Październikowe szczęścia 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
orchidea33 wrote:Miru to ja dobrze rozumiem ze w srode idziesz juz na cc ?
Co do toreb to ja mam lässig mix match Bag,i pozniej mozna jako twykla torbe uzywac ale szczerze to w praktyce to wiecej plecak uzywamy sa bardzo praktyczne.
Tak, pojutrze mała będzie już z nami.tym_janek lubi tę wiadomość
-
Mam planowane cięcie na 39+1, czyli 40-sty tydzień. Tak mi się wydaje.
Meggs, wierz mi, że nie chcesz oglądać mojego pokoikuJa mam tylko łóżeczko dostawne, w którym trzymam pieluchy, podkłady i inne duperelki. Sypialnia jest dość duża i jest jeszcze łóżko córki, suszarka, deska do prasowania. No istny cyrk.
Miru cudowny ten pokoik. Powodzenia w środę, będę przesyłać pozytywną energięMegsss lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAle dziś produkujecie posty
chwilę nie zagladalam i 3 strony dk nadrobienia.
Ja się dziś muszę poskarzyc, tym razem na lekarza. Zaczęłam od dzis cotygodniowe ktg, zapis idealny, wszystko w normie i nic nie zapowiada porodu, ale specjalnie zapisałam się na dzisiaj żeby skonsultowala mi je dr od cukrzycy i miała mi ustalić plan okoloporodowy (tak ustalam z nią na wizycie). Jak się okazało nic mi nie powiedziała, tylko kazała przyjść bliżej terminu porodu, więc nawet nie wiem czy poloza mnie na oddział wcześniej czy nie, a o zadaniu jakiegokolwiek pytania nie było mowy. I była przy tym tak naburmuszona, że jakby ktoś wbil w nią szpilke to by eksplodowała. Chyba będę chodzić na ktg jak będzie moja dr, bo do tej baby to nie ma sensu najmniejszego. -
Miru piekny pokoik ,
Ja nie mam pokoju bo maly bedzie spac w sypialni z nami tzn zemna i z braciszkiem ,maz na dole bo on musi wysypiac sie do pracy a zaraz jade kupic lozeczko i mam nadzieje ze bedzie chciaö tam spac bo starszak od noworodku spi ze mna w lozku i teraz mam ze ani go wykurzyc ehhh -
My w docelowym pokoiku dziecięcym mamy jeszcze częściowo składzik budowlany, część rzeczy została po przeprowadzce i tak powoli zwiększamy proporcje, teraz jest 3:1 dla pokoiku haha
ale muszę to jakoś popchnąć, bo już coraz mniej czasu i chciałabym jakoś ten pokoik ogarnąć. Na początku zamiast łóżeczka będzie tam stała mała kołyska na kółkach, a łóżeczko będzie u nas w sypialni żeby nie musieć w nocy po mieszkaniu biegać.
Strasznie mi nogi spuchły wczoraj i palce u rąk. Ręce już spoko, ale nogi nadal wielkie jak u dinozaura, a nie mam ciśnieniomierza żeby ciśnienie zmierzyć. Leżenie z nogami do góry średnio pomaga...
Jak traktujecie donoszoną ciążę? 37+0? Wchodzę na maila dzisiaj, a tu info z belly, że witamy w donoszonej ciąży – wydawało mi się, że to 37+0 albo nawet 38+0 i się zdziwiłam.
www.zcukremalbowcale.com -
Cukierniczka jak mam to samo z nogami
Spróbuj zimnych okładów lub zimnego przysznica na nogi. U mnie jako tako pomogło.
W sumie ja już się pogubiłam z tą donoszoną ciążą. Z tego co słyszę to co szpital, to podaje inaczej. U nas to 37tc+0 i tego się trzymamTakże ten... Tosia wychodź!
Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016 -
Ale nie w każdym szpitalu 37tc uznają za donoszony. Znajoma urodziła cztery miesiące temu, na 19 dni przed terminem. Maleństwo ważyło ponad 3.5 kg a i tak wpisali wcześniactwo, ponieważ urodził się przed skończonym 38 tcNadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016 -
Miru piękne pokoiki ❤️
No i trzymam kciuki za środę ! ( troszkę zazdroszcze , ze będziesz już po)
Ja dzisiaj czuje się o niebo lepiej .. wiec razem z mama porządkujemy od rana cała kuchnie .. wyrzuciłam tyle zbędnych starych rzeczy ... aż głowa bolinagromadzone jeszcze za kawalerskich czasów mojego męża
a mówią , ze to my kobiety lubimy chomikowac
Któraś pytała o torby do wózka , ja zamowilam z alli ... na zdjęciach wyglądała super , czekam aż dotrze .
Jutro wizyta - nie mogę się doczekać
-
Z tym liczeniem ciąży donoszonej to jest różnie. Moja strasza córka urodziła się poprzez cc w 38 tc + 3 dni i położona na wizycie patronażowej stwierdziła, ze za wcześnie bo miała niecalkiem zarośnięte narządy rodne wargami jak u wcześniaków.Czekamy na Hanie
-
nick nieaktualnyJustynuszek wrote:Trzymam kciuki
Kurcze, a mi z Rossmana nic nie przyszłonie wiem jak to działa