Październikowe szczęścia 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
O 11.oo na świat przyszła nasza córeczka Ada
jeszcze odpoczywamy, ale poród od podania oksytocyny o 9.00 ekspress.
Za dziewczyny nierozpakowane trzymam mocno kciuki!Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2018, 12:13
Megsss, akilegna♥, Karo_Wi, edka85, Katiuszaaaa, kamkam, _magda87_, Cukierniczka, katberry, Natalia92aa, monika30, Kathrine, NiecierpliwaKarolina, Marsylia, Eva31, Bajka111, mala_misia lubią tę wiadomość
-
Gratulacje Blu !!
Magda milupa to niemiecka firma z produktami dla dzieci ..od lat na rynku .. nie wiem czemu do Polski nie dotarła .
Kaszki są pyszne i bogate w dobre składniki a do tego nie są naszprycowane cukrem . Także jak masz możliwość to polecam sprawdzicBlu lubi tę wiadomość
-
_magda87_ wrote:11kg
Ja tez używam Nan optipro Ha1-ten złoty,ciężko go dostać w niektórych aptekach,zamówiłam na gemini za 31zl a mąż kupował w aptece za ponad 40zl i to musiał jechał dużo dalej,bo w naszych aptekach tez nie było,mały tak wsuwa ze aż wzdycha jakby pił jakaś ambrozję
A mleko HA to czasem nie jest dla dzieci z podejrzeniem alergii? Przynajmniej w de każde mleko oznaczone HA jest pozbawione białka krowiego i innych alergenów
Magda87 kaszkami z milupy jeszcze się nie interesowałam ale jeżeli mają tak dobry skład jak mm i cena przystępna, to na pewno się zainteresuje -
Nie to mleko jest normalnym mlekiem dla zdrowych dzieci bez problemów z alergiamii
poza tym ono nie ma oznaczenia HA tylko HM
https://www.feedo.pl/nestle-nan-optipro-plus-1-hm-o-800-g-mleko-poczatkowe-w-proszku-dla-niemowlat-od-urodzenia-0/?gclid=EAIaIQobChMIxdKGqeiU3gIVzOeaCh2J6AUuEAQYASABEgIm4_D_BwE#showWiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2018, 12:38
akilegna♥ lubi tę wiadomość
-
Akilegna mleko HA nie jest pozbawione mleka krowiego
jest ono jedynie poddane czesciowej hydrolizie, zeby zmniejszyc dzialanie alergizujace, ale jesli dziecko ma silna alergie na bialko mleka krowiego to mleka HA nic nie dadza, bo nadal % peptydow w tym mleku jest bardzo wysoki jak dla alergika...
To bardziej mleko takie na wszelki wypadek jesli w rodzinie byky alergie pokarmowe i nie chce sie rzucic dziecka odrazu na gleboka wode a podac najpierw tak jakby lagodniejsza wersje mleka krowiego...
Pozbawione mleka krowiego sa tylko produkty mlekozastepcze...
No i mleka kozie ale te tez uczulaja...Megsss lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Blu gratulacje w brew pozorom cieszę się choć bariera psychiczna została przełamana;) czyli z nierozpakowanych zostałam tylko ja ChicChic Justyneczka i mała_misia i chyba tylko ja nie jestem w szpitalu ? No poprostu suuuper ! Czy mała już i ja porostu nie zatrybilam ? Milano pewnie wczoraj miała cc i jeszcze nie dążyła napisac
Mówię to oficjalnie na bank moja Jagoda zamknie październik !Blu lubi tę wiadomość
-
Spokojnie Katiusza jeszcze ja zostałam i pewnie będę ostatnia bo nic nie wskazuje na poród a termin mam niby na jutro
Wczoraj miałam pasowanie córki na przedszkolaka i byłam przeszczęśliwa, że mogłam tam być. Teraz córa prowadzi "rozmowy" z bratem, żeby już wychodził bo ona za długo czeka na niego
Oczywiście gratuluje wszystkim nowym mamom!Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2018, 13:00
Blu lubi tę wiadomość
-
Ewel. To trzymamy się razem mi dr obiecał ze do 26 urodzę i tego się trzymam
mam nadziej tylko ze jednak nie zmieni zdania po tym jak przypomni sobie ze termin z OM to 24 a nie 18 jak z prenatalnych. Już mam taki syndrom ze budzę się w nocy i pierwsza myśle ehhhh niestety tylko chce mi się siku nie rodzę, a mąż tez już jak się kręcę w łóżko to pyta czy rodzimy czy jeszcze i do pracy jak wychodzi to to samo czy ma iść czy jedziemy do szpitala. Brzuch czasami trzęsie mi się jak galareta tak rusza się mała wiec z jej ruchów wnioskuje ze jeszcze nic z tego. Choć czuje trochę boli menstruacyjnych ale są raczej słabe i nie często.
-
Hehe to tak jak mój mąż. Dzisiaj stwierdził, że syn ma już wychodzić bo on niedługo wykończy się psychicznie. U mnie jedynie jak synek próbuje się przeciągać to czuje promieniujący ból ale nic z niego nie wynika. Jak nie zacznę rodzić do jutra to w poniedziałek lekarz z NFZ kazał mi przyjść do siebie a mój prowadzący kazał mi przyjść we wtorek do siebie do szpitala na badanie o ktg. Jakbym miała wybierać to mogłabym urodzić we wtorek
-
Monika rób masaże,Wez troszkę oliwki i zataczaj koła na brzuszku a potem ruchy w jedna stronę od dołu do góry,położna mi pokazywała ale są tez chyba na yt,no i ja podałam espumisan i poszły takie kupy ze nie mogłam ich ogarnąć
monika30 lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
29.09.2018❤️ -
Cccierpliwa wrote:Akilegna mleko HA nie jest pozbawione mleka krowiego
jest ono jedynie poddane czesciowej hydrolizie, zeby zmniejszyc dzialanie alergizujace, ale jesli dziecko ma silna alergie na bialko mleka krowiego to mleka HA nic nie dadza, bo nadal % peptydow w tym mleku jest bardzo wysoki jak dla alergika...
To bardziej mleko takie na wszelki wypadek jesli w rodzinie byky alergie pokarmowe i nie chce sie rzucic dziecka odrazu na gleboka wode a podac najpierw tak jakby lagodniejsza wersje mleka krowiego...
Pozbawione mleka krowiego sa tylko produkty mlekozastepcze...
No i mleka kozie ale te tez uczulaja...
Wiem Kochana, muszę się nauczyć przestać pisać skrótami -
Karo_Wi wrote:Karolina, a ile kropel podajesz i ile razy dziennie? Nasza kolek nie ma, problemów z kupką tez raczej nie, ale bardzo ją meczy brzuszek gazami w ciągu dnia. Widać, ze się pręży i nie może z siebie ich wydusić. Teraz już od godziny tak marudzi
-
NiecierpliwaKarolina wrote:Blu, super!!! Ty to już weteranka, więc poszło błyskawicznie
a sam poród jak? Najlżejszy?
Najlżejszy jednak z synem, bo był najmniejszy. Teraz kluska ważyła 3,6 kg, położna chroniła krocze więc trochę bardziej bolały parte. Ale jestem super zadowolona z opieki, bolało dojście do tych 5 cm potem znieczulenie i było okNiecierpliwaKarolina lubi tę wiadomość
-
Tez urodzilam!
Słuchajcie, Ewunia wazy 3100, 52 cm, wiec nie jest taka malutka.
Rodzilan 4h, ekspresowo. A wyszla w calym worku owodniowym, niesamowity porod, wszyscy lekarze sie zeszli ogladac. Jest slodka, zakochalismy sie!
Karo_Wi, plemniczka, Megsss, Buko, Eva31, Kathrine, Blu, Natalia92aa, Marsylia, Katiuszaaaa, edka85, NiecierpliwaKarolina, akilegna♥, Cukierniczka, monika30, katberry, mala_misia, Bajka111 lubią tę wiadomość