Październikowe szczęścia 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Karo u mnie w pepco dalej są chmurki. Kiedyś były białe a teraz widziałam różowe i niebieskie.
Dzisiaj pierwsza noc średnio przespana. Pierwszy raz Mała nie dała mi spać tak się ruszała do tego miałam skurcze, pierwszy raz tak w nocy. W poniedziałek byłam na pobraniu GBS, szybko zbadała mi szyjkę niby wysoko i zamknięta ale wczoraj miałam dzień skurczów ale dzisiaj już jest ok. Powiedzcie mi czy jak w witaminach moich mam magnez to warto brać? Czy jednak odłożyć aby macica jak najwięcej ćwiczyła? -
nick nieaktualnyJa jestem też po wizycie, szyjka nadal długa ok. 3 cm i zamknięta, więc też się nie zapowiada na poród. Jak nie urodze przed terminem, to mam już wyznaczone przyjęcie na oddział 11 października.
I od dziś odstawiam magnez (witaminy ciążowe zostawiam, ale tam jest niewiele w stosunku do tego co bralam), to może coś powoli zacznie się przybliżać do porodu. -
nick nieaktualny
-
ZUZIA mi proszę dopisz 33+6 waga 2775 g
Dzisiaj to się czuje fatalnie, wstałam o 4 i już nie zasnęłam. Kręgosłup daje w kość, twardnienie brzucha częstsze, spojenie łonowe tez doskwiera. Staram się nie narzekać, ale dziś po prostu muszę.
Mam pytanie, przyjmuje luteinę dopochwową, a jutro rano chcę zrobić posiew na GBS i zawieźć do laboratorium, myślicie że powinnam wziąć tą luteinę?
-
Witam się z oddziału
Rano strasznie skoczyło mi ciśnienie, kij wie od czego, i po rozmowie ze swoom ginem kazał mi przyjechać do siebie na oddział
Zostajemy do poniedziałku i jak się nic samo nie ruszy to we wtorek będą wywoływać. Chyba, że wcześniej jeszcze coś nie tak w badaniach wyjdzie
Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016 -
Miru pewnie tulisz już maluszka. Zdrówka dla Was :*
Ja od 5 dopiero teraz mam chwilę wytchnienia. Mogę zjeść i coś wypić! Normalnie oszaleć można, jedna skończy mnie potrzebować to druga coś chceNa dodatek Wiki nie chce zasnąć na drzemkę a jeszcze potrzebuje ok 2h w ciągu dnia. Rano byłyśmy na wwr, Eliza musiała być w nosidle bo w poradni nie ma miejsca żeby podwójny wózek zostawić a na 2 piętro też go przecież nie wniosę. Znów do naszej lekkiej spacerówki, mimo że się rozkłada na płasko, Eli jest stanowczo za mała. Zaraz muszę się ruszyć i nas zebrać do wyjścia, pójdziemy poczekać na przystanek na męża i później zakupy.
-
Dodatni GBS nie jest przeszkodą do SN. W szpitalu potrzebują tego wyniku, żeby wiedzieć, czy podać podczas porodu antybiotyk, który ma zapobiec zarażeniu noworodka.
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny z puchnącymi dłońmi i stopami - mierzycie ciśnienie? Ja w zeszłym tygodniu jak byłam na pobraniu gbs to pytałam o to lekarza specjalnie, bo już trochę schizowałam i kazał mi ciśnienie mierzyć (że jak za wysokie + opuchnięcia to źle). Dzisiaj poszłam do apteki specjalnie zmierzyć ciśnienie i aż nie mogłam uwierzyć jak zobaczyłam 114/68. A Wy macie podwyższone jak Wam puchną palce u rąk np?
www.zcukremalbowcale.com -
Miru pewnie już tulisz maluszka ! Daj znać jak będziesz miała chwile
Mnie dziś w nocy bóle okresowe dopadły ,nie jakieś mocne ale i tak nie mogłam spać i kiepska noc ogólnie cała. Ogarnęłam na szybko prasowanie do końca i pranie ,bo jakby się coś nagle zaczęło to potem będzie problem. Mam nadzieję że to tylko takie straszaki ten ból i wytrzymam do 20 chociaż.
Co do gbs mam odebrać wynik w piątek i coś czuje że też będzie dodatni
-
nick nieaktualnyCukierniczka wrote:Dziewczyny z puchnącymi dłońmi i stopami - mierzycie ciśnienie? Ja w zeszłym tygodniu jak byłam na pobraniu gbs to pytałam o to lekarza specjalnie, bo już trochę schizowałam i kazał mi ciśnienie mierzyć (że jak za wysokie + opuchnięcia to źle). Dzisiaj poszłam do apteki specjalnie zmierzyć ciśnienie i aż nie mogłam uwierzyć jak zobaczyłam 114/68. A Wy macie podwyższone jak Wam puchną palce u rąk np?
-
ChicChic przy dodatnim gbs poza antybiotykiem, o którym dziewczyny już pisały, to podczas porodu sn nie można korzystać z ich szpitalnych metod na przyśpieszenie rozwarcia i uśmierzenie bólu tj. wanny i prysznica na porodówce.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2018, 17:08
ChicChic lubi tę wiadomość
Domcia88 -
Buko wrote:Przy dodatnim gbs nie dziecko po porodzie, tylko kobieta w czasie porodu dostaje.
No właśnie o to mi chodziło - kobieta dostaje zastrzyk, który ma przeciwdziałać przejściu bakterii na dziecko podczas porodu
Buko lubi tę wiadomość