X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe szczęścia 2018
Odpowiedz

Październikowe szczęścia 2018

Oceń ten wątek:
  • monika30 Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. Ja odebrałam wyniki na gbs i mam dodatni :( cholera,ciągle coś. Ktg wyszło dobrze. Na razie na poród się nie zanosi ;)

• Milano Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo u mnie w pepco dalej są chmurki. Kiedyś były białe a teraz widziałam różowe i niebieskie.

Dzisiaj pierwsza noc średnio przespana. Pierwszy raz Mała nie dała mi spać tak się ruszała do tego miałam skurcze, pierwszy raz tak w nocy. W poniedziałek byłam na pobraniu GBS, szybko zbadała mi szyjkę niby wysoko i zamknięta ale wczoraj miałam dzień skurczów ale dzisiaj już jest ok. Powiedzcie mi czy jak w witaminach moich mam magnez to warto brać? Czy jednak odłożyć aby macica jak najwięcej ćwiczyła?

7 CS i w końcu są dwie kreski! :)

oar83e3kt53wl0vf.png
  • mala_misia Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koleżanka stosowała pas po porodzie, bo właśnie jej poradził Mąż - fizjoterapeuta i była zadowolona. :)

zpbnroeqnmec200u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem też po wizycie, szyjka nadal długa ok. 3 cm i zamknięta, więc też się nie zapowiada na poród. Jak nie urodze przed terminem, to mam już wyznaczone przyjęcie na oddział 11 października.
    I od dziś odstawiam magnez (witaminy ciążowe zostawiam, ale tam jest niewiele w stosunku do tego co bralam), to może coś powoli zacznie się przybliżać do porodu.

• Milano Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w witaminach magnezu mam 53% dziennego zapotrzebowania. Nie wiem czy odstawić czy brać?

oar83e3kt53wl0vf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2018, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mam 100 mg czyli 27%, ale oprócz tego brałam Magnelle - 800 mg i to odstawiam. Witaminy mam brać, aż do końca karmienia piersią.

• 1Malinka1 Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZUZIA mi proszę dopisz 33+6 waga 2775 g :)

Dzisiaj to się czuje fatalnie, wstałam o 4 i już nie zasnęłam. Kręgosłup daje w kość, twardnienie brzucha częstsze, spojenie łonowe tez doskwiera. Staram się nie narzekać, ale dziś po prostu muszę.
    Mam pytanie, przyjmuje luteinę dopochwową, a jutro rano chcę zrobić posiew na GBS i zawieźć do laboratorium, myślicie że powinnam wziąć tą luteinę?

f2wlpx9ishio9eby.png
    tb738ribmbqosoos.png
  • NatkaZ Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z oddziału :( Rano strasznie skoczyło mi ciśnienie, kij wie od czego, i po rozmowie ze swoom ginem kazał mi przyjechać do siebie na oddział :( Zostajemy do poniedziałku i jak się nic samo nie ruszy to we wtorek będą wywoływać. Chyba, że wcześniej jeszcze coś nie tak w badaniach wyjdzie

Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
    Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
    Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
    Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co sie dzieje jak GBS jest dodatni?
    Ja mam za tydzien pobranie.

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• Marsylia Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru pewnie tulisz już maluszka. Zdrówka dla Was :*

Ja od 5 dopiero teraz mam chwilę wytchnienia. Mogę zjeść i coś wypić! Normalnie oszaleć można, jedna skończy mnie potrzebować to druga coś chce ;) Na dodatek Wiki nie chce zasnąć na drzemkę a jeszcze potrzebuje ok 2h w ciągu dnia. Rano byłyśmy na wwr, Eliza musiała być w nosidle bo w poradni nie ma miejsca żeby podwójny wózek zostawić a na 2 piętro też go przecież nie wniosę. Znów do naszej lekkiej spacerówki, mimo że się rozkłada na płasko, Eli jest stanowczo za mała. Zaraz muszę się ruszyć i nas zebrać do wyjścia, pójdziemy poczekać na przystanek na męża i później zakupy.

Eliza Barbara <3 wcześniak 35/36tc
    d69cj48ax1acv9cd.png

Wiktoria Klara <3 wcześniak 27tc, ZD
    bhyw9vvjj54cn9n5.png
  • kamkam Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chic, podają antybiotyk podczas porodu
    Jejku Ale wam rosną dziecieczki ! Ale z drugiej strony cieszę się że mój Adaś ostatnio na badaniu był drobny, może będę miała lżejszy poród :D

gg64j48a867cxnry.png
    1usasg18efbg4zod.png
  • Marsylia Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChicChic wrote:
    Co sie dzieje jak GBS jest dodatni?
    Ja mam za tydzien pobranie.

Po porodzie dziecko dostaje antybiotyk. Jeśli brak jest wyniku to u mnie też dają profilaktycznie.

Eliza Barbara <3 wcześniak 35/36tc
    d69cj48ax1acv9cd.png

Wiktoria Klara <3 wcześniak 27tc, ZD
    bhyw9vvjj54cn9n5.png
  • Milano Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatkaZ dużo siły! Do pobytu w szpitalu na tyle dni. Wszystko będzie dobrze :*

Miru daj znać co u Ciebie jak będziesz miała chwile! Czekamy tu wszystkie na info.

oar83e3kt53wl0vf.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodatni GBS nie jest przeszkodą do SN. W szpitalu potrzebują tego wyniku, żeby wiedzieć, czy podać podczas porodu antybiotyk, który ma zapobiec zarażeniu noworodka.

age.png

5️⃣Córka 11.2025
    4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2018, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy dodatnim gbs nie dziecko po porodzie, tylko kobieta w czasie porodu dostaje. Ja dzisiaj miałam pobrane wymazy w kierunku gbs, ale na 99% będą dodatnie, bo przed punkcja miałam stwierdzone nosicielstwo, które nie było leczone.

• Cukierniczka Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z puchnącymi dłońmi i stopami - mierzycie ciśnienie? Ja w zeszłym tygodniu jak byłam na pobraniu gbs to pytałam o to lekarza specjalnie, bo już trochę schizowałam i kazał mi ciśnienie mierzyć (że jak za wysokie + opuchnięcia to źle). Dzisiaj poszłam do apteki specjalnie zmierzyć ciśnienie i aż nie mogłam uwierzyć jak zobaczyłam 114/68. A Wy macie podwyższone jak Wam puchną palce u rąk np?

atdc3e5euobdwxyo.png
    www.zcukremalbowcale.com
  • Kathrine Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru pewnie już tulisz maluszka ! Daj znać jak będziesz miała chwile :)
    Mnie dziś w nocy bóle okresowe dopadły ,nie jakieś mocne ale i tak nie mogłam spać i kiepska noc ogólnie cała. Ogarnęłam na szybko prasowanie do końca i pranie ,bo jakby się coś nagle zaczęło to potem będzie problem. Mam nadzieję że to tylko takie straszaki ten ból i wytrzymam do 20 chociaż.
    Co do gbs mam odebrać wynik w piątek i coś czuje że też będzie dodatni :/

oar89jcgyxqv0eft.png
    syy28ribb69g96nw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2018, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierniczka wrote:
    Dziewczyny z puchnącymi dłońmi i stopami - mierzycie ciśnienie? Ja w zeszłym tygodniu jak byłam na pobraniu gbs to pytałam o to lekarza specjalnie, bo już trochę schizowałam i kazał mi ciśnienie mierzyć (że jak za wysokie + opuchnięcia to źle). Dzisiaj poszłam do apteki specjalnie zmierzyć ciśnienie i aż nie mogłam uwierzyć jak zobaczyłam 114/68. A Wy macie podwyższone jak Wam puchną palce u rąk np?
    Ja mam lekko opuchniete palce u rąk, bo obrączka wchodzi ciasno alno wcale (ale przed ciąża przy takich temperaturach też miałam), ale stopy mi nie puchna. Natomiast ciśnienie mam zazwyczaj ok. 110/70, a w poniedziałek przy ktg miałam 90/60.

• Domcia88 Ekspertka

Wysłany: 12 września 2018, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChicChic przy dodatnim gbs poza antybiotykiem, o którym dziewczyny już pisały, to podczas porodu sn nie można korzystać z ich szpitalnych metod na przyśpieszenie rozwarcia i uśmierzenie bólu tj. wanny i prysznica na porodówce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2018, 17:08

ChicChic lubi tę wiadomość

Domcia88
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko wrote:
    Przy dodatnim gbs nie dziecko po porodzie, tylko kobieta w czasie porodu dostaje.

No właśnie o to mi chodziło - kobieta dostaje zastrzyk, który ma przeciwdziałać przejściu bakterii na dziecko podczas porodu

Buko lubi tę wiadomość

age.png

5️⃣Córka 11.2025
    4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
‹‹ 693 694 695 696 697 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ