X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe szczęścia 2018
Odpowiedz

Październikowe szczęścia 2018

Oceń ten wątek:
  • Bajka111 Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzia rozwaliłaś mnie tym tekstem. :D Ale z tym zapisem KTG to chyba nie ma co się sugerować. Ja miałam dwa razy w sierpniu. Raz był zapis faktycznie płaski. A drugi raz góry i doliny. I też dupa. :P

aaZap2.png
    bOz9p2.png
  • Cukierniczka Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak myślicie, jeśli dostanę skierowanie na wywołanie to będę musiała z samego rana się stawić w szpitalu czy jak to w ogóle wygląda? Zaczęłam się zastanawiać jak to od organizacyjnej strony ogarnąć, nie mam pojęcia jak to wygląda w ogóle.

atdc3e5euobdwxyo.png
    www.zcukremalbowcale.com
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam skierowanie na planów przyjęcie do wywołania porodu w terminie i mam się stawić w szpitalu między 8, a 9, ale to każdy szpital może mieć swoje określone godziny.

Cukierniczka lubi tę wiadomość

• NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzia, uśmiałam się :-D

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Zuuziaaaa Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj dostałam info ze u mnie w szpitalu mam się stawić na wywoływanie 7 dni po terminie jeśli już.. :O mam być rano i na czczo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2018, 21:16

ex2b73sb82yeq2e0.png

zpbnvut1l2ii4he1.png

• eVelina83 Ekspertka

Wysłany: 1 października 2018, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez miałam być na czczo w szpitalu, rano pomiędzy godz. 8 a 9.

Choruje na hashimoto, TSH w ciąży robiłam co 4 tyg i endokrynolog podkręcała dawke na bieżąco. Na koniec ciąży brałam tygodniowo Letrox w dawce 2 x 125 i 5 x 100. Endokrynolog powiedziala, że jak urodzę mam brać Letrox 75 ( od takiej dawki wgl zaczynałam) na zmianę z Letrox 100 i zrobić TSH po 2 tygodniach.

Czekamy na Hanie <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2018, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chyba nie muszę być na czczo. Pytałam o to położna, bo lekarza nie zdążyłam i stwierdziła, że jeśli lekarz nic nie powiedział to nie, ale może jeszcze dopytam swoją dr... Ostatnio widziałam czekając na ktg ile trwają planów przyjęcia, to szybciej padbe z głodu niż zacznę rodzić.

• Blu Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierniczka wrote:
    Dziewczyny jak myślicie, jeśli dostanę skierowanie na wywołanie to będę musiała z samego rana się stawić w szpitalu czy jak to w ogóle wygląda? Zaczęłam się zastanawiać jak to od organizacyjnej strony ogarnąć, nie mam pojęcia jak to wygląda w ogóle.

W poprzedniej ciąży miałam przyjechać ok 8, mogłam jeść. Najpierw przyjmowali przypadki pilne, więc trochę siedziałam na poczekalni. Potem badanie USG, określenie wagi, później ok południa 1 dawka oksytocyny, ok 15 druga, która już zadziałała . W międzyczasie mogłam zjeść też obiad.

Cukierniczka lubi tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • eVelina83 Ekspertka

Wysłany: 1 października 2018, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może ja musiałam być na czczo bo do cc a przed pobierali krew do badań.

Czekamy na Hanie <3
  • Cukierniczka Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie z tym na czczo do porodu sn to się zastanawiam, bo w SR to mówili nawet żeby coś zjeść zanim się pojedzie do szpitala, bo potem nas jeszcze może czekać kilka dobrych godzin bez możliwości jedzenia. Chyba że to faktycznie kwestia badań. Dzięki za odpowiedzi, trochę mi się rozjaśniło ;-) choć mam nadzieję, że w praktyce ta wiedza mi się nie przyda, bo to by oznaczało jeszcze tydzień w dwupaku :-)

atdc3e5euobdwxyo.png
    www.zcukremalbowcale.com
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na czczo przed cc trzeba być, bo operacja. Badania nie mają tu znaczenia ;-)

Ja miałam badania do cięcia dzisiaj o 16:30. Na czczo nie byłam siłą rzeczy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2018, 23:50

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Karo_Wi Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 01:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale produkujecie! Zazdroszczę Wam, że będziecie październikowymi mamami. Ciąglę nie mogę przeboleć, że trzeba było aż tak przyspieszyć pojawienie się Kingi na świecie. Najważniejsze, że jest cała i zdrowa :)

Kolejnym rozpakowanym serdecznie gratuluję!! ;)

gg64e6ydj2x1myxr.png
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 05:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w szpitalu dziewczyny na indukcje muszs byc na czczo.

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• Blu Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa Karolina, Julita trzymam kciuki za Was, ale fajnie że przytulicie dzisiaj maluszki :)

NiecierpliwaKarolina lubi tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo_Wi wrote:
    Ale produkujecie! Zazdroszczę Wam, że będziecie październikowymi mamami. Ciąglę nie mogę przeboleć, że trzeba było aż tak przyspieszyć pojawienie się Kingi na świecie. Najważniejsze, że jest cała i zdrowa :)

Kolejnym rozpakowanym serdecznie gratuluję!! ;)

Kurczę ja mam taki niedosyt ciąży :/ brakuje mi tego brzucha i bolesnych kopniakow. Czytam jak dziewczyny narzekają i stwierdzam, że chyba jakaś chora masochistka ze mnie, bo też bym chciała ;)

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • eVelina83 Ekspertka

Wysłany: 2 października 2018, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akilegna♥ wrote:
    Kurczę ja mam taki niedosyt ciąży :/ brakuje mi tego brzucha i bolesnych kopniakow. Czytam jak dziewczyny narzekają i stwierdzam, że chyba jakaś chora masochistka ze mnie, bo też bym chciała ;)
    Czas połogu szybko minie i wtedy raz ciach możesz postarać się o nowy brzuszek. ;) Banio na peweno będzie szczęśliwy. :)

Czekamy na Hanie <3
  • Cukierniczka Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajcie kciuki, wody odchodzą, rozwarcie 2 cm, szyjka zgładzona, przyjmują mnie Właśnie. Boże, to już!

mala_misia, akilegna♥, Blu, Kijuki, Megsss, Katiuszaaaa, Flavia, Milano, Bajka111, 1Malinka1, Karo_Wi, NiecierpliwaKarolina, monika30, eVelina83, KateHawke, Kathrine lubią tę wiadomość

atdc3e5euobdwxyo.png
    www.zcukremalbowcale.com
  • mala_misia Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia cukierniczka!!

A to ja właśnie wczoraj zastanawiałam się, czy jestem trochę nienormalna, bo w sobotę i wczoraj miałam dziwne bóle, ciągnęło mnie od dołu, takie dziwne bóle w krzyżu promieniujące na pośladki i wgl takie dziwne rzeczy, że jak usiadłam to prawie się spłakałam, że to już?! :D Że to jeszcze nie ten czas i niech posiedzi jeszcze chwilę, bo ja mam tyle spraw do załatwienia jeszcze :D I wgl będzie mi brakować brzuszka i tego rozpychania się... Już to wiem... Mimo, że bolesne to jest takie piękne! <3

zpbnroeqnmec200u.png
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierniczka powodzenia!

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eVelina83 wrote:
    Czas połogu szybko minie i wtedy raz ciach możesz postarać się o nowy brzuszek. ;) Banio na peweno będzie szczęśliwy. :)

Chciałabym ale to nie takie proste. Po pierwsze miałam cc czyli mam bana na ciążę jeszcze przez 11 miesięcy ;) Po drugie pewnie naturalnie się nie uda a po trzecie stara już jestem. Więc jest bardzo duże prawdopodobieństwo że Beni zostanie jedynakiem :(

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
‹‹ 761 762 763 764 765 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ