X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe szczęścia 2018
Odpowiedz

Październikowe szczęścia 2018

Oceń ten wątek:
  • Blu Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiusza, chyba nikt nie chce zostać na koniec, może rozpakujemy się wszystkie jednego dnia i będzie lista zamknięta :P ja po tych liściach malin mam skurcze wieczorne, trwają ok 2h potem znikają ale coś się dzieje :) także warto, ja piję 2x na dzień z 2 łyżeczek. Jak dla mnie smak ok.

Akilegna ale super, że mały już zaczyna być kontaktowy :)

akilegna♥ lubi tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • Flavia Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chic chic powodzenia, pewnie dzisiaj będziesz tulić maluszka.

Akilegna, No jak dobrze forum poczytać. Zapomniałam zupełnie, że są skoki rozwojowe.

Moja mała śpi od 4 godzin, więc po prasowałam, przygotowałam obiad i sama podjadłam co nieco.

akilegna♥ lubi tę wiadomość

• Kathrine Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiusza a probowalas wiesiolka dowcipnie? Ja bralam przez tydzien ale i tak byłam do tego nastawiona sceptycznie. Teraz myśląc o tym moze jednak cos to pomogło bo mój poród postępował i w sumie nie trwał długo jak na pierwszy raz.

Katiuszaaaa lubi tę wiadomość

oar89jcgyxqv0eft.png
    syy28ribb69g96nw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaManna wrote:
    Hej dziewczyny!
    Ja też w dwupaku. Leżę już 3 dzień na patoli ciąży. Na jutro mam termin,
    a wciąż cisza! O przyjęciu mnie zadecydowała rezydentka - mówiła, że trzeba wywoływać poród że względu na moją cukrzycę ciążową (pomimo idealnych wynikow glikemii, idealnego łożyska i przepływów) Zdziwiłam się, ale grzecznie udałam się na oddział.
    Przyszedł ordynator i powiedział, że nie będzie się ze mną spieszył i dziecka stresował szybszym przyjściem na świat, bo wg. niego nie ma wskazań do natychmiastowego zakończenia ciąży. Wczoraj miałam preindukcję i chodziłam z cewnikiem Foleya przez cały dzień. Po ściągnięciu zero skurczy, rozwarcie 2cm. Dupa. Położna zrobiła mi masaż szyjki - chciałam być dzielna, ale spiełam ciało tak mocno, że położna powiedziała, że nie wyobraża sobie mnie, jako rodzącej. Podziękowałam jej za dobre wsparcie!
    Jutro najprawdopodobniej zejdę na porodówkę i dostanę tą nieszczęsną oxytocynę (o ile będzie miejsce na porodówce, bo ponoć teraz poród za porodem mają i już i tak większość do pobliskich szpitali odsyłają)

Oczywiście po tej rozmowie z położną załamałam się i sama nie wiem, czy dam radę urodzić naturalnie. Boję się, że będę rodzić kilkanaście godzin i dopiero w ostatnich minutach, jak zacznie się coś złego dziać z dzieckiem, to wezmą mnie na cc. Najbardziej martwię się o dziecko...
    Nie przejmuj się słowami położnej. Ja jak już byłam na porodowce, to tak się trzeslam cały czas, jakbym miała silne dreszcze, a ja tak reaguje na silny stres i nie jestem w stanie tego kontrolowac. Jak położna to zobaczyła, to stwierdziła, że będzie ciężko i to też powiedziała jak wzywala Anestezjologa żeby mnie znieczulil. Ostatecznie poród poszedł bardzo sprawnie, a na koniec powiedziała, że bardzo dobrze współpracowałam, szczególnie w drugiej fazie porodu.

• ChicChic Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety mimo skurczów rozwarcie dalej na 2 palce. Bida z nędzą :)

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• Katiuszaaaa Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChicChic wrote:
    Niestety mimo skurczów rozwarcie dalej na 2 palce. Bida z nędzą :)

No to właśnie podobnie jak ja wczoraj skurcze były ale tylko tyle i tylko na czas podawania oksy, czy dalej ci ja podają ? Jeśli mie to czy skurcze się utrzymują ?

• orchidea33 Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Cię chico męczą.. A która z dziewczyn że znieczulenia rodziła? W której fazie porodu podają?

201506021662.png
    zem3qtkfuhpcq4xn.png
  • Karo_Wi Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChicChic, Ty masz próbę oksytocynową czy już wywoływanie porodu? Bo przy próbie tak jest, dawka oksytocyny jest mała. U mnie tez się pisały bardzo duże skurcze i regularne, a ja nic nie czułam. Nie zwiększyło mi to rozwarcia.

Byłam na IP. Ogólnie lekarze rozkładają ręce- wykluczyli zakażenie, bo tam się wszystko ładnie goi. Lekarz, który przyszedł mnie skonsultować powiedział, że dla niego takie objawy daje zastój w piersiach albo infekcja układu moczowego. Zastój odpada, bo mleko mi się kończy. Pobrano mi krew do badań, jutro z rana muszę jeszcze oddać mocz, bo dziś pęcherz pusty. Wzięłam leki o 9:00 i odpukać od tamtej pory nie ma gorączki i tez pocę się trochę mniej (chociaż na początku była tragedia).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2018, 15:16

gg64e6ydj2x1myxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2018, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rodziła że znieczuleniem. Podają w pierwszej fazie porodu, gdy osiągnie się odpowiednie rozwarcie, jeśli się nie mylę to minimum 4 cm. W moim przypadku poród zaczął się o 13, znieczulenie dostałam o 16.15, a o 18.44 urodziłam.

• Milano Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny na słowa wsparcia. Trochę mi już lepiej. Chodzę w ta i z powrotem po oddziale, czekam na męża i zejdziemy sobie na inne piętra połazić. Mam skurcze co 10 minut na KTG, nie wiem jak rozwarcie bo nikt mnie dzisiaj nie badał :/ Podczas KTG pytałam się bardzo ogarniętej położnej kiedy i ile będę czekać na jakaś decyzje to powiedziała ze pewnie jutro się dowiem bo maja taki ruch OBY KURCZĘ OBY.

Karo ale masz zagwostke od czego to wszystko :/ oby szybko znaleźli powód tego wszystkiego i żeby już było Ci lepiej.
    Chic ja modlę się o rozwarcie na dwa palce bo wtedy na bank już mnie zabiorą haha. Ar mam nadzieje ze szybko się u Ciebie sytuacja rozwinie bo takie czekanie wykańcza :/ wiesz ze już tak blisko a masz wrażenie ze tak daleeeeko.

Musimy coś zacząć dzialas bo kurczę mamy przestój a pełnia dopiero 24 :P

7 CS i w końcu są dwie kreski! :)

oar83e3kt53wl0vf.png
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem czy proba czy wywolanie. Raczej wywolanie.. Oni mowiw indukcja porodu a nie proba.

Kroplowka zaraz sie konczy. Skurcze mam wieksze, zaczynam czasami cos czuc. Fajnie podzialala pilka.

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• Milano Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu tez mówią indukcja na wywoływanie. No to Chic coś zaczyna się dziać! Powodzenia kobieto i dawaj nam znać jak tylko będziesz mogła :)

7 CS i w końcu są dwie kreski! :)

oar83e3kt53wl0vf.png
  • kamkam Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orchidea, ja też rodziłam że znieczuleniem. Przy 5,5 cm rozwarcia położna dzwoniła po anastezjologa bo powiedziała że to ostatni moment na podanie. Myślę że zanim przyszedł, zanim mnie przygotowali do znieczulenia mialam te 6-6,5 cm. Później już szybko poszło

gg64j48a867cxnry.png
    1usasg18efbg4zod.png
  • mala_misia Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy tu skurcze, wywoływanie, a gdzie mi tu do tego.. Cisza :P

zpbnroeqnmec200u.png
  • MarBru Ekspertka

Wysłany: 18 października 2018, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milano wrote:
    Dzięki Dziewczyny na słowa wsparcia. Trochę mi już lepiej. Chodzę w ta i z powrotem po oddziale, czekam na męża i zejdziemy sobie na inne piętra połazić. Mam skurcze co 10 minut na KTG, nie wiem jak rozwarcie bo nikt mnie dzisiaj nie badał :/ Podczas KTG pytałam się bardzo ogarniętej położnej kiedy i ile będę czekać na jakaś decyzje to powiedziała ze pewnie jutro się dowiem bo maja taki ruch OBY KURCZĘ OBY.

Karo ale masz zagwostke od czego to wszystko :/ oby szybko znaleźli powód tego wszystkiego i żeby już było Ci lepiej.
    Chic ja modlę się o rozwarcie na dwa palce bo wtedy na bank już mnie zabiorą haha. Ar mam nadzieje ze szybko się u Ciebie sytuacja rozwinie bo takie czekanie wykańcza :/ wiesz ze już tak blisko a masz wrażenie ze tak daleeeeko.

Musimy coś zacząć dzialas bo kurczę mamy przestój a pełnia dopiero 24 :P
    Współczuje takiej niepewności. Tez rodziłam po terminie ale 6dni. Szczerze ja na Twoim miejscu chyba robiłabym już tam jakaś awanturke albo histerie. A tak szczerze mówiąc, to proś żeby Cię badały co jakiś czas. Ja przy przyjęciu miałam rozwarcie na centymentr. Potem chyba po 15h skurczy dopiero mnie znów zbadały. Robiły w międzyczasie ktg i skurcze były na 30-50% maks. Wiec położne twierdziły ze to nie są skurcze porodowe i dopiero jak zrobiłam histerie ze tak bardzo mnie boli ze nie wytrzymam to łaskawie mnie zbadały i z 5-6cm wzięli na porodówkę. No ale i tak potem skończyło się na cc

nsp8t6l.png
  • monika30 Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w 2paku trzymam za Was kciuki :)

Mój maluszek dziś cały dzień pojekuje,pręży nóżki,brzuszek twardy. Kiedy mu to przejdzie.

Orientujecie się czy kropelki na wzdęcia można podać 2tygodniowemu dziecku ?

• ChicChic Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety, wracam na oddzial. Nie ma postepu. Rozwarcie nie zwieksza sie, jedynie szyjka calkowicie zgladzona, cokolwiek to znaczy. W koncu moglam cos zjesc, jestem padnięta, marze o spaniu.

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• Eva31 Ekspertka

Wysłany: 18 października 2018, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do dziewczyn które miały cc. Mialyscie ekg przed cieciem?

NiecierpliwaKarolina lubi tę wiadomość

Eva31
  • monika30 Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eva ja nie miałam ekg przed cc

• NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eva31 wrote:
    Do dziewczyn które miały cc. Mialyscie ekg przed cieciem?
    Przez przypadek polubiłam :-/ ja też nie miałam ekg przed cc. Ani za pierwszym ani za drugim razem.

Monika, ja podaje Espumisan od wczoraj.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
‹‹ 804 805 806 807 808 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ