X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe szczęścia 2018
Odpowiedz

Październikowe szczęścia 2018

Oceń ten wątek:
  • mala_misia Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko dziewczyny, ile tu się działo przez te kilka ostatnich dni! Wszystkim rozpakowanym dziewczynom gratulacje oraz dużo zdrówka dla Was i maleństwa! :* A dla Nas pozostałych cierpliwości :D

Ja dziś ledwo żyje, bo wczoraj z Mężem zaliczyłam ostatnie zakupy mebli w Ikei do nowego domu.. Niby tylko łóżko z materacem, stół z krzesłami i szafka pod TV, ale nazbierało się latania i pakunków na dwóch wózkach. A ludzie wczoraj jakby się wściekli, bo multum było i kolejki do kasy okropnie długie. A że byłam już zmęczona tym chodzeniem to podeszłam do kasy i powiedziałam, że jestem w ciąży i poproszę o obsługę poza kolejką - skorzystałam z tego pierwszy raz w życiu, no już w 9 miesiącu mi się należy :P Ale ludzie zdecydowanie nie byli zadowoleni, zdecydowanie, jedna Pani to nawet podeszła do kasjerki z pytaniem, czy ta kasa na pewno jest czynna?! Wolę nie widzieć niezadowolonych min tych ludzi, no trudno, oni dziś nie mieli problemu z ruszeniem nóg z łóżka i nie mieli problemu, by dojść do łazienki mając skurcze łydek :/. Mamy nadzieję w przyszły weekend w końcu być u siebie :)

zpbnroeqnmec200u.png
  • NatkaZ Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szimi, MarBru gratulacje :)

Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
    Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
    Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
    Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2018, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejnym rozpakowanym gratuluję :)
    I oficjalnie dziś zaczynamy październik, dla jeszcze nierozpakowanych miesiąc, na który czekalysmy od stycznia, a ja się łapie na tym, że coraz więcej myślę, że boję się porodu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2018, 08:13

• orchidea33 Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marbru gratulacje :-)

201506021662.png
    zem3qtkfuhpcq4xn.png
  • 1Malinka1 Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny serdecznie gratuluje ❤️

Ja dziś po badaniu krwi, w środę wizyta. Czuje ze spokojnie dotrwam do terminu. Jeszcze 15 dni. Zauważyłam, że malutka jest bardziej aktywna i mocno się rozciąga. Chyba chce już być z Nami.

f2wlpx9ishio9eby.png
    tb738ribmbqosoos.png
  • orchidea33 Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko mam to samo boje się że to będzie nagle i może dziś A ja nie wyspana zmęczona itd
    Mala_misia jeszcze nie w nowym domku? Ja już nie nadaje się na zakupy czy dłuższe spacery później szuram nogami bo ledwo chodzę .
    Ale szczerze to oprócz napiętej skóry aż boli bo ciągnie w dol wieczorem to nie czuje jakiegoś nacisku na szyjke czy napiętej brzucha..

201506021662.png
    zem3qtkfuhpcq4xn.png
  • Katiuszaaaa Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyneczki kochane gratulacje teraz tylko szybciutko z maluszkami do domciu!

to dziś ja będę narzekać, pierwsza moja praktycznie nie przespana noc. nie wiem czy to z emocji po wczorajszym meczu czy co to się wydarzyło ale moje dziecko wczoraj do godziny 2 tak kręciła kolanem ze myslam ze zaraz przebije mi się przez skórę i wyjdzie sobie bokiem, i oczywiście cały czas po wątrobie zaraz pójdę do lo lustra aż patrzeć czy jakoś plam nie mam watrobowych na ciele.Uspokoila się dopiero jak dostała czkawki ktora trwała z dobre 40 min. chyba dziś z łóżka nie wyjdę, choć wsumie mam parę spraw do załatwienia. oczywiście przez nie przespana noc wpadłam na to że nie mam jeszcze dużo rzeczy. Dalej nie mam biustonoszy do karmienia muszę dziś to kupić bez wymówki, ale to już miejscowo bo on line nie dojdzie.

Mamusie już rozpakowane powiedzcie mi czy ubranka 54 są naprawdę za duże? oczywiście pytanie do dziewczyn z tymi troszkę mniejszymi dziećmi. Zazdroszczę troszkę tym z was które dziecko ważyło ponad 3.70 bo to już taka fajna dzidzia jest a nie kruszyneczka której strach dotykać.

• akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiusza mój synek nadal do dużych nie należy i mimo że ma już 3360 i około 51 cm to rozmiar 50 pasuje idealnie A te na 56 (nie mam nic z rozmiaru pomiędzy) są trochę za duże ale tak nie wiszą na nim jak na wieszaku.
    Jak duże dziecko Ci się szykuje?
    Zresztą dziecko zaraz po porodzie jest tak skurczone że każdy ciuszek będzie lekko za duży

Gratulacje nowym Mamusiom i czekamy na następne :)

Katiuszaaaa lubi tę wiadomość

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do mam karmiących. Wczoraj miałam jakieś rewolucje żołądkowe ale to nie była typowa jelitowka. Dziś też jeszcze nie czuję się dobrze. Małemu jak narazie nic nie dolega. Pytanie moje, czy powinien pić moje mleko czy lepiej nie podawać?

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • Katiuszaaaa Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja szykuje się malutka bo niewiele ponad 3 kg. A o rozmiar masz rację chodzi mi o 56 a nie 54 chyba takiego to nawet nie ma. Z racji na to że my jesteśmy wysocy to nawet niemyslam ze moje dziecko urodzi się malutkie ale zbierając wywiad to ja wazylam 3060 a mój mąż 3200 wcale nie dużo, w piątek mała według lekarza miała 2.750 i do 10.10 pewnie urośnie tylko z 300 max 400. w rozmoarze 50 kupilam w sobott telko dwa bodziaki ale dokupie chodza dzis jeszcze jakieś pólspiochy i śpiochy zeby ładnie wyglądałs jak przyjdą babcie i wujek oglądać ;)

• Katiuszaaaa Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akligena ja nie karmię ale ostatnio czytałam o tym ze jak mama choruje to z Mleczkiem produkują się przeciwciał dla dziecka zeby się nie zarazilo. Mama ginekolog to mowila i jeszcze w jakimś artykule czytałam.

• akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiusza ale dużo nie kupuj bo Ci dziecko bardzo szybko z tego wyrośnie ;)

Zobaczymy czy z tych moich cycków jeszcze coś wycisne i mu podam. Chociaż myślę że to mój żołądek się zbuntowal na nieregularne i niezdrowe jedzenie ;)

Katiuszaaaa lubi tę wiadomość

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • Miru Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiusza moja wyszła ze szpitala 3220 54cm. A rozmiar 50 jest lekko za duży ale to kwestia tego że jest skurczona. Mam kilka rzeczy 50 a 56 zaczniemy używać za jakieś 2/3 tyg. Szybko przybiera na wadze a tzn ze robi się jej wszystko ciasne.

Co do rewolucji zoladkowych to po porodzie najczęściej cc jelita są obciążone znieczuleniem i lekami i po kilku dniach jak wraca wszystko do normy to organizm się oczyszcza. U mnie też tak było, lekarz powiedział że to naturalne. Karmilam piersią.

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akilegna, nam też położna mówiła, żeby w czasie infekcji karmić nawet częściej, bo dziecko dostaje z mlekiem przeciwciała, więc pewnie z jelitowka jest podobnie, uczulila tylko żeby zachować szczególną higienę.
    Wczoraj byłam na jeszcze jednych warsztatach i dopytalam o to, bo martwilo mnie, że jestem przeziębiona i jeśli nie wylecze się do porodu, to mała coś odrazu ode mnie złapie. Położna uspokoiła mnie, że powinnam wtedy karmić, a małej nic nie będzie, bo dostanie ode mnie przeciwciała.

• eVelina83 Ekspertka

Wysłany: 1 października 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. 27 Wrześniak godz. 10.35 poprzez cc przyszła na świat nasza Hania, 2850g, 52cm.
    Łożysko wg. gina było „nieciekawe”’stad te obrzęki dlatego dobrze, że nie czekaliśmy dłużej z cesarką. We czwartek Hania się urodziła a w sobotę wróciłyśmy do domu.. Hania je, spi po 3h, póki co nie marudzi wiec fajnie. Gorzej ze starsza córka.. teraz tata jest No. 1 do spania i przytulania a mnie i Hanki jakby nie zauważała. Kot następny.. albo siedzi pol dnia w spiżarni albo odbija mu korba i biega po chałupie jak postrzelony a dziś już wgl. przeszedł sam siebie i postanowień posikac sobie tylne łapy żeby śmierdziało i było fajnie. W nagrodę został wywalony na taras, niech się suszy na sloncu. Mam tyle pokarmu, że mogłabym otworzyć produkcje i miejedna mleczarnie zawstydzić.. ściągnęłam 2 razy laktaorem ale widzę, że to był zły pomysł bo cycki myślą, że produkcje trzeba zwiększać skoro jest zapotrzebowanie. Piżamy mokre, pieluszki mokre a nawet poduszka po nocy mokra. Dziś mąż kupi mi szałwię żeby odrobine przychamowac bo ja się pieruńsko boje zapalenia, które przechodziłam przy pierwszym dziecku.
    Matko! Muszę Was nadrobić a tu czytania ze ho ho! ;)

Cukierniczka, Katiuszaaaa, Buko, Bajka111, NiecierpliwaKarolina, Blu, KateHawke, monika30, Kathrine, mala_misia, Karo_Wi, kamkam, Ewel., tym_janek lubią tę wiadomość

Czekamy na Hanie <3
  • Bajka111 Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelina gratuluję Małej. :)

aaZap2.png
    bOz9p2.png
  • julita25 Ekspertka

Wysłany: 1 października 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam nadzieję, że otworzę dziś w nocy październik, skurcze mocne, ale nie przerodziły się w regularne i po 5 h rozeszło się wszystko po kościach.Tylko czop odszedł. Na jutro zaplanowane cc. Jeśli do tego czasu żadna nie urodzi to chyba z NiecierpliwąKaroliną razem otworzymy nowy miesiąc bo z tego co pamiętam też ma zaplanowane cc.

Gratulacje dla świeżo upieczonych mam:-)

860ix1hphkehqfnu.png
    qq87ej28nhnmcvys.png
  • NatkaZ Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiusza moja mała urodziła się ponad 3kg i 54 cm długa, a i tak ciuszki nosimy na 50. 56 jeszcze są na nią za duże. Tylko pepcowe 56 poszły w odstawkę :P bo są jakieś wyjątkowo małe, szczególnie pajacyki, i od początku włożyć ją w nie to graniczyło z cudem :P

Akilegna, tak jak napisała Katiusza, tak nam powiedziała nasza położna, że właśnie karmienie mlekiem mamy przy wszelkich naszych chorobach jest jak najbardziej wskazane. Ja sama jestem od porodu dość mocno przeziębiona i małej (odpukać) nic nie bierze.

U nas w ogóle mały sukces, bo od trzech dni Tosia je z piersi w dzień, choć już nie raz mały nerwus mnie pogryzł :P Tylko w nocy cyc jest bee :P Tylko, że mamy problem z załatwianiem się :/ i już nie mam pomysłu jak jej pomóc :(

• NatkaZ Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelina gratulacje :)

• NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szimi, Marbru, Evelina, gratuluję :-) fajnie, że już po :-)

Julita, u mnie to samo :-P wieczorem i w nocy mocne, męczące skurcze. Teraz od rana plamienie. Ale raczej dotrwam do jutra.

julita25 lubi tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
‹‹ 758 759 760 761 762 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ