Październikowe szczęścia 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Gratuluje nowym mamusiom, uzupełniłam tabelę.
Milano, Monika ja również pogodziłam się z myślą, że nie rozpakuje się wcześniej. Dzisiaj mam wizytę + KTG. Nocą dziecko wychodzi mi pępkiem. Skurczy żadnych, w ogóle nic się nie dzieje. Także łączę się z Wami
ChicChic ja z rozwarciem na palec chodzę już od prawie dwóch tygodni. Oczywiście trzymam kciuki za Ciebie, żeby poszło Ci sprawniej niż mi
Karolina, Julita, trzymam kciuki za jutrzejsze planowane CC!
Megss, trzymaj się w tym szpitalu, oby jak najkrócej!Megsss, monika30 lubią tę wiadomość
-
Sporo się tu działo ostatnio
Gratulacje dla nowych mamuś :*
NatkaZ wrote:U nas w ogóle mały sukces, bo od trzech dni Tosia je z piersi w dzień, choć już nie raz mały nerwus mnie pogryzłTylko w nocy cyc jest bee
Tylko, że mamy problem z załatwianiem się
i już nie mam pomysłu jak jej pomóc
Masowanie brzuszka, rowerek nóżki do brzuszka, kładzenie na brzuszku, ciepłe okłady na brzuszek to takie domowe sposoby. Możesz spróbować rozluźnić zwieracze przez okład ciepłym wacikiem w okolice odbytu. Polecam również kateter windi.
Eliza nadrabia wagę, neonatolog zadowolony i ja teżWaży 3110g a wzrost to zalezy kto mierzy, od 49 do 52cm. Ataki kolki dalej mamy ale już się nauczyłam rozpoznawać płacz kiedy to jest TEN moment.
Mnie dopadło mega zmęczenie albo jakieś choróbsko się przyplątało. Chyba nie ma mięśnia, który by mnie nie bolał. Kręgosłup boli, szczególnie po wyjściu z domu jak trzeba samemu z dwójką wyjść.
Zuuziaaaa, 1Malinka1 lubią tę wiadomość
-
No ja o rozwarciu na palec słyszałam 2,5tyg temu. Termin na 24.10 ale z ostatnich 3 usg termin 10.10, według lekarza całkiem prawdopodobny.
Sama nie wiem, nic sie nie dzieje w stronę porodu. Nie wiem gdzie to dziecko mi się mieści bo czasem mam wrażenie, że chce wyjść mi uszami... w 35+2 miał 3kg -
Wy to chociaż wiecie czy macie jakieś rozwarcie, u mnie na ostatniej wizycie nic nie mówiła, więc nic pewnie nie było..
Malinka mi TSH w 3 trymestrze pięknie spadło do 1,3. Ja mierzę co miesiąc i np dwa miesiącatemu miałam 2,4 nie zmieniła mi dawki i po miesiącu 1,3. JEsteś pod opieką enokrynologa? Może powinnaś zmienić dawkę? Tak czy siak teraz maluchowi to już nie zagraża, on ma swoją gospodarkę hormonalną więc Twój podwyższony wynik na pewno mu nie szkodzi więc się nie zamartwiaj a jedynie dla swojego samopoczucia możesz próbować zmniejszyć hormon.1Malinka1, Moll lubią tę wiadomość
-
Malinka tak, mi skoczyło w zeszłym tygodniu do 2,8 mimo brania leków. Lekarz przestrzegł mnie przed tym, ze w końcowej fazie ciąży moe się tak zdarzyć, bo hormony wariują. Pozniej mam nakaz zbadać się po połogu i wtedy ustali mi dawkę leku. Teraz biorę codziennie 100. Od początku ciąży weszłam z 25, przez 50 i 75 do 100. Mimo większej wartości TSH z ostatniego tygodnia, kazał mi przy tej dawce zostać do porodu.
1Malinka1 lubi tę wiadomość
-
Milano nie jestem pod opieką endokrynologa, bo nie było takiej potrzeby, przed ciążą zbiłam (naturalnie) pięknie TSH, które idealnie utrzymywało się przez całą ciążę, to pierwsze wyniki w trakcie ciąży, które są złe. Dziękuję...na pewno po się tym zajmę, bo teraz to chyba niewiele pomoże.
Zuuziaaaa o nawet nie wiedziałam, cenna informacja.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2018, 15:33
-
Moje dzieciaki dzisiaj rozwydrzone wróciły. Syn nie chciał odrabiać lekcji tylko płakał i skarżył się na nauczycielkę. Córka znowu chce bajkę. Powiedziałam, że rozsypuję groch i będą stać na kolanach haha. Po czym synuś odrobił lekcje, a córcia bawi się grzecznie Barbi. Cóż, matka samo zuo rulez
Gratulacje rozpakowanym dziewczynom, powoli przestaje nadążać za Wami. -
nick nieaktualnyZuzia, zmiana dawki euthyroxu jest widoczna w tsh najwcześniej po 4 tygodniach, więc wtedy już będziesz po porodzie, a wtedy możesz potrzebować już niższej dawki. Ja w tej chwili biorę euthyrox 137, a od następnego dnia po porodzie mam zejść odrazu do dawki 100 i kontrola dopiero w grudniu.
Karo_Wi lubi tę wiadomość
-
Kurczę, ja o rozwarciu i miękkiej skróconej szyjce już słyszałam 2,5 tyg temu... A skracającą się szyjką to w ogóle w szpitalu mnie postraszyli w 32 tygodniu i była panika oby tylko doczekać do skończonego 34 żeby nie trzeba było podawać sterydów na płuca. Za trzy dni mam termin i nic nie świadczy żebym miała urodzić przed nim, także tego...
www.zcukremalbowcale.com -
Milano ja też nic nie wiem, czy jakieś rozwarcie jest, czy nie ma, bo nic mi ginekolog nie mówił. Aż jestem ciekawa sama
orchidea no już mieliśmy mieszkać, ale Pani w nadzorze Nam to trochę "utrudniła", ponieważ wstrzymała bieg sprawy i wymagała masy kolejnych dokumentów. Załatwianie ich zajęło Nam tydzień, bo jak tylko dzwoniliśmy do fachowców to łapali się za głowę, że nigdy nie słyszeli o takich wymaganiachWięc różowo nie było, ale w zeszły czwartek stwierdziła, że teraz już chyba wszystko gra i w tym tygodniu powinno być pismo o odbiorze i mamy czekać na telefon. Ale już w piątek, maksymalnie sobotę chcemy być u siebie
W końcu, bo ja nawet komody nie mam gotowej jak wy wszystkie, masakra!
-
Dziewczyny, mogę prosić o poradę, bo jestem w kropce i nie wiem, co zrobić
Kupiliśmy wczoraj materac do sypialni i przypadkowo wyszło, że wzięliśmy piankowy twardy zamiast lateksowy średniotwardy.. Źle były rozłożone na półceDopiero w domu to zauważyliśmy i mamy teraz dylemat. Bo by go wymienić musimy jechać trochę km, więc szukam opinii na temat materacy piankowych twardych, da się spać? Są wygodne? Będę wdzięczna za każdą odpowiedź, dzięki!
-
mala_misia wrote:Dziewczyny, mogę prosić o poradę, bo jestem w kropce i nie wiem, co zrobić
Kupiliśmy wczoraj materac do sypialni i przypadkowo wyszło, że wzięliśmy piankowy twardy zamiast lateksowy średniotwardy.. Źle były rozłożone na półceDopiero w domu to zauważyliśmy i mamy teraz dylemat. Bo by go wymienić musimy jechać trochę km, więc szukam opinii na temat materacy piankowych twardych, da się spać? Są wygodne? Będę wdzięczna za każdą odpowiedź, dzięki!
Ja mam z jednej strony średnio twardy a z drugiej twardy. Zdecydowanie wolę twarda stronę zwłaszcza jak mój Ł się połozy. Wtedy nawet nie drgnie łóżko,mala_misia lubi tę wiadomość
-
Ja mam twardy latex pianka kokos. Taki poleceno nam w sklepie.
Jestem po wizycie. Szyjka nisko ale twarda ,rozwarcie dalej na palec. Miałam zrobiony masaż. Bez przepowiedni kiedy urodzę. ZAPIS KTG płaski jak moja dupa w ciąży.NiecierpliwaKarolina, ChicChic, Katiuszaaaa, Milano, monika30, Lunitari, mala_misia lubią tę wiadomość