X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe szczęścia 2018
Odpowiedz

Październikowe szczęścia 2018

Oceń ten wątek:
  • Flavia Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlinkowA wrote:
    Flavia od jakiego wieku są darmowe badania genetyczne?
    I czy ma znaczenie to, że chodzisz do lekarza prywatnie czy na NFZ?

Od 35 roku życia i nie musisz mieć wtedy na nie skierowania.
    Oj dziewczyny skrobiecie dużo i muszę potem nadrabiać ;)

• Mamusia_Ksawusia Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelka Elka wrote:
    Miałam zamiar iść na betę ale nie mam z kim synka zostawić:/ wiem z testu :) w 23dc bardzo ładna druga kreseczka :) no i już czuję że jestem w ciąży, spać mi się chce straszenie, rano jak nie zjem to delikatne mdłości a miałam nadzieje że tym razem mnie to ominie ;)

no właśnie ja też mega senna jestem, mdłości mam większość dnia

74dip07wq093hfek.png

860ip07wa0euhgkg.png

20161001650123.png

• Flavia Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlinkowA wrote:
    Kiedy mówicie swoim dzieciakom, że będą mieli rodzeństwo?

No ja powiem starszemu pewnie po wizycie w przyszłym tygodniu. No małej to nie wiem nawet czy jest sens haha.

• Flavia Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niespodzianka 29 wrote:
    Zuziaaaa ja mam podobnie, u mnie nieplanowana ciąża...i nie dociera to do mnie że w niej kestem... niby sie ciesze, ale to nie jest tak ze lzami wzruszenia i emocjami jak w 2 pierwszych ciążach.... jest to jakby obok mnie... mam wrazenie ze nic z tego nie bedzie, chociaz chcialabym zeby byla ta dzidzia... bo juz jest.... ale nie ma tych wzruszen...tych emocji... tego latania na bete... czy kilku testow ciazowych...... zrobilam tylko 1... z meeega slaba widoczna kreską... i koniec

Ja mam identycznie, też zrobiłam jeden test, ale była już gruba krecha. Wcześniej myślałam, że mam jakieś zaburzenia cyklu. Jakoś nie czuję podniecenia, chyba po prostu muszę się przyzwyczaić. Może jak zobaczę na USG, że jest to do mnie dotrze wreszcie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2018, 14:25

• Dere Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flavia wrote:
    Od 35 roku życia i nie musisz mieć wtedy na nie skierowania.
    Oj dziewczyny skrobiecie dużo i muszę potem nadrabiać ;)

A kurcze to tez sie lapie ;)

Flavia lubi tę wiadomość

512ee1ecf0.png
  • Dere Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flavia wrote:
    No ja powiem starszemu pewnie po wizycie w przyszłym tygodniu. No małej to nie wiem nawet czy jest sens haha.

U mnie mlodsza to nawet nie zakuma :) wiec sie zdzwi jak zobaczy nowego lokatora ;)

512ee1ecf0.png
  • Sylwiaa992 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeśli chodzi o wzdecia i zaparcia to dr. mi powiedzIała że najważniejsza dieta, duzo błonnika i mozna pomoc sobie espumisanem w kroplach, ponieważ jest bezpieczny :)

25 cykl starań- nasz Aniołek czuwa nad nami z góry 9tc
    Będziemy starać się od nowa.
    Nic nie dzieje się bez przyczyny.
  • neska7 Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, mogę do Was dołączyć? dziś w terminie spodziewanej @ zrobiłam test i wyszedł pozytywny!!!!! mega się cieszę ale i również stresuję Termin wychodzi na 20 październik.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2018, 17:11

Mamusia_Ksawusia, Flavia, Sylwiaa992, Ewelka Elka, Du-Dulia, Bajka111 lubią tę wiadomość

erj7q7y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2018, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dere bo mi umknęło chyba, na kiedy masz tp ? Ty to chyba wrześnióweczka ]:-> -nie, ze piję do Ciebie, zazdroszczę 8 tc :)

• Dere Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black, niby na 01.10 z usg, bo ja mam inaczej owu nigdy w 14dc

512ee1ecf0.png
  • Domi-mazurka Koleżanka

Wysłany: 9 lutego 2018, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekko mnie uspokajacie na tym forum... Czytałam wyżej, kilka dziewczyn tez ma obsesję "krwi na papierze", mnie również kojarzy się z wczesnym poronieniem dwa lata temu. Do tego codziennie aplikuję rano i wieczorem sporą dawkę luteiny, która czasami lubi opuścić swoje miejsce pobytu w mojej macicy, i wędruje sobie na wkładkę higieniczną... Nie chcecie wiedzieć co robię jak tylko pocuję jakąś wydzielinę a np prowadzę auto...
    Chyba nie ma sposobu, żeby być w tym czasie ciazy ostoją sppkoju, a jeżeli jednak się mylę proszę o kontakt i wskazówki hehe :)

NatkaZ, Zuuziaaaa lubią tę wiadomość

jzh4n7t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dere wrote:
    Minie Black, niby na 01.10 z usg, bo ja mam inaczej owu nigdy w 14dc
    zmylił mnie Twój suwak, bo ja mam termin np. na 02.10 (owu też później, bo 18 dc:) ) ale ten termin to już po korekcie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2018, 14:42

• Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja beta z dziś 3718, wiec w przeliczeniu przyrostu wychodzi 110% przyrostu na 48 h, także nadal super. Ufff. To teraz spokojnie czekam 4 dni do USG

Mamusia_Ksawusia, Minie Black, TinyYnka, Bajka111 lubią tę wiadomość

age.png
  • Dere Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz chcialam zmienic suwak i cos mi nie pasuje, albo ja sie walnelam albo lekarka, skoro bylam u niej 31.01 i powiedziala mi ze jest 5+3, a termin porodu na 01.10, to jakim cudem jak to wpisuje dzis to mi wychodzi 7+3?! Boze zglupieje przez te wyliczenia :/ dobrze ze ide za tydzien to sie dowiem dokladniej

512ee1ecf0.png
  • Dere Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boszz jaki ze mnie antyinternetowiec nawet sobie suwaka nie umiem poprawic, bo nie widze opcji wyboru dlugosci cyklu

512ee1ecf0.png
  • Flavia Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dere wrote:
    Boszz jaki ze mnie antyinternetowiec nawet sobie suwaka nie umiem poprawic, bo nie widze opcji wyboru dlugosci cyklu

Zrób go po prostu od nowa i będzie git.

Mamusia_Ksawusia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2018, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dere wrote:
    Krok trzeci - Typ 2: Odliczanie do porodu :)

• Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dere wrote:
    Teraz chcialam zmienic suwak i cos mi nie pasuje, albo ja sie walnelam albo lekarka, skoro bylam u niej 31.01 i powiedziala mi ze jest 5+3, a termin porodu na 01.10, to jakim cudem jak to wpisuje dzis to mi wychodzi 7+3?! Boze zglupieje przez te wyliczenia :/ dobrze ze ide za tydzien to sie dowiem dokladniej
    jakbys miala 5+3 to tp mialabyś na 9.10

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2018, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamma-mia wrote:
    jakbys miala 5+3 to tp mialabyś na 9.10
    Podejrzewam, ze jej 5+3 dotyczyło statystycznej wielkości Twojego pęcherzyka :) Tzn jego wielkość odpowiada na 5+3

• TinyYnka Przyjaciółka

Wysłany: 9 lutego 2018, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Du-Dulia wrote:
    super ;) a na którego masz termin porodu?
    01.10.2017

Du-Dulia lubi tę wiadomość

‹‹ 75 76 77 78 79 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ