X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe szczęścia 2018
Odpowiedz

Październikowe szczęścia 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2018, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zaznaczona, bo inaczej bym nie dostała paczki.

• eVelina83 Ekspertka

Wysłany: 10 września 2018, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie dostałam maila z rossmana ale wzięłam pieluchy z półki i pani przy kasie zeskanowała kartę i się cena pieluszek zminusowala. ;)

Czekamy na Hanie <3
  • Kathrine Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tak dziś kobieta ciśnienie podniosła u weterynarza ze szok. Myślałam że jej przywalę.. Dobrze ze skończyło się tylko na pouczeniu jej. Wiedziałam że ludzie potrafią być bezczelni ale że aż tak? Mam umówione rtg z psem na konkretną godzinę a ona mi zarzuca że wykorzystuje to że jestem ciężarną i mogę sobie wejść bez kolejki. No jpd -.-

oar89jcgyxqv0eft.png
    syy28ribb69g96nw.png
  • Katiuszaaaa Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie mi jaki leżaczek bujaczek haraczek czy cokolwiek innego kupiliście żeby dzidzie położyć w jakiś salonie czy innym pomieszczeniu niż docelowo dziecięcym czy szypialnianym ?
    Bo nie mam pojęcia co kupić a coś muszę przecież za podłodze jej nie położę :)

• NatkaZ Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My odkupujemy od znajomej taki: https://mamotoja.pl/bangla/fisher-price/precious-planet-lezaczek-hustawka-t2066

Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
    Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
    Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
    Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016
  • Karo_Wi Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Donoszona ciąża to 37+0, BBF wysyła maila o tydzień za wcześnie- niby informuje o rozpoczętym tygodniu, ale jak się zagłębimy w opis, to wychodzi na to, że danego maila powinniśmy odczytać tydzień później. Z tym, że warto też zerkać na termin z USG- jszczegolnie jesli różnica między USG a PTP to 2 tygodnie. Dlatego pomimo urodzenia w skończonym 37 tygodniu dzieci mogą mieć jeszcze objawy wcześniactwa. Szpitale też liczą ciążę doboszoną od 37+ 0, dlatego tak czekam na ten tydzień, żeby móc rodzić w wybranym szpitalu ;)

Od dawna mam konto założone w Rossmannie, miałam również kartę Rossnę na siostrzenicę. Kiedy okazało się, że jestem w ciąży, musiałam ją usunąć, żeby wpisać termin porodu. Wszystkie zgody mam zaznaczone. Nie dostałam ani maila o oliwce ani o pampersach. Robiłam zakupy po 34 tyg w Rossie i sprzedawczyni tez nic nie mówiła o pieluszkach. W sobotę wkurzyłam się, założyłam nowe konto na męża, a w niedzielę wieczorem już miał maila, ze pieluchy do odbioru :)

Katiusza, miałam zamiar kupić leżaczek Tiny Love, ale stwierdziłam, ze póki co jednak będę kłaść małą na podłodze ;) kupiłam gruby koc w Kiku i on będzie mi robił za matę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2018, 22:19

gg64e6ydj2x1myxr.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiuszaaaa wrote:
    Dziewczyny powiedzcie mi jaki leżaczek bujaczek haraczek czy cokolwiek innego kupiliście żeby dzidzie położyć w jakiś salonie czy innym pomieszczeniu niż docelowo dziecięcym czy szypialnianym ?
    Kinderkraft Unimo 5w1 - służy jako łóżeczko, kołyska, leżaczek, bujaczek i krzesełko.

Piąte w drodze! 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • Katiuszaaaa Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie podłoga nie należy do najczysciejszej cześć mieszkania wiec jednak wola bym nie kłaść tam dziecka a wiem ze skończyło by się tak ze zanim dziecko bym położyła na podłodze to była by myta i oszaleje,

Edka85 myslam o nim masz go już może w domu ? Czy jest bardzo plastikowy ? I czy jest jakos wmiare solidny ? Da się odczepić ta karuzele ?

• edka85 Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dla mnie jest dobry jakościowo, nie jakaś tam tandeta. Stoi stabilnie, produkt raczej z tych "porządniejszych". Tę karuzelę - pałąk jak najbardziej można odczepić, jeśli nie chcesz używać.

Piąte w drodze! 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2018, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy Tiny love 3w1. Wczoraj mąż złożył i czeka na małą. A dziś byłam u kuzynki, która już o kilku miesięcy z takiego samego korzysta i mówiła, że to był jeden z lepszych zakupów, bo od urodzenia jej dziecko spędza w nim sporo czasu.

• NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiuszaaaa wrote:
    Bo nie mam pojęcia co kupić a coś muszę przecież za podłodze jej nie położę :)
    Polecam Kinderkraft Unimo ;-)

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • davanda Przyjaciółka

Wysłany: 11 września 2018, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a czy ktos kupowal tych nowych Szumisiow? Jakie one na zywo, i kiedy radzicie kupic, juz czy chwile po urodzeniu? Z pietwszym synkiem nie mialam, uzywalismy non-stop tableta, a teraz mi sie chce kupic drugiemu taka mila przytulanke, chyba sama bedzie sie cieszyc wiecej :)

2013 - Aniolek 8tg.
    2015 - Aniolek 8tg.
    2016 - Aniolek 5tg.

Czekamy na drugiego synka - 20.10.2018
    Synek kochany 10.01.2017
  • davanda Przyjaciółka

Wysłany: 11 września 2018, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co maja dzieci :) moze doradzicie mi wozek spacerowy dla 2-latka? synek jest wysoki, czesto spacerujemy i spu w wozku, jak sie rozciagnie, nogi mu wisza. Wlasnie ogliadalam Colletto, jest do 25kg, ale kurcze 12kg wazy...Bardzo mi sie pifobaja Joie, tylko ja jestem niska, chcialabym regulowana raczke..Wiem ze Valco baby snap 4 ma regulacje, i wazy tylko 7 kg, prawda kosztuje 1650!!! Warto myslicie? Tak z rozrachunku ze drugie dziecko jeszcze skorzysta. Tylko wydal mi sie ten wozek jakus plytki..kto sie wypowie?

2013 - Aniolek 8tg.
    2015 - Aniolek 8tg.
    2016 - Aniolek 5tg.

Czekamy na drugiego synka - 20.10.2018
    Synek kochany 10.01.2017
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 01:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Davanda, w kwestii wózka niestety nie pomogę, bo moje dziecko odkąd skończyło półtora roku to nie akceptuje w ogóle tego środka transportu ;-) taka z niego "Zosia Samosia", więc chodzi na nogach wszędzie.

Co do szumisiów to my mamy sowę Ollie i jest bardzo fajna i ma wiele funkcji, łącznie z lampeczką.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 02:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    davanda wrote:
    Dziewczyny co maja dzieci :) moze doradzicie mi wozek spacerowy dla 2-latka? synek jest wysoki, czesto spacerujemy i spu w wozku, jak sie rozciagnie, nogi mu wisza. Wlasnie ogliadalam Colletto, jest do 25kg, ale kurcze 12kg wazy...Bardzo mi sie pifobaja Joie, tylko ja jestem niska, chcialabym regulowana raczke..Wiem ze Valco baby snap 4 ma regulacje, i wazy tylko 7 kg, prawda kosztuje 1650!!! Warto myslicie? Tak z rozrachunku ze drugie dziecko jeszcze skorzysta. Tylko wydal mi sie ten wozek jakus plytki..kto sie wypowie?

Joie sobie podaruj. Bo to dziadostwo.
    Snap jest ok. Ja mam osobiscie dla starszaka tzn mialam bo juz nie korzysta xcite xlandera i jest super. Ale tez ciężki tzn nie jakos strasznie ale ciężki. Tyle że to kubelek. Fajne tez są i lekkie greentomy ale bez regulacji raczki za to eco plastikowe i lekkie. Fajnie się prowadza i skladaja. No i nowa wersja ma rwgulowane oparcie. Aaa no i jest obszerny w srodku tzn nawet 4 letnie dziecko ma luz.

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Flavia Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 02:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Davanda, może zerknij jeszcze na Oyster Zero. Jeszcze nie używałam, ale mam kupiony. Siedzisko spore, lekki 8 kg. i składanie to też rewelacja. Cena również przystępna, w porównaniu z Valco.

• Megsss Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 04:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Davanda
    Ja się z zakupem szumisia wstrzymuje do po porodzie i Tobie tez radzę . Patrząc po znajomych i rodzinie mam zebrane doświadczenie , ze nie na każde dziecko to działa wiec warto sprawdzić właśnie na telefonie czy tablecie na początku i ewentualnie wtedy kupić . Tania impreza to nie jest zwłaszcza jeśli ma się okazać ,ze będzie służyć tylko jako przytulanka .

5 rano ... Dzień dobry :) kto jeszcze nie śpi ?;)

NatkaZ lubi tę wiadomość

• Megsss Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru
    Gorąca prośba widziałam u Ciebie w pokoiku synka dywanik ;)
    Podrzucisz gdzie kupowałas ? Widziałam go nie raz na pinterescie i bardzo mi się podoba :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2018, 06:36

• akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Już nie śpię, Mały obudził się wcześniej na karmienie. Ciągnie mleko jakby miało za chwilę zabraknąć ;) Ja popijam kawę a mąż się tuli z synkiem.
    Melduję że Ben wrócił do swojej wagi urodzeniowej i wg naszych pomiarów urósł około 3 cm. Tak czy siak ciuszki na nim jeszcze wiszą ;)
    Czytam tak Wasze ciążowe dolegliwości i samopoczucia i tak zatesknilam za tymi kopniakami w brzuchu. Z jednej strony szkoda, że nie dane mi było przeżyć tych boli porodowych, A z drugiej strony cieszę się że Ben już z nami i ból po cesarce też minął.
    Gorzej tylko z laktacja. Ściągam mleko w porach jedzenia małego ale ilość nie powala i nijak nie chce się rozkręcić. Mały wypije już dobre 50 ml a ściągam przeważnie w okolicach 30 ml. Jakieś rady od doświadczonych mamuś?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2018, 06:43

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • Domcia88 Ekspertka

Wysłany: 11 września 2018, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akilegna a ciepłe okłady na piersi i herbatki na laktację?

Domcia88
‹‹ 689 690 691 692 693 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ