X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe szczęścia 2018
Odpowiedz

Październikowe szczęścia 2018

Oceń ten wątek:
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robię i piję i nadal nic. Większa ilość mleka (około 60-80ml) pojawia się jak w nocy nie chce mi się ściągać i zrobię to po około 6 godzinach przerwy. Tylko boję się że w ten sposób może mleko mi całkowicie zaniknąć

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • Miru Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megsss wrote:
    Miru
    Gorąca prośba widziałam u Ciebie w pokoiku synka dywanik ;)
    Podrzucisz gdzie kupowałas ? Widziałam go nie raz na pinterescie i bardzo mi się podoba :)
    Ten kupilam w netto w lipcu. Były po 19'99 albo 29.99.
    Ale są też takie bardziej wypasione na h&m home. Tyle że cena chyba ponad 100 zł. A to taka gruba szmatka.

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Miru Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akilegna♥ wrote:
    Dzień dobry! Już nie śpię, Mały obudził się wcześniej na karmienie. Ciągnie mleko jakby miało za chwilę zabraknąć ;) Ja popijam kawę a mąż się tuli z synkiem.
    Melduję że Ben wrócił do swojej wagi urodzeniowej i wg naszych pomiarów urósł około 3 cm. Tak czy siak ciuszki na nim jeszcze wiszą ;)
    Czytam tak Wasze ciążowe dolegliwości i samopoczucia i tak zatesknilam za tymi kopniakami w brzuchu. Z jednej strony szkoda, że nie dane mi było przeżyć tych boli porodowych, A z drugiej strony cieszę się że Ben już z nami i ból po cesarce też minął.
    Gorzej tylko z laktacja. Ściągam mleko w porach jedzenia małego ale ilość nie powala i nijak nie chce się rozkręcić. Mały wypije już dobre 50 ml a ściągam przeważnie w okolicach 30 ml. Jakieś rady od doświadczonych mamuś?

Femaltiker w rossmanie albo drozsza impreza koktajle ze słodem jęczmiennym.nazwa mom (beta glukany)
    Poszukaj może w necie w zielarskich słod jęczmienny on rozkręca.
    Bawarka chociaż nie na każdego działa.
    Piwo całkowicie bezalkoholowe tez ma słód jeczmienny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2018, 07:23

akilegna♥ lubi tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Megsss Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru wrote:
    Ten kupilam w netto w lipcu. Były po 19'99 albo 29.99.
    Ale są też takie bardziej wypasione na h&m home. Tyle że cena chyba ponad 100 zł. A to taka gruba szmatka.

Kurczę w życiu bym nie wpadła .. rzadko zaglądam do netto
    Zajrzę do hm homme w takim razie :) dzięki !

• Domcia88 Ekspertka

Wysłany: 11 września 2018, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Herbatka bocianek z medeli ma dobre opinie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2018, 08:15

Domcia88
  • Justynuszek Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    davanda wrote:
    Dziewczyny, a czy ktos kupowal tych nowych Szumisiow? Jakie one na zywo, i kiedy radzicie kupic, juz czy chwile po urodzeniu? Z pietwszym synkiem nie mialam, uzywalismy non-stop tableta, a teraz mi sie chce kupic drugiemu taka mila przytulanke, chyba sama bedzie sie cieszyc wiecej :)
    Ja chce kupić szumiacego ptaszka z motherhood. Mechanizm ma z whisbird a cena fajna - w weekend był w promocji za 75zl. Wiec nawet jak nie będzie działał u nas to zawsze lepiej niż 200zl za szumisia
    https://www.smyk.com/search/?q=Motherhood%2C+Whisbear%2C+Szumiący+ptaszek%2C&fq%5Bcategory_id%5D=0

43kth371haww2z0j.png
  • orchidea33 Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie sie wydaje ze ikea ma podobne dywaniki .
    Co do szumimisia to moj tez nie reagowal na to ani z laptopu jedynie suszarka na zywo przez 6 miesicy;-)

201506021662.png
    zem3qtkfuhpcq4xn.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam szumisia w rossmanie z kartą rosnę wyszedł za 80 zł. W cenie regularnej jest za 129 zł

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Justynuszek Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem co robić. Od wczoraj rano praktycznie nie czuje ruchów. Coś tam czasem delikatnie puknie ale to mało kiedy i delikatnie. A wcześniej było mu ciasto wiec z kady, ruchem brzuch pływał.
    Wieczorem zawsze brzuch mi wariowal, wczoraj może raz sie ruszył. Nad ranem tez zawsze przed sianadiem sie wiercil dzisiaj raz delikatnie :/
    Co myślicie, jechać sprawdzić czy poczekać do wieczora?

43kth371haww2z0j.png
  • Megsss Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam to samo od wczoraj .. przestał twardniec brzuch ale mało czuje ruchy .. z tym ze ja mam zaraz wizytę ..
    Może zjedz coś słodkiego albo napij się coli .. połóż na boku .. jak nic się nie poczujesz to jedz .. lepiej dmuchać na zimne

• Bajka111 Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justynuszek wrote:
    Nie wiem co robić. Od wczoraj rano praktycznie nie czuje ruchów. Coś tam czasem delikatnie puknie ale to mało kiedy i delikatnie. A wcześniej było mu ciasto wiec z kady, ruchem brzuch pływał.
    Wieczorem zawsze brzuch mi wariowal, wczoraj może raz sie ruszył. Nad ranem tez zawsze przed sianadiem sie wiercil dzisiaj raz delikatnie :/
    Co myślicie, jechać sprawdzić czy poczekać do wieczora?

Też mam tak, że czasem jest leniuszek i wtedy się trochę stres włącza. Ja polecałabym tak jak pisze Megsss - zjeść coś, ale taką większą porcję, nie batonika i położyć się i liczyć ruchy. Jeśli się nie poprawi to lepiej skontrolować. Zawsze lepiej pojechać o jeden raz za dużo, niż za mało. Trzymam kciuki, żeby się poprawił Maluch :)

aaZap2.png
    bOz9p2.png
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na mnie zawsze dziala wypicie czegos goracego.

Ale od niedzieli tez mala sie cos mniej rusza. W nocy czulam wyraznie wiec sie nie martwie az tak, zew ciagu dnia jest slabiej. Na szczęście dzis mam wizyte.
    Ale zdaj sie na kobieca intuicje!

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• PAPAVER Ekspertka

Wysłany: 11 września 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie chciałam pisać jak z ruchami Waszych maleństw, bo mój znowu jakoś tak niemrawo - strasznie długie przerwy w ruchach i mniej intensywne. Już raz byłam na KTG na IP z tego powodu (jakieś dwa tygodnie temu).

2011_Synek <3
    hchygzu37ci25q8m.png
    24 stycznia_beta HCG 221, 29 stycznia_ betaHCG 2600____Bądż z nami <3
  • Domcia88 Ekspertka

Wysłany: 11 września 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z ruchami tez ten sam problem. Zjadłam śniadanie i to na słodko i nic. Też zaczęłam panikować. Na dodatek od tygodnia codzienne rano wypływa ze mnie gęsta brązowo-zielonkawa wydzielina, ale tylko rano bo później już normalny mleczny śluz. Czyżby to odchodzenie czopa? Skurczów brak. Wizyta w przyszłym tygodniu. Do szpitala nie chce bo te lekarki schodzą na IP jak za karę.

Domcia88
  • mala_misia Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli się stresujesz to ja bym pojechała na IP - zawsze mówią, że lepiej dmuchać na zimne i dwa razy sprawdzić, aniżeli stresować niepotrzebnie nawet, co ma też wpływ na maleństwo.

Udało mi się w końcu po prawie godzinie Was nadrobić, ale gonicie teraz! :D My w weekend byliśmy u mojej ciotki, ponad 4godzinna podróż w jedną stronę była męcząca, ale było warto :) Przywieźliśmy odkupiony kosz Mojżesza, co sprawiło, że zmieniła się Nasza koncepcja i w sypialni póki co będziemy tylko go mieli, a po kilku miesiącach małą przeniesiemy do jej pokoju, gdy go urządzimy. A że mamy nianię elektryczną to będę miała z nią cały czas kontakt. Dostaliśmy jeszcze fajną wanienkę ze stelażem, półką i przewijakiem. Szkoda jedynie, że to ta mniejsza, mam kupioną wanienkę 100cm, ale bez stelaża, więc chyba ją zostawię na wszelki wypadek.

Miru, co to za farba na ścianie po stronie Małej?

Miru lubi tę wiadomość

zpbnroeqnmec200u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam szumisia na olx, więc zamiast 180 z zapłaciłam 60 zł. Wyprany i jest jak nowy, a ma wszystkie funkcje, ktore są dostępne w szumisiach.
    Dopiero przy robieniu wyprawki odkryłam, że olx jest skarbnica rzeczy :) bo do tej pory nic tam nigdy nie kupiłam.

Flavia lubi tę wiadomość

• Miru Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala_misia wrote:
    Jeśli się stresujesz to ja bym pojechała na IP - zawsze mówią, że lepiej dmuchać na zimne i dwa razy sprawdzić, aniżeli stresować niepotrzebnie nawet, co ma też wpływ na maleństwo.

Udało mi się w końcu po prawie godzinie Was nadrobić, ale gonicie teraz! :D My w weekend byliśmy u mojej ciotki, ponad 4godzinna podróż w jedną stronę była męcząca, ale było warto :) Przywieźliśmy odkupiony kosz Mojżesza, co sprawiło, że zmieniła się Nasza koncepcja i w sypialni póki co będziemy tylko go mieli, a po kilku miesiącach małą przeniesiemy do jej pokoju, gdy go urządzimy. A że mamy nianię elektryczną to będę miała z nią cały czas kontakt. Dostaliśmy jeszcze fajną wanienkę ze stelażem, półką i przewijakiem. Szkoda jedynie, że to ta mniejsza, mam kupioną wanienkę 100cm, ale bez stelaża, więc chyba ją zostawię na wszelki wypadek.

Miru, co to za farba na ścianie po stronie Małej?

Muszę mojego Ł zapytać bo opakowania już nie mam a nie pamiętam. Nazwa gorzka landrynka chyba decoral

mala_misia lubi tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • eVelina83 Ekspertka

Wysłany: 11 września 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam klasycznego szumisia Whisbear z arbuzową łapką. W smyku online była promocja ze 199 zł na 169 zł.

Czekamy na Hanie <3
  • Karo_Wi Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiusza- u mnie to samo, na podłodze w chwili obecnej znajduje się najwięcej syfu :) Ale jak już będę mogła to posprzątam i później będę się starała robić to w miarę na bieżąco. Z tym, że dziecka nie będę kładła bezpośrednio na podłodze, a na mega grubym kocu i tylko wtedy, kiedy nie będzie spała. Coś jak mata edukacyjna, tylko bez zabawek nad głową ;) Póki co w małym mieszkaniu i przy niemowlaku nie widzę potrzeby kupować od razu tego bujaczka. Jak podrośnie i będzie bardziej kumać, to wtedy kupimy.

Davanda- wieki Cię tu nie było :) Co do Misiów- Szumisów i innych emitujących biały szum, podsyłam link, który dziś dostałam od siostry:
    https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=964370883750469&id=907207012800190
    Jeszcze nie czytałam, przejrzałam tylko, ale wychodzi na to, że Misie Szumisie i inne aplikacje to zło.

Akilegna- rozumiem, że ściągasz mleko przez laktator i podajesz synkowi w butelce? Ostatnio o tym chyba mówiła mamaginekolog, że przystawiając dziecko do piersi pobudzają się hormony szczęścia i tego mleka jest zdecydowanie więcej, dlatego dziecko się najada. Z laktatorem nie odczuwamy żadnej więzi, dlatego laktacja jest słaba, mleka mało. Moja siostra miała podobny problem, przy laktatorze ręcznym była w stanie odciągnąć max 20 ml z jednej piersi, przy elektrycznym do 50 ml, a jej córka wyciągała sobie sama o wiele, wiele więcej ;)
    Może spróbuj najpierw przystawić małego, żeby chociaż trochę zainteresował się sutkiem i zaraz po tym zacznij ściągać?

Femaltiker został wycofany z Rossmanna, jakąś inną herbatkę wprowadzili na jego miejsce.

Justynuszek- jeśli bardzo Cię martwi ta mała ilość ruchów, to jedź na IP. Natomiast pamiętaj, że dziecko może mieć bardziej leniwy dzień, gorszy humor jak Ty ;) i może nie wykazywać takiej aktywności fizycznej jak do tej pory.
    Zauważyłam, że od 32 tygodnia moja córka zupełnie inaczej się rusza, wcześniej brzuch podskakiwał bardzo rytmicznie w określonych porach dnia, a teraz już tak nie jest- bardziej czuję ruchy przesuwania się dziecka. No i też nie zawsze jest aktywna w porach, w których była aktywna do tej pory. Na słodkie również nie zawsze reaguje.

gg64e6ydj2x1myxr.png
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko tak sie przepycha, rozpycha. Czasami mam wrazenie, ze mi przebije skore na brzuchu. Raczej takie ruchy, kopniaki juz minely :)

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

‹‹ 690 691 692 693 694 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ