułu problemów w szpitalu jak się wytłumaczyć? Zależy mi na tym szpitalu żeby w nim rodzić.

A dlaczego miałby mieć. Mogłaś nawet Ty zmienić zdanie i wtedy muszą się dostosować. Uwierz mi, że im na rękę sn niz cc :)

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Domcia88 Ekspertka

Wysłany: 10 września 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo Wi tak wyglądają półki po przemalowaniu tikurilą. Po różu nie ma śladu, a i zacieków brak.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/958ffc2f7bd1.jpg

Domcia88
  • Moll Ekspertka

Wysłany: 10 września 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru wrote:
    A dlaczego miałby mieć. Mogłaś nawet Ty zmienić zdanie i wtedy muszą się dostosować. Uwierz mi, że im na rękę sn niz cc :)
    No to super :-) dziekuje za rozwianie watpliwosci, mój gin jest naprawdę fajny i jestem mu wdzięczna że zapisał mnie na CC, zapytał czy ja chcę się zapisać na planowane i że sam je zrobi chyba nie każdy tak podchodzi do pacjentek i teraz nie chciałam mu robić problemów bo jestem wpisana w jakiś tam zeszyt a potem mnie z niego być może wykreśla to jakiś tam ślad zostanie w tym zeszycie szpitalnym. a powinnam się wypisać jak najszybciej jak okaże się że drugi specjalista nie potwierdzi opinii pierwszego żeby nie blokować miejsca dla innych kobiet?

km5si09kuaztknwb.png
  • OlinkowA Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru wrote:
    Polecam Ci na fb babeczke Torebki Łosiczki. Cenowo przystępnie i piękne wykonanie. Szyje tez organizery do toreb o bag. Ale do wozka są piekne torby i też planuję u niej zamówić.
    Miru piękne te torby! Ale czas realizacji 22-25 dni roboczych i jeszcze może się wydłużyć... ja jeszcze planuje trochę na spacery z małym pochodzić przed zimą :D ale na przyszłość będę wiedziała bo torby szyje piękne, nawet dla siebie coś zamówić, niekoniecznie do wózka.

qdkkk6nllsldr26a.png
  • Domcia88 Ekspertka

Wysłany: 10 września 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farba jest podobno antyalergiczna i faktycznie nie śmierdzi. Wiem, że te wszystkie dziecięce półeczki, wózeczki i inne drewniane zabawki z allegro są malowane właśnie tikkurilą.

Karo_Wi lubi tę wiadomość

Domcia88
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olinkowa ja polecam torby SkipHop.

OlinkowA lubi tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Domcia88 Ekspertka

Wysłany: 10 września 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak przerobiłam fotel. Miał oryginalnie nogi z brązowego drewna, takie proste klocki, które mi się nie podobały. Efekt l4 jest teraz taki:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bb029ad3e067.jpg

akilegna♥ lubi tę wiadomość

Domcia88
  • Karo_Wi Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Domcia! :) Półki wyglądają rewelacyjnie- w życiu bym nie powiedziała, że ktoś sam je malował. W takim razie przegadam dziś z mężem co robimy :)

gg64e6ydj2x1myxr.png
  • eVelina83 Ekspertka

Wysłany: 10 września 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megsss wrote:
    Hahah :) dobre !
    Ja zapomniałam o fryzjerze ! :D

Witam się w 36 tygodniu ;)
    Jestem krok do przodu bo torba spakowana .. ale dopiero jutro będę ustalać termin Cc.
    Paznokcie mam dopiero teraz 25.09 bo zakładałam cesarkę na początek października .

Dziewczyny z Cc na który tydzień ciąży lekarze was umawiają ? 38-39 tydzień ?
    Ja mam mieć cc wstępnie 26 września i to będzie 38+2.

Megsss lubi tę wiadomość

Czekamy na Hanie <3
  • eVelina83 Ekspertka

Wysłany: 10 września 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlinkowA, mój również wraca 17 września. Czyżby to ten sam? Jesteś z łódzkiego?

Czekamy na Hanie <3
  • Miru Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jeden pokój syna 3 lata i małej.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e770669560c6.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/286e13dadcb4.jpg

Blu, Milano, OlinkowA, Katiuszaaaa, Cukierniczka, 1Malinka1, monika30, akilegna♥, mala_misia lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Miru Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c8a1599c754c.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f2ab4382988a.jpg

Milano, OlinkowA, Katiuszaaaa, 1Malinka1, monika30, akilegna♥ lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Miru Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moll wrote:
    No to super :-) dziekuje za rozwianie watpliwosci, mój gin jest naprawdę fajny i jestem mu wdzięczna że zapisał mnie na CC, zapytał czy ja chcę się zapisać na planowane i że sam je zrobi chyba nie każdy tak podchodzi do pacjentek i teraz nie chciałam mu robić problemów bo jestem wpisana w jakiś tam zeszyt a potem mnie z niego być może wykreśla to jakiś tam ślad zostanie w tym zeszycie szpitalnym. a powinnam się wypisać jak najszybciej jak okaże się że drugi specjalista nie potwierdzi opinii pierwszego żeby nie blokować miejsca dla innych kobiet?
    Z tym pytaniem to do lekarza najlepiej :) niech on zdecyduje kiedy Cię wypisac :)

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Miru Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlinkowA wrote:
    Miru piękne te torby! Ale czas realizacji 22-25 dni roboczych i jeszcze może się wydłużyć... ja jeszcze planuje trochę na spacery z małym pochodzić przed zimą :D ale na przyszłość będę wiedziała bo torby szyje piękne, nawet dla siebie coś zamówić, niekoniecznie do wózka.
    Łooo długo.
    Beztroska tez ma fajne torby :)

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
‹‹ 687 688 689 690 691 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ