X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe szczęścia 2018
Odpowiedz

Październikowe szczęścia 2018

Oceń ten wątek:
  • orchidea33 Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru to ja dobrze rozumiem ze w srode idziesz juz na cc ?

Co do toreb to ja mam lässig mix match Bag,i pozniej mozna jako twykla torbe uzywac ale szczerze to w praktyce to wiecej plecak uzywamy sa bardzo praktyczne.

201506021662.png
    zem3qtkfuhpcq4xn.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    orchidea33 wrote:
    Miru to ja dobrze rozumiem ze w srode idziesz juz na cc ?

Co do toreb to ja mam lässig mix match Bag,i pozniej mozna jako twykla torbe uzywac ale szczerze to w praktyce to wiecej plecak uzywamy sa bardzo praktyczne.

Tak, pojutrze mała będzie już z nami.

tym_janek lubi tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Flavia Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam planowane cięcie na 39+1, czyli 40-sty tydzień. Tak mi się wydaje.

Meggs, wierz mi, że nie chcesz oglądać mojego pokoiku ;) Ja mam tylko łóżeczko dostawne, w którym trzymam pieluchy, podkłady i inne duperelki. Sypialnia jest dość duża i jest jeszcze łóżko córki, suszarka, deska do prasowania. No istny cyrk.

Miru cudowny ten pokoik. Powodzenia w środę, będę przesyłać pozytywną energię ;)

Megsss lubi tę wiadomość

• Domcia88 Ekspertka

Wysłany: 10 września 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru jest przepięknie!! Zakochałam się!

Domcia88
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dziś produkujecie posty :) chwilę nie zagladalam i 3 strony dk nadrobienia.

Ja się dziś muszę poskarzyc, tym razem na lekarza. Zaczęłam od dzis cotygodniowe ktg, zapis idealny, wszystko w normie i nic nie zapowiada porodu, ale specjalnie zapisałam się na dzisiaj żeby skonsultowala mi je dr od cukrzycy i miała mi ustalić plan okoloporodowy (tak ustalam z nią na wizycie). Jak się okazało nic mi nie powiedziała, tylko kazała przyjść bliżej terminu porodu, więc nawet nie wiem czy poloza mnie na oddział wcześniej czy nie, a o zadaniu jakiegokolwiek pytania nie było mowy. I była przy tym tak naburmuszona, że jakby ktoś wbil w nią szpilke to by eksplodowała. Chyba będę chodzić na ktg jak będzie moja dr, bo do tej baby to nie ma sensu najmniejszego.

• Karo_Wi Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru, piękny pokoik :) Kurcze, ale ten czas zleciał. Zazdroszczę, że za chwilę będziesz już tulić maluszka :)

Domcia, Ty to chyba majsterkowicz jesteś :D Teraz nie wiem, czy sama sobie z tym łóżeczkiem poradzę ;)

gg64e6ydj2x1myxr.png
  • orchidea33 Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru piekny pokoik ,
    Ja nie mam pokoju bo maly bedzie spac w sypialni z nami tzn zemna i z braciszkiem ,maz na dole bo on musi wysypiac sie do pracy a zaraz jade kupic lozeczko i mam nadzieje ze bedzie chciaö tam spac bo starszak od noworodku spi ze mna w lozku i teraz mam ze ani go wykurzyc ehhh

201506021662.png
    zem3qtkfuhpcq4xn.png
  • OlinkowA Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eVelina83 wrote:
    OlinkowA, mój również wraca 17 września. Czyżby to ten sam? Jesteś z łódzkiego?
    nie ja z podkarpacia :)

qdkkk6nllsldr26a.png
  • eVelina83 Ekspertka

Wysłany: 10 września 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru wrote:
    Tak, pojutrze mała będzie już z nami.
    Miru, czyli Ty następna w kolejce! Powodzenia! Trzymam kciuki za Ciebie i Maleństwo! :)

Czekamy na Hanie <3
  • Katiuszaaaa Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam torbę od Loli ;) persolanizujesz sobie sama . Mam już zamówiona

https://lolaszyje.pl/produkt/torba-do-wozka-paulina/

• Cukierniczka Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w docelowym pokoiku dziecięcym mamy jeszcze częściowo składzik budowlany, część rzeczy została po przeprowadzce i tak powoli zwiększamy proporcje, teraz jest 3:1 dla pokoiku haha :D ale muszę to jakoś popchnąć, bo już coraz mniej czasu i chciałabym jakoś ten pokoik ogarnąć. Na początku zamiast łóżeczka będzie tam stała mała kołyska na kółkach, a łóżeczko będzie u nas w sypialni żeby nie musieć w nocy po mieszkaniu biegać.

Strasznie mi nogi spuchły wczoraj i palce u rąk. Ręce już spoko, ale nogi nadal wielkie jak u dinozaura, a nie mam ciśnieniomierza żeby ciśnienie zmierzyć. Leżenie z nogami do góry średnio pomaga...

Jak traktujecie donoszoną ciążę? 37+0? Wchodzę na maila dzisiaj, a tu info z belly, że witamy w donoszonej ciąży – wydawało mi się, że to 37+0 albo nawet 38+0 i się zdziwiłam.

atdc3e5euobdwxyo.png
    www.zcukremalbowcale.com
  • NatkaZ Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierniczka jak mam to samo z nogami :/ Spróbuj zimnych okładów lub zimnego przysznica na nogi. U mnie jako tako pomogło.

W sumie ja już się pogubiłam z tą donoszoną ciążą. Z tego co słyszę to co szpital, to podaje inaczej. U nas to 37tc+0 i tego się trzymam :D Także ten... Tosia wychodź! :P

Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
    Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
    Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
    Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016
  • Flavia Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Natka 37+0 to donoszona ciąża, gratulacje ;)

NatkaZ lubi tę wiadomość

• NatkaZ Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale nie w każdym szpitalu 37tc uznają za donoszony. Znajoma urodziła cztery miesiące temu, na 19 dni przed terminem. Maleństwo ważyło ponad 3.5 kg a i tak wpisali wcześniactwo, ponieważ urodził się przed skończonym 38 tc :/

Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
    Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
    Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
    Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016
  • Megsss Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru piękne pokoiki ❤️
    No i trzymam kciuki za środę ! ( troszkę zazdroszcze , ze będziesz już po :) )

Ja dzisiaj czuje się o niebo lepiej .. wiec razem z mama porządkujemy od rana cała kuchnie .. wyrzuciłam tyle zbędnych starych rzeczy ... aż głowa boli ;) nagromadzone jeszcze za kawalerskich czasów mojego męża ;) a mówią , ze to my kobiety lubimy chomikowac ;)

Któraś pytała o torby do wózka , ja zamowilam z alli ... na zdjęciach wyglądała super , czekam aż dotrze .
    Jutro wizyta - nie mogę się doczekać :)

• ChicChic Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jutro echo serca. Podobno formalność a mam z NFZ ze wzgledu na 1 poronienie (wada plodu). Mam nadzieje, ze faktycznie serce bedzie jak dzwon :)

Ide tez jutro odebrać darmowe pieluszki w Rossmannie.

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• eVelina83 Ekspertka

Wysłany: 10 września 2018, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym liczeniem ciąży donoszonej to jest różnie. Moja strasza córka urodziła się poprzez cc w 38 tc + 3 dni i położona na wizycie patronażowej stwierdziła, ze za wcześnie bo miała niecalkiem zarośnięte narządy rodne wargami jak u wcześniaków.

Czekamy na Hanie <3
  • Justynuszek Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChicChic wrote:
    Mam nadzieje, ze faktycznie serce bedzie jak dzwon :)

Ide tez jutro odebrać darmowe pieluszki w Rossmannie.
    Trzymam kciuki :)
    Kurcze, a mi z Rossmana nic nie przyszło :/ nie wiem jak to działa

43kth371haww2z0j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justynuszek wrote:
    Trzymam kciuki :)
    Kurcze, a mi z Rossmana nic nie przyszło :/ nie wiem jak to działa
    Mi też nic nie przyszło, ale ostatnio przy zakupach po zeskanowane karty dostałam paczkę, bo pani, która mnie obsługiwała wysiwietlilo się, że ma mi dać niespodziankę.

• ChicChic Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostalam równo na 33.0. Moze nie macie zaznaczonej w aplikacji daty porodu?

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

‹‹ 688 689 690 691 692 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ