X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe szczęścia 2018
Odpowiedz

Październikowe szczęścia 2018

Oceń ten wątek:
  • MarBru Ekspertka

Wysłany: 17 października 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak ostatnio słyszę o tych meningokokach to zastanawiam się czy nie zaszczepić 3latka i tak samo na ospę. Syna szczepilismy na NFZ ale teraz zastanawiam się nad 6w1 bo jak dodamy jeszcze te wszystkie dodatkowe to będzie masa kłucia. A co tak naprawdę lepsze to sama nie wiem.

nsp8t6l.png
  • Milano Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam Dziewczyny w dwupaku? Kto jeszcze został?
    Ja już leżę na patologii. Zrobili mi KTG, zbadał mnie lekarz, rozwarcie dalej ba palec wszystko wysoko, dzisiaj cesarki nie będzie bo wszystko zajęte ale kiedy to mi nie powiedziała. Nie badała mnie moja ginekolog, moj dopiero jest w piątek wiec w piątek na pewno ale może coś się zadzieje i uda się jutro? Wątpię raczej ale kto tam wie. Pobrali mi tez krew do badań potrzebnych do CC i jeszcze czeka mnie dzisiaj EKG. Mam chłodne podejście do tego wszystkiego przez to ze poród sam się nie zacznie a cesarka będzie na zimno. Trochę mi jest przykro z tego powodu ale cóż :)

7 CS i w końcu są dwie kreski! :)

oar83e3kt53wl0vf.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My szczepimy na meningokoki, córkę, która chodzi do przedszkola planuje zaszczepić dodatkowo na ospę, tylko czekam, aż minie trochę czasu bo ostatnio była przeziębiona. Szczepimy 6w1 i na rota też, bo u nas w domu częste są jakieś rewolucje żołądkowe i boję się szpitala.

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milano może akurat jutro się uda, już tyle czasu czekasz. Te liście malin co piłaś to nic nie zadziałały?

Ja mam jutro wizytę u gina, ciekawa jestem czy jest jakiś postęp.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2018, 13:10

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • Milano Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu wrote:
    Milano może akurat jutro się uda, już tyle czasu czekasz. Te liście malin co piłaś to nic nie zadziałały?

Ja mam jutro wizytę u gina, ciekawa jestem czy jest jakiś postęp.

Nic a nic haha, ani seks (nawet wczoraj „ostatni” przed porodem hihi). Ani spacery ani sprzątanie, schylanie się, dźwiganie NICMoże jestem jakimś słoniem i mógłbym w ciąży chodzić dwa lata albo to po prostu wina tego ze Malutka położona jest miednicowy i zamiast na szyjkę głowa bardzo mocno napiera mi na górę brzucha, zebra tak ze ciężko czasem wytrzymać. Albo moja córka po prostu ma nas w pupie i ani myśli wychodzić. Ciekawe czy taka mamusiowa później będzie, ze trudno bedzie mi wyjść gdziekolwiek ;)

7 CS i w końcu są dwie kreski! :)

oar83e3kt53wl0vf.png
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dalej w dwupaku. Czekalam do 14 i sie okazalo ze maja same cesarki a nie moga mi dac oksytocynemy nie majac wolnej sali na cesarke. Na wszelki wypadek. Wiec w koncu moge sie napic i najesc:)

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• edka85 Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za miesiąc będę szczepić synka 5w1 + wzw. A kiedy szczepi się na pneumokoki? Już w 2 miesiącu, czy później? I kiedy warto zrobić dalsze szczepienia na meningokoki i rotaw.?

Piąte w drodze! Będzie dziewczynka 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • orchidea33 Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też w dwupaku spacer porządki w ogrodzie zakupy i cisza..
    Tylko zgaga i nogi bolą..
    Dziewczyny wam też czasami powietrza brakuje bo wydaje mi się że brzuch mi strasznie urósł i usiska że źle mi się nawet oddycha
    Ja starszaka nie szczepilam 6w1 bo dziecko gorzej przechodzi i może wystąpić gorączka 40 C A dla takiego dziecka niebepiczne jest ,wolę kluć parę razy A nie dawac duza dawke taką

201506021662.png
    zem3qtkfuhpcq4xn.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orchidea to chyba jednak zależy od dziecka i jego aktualnego stanu zdrowia. My szczepiliśmy 6w1 i synek nie miał żadnej reakcji. Nawet stanu podgorączkowego, nie marudził, nic. Totalne zero powikłań. Jakby nie był na szczepieniu.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo, współczuję :-( jeszcze szpital Ci do tego wszystkiego najmniej potrzebny! Oby to był ostatni słaby dzień!!!

Blu, a próbowałaś masować sutki? Może skurcze by się rozkręciły?

Milano i Chic, życzę żeby szybko się Wami zajęli i żebyście maksymalnie w piątek tuliły już maluchy!!!

Milano, Blu lubią tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Marsylia Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas położnej nie było, nikt do mnie nie dzwonił. Wizyta u pediatry była w przychodni jak Eliza miała 3 tygodnie, wiedzieli że i tak z Wiki w tym czasie na szczepienie przyjdę.
    Wiktorię chcę zaszczepić na meningokoki w grudniu, na ospę ją i Elizę przed wrześniem. Mam nadzieję że do przedszkola i żłobka się dostaną.

Eliza Barbara <3 wcześniak 35/36tc
    d69cj48ax1acv9cd.png

Wiktoria Klara <3 wcześniak 27tc, ZD
    bhyw9vvjj54cn9n5.png
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja masuje to od razu mam skurcz:)

Lekarka mi obiecala ze do konca tygodnia urodzimy ale cos marnie to widze.

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• Ewel. Przyjaciółka

Wysłany: 17 października 2018, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jestem nadal w dwupaku i mam nadzieje, że tak do piątkowego popołudnia zastanie :) Dzisiaj byłam na wizycie i niby główka już nisko a rozwarcie na 2 cm. Jeśli nie urodzę do wtorku to mam zgłosić się do swojego lekarza w szpitalu.

mhsv2n0agpm4d5s2.png
  • mala_misia Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milano wrote:
    Nic a nic haha, ani seks (nawet wczoraj „ostatni” przed porodem hihi). Ani spacery ani sprzątanie, schylanie się, dźwiganie NICMoże jestem jakimś słoniem i mógłbym w ciąży chodzić dwa lata albo to po prostu wina tego ze Malutka położona jest miednicowy i zamiast na szyjkę głowa bardzo mocno napiera mi na górę brzucha, zebra tak ze ciężko czasem wytrzymać. Albo moja córka po prostu ma nas w pupie i ani myśli wychodzić. Ciekawe czy taka mamusiowa później będzie, ze trudno bedzie mi wyjść gdziekolwiek ;)

Milano, u mnie dosłownie tak samo :D jeszcze wczoraj umyłam całą kuchnię, zrobiłam obiad, poodkurzałam całą chatę i wytarłam podłogi i zupełnie nic.. Cisza jak makiem zasiał i nic się nie zanosi. Dziś co prawda trochę luźniej, bo musiałam załatwić formalności w urzędach i mam dziś Męża w dzień, więc odpoczywamy razem póki możemy, choć zaliczyłam inne S dziś :P Ale jutro znowu - muszę poprać ciuchy i pościel, ugotuję obiad i zrobię inne rzeczy i pewnie też nic to nie da :P Więc jak dla mnie te przyspieszacze porodu to pic na wodę :P

zpbnroeqnmec200u.png
  • Megsss Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś

Flavia ...Chodziło mi o to , ze młody da pokaz głosowy przy tym całym mierzeniu ważeniu i badaniu ;)
    Ale o dziwo poza tym ze obsikał panią Doktor to miał wszystko w nosie i spał ;) położna tez już u nas była.. mały wszystko książkowo ... trochę za mało przybrał ale jeszcze tragedii nie ma ... będziemy go paść od dzisiaj :) za tydzień kontrola wagi :)

Karo miałam takie same myśli .. ze tak super sobie radzą , ze mnie nie potrzebują ... ale teraz jak już wróciłam do zdrowia przeszła mi ta faza .

Słuchajcie a czujecie , ze dopadł was tzw baby blues ? Ja sama nie wiem .. nastrój miałam podły przez złe samopoczucie , teraz jest ok .. nie mam żadnych większych jazd raczej ... może tylko szybko się irytuje czasami ale ja z natury nerwus jestem , ciąża mnie trochę wyciszyła ... jedyne co to jestem płaczliwsza niż zwykle .. ale w takim sensie , ze się wzruszam ;) np patrzę na młodego z tata i mi łzy idą , takie łzy szczęścia ;) haha nawet teraz jak to pisze to się wzruszam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2018, 16:23

Flavia lubi tę wiadomość

• Kathrine Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za info odnosnie tego co moge brac przy kp. Niestety i tak chyba bede zmuszona isc do lekarza bo boli mnie pecherz -.- Jak nie jedno to drugie ehh.. Czy na tym etapie moze juz skonczyc sie krwawienie? Bo u mnie odchody poporodowe koloru zoltego a ja sie martwie czy to nie za szybko sie skonczylo. Dziewczyny w 2paku trzymajcie sie ,koncowka dla mnie tez byla najgorsza. Jeszcze chwile i bedziecie tulic maluszki:)

oar89jcgyxqv0eft.png
    syy28ribb69g96nw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2018, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuję się tak jak wcześniej, chociaż w nocy mój humor jest o wiele gorszy, ale to przez to, że mała cała noc marudzi i śpi tylko przytulona na rękach. Czy Wasze dzieci też tak mają? Agatka w dzień tyko je i odrazu po odlozeniu zasypia , a w nocy nie da się jej nawet na sekundę odłożyć.
    Za to udało mi się mała odżywić :) po wizycie cdl jak już umiem ja nakarmić, przybrała 140g, więc brakuje jej 100g do masy urodzeniowej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2018, 17:18

• Bajka111 Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję wszystkim. Co nie co opiszę jak wrócę do domu, pisałam na telefonie nie wysłał się post i mi się odechciało. :/

Karo jesteś dzielna! Bardzo Cię podziwiam, takie coś wytrzymać nie jest lekko.

My póki co uczymy się wszystkiego co jest oczywiste i czekamy na powrót do domku. :)

aaZap2.png
    bOz9p2.png
  • NatkaZ Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megsss skąd ja to znam :D Ja się dzisiaj poryczałan jak starsza córa przymierzyła sukienkę na chrzciny synków mojego brata :P Sama nie wiem kiedy ona tak wyrosła.

Kathrine mi też szybko przeszło w te żółte odchody połogowe i bujam się z nimo do dzisiaj, choć jest ich niewiele to.o tak momentami jest to dość upierdliwe i wkurzające.

My również szczepiliśmy Nadusię tymi 6w1 i nie miała nawet stanu podgorączkowego. Po pierwszej tylko przespała cały dzień. Tosię również zamierzamy nimi szczepić bo wiem, że nie dam rady słuchać jak płacze przy kolejnych wkłuciach.

Z tego co pamiętam to szczepienie na pneumokoki jest w 2 miesiącu, powtórka w 4 i potem chyba gdzieś około roczku. Na rota wiem, że trzeba podać wszystkie dawki do 6 miesiąca życia.

Mnie chyba zaczyna rozkładać jakieś dziadostwo :/ Cały dzień boli mnie głowa, i w ogóle czuję się jakaś taka rozbita :/ No i gardło zaczyna pobolewać. Ehh! Jeszcze tego nam brakowało :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2018, 17:30

Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
    Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
    Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
    Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016
  • Bajka111 Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla dziewczyn dalej w dwupaku. Jedyne co nowe tego dnia to zjadłam pół puszki ananasa i umyłam okna. Ale czy to serio miało jakiś wpływ. :D poza tym tak jak było: spacery, seks, tonic (z tego co pamiętam Katiusza to pisała? :D ), masaż sutków, piłka i pewnie coś jeszcze było wykorzystane. :)

Blu lubi tę wiadomość

aaZap2.png
    bOz9p2.png
‹‹ 801 802 803 804 805 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ