Październikowe szczęścia 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny jak myślicie, jeśli dostanę skierowanie na wywołanie to będę musiała z samego rana się stawić w szpitalu czy jak to w ogóle wygląda? Zaczęłam się zastanawiać jak to od organizacyjnej strony ogarnąć, nie mam pojęcia jak to wygląda w ogóle.
www.zcukremalbowcale.com -
nick nieaktualny
-
Ja tez miałam być na czczo w szpitalu, rano pomiędzy godz. 8 a 9.
Choruje na hashimoto, TSH w ciąży robiłam co 4 tyg i endokrynolog podkręcała dawke na bieżąco. Na koniec ciąży brałam tygodniowo Letrox w dawce 2 x 125 i 5 x 100. Endokrynolog powiedziala, że jak urodzę mam brać Letrox 75 ( od takiej dawki wgl zaczynałam) na zmianę z Letrox 100 i zrobić TSH po 2 tygodniach.Czekamy na Hanie -
nick nieaktualnyA ja chyba nie muszę być na czczo. Pytałam o to położna, bo lekarza nie zdążyłam i stwierdziła, że jeśli lekarz nic nie powiedział to nie, ale może jeszcze dopytam swoją dr... Ostatnio widziałam czekając na ktg ile trwają planów przyjęcia, to szybciej padbe z głodu niż zacznę rodzić.
-
Cukierniczka wrote:Dziewczyny jak myślicie, jeśli dostanę skierowanie na wywołanie to będę musiała z samego rana się stawić w szpitalu czy jak to w ogóle wygląda? Zaczęłam się zastanawiać jak to od organizacyjnej strony ogarnąć, nie mam pojęcia jak to wygląda w ogóle.
W poprzedniej ciąży miałam przyjechać ok 8, mogłam jeść. Najpierw przyjmowali przypadki pilne, więc trochę siedziałam na poczekalni. Potem badanie USG, określenie wagi, później ok południa 1 dawka oksytocyny, ok 15 druga, która już zadziałała . W międzyczasie mogłam zjeść też obiad.Cukierniczka lubi tę wiadomość
-
Właśnie z tym na czczo do porodu sn to się zastanawiam, bo w SR to mówili nawet żeby coś zjeść zanim się pojedzie do szpitala, bo potem nas jeszcze może czekać kilka dobrych godzin bez możliwości jedzenia. Chyba że to faktycznie kwestia badań. Dzięki za odpowiedzi, trochę mi się rozjaśniło
choć mam nadzieję, że w praktyce ta wiedza mi się nie przyda, bo to by oznaczało jeszcze tydzień w dwupaku
Ale produkujecie! Zazdroszczę Wam, że będziecie październikowymi mamami. Ciąglę nie mogę przeboleć, że trzeba było aż tak przyspieszyć pojawienie się Kingi na świecie. Najważniejsze, że jest cała i zdrowa
Kolejnym rozpakowanym serdecznie gratuluję!! -
Karo_Wi wrote:Ale produkujecie! Zazdroszczę Wam, że będziecie październikowymi mamami. Ciąglę nie mogę przeboleć, że trzeba było aż tak przyspieszyć pojawienie się Kingi na świecie. Najważniejsze, że jest cała i zdrowa
Kolejnym rozpakowanym serdecznie gratuluję!!
Kurczę ja mam taki niedosyt ciążybrakuje mi tego brzucha i bolesnych kopniakow. Czytam jak dziewczyny narzekają i stwierdzam, że chyba jakaś chora masochistka ze mnie, bo też bym chciała
-
akilegna♥ wrote:Kurczę ja mam taki niedosyt ciąży
brakuje mi tego brzucha i bolesnych kopniakow. Czytam jak dziewczyny narzekają i stwierdzam, że chyba jakaś chora masochistka ze mnie, bo też bym chciała
Banio na peweno będzie szczęśliwy.
Czekamy na Hanie -
Trzymajcie kciuki, wody odchodzą, rozwarcie 2 cm, szyjka zgładzona, przyjmują mnie Właśnie. Boże, to już!
mala_misia, akilegna♥, Blu, Kijuki, Megsss, Katiuszaaaa, Flavia, Milano, Bajka111, 1Malinka1, Karo_Wi, NiecierpliwaKarolina, monika30, eVelina83, KateHawke, Kathrine lubią tę wiadomość
Powodzenia cukierniczka!!
A to ja właśnie wczoraj zastanawiałam się, czy jestem trochę nienormalna, bo w sobotę i wczoraj miałam dziwne bóle, ciągnęło mnie od dołu, takie dziwne bóle w krzyżu promieniujące na pośladki i wgl takie dziwne rzeczy, że jak usiadłam to prawie się spłakałam, że to już?!Że to jeszcze nie ten czas i niech posiedzi jeszcze chwilę, bo ja mam tyle spraw do załatwienia jeszcze
I wgl będzie mi brakować brzuszka i tego rozpychania się... Już to wiem... Mimo, że bolesne to jest takie piękne!
-
eVelina83 wrote:Czas połogu szybko minie i wtedy raz ciach możesz postarać się o nowy brzuszek.
Banio na peweno będzie szczęśliwy.
Chciałabym ale to nie takie proste. Po pierwsze miałam cc czyli mam bana na ciążę jeszcze przez 11 miesięcyPo drugie pewnie naturalnie się nie uda a po trzecie stara już jestem. Więc jest bardzo duże prawdopodobieństwo że Beni zostanie jedynakiem