X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe szczęścia 2018
Odpowiedz

Październikowe szczęścia 2018

Oceń ten wątek:
  • orchidea33 Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarka mowila że te 6 w 1 maja takie skutki A ja wolę nie ryzykować czyli może A nie musi.
    Bajka okna umyte A mam ich trochę bo to dom A ananas też jadłam i po schodach góra dół,i trawe skosiłam i liście posprzątane, odkurzacz nawet nowy dziś mi przyszedł(bezkablowy.polecam !) i testowałam i kanapy odkurzalam i nic A nic.. więc to chyba zależy od organizmu i dzidzi .starszego urodziłam w 37 tyg A tego ani wykurzyc z domku;-)

201506021662.png
    zem3qtkfuhpcq4xn.png
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś po pierwszym szczepieniu na rotawirusy. Mały zniósł to nawet dobrze, zobaczymy jaka będzie nocka.

Orchidea33 szczepisz w de czy w pl?
    My idziemy zgodnie z kalendarzem szczepień tu w de

Dziewczyny w dwupaku życzę Wam cierpliwości i szybkiego rozwiązania :)

Blu lubi tę wiadomość

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • orchidea33 Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czop musi wcześniej odpaść czy może w dniu porodu? Bo mi tam nic A nic nie wypadło czyli chyba nawet rozwarcia nie mam ?

201506021662.png
    zem3qtkfuhpcq4xn.png
  • orchidea33 Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akilegna w de szczepie ale tu lekarze nie wiem czy zauważyłaś maja inne podejście do chorób dzieci wszystko tak lajtowo.
    Zawsze słyszę samo przejdzie ,naprawdę Jeszcze ani razu lekarz nie zalecił mi ani witamin ani na kaszel syropu ja jakieś leki zawsze z Polski sobie przywozilam

201506021662.png
    zem3qtkfuhpcq4xn.png
  • Kathrine Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    orchidea33 wrote:
    A czop musi wcześniej odpaść czy może w dniu porodu? Bo mi tam nic A nic nie wypadło czyli chyba nawet rozwarcia nie mam ?
    Moze w czasie porodu. Mi odpadl jakies 12h przed tym jak urodzilam

oar89jcgyxqv0eft.png
    syy28ribb69g96nw.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaginekolog się wstrzeliła z postem:

https://mamaginekolog.pl/program-szczepien-ochronnych/

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    orchidea33 wrote:
    Akilegna w de szczepie ale tu lekarze nie wiem czy zauważyłaś maja inne podejście do chorób dzieci wszystko tak lajtowo.
    Zawsze słyszę samo przejdzie ,naprawdę Jeszcze ani razu lekarz nie zalecił mi ani witamin ani na kaszel syropu ja jakieś leki zawsze z Polski sobie przywozilam

To moja lekarka chyba trochę bardziej się przejmuje bo tłumaczy i radzi i jak trzeba to coś przepisze. Przynajmniej na razie jest super

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pieluch my używamy pampers Premium Care i jestem z nich zadowolona. Nie mam tu nigdzie blisko Rossmann A chętnie bym wypróbowałam te Babydream. Mam też kilka sztuk z dady i jak narazie mogę tylko powiedzieć że rozmiar 2 odpowiada rozmiarowo 1 pampersa. I zakłada się je lepiej , wyglądają też na grubsze. Mały właśnie robi dwojeczke do dady więc zaraz sprawdzimy czy się nadają dla nas ;) Niestety nie mam możliwości ich kupować, więc będą tylko używane w Polsce i ewentualnie na zapas kilka opakowań wezmę za każdym razem jak będę gdzieś w biedronce

Co do tych tanich bigpackow z pampersa, które m8zna kupić w supermarketach, słyszałam że to nie to samo co ten droższy pampers. Opinie można znaleźć w Internecie

Edit: kupa w dadzie nie przeciekla ale było niebezpiecznie blisko ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2018, 19:35

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • Bajka111 Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    orchidea33 wrote:
    Lekarka mowila że te 6 w 1 maja takie skutki A ja wolę nie ryzykować czyli może A nie musi.
    Bajka okna umyte A mam ich trochę bo to dom A ananas też jadłam i po schodach góra dół,i trawe skosiłam i liście posprzątane, odkurzacz nawet nowy dziś mi przyszedł(bezkablowy.polecam !) i testowałam i kanapy odkurzalam i nic A nic.. więc to chyba zależy od organizmu i dzidzi .starszego urodziłam w 37 tyg A tego ani wykurzyc z domku;-)

Ależ wierzę I znam to uczucie. 3 tygodnie próbowałam Panicza wykurzyć z brzucha. A i tak wyszedł wtedy kiedy uważał za stosowne. :)

aaZap2.png
    bOz9p2.png
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie czop odpadl w sobote i co? Mam 3cm, przynajmniej ostatnio. Moze po tych kilometrach po schodach i wiesiolku jest cos wiecej.

Jutro o 6 mam lewatywe i o 7 zabieraja mnie na porodowke. Taki jest plan. Jesli nie pojawi sie jakieś nagle ciecie czy porod..

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• neska7 Ekspertka

Wysłany: 17 października 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny.
    Dziś o godz.10.50 przyszedł na świat mój synuś sn z waga 4330 i 53cm. Poród z mega bolacymi skurczami ale szybki. Na szczęście nie pękłam i teraz czuje się rewelacyjnie. Pozdrawiamy ;)

1Malinka1, Karo_Wi, Eva31, Bajka111, Asiaf, Blu, Marsylia, ChicChic, Flavia, NiecierpliwaKarolina, Katiuszaaaa, Milano, akilegna♥, kamkam, Cukierniczka, Kathrine, Megsss, edka85, mala_misia, monika30 lubią tę wiadomość

erj7q7y.png
  • Karo_Wi Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, neska- urodziłaś małego Buddę :)

neska7 lubi tę wiadomość

gg64e6ydj2x1myxr.png
  • NatkaZ Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neska gratulacje :)

neska7 lubi tę wiadomość

Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
    Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
    Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
    Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016
  • Blu Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neska gratulacje! <3 ale duży bobas, super że dałaś radę sn :)

ChicChic to jutro za Ciebie trzymamy kciuki, może jeszcze za Milano ;)

Niecierpliwa Karolina o masowaniu sutków zapomniałam trochę, dobrze że napisałaś :) jeszcze ananasa muszę kupić, to chyba ostatnie co mi pozostało do wypróbowania :P

neska7 lubi tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ananasie to czytalam ze pomaga zajsc w ciaze. Dziala podobnie jak wiesiolek. To moze faktycznie tez cos przyspiesza.. Jak mi sie jutro nie uda to wysylam męża do sklepu po tonic i ananasa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2018, 21:14

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• orchidea33 Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neska ale duzy chłopiec;-)
    Gratulacje i respekt że urodziła sn takiego koloska :-)

Chico ale Cię męczą tym że dziś A może jutro A może jak wogole nikt nie zjawi się do porodu i będą wolne sale ;-)
    Ale trzymam kciuki za jutro..

Nie ma to tamto ale pomalu listopadowki się rozpakowuja^:-)

neska7 lubi tę wiadomość

201506021662.png
    zem3qtkfuhpcq4xn.png
  • Katiuszaaaa Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eeeeehhhh dajcie spokój jestem znowu bardzo niezadowolona 5 h spędziłam w gabinecie i co i dupa!

Szyjka rozmiękczona ale u samego szczytu twarda ;( dostałam oksytocynę po której pojawiły się skurcze ale takie typowo farmakologiczne czyli rosną i odrazu maleją nie utrzymują się, zaczęły być nawet dość mocno odczuwalne pojawiły się tez bóle kręgosłupa i to było masakra wiec jak to tylko preludium to o ja jeb*eee, po odłączeniu nie chciało przejść ale jakos po godzinie puściło, dr zrobił mi masaz szyjki i teraz trochę plamie ale to normalne przez ok 2 3 dni, znowu została pobrana mi krew do prób wątrobowych jeśli będzie coś nie tak do w weekend do szpitala jeśli nic się nei pojawi to zgłaszam się do szpitala dzień po terminie z OM czyli 25,
    Powiedziałam ze chce urodzić przed 23 żeby dziecko mi się skorpionem nie urodziło zaczol się śmieć i wtedy powiedział No to zrobimy masaz i może się uda ;) nie był on taki straszny do przeżycia serio.

• Milano Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po pierwszym obchodzie. Tak mnie lekarka wkurzyła ze yhhh ona stwierdziła ze jest jeszcze dużo czasu bo nie ma rozwarcia dużego i skurcze nie są porodowe wiec czasu a czasu a ja dzisiaj jestem 8 dni po terminie z USG a 12 po terminie od OM. To ile chcą czekać? Za chwile jeszcze jeden obchód z ordynatorem i on może podjąć inna decyzje wiec mam czekać dalej. Niby wiedziałam ze to piątek będzie ta data ale kurczę gdzieś miałam nadzieje ze to będzie jednak dzisiaj... Zobaczymy

7 CS i w końcu są dwie kreski! :)

oar83e3kt53wl0vf.png
  • Katiuszaaaa Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milano ty chociaż masz już jakoś wmiare określone ze dosłownie 2 dni i masz do czego czekać
    chicchic czekamy na wieści ale chyba lada chwila dzidzia będzie na świecie.
    Mnie natomiast już szlak trafia bo ja jestem niecierpliwa i lubię mieć zaplanowane a nie tak siedzę bez sesu ,
    bezproduktywnie zupełnie.

Ktoś pytał o odchody poporodowe według moich notatek
    3 dni intensywne krwawienie
    do 3 tyg wydzielona z krwią
    do 4 tyg brązowe brudne
    do 5 tyg lekko żołtawa wydzielina
    6 -7 tyg dyskomfort
    oczywiście czas mniej więcej orientacyjny jak wszytko.przebiega cyklicznie po sobie jest ok jeśli kończy się nagle albo dużo szybciej i dochodzą jakies bóle zgłosić się do położnej jak rady położnej po 2 dniach nie pomagają to do ginekologa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2018, 08:17

• Milano Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety dzisiaj nic bo to „tylko 41+1 dzień” i mam czekać na cuda wianki chyba. Boje się ze będą mnie tu trzymać do następnej środy a tego wierzcie ze psychicznie nie wytrzymam. Już mi się chce ryczeć, żałuje ze przyszłam tu do szpitala tak wcześnie i mogłam spokojnie siedzieć w domu chodząc tylko na KTG. Moja ginekolog niby jest na dyżurze ale tez noe wiadomo czy do mnie w ogóle przyjdzie i coś zadecyduje. JESTEM ZAŁAMANA I MAM DOSTC TEJ CIĄŻY. W ogóle już mnie nie cieszy ten stan.

Powiedzcie mi czy tylko ordynator decyduje o cesarskim cięciu? Tylko ob może wydać na nią zgodę?

7 CS i w końcu są dwie kreski! :)

oar83e3kt53wl0vf.png
‹‹ 802 803 804 805 806 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ