Październikowe szczęścia 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
edka85 wrote:O matko, mój mały też gardzi smoczkiem. Tylko cyc, cyc i cyc. Masakra. Obawiam się, że na butlę też nie będzie chciał przejść.
no i nie było opcji zostawienia go na dłużej z tatą, bo cycek musiał być w porze karmienia i koniec.
-
Kochani sprawa jest dość pilna. Pomóżmy temu małemu wojownikowi. Sprawmy by na jego ustach pojawił się znów uśmiech. Wystarczy naprawdę symboliczna kwota. W nas jest siła. Jeśli możesz udostępnij to na swoim profilu na fb
https://www.siepomaga.pl/walka-wojtka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2018, 04:07
-
Ja podaję sab simplex od jakiegoś czasu już do każdego posiłku bo mój synek ma problemy brzuszkowy. Raczej to nie kolki tylko niedojrzałe jelita. Kupy idą bez problemu i bąki również, niestety nie łagodzi to bólu brzuszka całkowicie.
W aptece poradzili mi biogaię, to nie dla nas, bóle się nasiliły przez kilka godzin od podania i doszło mocne ulewanie. Odstawiłam i więcej nie podam. Wszyscy mnie pocieszaja, że niedługo minie A ja czekam na ten dzień jak na zbawienie.
Beni na początku też nie chciał smoczka ale już się do niego przekonał. Najgorsze było To, że przy każdym bólu brzucha chciał jeść A podając mu butlę mogło się tylko nasilic i dla mnie mniejszym złem było podawanie smoczka. Do herbatki też już się przyzwyczaił. Idzie mi lepszemu -
Malinka dobrze że masz wizytę daj znać co i jak.powodzenia
Dziewczyny z tym sab Simplex to nie nakrecajcie się bo przecież nawet Polskie produkty zawieraja ten sam sklad co sab , moj mial i problemy z brzuszkiem i kolki mimio stosowania "magicznych" kropli ,butelki itd . Ale tez rozumiem że szuka się wszelkich sposobów by pomóc dzieckuBlu, NiecierpliwaKarolina lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny karmiące mm dopajacie swoje maluchy ? Mi kazano dopajac zaparzonym i przelanym przez gaze siemieniem lnianym lub herbatka koperkowa ( naturalna nie ta z granulatu ) lub po prostu zwykła woda i robić to między posiłkami .
Dopajam i wydaje mi się , ze to tez poprawia komfort brzuszka małego .Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2018, 08:37
-
Malinka trzymam kciuki aby się rozkręciło!
U mnie decyzja ze mam być na czczo, żadnego jedzenia picia. Kazali przebrać się w koszule do CC, dali kroplówkę na śniadanie, leki i mam czekać kiedy. Jestem głodna jak nie wiem ale to chyba dzisiaj w końcu się doczekam, chociaż nie powiem trochę stres mnie złapał ze to już. Z jednej strony jestem szczęśliwa, chce mi się płakać z drugiej stres przed operacja, bólem i ogólnie dzieckiem. -
niechce szukać info w Internecie może wy wiecie co w sytuacji gdy surcze są regularne coraz mocniejsze i coraz częściej a rozwarcia brak ? i żadnymi dostepnymi sposobami nie chce się powiększyć ? albo szyjka w połowie twarda ? zaczynam się już tym martwić!
-
Dziewczyny z tego co czytałam to identyczny skład jak Sab ma np. Esputicon.
Megsss my przepajamy wodą i delikatnym naparem z rumianku. Nam położna poaiedziała że koperek może wzmagać gazuNo i mamy podawać probiotyk.
Megsss lubi tę wiadomość
Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016 -
Ja też przepajam wodą lub herbatka rozcienczona. Mi położna mówiła żeby tylko z ilością nie przesadzić żeby nerkom nie zaszkodzić. Maksymalnie 50-70ml na dobę.
U nas probiotyk się nie sprawdził. Nie dość że mały ulewal po nim dużo to jeszcze nasilaly się bóle brzucha. Robiłam dwa podejścia i za każdym razem to samo, trzeciego już nie mam zamiaru ryzykowaćMegsss lubi tę wiadomość
-
Akilegna, to dajesz 15 kropelek przed każdym karmieniem? Czyli można tego, aż tak dużo dawać? Ja podałam jak na razie ze 3 razy te 15 kropelek raz dziennie, gdy widziałam, że nie może odbić, bo pewnie ten pęcherzyk gazu był za duży.
Malinka i Milano powodzenia! -
Flavia daję 15 kropelek do butelki z mlekiem ale można też na plastikowej łyżeczce przed karmieniem. I tak, można to stosować dlugotrwale w takiej ilości. Beni wyproznia się bez problemu więc działa.
Kurczę teraz się zastanawiam, może te bóle brzuszka są silniejsze przez wit D? Mam Apo d3 i w składzie nie widzę żeby coś było nie tak. Wiem, że któraś z Was robiła eksperyment tylko nie pamiętam kto. Co to były za krople? -
Powitalismy o 9.54 przez cc nasza Ige... 2600 kg i 50 długości. 10/10 pkt. Jestem przesszczesliwa!!!!!
Katiuszaaaa, akilegna♥, Buko, Megsss, Bajka111, ChicChic, monika30, Blu, Kathrine, NiecierpliwaKarolina, edka85, Karo_Wi, Cukierniczka, 1Malinka1, Marsylia lubią tę wiadomość
Eva31 -
Flavia wrote:Akilegna, chciałam się upewnić co do dawkowania, bo ulotka po niemiecku jest;)
Jak jest potrzeba to te 15 kropelek przed każdym jedzeniem śmiało można dac. W ulotce jest tak napisane i jeszcze dla pewności pytałam w aptece oraz położną. Wszyscy potwierdzili. Też się bałam na początku, no bo to taka wielka ilośćFlavia lubi tę wiadomość