X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe szczęścia 2018
Odpowiedz

Październikowe szczęścia 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eva, gratuluję :)
    Dziewczyny, a na problemy z brzuszkiem to podajecie te środki po konsultacji z lekarzem czy same tak zdecydowalyscie? Dziś była u nas położna i stwierdziła, że mała ma lekko wzdety brzuszek, ale nic więcej nie Zaleciła. Układamy mała na boku i widzimy, że jest troche lepiej i tak nie ulewa (wczoraj to aż mi chlusnela mlekiem), ale ulewaniem też położna kazała się nie przejmować dopóki mała przybiera na wadze, a robi to ładnie, bo dziś już wróciła do wagi urodzeniowej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2018, 11:40

• akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 19 października 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podałam pierwszy raz bez konsultacji z kimkolwiek. Później pytałam lekarza czy mogę dalej podawać i wyraziła zgodę, więc daję ;)

Buko lubi tę wiadomość

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • Megsss Autorytet

Wysłany: 19 października 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podaje sab simplex rano i wieczorem po 15 kropli do mleka
    Z tego co wiem to nie jest identyczny skład co espumisan - jest jakas różnica
    Na pewno w stężeniu , ale tez w składzie .
    Grunt , ze działa ;)
    Mój mały złe reaguje na witaminę d3 wiec boje się włączyć probiotyk .. powinnam od dzis .. bo na szkole rodzenia mówili , Że od 10 doby . Wszystie podajecie ? Ja mam w mleku jakieś kultury bakterii wiec może odpuścić :/ sama nie wiem .. młody się tak ładnie nam wyregulowal , ze szkoda mi go męczyć i eksperymentować

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2018, 12:13

• Natalia92aa Przyjaciółka

Wysłany: 19 października 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika30 wrote:
    Czy któraś z Was miała tak że chodziła zdolowala ? Jak pomyślę że tyle czasu byłam w ciąży i o brzuszku,kopniakach itp to płakać mi się chce bo jakbym za tym tesknila. Oczywiście jestem bardzo szczęśliwa że mam Kacperka przy sobie ale czuje się w jakimś dołku,że coś "odeszło" i już nie wróci. Kurde ,tyle czekałam aż go urodze A teraz tęsknię za ciąża. Sama się besztam za to że tak się czuje. Jestem ciekawa czy której przytrafiło się podobnie ?

Ja Mam dokładnie to samo. Mimo że ciąża zagrożona ciągle była kilka pobytów w szpitalu to takie jakieś mam odczucia wlasnie tęsknoty za czymś płakać się chcev jednocześnie bardzo się cieszę że Zuzia już jest ze mną.

km5se6ydk683dvif.png

3jvzej284ptx9c1e.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 19 października 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eva gratulacje!

Milano myślę, że nie głodzą Cię na marne, szybko zleci i zaraz przytulisz malutką albo już jesteś po :)

Katiusza ja tak mam, że skurcze są, bóle są, rozwarcia nie ma, wszystko wysoko. To jest upierdliwe, bo się czeka nie wiadomo na co. Tyle Co mogę poradzić, że jak nadal masz je mocne i regularne to jedź do szpitala. Może będzie jakiś litościwy lekarz, który zleci balonik albo oksytocynę ;) trzymam oczywiście kciuki, żeby rozkręciło się samo, bo tak jest najlepiej ;)

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • kamkam Autorytet

Wysłany: 19 października 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falvia, ja mam na ulotce napisane 7 kropelek do każdego karmienia. Tak samo na opakowaniu napisał farmaceuta. Więc nie wiem czy inna wersja Saba, bardziej skondensowana?
    https://zapodaj.net/4c7d8b037fd9d.jpg.html
    https://zapodaj.net/b2da86f680fdf.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2018, 12:54

gg64j48a867cxnry.png
    1usasg18efbg4zod.png
  • Marsylia Autorytet

Wysłany: 19 października 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla nowych mam :*

Po ostatnich nocach dzusiejsza to marzenie, Eliza pospała ciągiem 5h, obudziła się tylko na kp i zaraz zasnęła. Wiki obudziła się tylko raz. Wyjaśniło się czemu Wiki zaczęła na nowo w nocy się budzić, w końcu zaczęły przebijać się ząbki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2018, 13:05

Eliza Barbara <3 wcześniak 35/36tc
    d69cj48ax1acv9cd.png

Wiktoria Klara <3 wcześniak 27tc, ZD
    bhyw9vvjj54cn9n5.png
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 19 października 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu wrote:
    Eva gratulacje!

Milano myślę, że nie głodzą Cię na marne, szybko zleci i zaraz przytulisz malutką albo już jesteś po :)

Katiusza ja tak mam, że skurcze są, bóle są, rozwarcia nie ma, wszystko wysoko. To jest upierdliwe, bo się czeka nie wiadomo na co. Tyle Co mogę poradzić, że jak nadal masz je mocne i regularne to jedź do szpitala. Może będzie jakiś litościwy lekarz, który zleci balonik albo oksytocynę ;) trzymam oczywiście kciuki, żeby rozkręciło się samo, bo tak jest najlepiej ;)

Tak zle a tak niedobrze. Ja znowu wszystko nisko, rozwarcie jest a skurcze slabe. Jutro mam druga probe z oksy.

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• orchidea33 Autorytet

Wysłany: 19 października 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chico znowu przesuneli?
    Eva gratuluję
    A mnie się zaczęły bóle menstruacyjne i lekkie skurcze ale żaden czop nie odpadl to pewnie wszystko zamknięte.musze się trochę poruszać może coś się rozkreci.

Katiusza zadzwoń do szpitala i spytaj co dalej A skąd wiesz że rozwarcia nie masz?

201506021662.png
    zem3qtkfuhpcq4xn.png
  • Flavia Autorytet

Wysłany: 19 października 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamkam, ja mam napisane właśnie 15 kropli, więc rzeczywiście może masz inną wersję. Niestety nie otwierają mi się linki, bo ja zawsze z telefonu piszę. Sama też nie potrafię wkleić :(

• edka85 Autorytet

Wysłany: 19 października 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Oj, u nas było to samo. Synek nie akceptował zadnej butelki, nieważne, że miał w środku mój odciągnięty pokarm. W rezultacie mam w domu ładnych parę sztuk i mogłabym sklep otworzyć :-P no i nie było opcji zostawienia go na dłużej z tatą, bo cycek musiał być w porze karmienia i koniec.
    No nie...naprawdę? Czyli może być tak, że dziecko nie zechce przejść z kp nawet na sporadyczną butlę z odciągniętym pokarmem...To istne ubezwłasnowolnienie. A jak sobie radziłaś w takich sytuacjach? I jak długo to trwało? A jak z jedzeniem innych pokarmów, np. kaszek? Proszę Cię pociesz mnie, że nie będę wiecznie niewolnikiem cycowym syna :)

Piąte w drodze! Będzie dziewczynka 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • orchidea33 Autorytet

Wysłany: 19 października 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamkam z tego co widzę to ten sam sab przynajmniej ta sama firma co produkuje.
    A zrób zdjęcie tej karteczki w środku co pisze jak dawkowac to ci napisze

201506021662.png
    zem3qtkfuhpcq4xn.png
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 19 października 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orchidea33, nie, 1 proba wczoraj byla. Jutro juz 2.

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• Flavia Autorytet

Wysłany: 19 października 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamkam - edytuję poprzedni wpis. Udało mi się skopiować linki :) Mamy te same krople i w środku w ulotce jest napisane 15 kropli, tylko myślałam, że to dzienna dawka. Taka że mnie germanistka ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2018, 13:59

• Karo_Wi Autorytet

Wysłany: 19 października 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eva, gratulacje! :)

Megss pamietam, ze kiedyś albo na instagramie albo na swoim blogu mgr Rakowski porównywał Sab Simplex do Espumisanu, ale do tej mocniejszej wersji- 100 mg. Podobno stężenie to samo, skład ten sam i on twierdzi, ze powinny działać identycznie.

gg64e6ydj2x1myxr.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 19 października 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    No nie...naprawdę? Czyli może być tak, że dziecko nie zechce przejść z kp nawet na sporadyczną butlę z odciągniętym pokarmem...To istne ubezwłasnowolnienie. A jak sobie radziłaś w takich sytuacjach? I jak długo to trwało? A jak z jedzeniem innych pokarmów, np. kaszek? Proszę Cię pociesz mnie, że nie będę wiecznie niewolnikiem cycowym syna :)
    Momentami bywało śmiesznie, bo wszędzie razem. Zdarzyło się nawet ze dwa razy, że jechaliśmy we trójkę do ginekologa :-P
    Łatwiej było po kilku miesiącach jak mały zaczął mieć dłuższe przerwy w karmieniu. Co do kaszek to niestety u nas nie przeszły w ogóle. Olek ich po prostu nie lubi. Z tym, że mieliśmy też bardzo ograniczone pole manewru przy ich wprowadzaniu z uwagi na alergię i składy poszczególnych kaszek.
    Będzie dobrze ;-) to na początku jest takie wiszenie, że masz wrażenie, że nic innego w ciagu doby nie robisz tylko karmisz. Jak maluch porośnie to to się normuje.

edka85 lubi tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 19 października 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam właśnie tego Espumisanu 100.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Karo_Wi Autorytet

Wysłany: 19 października 2018, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina- wcześniej tez go używałaś i pomagał?

gg64e6ydj2x1myxr.png
  • Flavia Autorytet

Wysłany: 19 października 2018, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo, ja używałam espumisanu 100 i nie było wow. Tylko, że to inne dziecko było;)
    Teraz po sabie efekty były niemalże od razu, pomimo tego, że podałam tylko raz.

Dziewczyny, ile śpią wasze dzieci? Moja 2-3 razy dziennie jest aktywna po 2 godziny, a już miesiąc zaraz skończy.

• orchidea33 Autorytet

Wysłany: 19 października 2018, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przy skurczach to wy siedzicie czy chodzicie bo sama nie wiem co mam robić.az przez nerki tępy ból..

201506021662.png
    zem3qtkfuhpcq4xn.png
‹‹ 807 808 809 810 811 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ