X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe szczęścia 2018
Odpowiedz

Październikowe szczęścia 2018

Oceń ten wątek:
  • Zuuziaaaa Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamkam trzymam kciuki zatem :)
    Karo a ja mam z Tobą termin! Dawaj znać co i jak :)

To która następna? U nas cisza, pełnia za nami, a do terminu lekko ponad dwa tygodnie. Dziecko wieczorami wychodzi przez pępek. Jest taką wiercipiętą pod koniec, że odczuwam to jako dosyć bolesne.

Dziewczyny Ćwiczycie mięsnie kegla? Albo robicie masaż krocza? Ja kegla owszem, ale do masażu nie mogę się przełamać psychicznie..

Tabelkę uzuepłniłam. Przypominam, że jesli mam coś do niej dopisać, wpisujcie przed swój post "ZUZIA" i dziękuje, że sie do tego stosujecie, bardzo ułatwia to przeszukanie ostatnich 10 stron :P

ex2b73sb82yeq2e0.png

zpbnvut1l2ii4he1.png

• NatkaZ Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo_Wi wrote:
    Natka, a jak to u Ciebie wyglądało? Doczytałam, że z powodu kiepskich ruchów dziecka założyli Ci balonik i co po tym? Sam wypadł czy nie? Po jakim czasie? Pierwsza kroplówka z oksytocyną dała radę?

Mi się wydawało, że nie wypadł, ale jak lekarka wyjmowała to okazało się, że był już wysunięty z szyjki. Oksytocyna zaczęła działać już po 30 minutach. Wtedy z 4cm rozwarcia zrobiło się 5cm i gin stwierdził, że trzeba zabrać wody żeby wszystko ruszyło jeszcze szybciej. Dostałam też 3 lub 4 czopki na przyspieszenie akcji. Jednak co najśmieszniejsze, wszystko ruszyło jeszcze szybciej po tym gazie rozweselającym. Nim go dostałam miałam tylko 6cm rozwarcia i powoli zaczynałam się modlić żeby wszystko przyspieszyło bo bałam się o Tosię. Tylko, że potem wpadłam całkowicie w panikę no nagle zaczeły się parte. Mąż szybko poszedł po położną i po badaniu okazało się, że w ciągu minuty zrobiło się 8 cm, a potem pełne.

Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
    Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
    Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
    Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016
  • MarBru Ekspertka

Wysłany: 26 września 2018, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas po pełni dalej cisza, chociaż chyba czop zaczyna odchodzić, ale tym się nie podniecam;) jak zmienić szwaczek bo się zaciął... u mnie jest już 40t + 2d

nsp8t6l.png
  • Milano Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamkam będzie dobrze, bez maluszka nie wyjdziesz! :)
    Karo, spokojnie dasz radę, będziesz najlepszą mamą dla swojego dziecka, myśl pozytywnie :)
    Natka, widzę nowe zdjęcie - piękne :D

JA dzisiaj w miare dobrze spałam, obudziłam się dopiero o 5. Wczoraj zaliczyłam trzy S słynne ale niestety na moją córkę nie zadziałało to wcale, no cóż będziemy próbować dalej. Pełnia też chyba nie zadziałała na mnie. Zazwyczaj jak jest pełnia to nie mogę spać a dzisiaj wyjątkowo spałam dobrze :D NAwet nogi mnie nie bolały. Chociaż obudziłam się i myślałam, że będę wymiotować, codziennie mam nimi biegunkę więc nie wiem o co chodzi :/ Ale co, wstałam zjadłam kromkę chleba i potem co? Kinder Bueno - nie mogłam się opanować od słodkiego po prostu :P

7 CS i w końcu są dwie kreski! :)

oar83e3kt53wl0vf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2018, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milano, może Twój organizm się oczyszcza przed porodem? Kojarzę, że biegunka i wymioty mogę się pojawić przed :)

• eVelina83 Ekspertka

Wysłany: 26 września 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuuziaaaa wrote:
    Kamkam trzymam kciuki zatem :)
    Karo a ja mam z Tobą termin! Dawaj znać co i jak :)

To która następna? U nas cisza, pełnia za nami, a do terminu lekko ponad dwa tygodnie. Dziecko wieczorami wychodzi przez pępek. Jest taką wiercipiętą pod koniec, że odczuwam to jako dosyć bolesne.

Dziewczyny Ćwiczycie mięsnie kegla? Albo robicie masaż krocza? Ja kegla owszem, ale do masażu nie mogę się przełamać psychicznie..

Tabelkę uzuepłniłam. Przypominam, że jesli mam coś do niej dopisać, wpisujcie przed swój post "ZUZIA" i dziękuje, że sie do tego stosujecie, bardzo ułatwia to przeszukanie ostatnich 10 stron :P
    Ja jutro cc.

Zuuziaaaa lubi tę wiadomość

Czekamy na Hanie <3
  • Milano Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko mam nadzieje ale poza tym nic się takiego nie dzieje. Wczoraj ponad godzinny spacer a ja czułam się super, na końcu przed domem jeden mały skurcz i tyle.

JAdę dzisiaj kupić laktator ale ręczny. Poradźcie jakiej marki kupić? AVENT? LOVI? MEDELA? Nie mam pojęcia, jak macie jakieś porady to chętnie je przyjmę :) A może jest jakiś tani dobry elektyczny? Nie chce wydawać milion monet bo nie wiem jak to u mnie będzie z karmieniem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2018, 08:59

oar83e3kt53wl0vf.png
  • NatkaZ Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milano, dziękuje bardzo :)

Rzeczywiście Twój organizm może w ten sposób zaczynać powoli przygotowywać się do porodu. U mnie było to samo tak gdzieś od ostatniej wizyty w gabinecie mojego gina (6 września) do samego porodu :) Więc może coś jest na rzeczy :)

Karo daj znać jak tam u Ciebie??

• NatkaZ Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do laktatora to ja co prawda mam od bratowej, ale naprawdę polecam. Medela Swing elektryczny. W poprzedniej ciąży miałam ręczny i powiem, że oba te laktatory to nieba, a ziemia. Przy ręcznym trzeba się naprawdę namęczyć.

Ten obecny idealnie pomógł mi przy nawale i mega poranionymi brodawkami.

Teraz też niestety ciągle odciągam, bo Tosia nie zawsze ma humor żeby ładnie złapać i ssać pierś. Najczęściej sprawdza czy matka jednak nie podmieniła cycków na gumowe :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2018, 09:07

• Megsss Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak jak Milano zawsze podczas pełni nie śpię .. albo śpię bardzo słabo ..a dzisiaj ? Spałam jak dziecko do 6.50 ..z jednym wstaniem do wc tylko .. natomiast po wstaniu nie było już tak kolorowo ..jakas zmiana ciśnienia znowu u nas ..czuje się jakbym była pijana .. zawroty głowy i ból .. masakra
    Zaraz jadę do szpitala do mojego lekarza ..wiec dziś będzie ostateczne decyzja kiedy cc , strasznie się ciszę .. już jestem wykończona ta ciąża .. do tego stopnia , ze nie mam siły narzekać .. mało co sie w ogóle do ludzi odzywam ... mój mąż mnie nie poznaje , zazwyczaj buzia mi sie nie zamyka ...

Evelina ,wychodzi wiec na to , ze Ty będziesz kolejna skoro jutro cc :) powodzenia !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2018, 09:11

• Milano Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megss to w takim razie coś dzisiaj taki dzień jest dziwny. Super, że będziesz wiedzieć kiedy będziesz mieć. JA muszę czekać i czekać a ewentualna zaplanowana cesarka dopiero w połowie października.. Boje się tak po terminie, wolałabym aby zabrała mnie wcześniej.

Natka wiem, że ten laktator jest super ale jednak wolę kupić ręczny a nie inwestować kupę kasy a potem nie wiadomo jak to będzie z karmieniem.

oar83e3kt53wl0vf.png
  • Szimi Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milano, ja kupiłam elektryczny z canpola, ponoc bardzo dobry i w Internecie można kupić za 160 zl :)
    Wy się cieszcie że poszlyscie do 5,6 A ja do 9 spałam:D
    Wczoraj byłam na IP bo od 13 słabo czułam małego i o 20 byliśmy w szpitalu. Na ktg zaczął się wiercic i lekarka zrobila mi usg posprawdzała wszystkie przepływy itd i wszystko dobrze. Chciala mnie zostawić na obserwacji ale po co skoro wszystko jest ok? Więc wróciłam do domu.oczywiscie musialam podpisac że się nie zgodziłam na hospitalizacje...

31.01.2018- dwie kreski. Cudzie rośnij zdrowo <3
    zi133e3kabsyhy15.png
  • Megsss Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam canpolu elektryczny easy start , kupiłam bo mi polecano - mysle ze będzie ok :)

• Zuuziaaaa Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milano, ja kupiłam nowy ręczny firmy NUK. Zobaczymy czy się przyda ;)
    Evelina, powodzenia jutro!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2018, 09:46

ex2b73sb82yeq2e0.png

zpbnvut1l2ii4he1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam ręczny avent od Bratowej i mówiła, ze u niej się sprawdził, ale używała go chyba przy nawale, a później sporadycznie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2018, 09:48

• MarBru Ekspertka

Wysłany: 26 września 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to bym wolała żeby mnie trochę przeczyszczało, u mnie raczej w druga stronę. A jeszcze niedawno się cieszyłam ze w tej ciąży nie mam zaparć i problemów z dwójka. Co do laktatorów to ja przy synu miałam ręczny i to kupowany przez męża już po moim porodzie. Teraz tez nie kupuje narazie bo w szpitalu jakby co jest a kupić można zawsze. Tylko dobrze mieć coś na oku bo mąż weźmie co mu wcisną: P

nsp8t6l.png
  • Katiuszaaaa Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zdecydowałam się wkoncu na laktator lovi cena nie bardzo wygórowana bo kupiłam model starszy zapłaciłam 3 stówki ale mam dwa w jednym czyli i ręczny i elektryczny ma tez fajna teczuszką na to wszystko, zdecydowałam się na niego głównie dlatego ze w zestawie jest właśnie i ręczny i elektryczny i mam tez butelki lovi wiec już wszytko kompatybilne ze sobą nie będzie trzeba przelewać tylko wystarczy ze wkręce butelkę.

Mój mąż już trochę zaczyna panikować co chce zrobić albo gdzies iść to mi niepozwala bo mówi ze urodzę albo mi wody odejdą i co wtedy ? Chyba myśl ze to jak w filmach chluśnie wiaderkiem na podłogę w sekundzie. Wytłumaczyłam mu ze nie chce siedzieć w domu i reagować na każde najmniejsze boleści czy skurczyki bo oszaleje i zgłupiejemy oboje bo będziemy się doszukiwać czy to już czy to jeszcze, ze zacznę panikować ze mała sie nie rusza i będziemy bez sensu jeździć do szpitala i wole zająć sie czyms. W związku z tym w piątek idziemy na parapetówkę do przyjaciół a w sobotę do kina.

• kamkam Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak wyszłam, lekarka stwierdziła ze widzimy się po południu na porodowce. Zobaczymy co to będzie. Odkleiła pęcherz plodowy, 3 cm rozwarcia. Krwawie dość intensywnie. Mam wziąć prysznic, zjeść obiad i liczyć skurcze :)

gg64j48a867cxnry.png
    1usasg18efbg4zod.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamkam, jak już odkleiła pęcherz, to lada moment urodzisz. Jestem ciekawa, jak to będzie dziś u mnie i co zrobi lekarz... Najbardziej obawiam się tego krwawienia, które może być po zabiegu. Długo się krwawi po tym?

Piąte w drodze! Będzie dziewczynka 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • eVelina83 Ekspertka

Wysłany: 26 września 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny! Z każdą godziną boje się coraz bardziej i teraz się zastanawiam co mi nie pasowało w tym 3 października na cc tylko się uparłam przed weekendem. Miałbym dodatkowe kilka dni bez nerw i stresu. :/ Wieczorem to ja już będę chodzącą Pani Panika. Żle znoszę choćby minimalny ból i chyba służbie zdrowie średnio ufam (tak, tak.. mimo ze mam męża lekarza ;) ). Już wczoraj ustnie podzieliłam majątek osobisty i wyraziłam swe życzenia w sprawach dot. wychowania dzieci na wypadek gdybym nie wróciła. Chłop mój tez ma ciężko ;)

tym_janek lubi tę wiadomość

Czekamy na Hanie <3
‹‹ 737 738 739 740 741 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ