X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe szczęścia 2018
Odpowiedz

Październikowe szczęścia 2018

Oceń ten wątek:
  • Zuuziaaaa Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje nowym mamusiom, uzupełniłam tabelę.

Milano, Monika ja również pogodziłam się z myślą, że nie rozpakuje się wcześniej. Dzisiaj mam wizytę + KTG. Nocą dziecko wychodzi mi pępkiem. Skurczy żadnych, w ogóle nic się nie dzieje. Także łączę się z Wami ;)

ChicChic ja z rozwarciem na palec chodzę już od prawie dwóch tygodni. Oczywiście trzymam kciuki za Ciebie, żeby poszło Ci sprawniej niż mi :)

Karolina, Julita, trzymam kciuki za jutrzejsze planowane CC!

Megss, trzymaj się w tym szpitalu, oby jak najkrócej!

Megsss, monika30 lubią tę wiadomość

ex2b73sb82yeq2e0.png

zpbnvut1l2ii4he1.png

• Zuuziaaaa Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawiasem mówiąc mamy 1 października, a na 44 dziewczyny na wątku, rozpakowanych mamy już 19 czyli 43% całości!
    Szaleństwo! :)

ex2b73sb82yeq2e0.png

zpbnvut1l2ii4he1.png

• Marsylia Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sporo się tu działo ostatnio :D Gratulacje dla nowych mamuś :*
    NatkaZ wrote:
    U nas w ogóle mały sukces, bo od trzech dni Tosia je z piersi w dzień, choć już nie raz mały nerwus mnie pogryzł :P Tylko w nocy cyc jest bee :P Tylko, że mamy problem z załatwianiem się :/ i już nie mam pomysłu jak jej pomóc :(

Masowanie brzuszka, rowerek nóżki do brzuszka, kładzenie na brzuszku, ciepłe okłady na brzuszek to takie domowe sposoby. Możesz spróbować rozluźnić zwieracze przez okład ciepłym wacikiem w okolice odbytu. Polecam również kateter windi.

Eliza nadrabia wagę, neonatolog zadowolony i ja też ;) Waży 3110g a wzrost to zalezy kto mierzy, od 49 do 52cm. Ataki kolki dalej mamy ale już się nauczyłam rozpoznawać płacz kiedy to jest TEN moment.
    Mnie dopadło mega zmęczenie albo jakieś choróbsko się przyplątało. Chyba nie ma mięśnia, który by mnie nie bolał. Kręgosłup boli, szczególnie po wyjściu z domu jak trzeba samemu z dwójką wyjść.

Zuuziaaaa, 1Malinka1 lubią tę wiadomość

Eliza Barbara <3 wcześniak 35/36tc
    d69cj48ax1acv9cd.png

Wiktoria Klara <3 wcześniak 27tc, ZD
    bhyw9vvjj54cn9n5.png
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem wiem dziewczyny. Ale lekarka powiedziala ze u mnie powinno być szybciej, glowka jest w zasadzie nie do zbadania bo tak jest nisko. Ale w sumie mam czas do 24.10.

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• Justynuszek Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja o rozwarciu na palec słyszałam 2,5tyg temu. Termin na 24.10 ale z ostatnich 3 usg termin 10.10, według lekarza całkiem prawdopodobny.
    Sama nie wiem, nic sie nie dzieje w stronę porodu. Nie wiem gdzie to dziecko mi się mieści bo czasem mam wrażenie, że chce wyjść mi uszami... w 35+2 miał 3kg

43kth371haww2z0j.png
  • Megsss Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam rozwarcie na palec i mój lekarz mówi , ze na tym etapie ciąży .. to tak jakby go nie było praktycznie ;) obok mnie leży dziewczyna która ma rozwarcie na 3 i jest już tydzień ;) dwa razy skurcze silne i wszystko się rozeszło :)

• 1Malinka1 Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się troszkę zmartwiłam, bo TSH z 1,9 (lipiec) podskoczyło mi do 3,27, a norma jest do 2,65. Miałyście może podwyższone TSH w 3 trymestrze ?

f2wlpx9ishio9eby.png
    tb738ribmbqosoos.png
  • Milano Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy to chociaż wiecie czy macie jakieś rozwarcie, u mnie na ostatniej wizycie nic nie mówiła, więc nic pewnie nie było..

Malinka mi TSH w 3 trymestrze pięknie spadło do 1,3. Ja mierzę co miesiąc i np dwa miesiącatemu miałam 2,4 nie zmieniła mi dawki i po miesiącu 1,3. JEsteś pod opieką enokrynologa? Może powinnaś zmienić dawkę? Tak czy siak teraz maluchowi to już nie zagraża, on ma swoją gospodarkę hormonalną więc Twój podwyższony wynik na pewno mu nie szkodzi więc się nie zamartwiaj a jedynie dla swojego samopoczucia możesz próbować zmniejszyć hormon.

1Malinka1, Moll lubią tę wiadomość

7 CS i w końcu są dwie kreski! :)

oar83e3kt53wl0vf.png
  • Zuuziaaaa Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka tak, mi skoczyło w zeszłym tygodniu do 2,8 mimo brania leków. Lekarz przestrzegł mnie przed tym, ze w końcowej fazie ciąży moe się tak zdarzyć, bo hormony wariują. Pozniej mam nakaz zbadać się po połogu i wtedy ustali mi dawkę leku. Teraz biorę codziennie 100. Od początku ciąży weszłam z 25, przez 50 i 75 do 100. Mimo większej wartości TSH z ostatniego tygodnia, kazał mi przy tej dawce zostać do porodu.

1Malinka1 lubi tę wiadomość

ex2b73sb82yeq2e0.png

zpbnvut1l2ii4he1.png

• 1Malinka1 Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milano nie jestem pod opieką endokrynologa, bo nie było takiej potrzeby, przed ciążą zbiłam (naturalnie) pięknie TSH, które idealnie utrzymywało się przez całą ciążę, to pierwsze wyniki w trakcie ciąży, które są złe. Dziękuję...na pewno po się tym zajmę, bo teraz to chyba niewiele pomoże.

Zuuziaaaa o nawet nie wiedziałam, cenna informacja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2018, 15:33

f2wlpx9ishio9eby.png
    tb738ribmbqosoos.png
  • Flavia Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dzieciaki dzisiaj rozwydrzone wróciły. Syn nie chciał odrabiać lekcji tylko płakał i skarżył się na nauczycielkę. Córka znowu chce bajkę. Powiedziałam, że rozsypuję groch i będą stać na kolanach haha. Po czym synuś odrobił lekcje, a córcia bawi się grzecznie Barbi. Cóż, matka samo zuo rulez ;)

Gratulacje rozpakowanym dziewczynom, powoli przestaje nadążać za Wami.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2018, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzia, zmiana dawki euthyroxu jest widoczna w tsh najwcześniej po 4 tygodniach, więc wtedy już będziesz po porodzie, a wtedy możesz potrzebować już niższej dawki. Ja w tej chwili biorę euthyrox 137, a od następnego dnia po porodzie mam zejść odrazu do dawki 100 i kontrola dopiero w grudniu.

Karo_Wi lubi tę wiadomość

• Cukierniczka Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, ja o rozwarciu i miękkiej skróconej szyjce już słyszałam 2,5 tyg temu... A skracającą się szyjką to w ogóle w szpitalu mnie postraszyli w 32 tygodniu i była panika oby tylko doczekać do skończonego 34 żeby nie trzeba było podawać sterydów na płuca. Za trzy dni mam termin i nic nie świadczy żebym miała urodzić przed nim, także tego... :P

atdc3e5euobdwxyo.png
    www.zcukremalbowcale.com
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak Buko pisze :-) ja biorę teraz Euthyrox 250, a po porodzie mam od razu zejść na 175.

Dziękuję za kciuki :-)

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze mna lezy dziewczyna ktora ma 5 cm rozwarcia i jutro 3 probe porodu. Nie umie urodzic :)

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• mala_misia Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milano ja też nic nie wiem, czy jakieś rozwarcie jest, czy nie ma, bo nic mi ginekolog nie mówił. Aż jestem ciekawa sama :)

orchidea no już mieliśmy mieszkać, ale Pani w nadzorze Nam to trochę "utrudniła", ponieważ wstrzymała bieg sprawy i wymagała masy kolejnych dokumentów. Załatwianie ich zajęło Nam tydzień, bo jak tylko dzwoniliśmy do fachowców to łapali się za głowę, że nigdy nie słyszeli o takich wymaganiach :O Więc różowo nie było, ale w zeszły czwartek stwierdziła, że teraz już chyba wszystko gra i w tym tygodniu powinno być pismo o odbiorze i mamy czekać na telefon. Ale już w piątek, maksymalnie sobotę chcemy być u siebie :) W końcu, bo ja nawet komody nie mam gotowej jak wy wszystkie, masakra! :O

zpbnroeqnmec200u.png
  • mala_misia Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mogę prosić o poradę, bo jestem w kropce i nie wiem, co zrobić :)

Kupiliśmy wczoraj materac do sypialni i przypadkowo wyszło, że wzięliśmy piankowy twardy zamiast lateksowy średniotwardy.. Źle były rozłożone na półce :/ Dopiero w domu to zauważyliśmy i mamy teraz dylemat. Bo by go wymienić musimy jechać trochę km, więc szukam opinii na temat materacy piankowych twardych, da się spać? Są wygodne? Będę wdzięczna za każdą odpowiedź, dzięki! :)

zpbnroeqnmec200u.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala_misia wrote:
    Dziewczyny, mogę prosić o poradę, bo jestem w kropce i nie wiem, co zrobić :)

Kupiliśmy wczoraj materac do sypialni i przypadkowo wyszło, że wzięliśmy piankowy twardy zamiast lateksowy średniotwardy.. Źle były rozłożone na półce :/ Dopiero w domu to zauważyliśmy i mamy teraz dylemat. Bo by go wymienić musimy jechać trochę km, więc szukam opinii na temat materacy piankowych twardych, da się spać? Są wygodne? Będę wdzięczna za każdą odpowiedź, dzięki! :)

Ja mam z jednej strony średnio twardy a z drugiej twardy. Zdecydowanie wolę twarda stronę zwłaszcza jak mój Ł się połozy. Wtedy nawet nie drgnie łóżko, :)

mala_misia lubi tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Flavia Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam twardy materac, lateks-pianka-lateks, przy rosłym chłopie musi być twardy. W innym wypadku szybko się odkształca.

mala_misia lubi tę wiadomość

• Zuuziaaaa Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam twardy latex pianka kokos. Taki poleceno nam w sklepie.

Jestem po wizycie. Szyjka nisko ale twarda ,rozwarcie dalej na palec. Miałam zrobiony masaż. Bez przepowiedni kiedy urodzę. ZAPIS KTG płaski jak moja dupa w ciąży.

NiecierpliwaKarolina, ChicChic, Katiuszaaaa, Milano, monika30, Lunitari, mala_misia lubią tę wiadomość

ex2b73sb82yeq2e0.png

zpbnvut1l2ii4he1.png

‹‹ 760 761 762 763 764 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ