Październikowe szczęścia 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyEva, gratuluję
Dziewczyny, a na problemy z brzuszkiem to podajecie te środki po konsultacji z lekarzem czy same tak zdecydowalyscie? Dziś była u nas położna i stwierdziła, że mała ma lekko wzdety brzuszek, ale nic więcej nie Zaleciła. Układamy mała na boku i widzimy, że jest troche lepiej i tak nie ulewa (wczoraj to aż mi chlusnela mlekiem), ale ulewaniem też położna kazała się nie przejmować dopóki mała przybiera na wadze, a robi to ładnie, bo dziś już wróciła do wagi urodzeniowej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2018, 11:40
-
Ja podaje sab simplex rano i wieczorem po 15 kropli do mleka
Z tego co wiem to nie jest identyczny skład co espumisan - jest jakas różnica
Na pewno w stężeniu , ale tez w składzie .
Grunt , ze działa
Mój mały złe reaguje na witaminę d3 wiec boje się włączyć probiotyk .. powinnam od dzis .. bo na szkole rodzenia mówili , Że od 10 doby . Wszystie podajecie ? Ja mam w mleku jakieś kultury bakterii wiec może odpuścićsama nie wiem .. młody się tak ładnie nam wyregulowal , ze szkoda mi go męczyć i eksperymentować
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2018, 12:13
-
monika30 wrote:Czy któraś z Was miała tak że chodziła zdolowala ? Jak pomyślę że tyle czasu byłam w ciąży i o brzuszku,kopniakach itp to płakać mi się chce bo jakbym za tym tesknila. Oczywiście jestem bardzo szczęśliwa że mam Kacperka przy sobie ale czuje się w jakimś dołku,że coś "odeszło" i już nie wróci. Kurde ,tyle czekałam aż go urodze A teraz tęsknię za ciąża. Sama się besztam za to że tak się czuje. Jestem ciekawa czy której przytrafiło się podobnie ?
Ja Mam dokładnie to samo. Mimo że ciąża zagrożona ciągle była kilka pobytów w szpitalu to takie jakieś mam odczucia wlasnie tęsknoty za czymś płakać się chcev jednocześnie bardzo się cieszę że Zuzia już jest ze mną.
-
Eva gratulacje!
Milano myślę, że nie głodzą Cię na marne, szybko zleci i zaraz przytulisz malutką albo już jesteś po
Katiusza ja tak mam, że skurcze są, bóle są, rozwarcia nie ma, wszystko wysoko. To jest upierdliwe, bo się czeka nie wiadomo na co. Tyle Co mogę poradzić, że jak nadal masz je mocne i regularne to jedź do szpitala. Może będzie jakiś litościwy lekarz, który zleci balonik albo oksytocynętrzymam oczywiście kciuki, żeby rozkręciło się samo, bo tak jest najlepiej
-
Falvia, ja mam na ulotce napisane 7 kropelek do każdego karmienia. Tak samo na opakowaniu napisał farmaceuta. Więc nie wiem czy inna wersja Saba, bardziej skondensowana?
https://zapodaj.net/4c7d8b037fd9d.jpg.html
https://zapodaj.net/b2da86f680fdf.jpg.html
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2018, 12:54
-
Gratulacje dla nowych mam :*
Po ostatnich nocach dzusiejsza to marzenie, Eliza pospała ciągiem 5h, obudziła się tylko na kp i zaraz zasnęła. Wiki obudziła się tylko raz. Wyjaśniło się czemu Wiki zaczęła na nowo w nocy się budzić, w końcu zaczęły przebijać się ząbki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2018, 13:05
-
Blu wrote:Eva gratulacje!
Milano myślę, że nie głodzą Cię na marne, szybko zleci i zaraz przytulisz malutką albo już jesteś po
Katiusza ja tak mam, że skurcze są, bóle są, rozwarcia nie ma, wszystko wysoko. To jest upierdliwe, bo się czeka nie wiadomo na co. Tyle Co mogę poradzić, że jak nadal masz je mocne i regularne to jedź do szpitala. Może będzie jakiś litościwy lekarz, który zleci balonik albo oksytocynętrzymam oczywiście kciuki, żeby rozkręciło się samo, bo tak jest najlepiej
Tak zle a tak niedobrze. Ja znowu wszystko nisko, rozwarcie jest a skurcze slabe. Jutro mam druga probe z oksy.
-
Chico znowu przesuneli?
Eva gratuluję
A mnie się zaczęły bóle menstruacyjne i lekkie skurcze ale żaden czop nie odpadl to pewnie wszystko zamknięte.musze się trochę poruszać może coś się rozkreci.
Katiusza zadzwoń do szpitala i spytaj co dalej A skąd wiesz że rozwarcia nie masz? -
NiecierpliwaKarolina wrote:Oj, u nas było to samo. Synek nie akceptował zadnej butelki, nieważne, że miał w środku mój odciągnięty pokarm. W rezultacie mam w domu ładnych parę sztuk i mogłabym sklep otworzyć
no i nie było opcji zostawienia go na dłużej z tatą, bo cycek musiał być w porze karmienia i koniec.
-
Kamkam - edytuję poprzedni wpis. Udało mi się skopiować linki
Mamy te same krople i w środku w ulotce jest napisane 15 kropli, tylko myślałam, że to dzienna dawka. Taka że mnie germanistka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2018, 13:59
-
Eva, gratulacje!
Megss pamietam, ze kiedyś albo na instagramie albo na swoim blogu mgr Rakowski porównywał Sab Simplex do Espumisanu, ale do tej mocniejszej wersji- 100 mg. Podobno stężenie to samo, skład ten sam i on twierdzi, ze powinny działać identycznie. -
edka85 wrote:No nie...naprawdę? Czyli może być tak, że dziecko nie zechce przejść z kp nawet na sporadyczną butlę z odciągniętym pokarmem...To istne ubezwłasnowolnienie. A jak sobie radziłaś w takich sytuacjach? I jak długo to trwało? A jak z jedzeniem innych pokarmów, np. kaszek? Proszę Cię pociesz mnie, że nie będę wiecznie niewolnikiem cycowym syna
Łatwiej było po kilku miesiącach jak mały zaczął mieć dłuższe przerwy w karmieniu. Co do kaszek to niestety u nas nie przeszły w ogóle. Olek ich po prostu nie lubi. Z tym, że mieliśmy też bardzo ograniczone pole manewru przy ich wprowadzaniu z uwagi na alergię i składy poszczególnych kaszek.
Będzie dobrzeto na początku jest takie wiszenie, że masz wrażenie, że nic innego w ciagu doby nie robisz tylko karmisz. Jak maluch porośnie to to się normuje.
edka85 lubi tę wiadomość
-
Karo, ja używałam espumisanu 100 i nie było wow. Tylko, że to inne dziecko było;)
Teraz po sabie efekty były niemalże od razu, pomimo tego, że podałam tylko raz.
Dziewczyny, ile śpią wasze dzieci? Moja 2-3 razy dziennie jest aktywna po 2 godziny, a już miesiąc zaraz skończy.