Październikowe szczęścia 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
kamkam wrote:Falvia, ja mam na ulotce napisane 7 kropelek do każdego karmienia. Tak samo na opakowaniu napisał farmaceuta. Więc nie wiem czy inna wersja Saba, bardziej skondensowana?
https://zapodaj.net/4c7d8b037fd9d.jpg.html
https://zapodaj.net/b2da86f680fdf.jpg.html
Masz napisane przez aptekarza 7 kropel co 6 godzin. Karmisz co 6 godzin?
Mam ten sam sab simplex i jest 15 kropel do każdego posiłku jeżeli ból brzuszka jest silny. Jeżeli są to sporadyczne problemy z kupą i wzdęciami to wystarczy podać doraźnie 15 kropelek i po sprawiekamkam lubi tę wiadomość
-
Flavia wrote:Karo, ja używałam espumisanu 100 i nie było wow. Tylko, że to inne dziecko było;)
Teraz po sabie efekty były niemalże od razu, pomimo tego, że podałam tylko raz.
Dziewczyny, ile śpią wasze dzieci? Moja 2-3 razy dziennie jest aktywna po 2 godziny, a już miesiąc zaraz skończy.
Mój tak samo. Aktywny około 2 godzin po jedzeniu 2 do 3 razy dziennie. Reszta dnia i nocy przesypia -
Karo_Wi wrote:Karolina- wcześniej tez go używałaś i pomagał?
Teraz po dwóch dniach mogę powiedzieć, że u Neli bardzo pomaga się odgazować i zrobić kupkę.
-
Już miałam 2 próby oksytocynowe i masaz szyjki, teraz wizyta w środę. Myśle ze jak do tej pory nic się nie wydazy to w czwartek pewnie skieruje mnie do szpitala . Ja nie mam puki co regularnych skurczy bardziej pytałam na zapas co wtedy się dzieje Wujek google podpowiedział ze jak szyjka twarda i nic nie działa to cc , a tak chciałam tego uniknąć No ale cóż jak będzie trzeba to nie będę się upierać przy cc to nie ja jestem lekarzem .
-
Ja od wczoraj w szpitalu. Ktg cały czas płaskie, wody zaniżone afi 3 ale mówią, że na tym etapie nie ma dramatu. Pytali dzisiaj czy dajemy kroplówkę i rodzę czy chcę czekać aż sam ruszy. Wolę czekać bo boję się wywoływania się wizja tygodnia do dłużej w szpitalu mnie dobija
-
Hej dziewczyny, chciałam się pochwalić, że Julka przyszła na świat o godzinie 14:20 z waga 3490 g. Poród przeszedł błyskawicznie
opowiem jak tylko odpoczniemy.
Karo_Wi, edka85, monika30, akilegna♥, Kathrine, Blu, Katiuszaaaa, Megsss, Natalia92aa, kamkam, Cukierniczka, NiecierpliwaKarolina, Buko, Marsylia, Bajka111, mala_misia lubią tę wiadomość
-
Karolina, a ile kropel podajesz i ile razy dziennie? Nasza kolek nie ma, problemów z kupką tez raczej nie, ale bardzo ją meczy brzuszek gazami w ciągu dnia. Widać, ze się pręży i nie może z siebie ich wydusić. Teraz już od godziny tak marudzi
-
Flavia wrote:Uff, a myślałam, że z moją coś nie halo. Chyba przyzwyczaiłam się zbytnio do starszaków.
Już też myślałam że może coś nie tak ale Beni poprostu potrzebuje tego snu tyle. Dzieci ponoć jak śpią to rosną
Malinka gratulacje!
-
Orchidea, ja chodze i chodze.
Justynuszek, czemu nie chcesz wywolania? Zreszta, zdaj sie na lekarzy, oni lepiej Ci poradza.
Ja dzisiaj zauwazylam brązowawy sluz, jakby resztki czopu ale juz zabarwione. Powiem na wieczornym obchodzie, ale mysle ze to akurat dobry znak.
-
akilegna♥ wrote:Masz napisane przez aptekarza 7 kropel co 6 godzin. Karmisz co 6 godzin?
Mam ten sam sab simplex i jest 15 kropel do każdego posiłku jeżeli ból brzuszka jest silny. Jeżeli są to sporadyczne problemy z kupą i wzdęciami to wystarczy podać doraźnie 15 kropelek i po sprawie -
kamkam wrote:Super, więc wyjaśniło się wszystko. Więc aptekarz napisał pewnie zapobiegawczą dawke, a przy silnych bólach można stosować 15 kropelek
Pewnie tak. Początkowo też dawalam 7-8 kropelek ale niestety nie działało więc zwiekszylam do 15 - pomaga. Dodatkowo dziś jeszcze dokupilam czopki, które mają za zadanie uspokoić skurcze jelit. Mam nadzieję że razem z sabem zdziałają cuda bo już nie mogę patrzeć jak ten mój synek się męczy.
I taka ciekawostka znów; mianowicie dzieci z cc gorzej przechodzą problemy brzuszkowe niż dzieci urodzone sn. Tak mi już 2 różne osoby powiedziały. Ciekawe czy to prawda czy kolejny "zabobon" -
Akilegna, nie znam języka niemieckiego, jednak po wklejaniu do translatora zdjęć wynika że faktycznie poniżej dwóch lat można podawać 7 kropel. Albo ja się nie znam albo mam inną ulotkę do Saba
Wrzucam zdjęcia ulotki
https://zapodaj.net/a5b505cb6bc66.jpg.html
https://zapodaj.net/10faef15b8c8e.jpg.html -
Hm. To nie wiem bo ja najpiere mialam przezroczysty sluz, bardzo duzo, cale pasma, a dzisiaj już brazowe.
Lekarze tez mowili, zeby na pilce sie kolysac w przod i w tyl albo skakac.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2018, 16:42
-
Dziewczyny karmiące piersią i dokarmiajace mlekiem modyfikowanym pytanie czy stosujecie u siebie jakąś dietę? W szpitalu lekkostrawna a Pani doktor mówiła że nie ma już diety dla kobiet karmiących.
I drugie pytanie co ile wybudzacie w nocy na karmienie dziecko?