WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe szczęścia 2018
Odpowiedz

Październikowe szczęścia 2018

Oceń ten wątek:
  • Domcia88 Ekspertka

Wysłany: 11 września 2018, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiusza tez mam zamiar zamowic te maskotki z aliekspresu i jeszcze lampke krolika podrobke miffy :p

Domcia88
  • Megsss Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lampe miffy z alli tez zamowilam :D

• Domcia88 Ekspertka

Wysłany: 11 września 2018, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megsss daj koniecznie znac jak ci dojdzie, jak z jej wykonaniem? Zamowilas 30cm,50cm czy 80cm? Ja choruje na ta 50cm ale przesylka kosztuje drugie tyle co lampka :(

Justynuszek lubi tę wiadomość

Domcia88
  • Megsss Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wziekam ta 30 cm .. chociaż 50 błagalnie na mnie zerkała :D 200 zł to nadal dużo dużo mniej niż oryginał ale zaparłam
    sie bo jeszcze nigdy nie płaciłam za przesyłkę z alli ;) włączyła mi się sknera :)
    Obiecuje , ze wrzuce foty jak dojdzie :)

• Karo_Wi Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy widziałyście ostatnio w sklepach typu Pepco, Netto czy Kik lamki led (na baterie) w kształcie chmurki, do powieszenia na ścianie? Oraz półki w kształcie chmurki?

gg64e6ydj2x1myxr.png
  • Megsss Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj w pepco widziałam chmurkę lampkę tylko szczerze nie zwróciłam uwagi czy była do postawienia czy powieszenia ... a
    moze i to i to .. na pewno były różowe i niebieskie :)

• Flavia Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też choruję na miffy 50 cm z Ali. Mam nawet dodaną do obserwowanych, ale czekam z zakupem, aż będziemy mieli oddzielny pokój.

• monika30 Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny będziecie stosować pas brzuszny po porodzie ?

• Cukierniczka Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zastanawiałam nad pasem, ale fizjoterapeutka na ćwiczeniach w SR nie polecała. Mówiła, że mięśnie się rozleniwiają wtedy i wcale nie jest tak łatwo potem wrócić do formy i generalnie zamiast pasa poleca ćwiczenia. Ale wiadomo, to opinia fizjo ;-)

atdc3e5euobdwxyo.png
    www.zcukremalbowcale.com
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akilegna♥ wrote:
    Kato Wi przykladam małego do piersi kiedy tylko mogę. Złapie fajnie sutka ale chwilę possie, uraczy mnie uśmiechem i odpływa. Cycek działa na niego jak smoczek. Położna poradziła mi spróbować z kapturkami. Więc niedługo próba generalna.
    Na samym początku tak to właśnie wygląda. Dziecko uczy się ssać i przy tym męczy dość szybko, bo z cyca trochę trudniej leci, więc szybko zasypia. Nam kazali wybudzać i pobudzać do dalszego ssania mizianiem po policzku albo po uszkach.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za rady, zastosujemy się do nich.
    Wczoraj z kapturkami było już lepiej. Mały possał dłuższą chwilę i mleko poleciało ale tak jak piszecie, szybko mu się znudziło mimo że był głodny. Ściągam zawsze w porach karmienia a czasami nawet pomiędzy(w nocy też). U nas w Rossmann nie ma tego felmatikera i ratuje się mieszanką ziół od położnej na rozbujanie plantacji. Widzę że systematycznie ilość mleka wzrasta, choć nadal za mało dla mojego żarłoka. Czytać przy ściąganiu raczej nie dam rady bo mam obydwie ręce zajęte ;)
    Wiem że do tego trzeba cierpliwości i czasu i nie poddaje się jeszcze

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • katberry Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo_Wi w netto chmurki były niedawno ale to bylo ponad miesiac temu. W ikei można kupic chmurke.

• Domcia88 Ekspertka

Wysłany: 12 września 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam półki chmurki u Drewniany Świat Dziecka na fb i polecam. Mój szkrab po oszczędnym wczorajszym dniu, wieczorem i dziś od rana zaczął się ruszać. Ale są to inne ruchy niż dotychczas. Wcześniej to się tak rozpychał, że aż mi brzuch falował i podskakiwał na boki. Teraz to raczej takie leniwe przeciąganie, ale grunt, że go czuje. U was też ruchy zmieniły się z dynamicznych na bardziej powolne?

Karo_Wi lubi tę wiadomość

Domcia88
  • Blu Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru to chyba dzisiaj jest ten dzień :) trzymamy kciuki!

Moja mała też już nie skacze tak jak jeszcze kilka dni temu. Muszę zjeść coś słodkiego albo zimnego wtedy chwilę jest aktywniejsza.

Ostatnio jakoś częściej myślę sobie o porodzie jak to będzie. Pomimo że to nie mój pierwszy raz ;) to i tak się boję.

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • OlinkowA Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru powodzenia dzisiaj! Kciuki zaciśnięte!

Blu mam to samo, to mój drugi poród a jestem przerażona, boje się strasznie i chciałabym mieć już to jak najszybciej za sobą ...

qdkkk6nllsldr26a.png
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tez nadrabia zaległości w ruszaniu. Niby sie tez tak przeciąga ale dzis w nocy byly mocne kopniaki znowu.

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• Zuuziaaaa Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MIru trzymam kciuki za dzisiaj! Zazdroszcze Ci, że maluch będzie dzisiaj z Tobą :)

Jeśli pominęłam kogoś w tabeli to dajcie znać standardowo ;)

ex2b73sb82yeq2e0.png

zpbnvut1l2ii4he1.png

• NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru, trzymamy kciuki i czekamy na wieści :-)

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Karo_Wi Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katberry, tak mi się właśnie wydawało, że były w Netto :) dziś objeżdżę okoliczne, może jeszcze coś zostało- pewnie i tak wyjdzie taniej niż z Allegro. Półki chmurki w Ikei nie widziałam, tylko lampkę- ale ma kabel, a ja nie chcę widocznego kabla, poza tym nie mam nawet blisko kontaktu w miejscu, w którym chcę ją powiesić. Podobno w Pepco były, muszę poszukać :)

Domcia88 u mnie tez ruchy małej zupełnie inne. Bardziej je czuję wewnątrz niż widać je na zewnątrz :)

Dziewczyny rodzące drugi raz- podobno za drugim mniej boli, jest szybciej i często udaje się uniknąć cięcia/ pęknięcia ;)

Miru, trzymam kciuki :) odezwij się jak już bedziesz w stanie! :)

gg64e6ydj2x1myxr.png
  • Karo_Wi Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZUZIA- dopisz mi proszę do tabelki wagę Kingi 35+5 2600 gramów :)

Właśnie wracam ze szpitala z kontroli, AFI 11- a w zeszłym tygodniu było 6 :) Udało się trochę podciągnąć te wody płodowe. Mam zalecony odpoczynek i utrzymywanie takiej ilości wody i za tydzień we wtorek znowu kontrola :) Cieszę się, że moje męki z taką ilością płynów na coś się przydały.

Blu, Bajka111, Milano lubią tę wiadomość

gg64e6ydj2x1myxr.png
‹‹ 692 693 694 695 696 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ