X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe szczęścia 2018
Odpowiedz

Październikowe szczęścia 2018

Oceń ten wątek:
  • Flavia Autorytet

Wysłany: 20 października 2018, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu, Chic, gratulacje. Zdrowia Wam i maluszkom.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2018, 18:31

Blu lubi tę wiadomość

• Karo_Wi Autorytet

Wysłany: 20 października 2018, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChicChic gratulacje!!! Niesamowite, Ewunia w czepku urodzona :)

Blu lubi tę wiadomość

gg64e6ydj2x1myxr.png
  • 1Malinka1 Autorytet

Wysłany: 20 października 2018, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje dziewczyny <3

Blu lubi tę wiadomość

f2wlpx9ishio9eby.png
    tb738ribmbqosoos.png
  • _magda87_ Autorytet

Wysłany: 20 października 2018, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla nowych mam!!!moj synek ma dziś 3 tyg

Blu lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]atdchdget43fp9br.png[/link]

29.09.2018❤️
  • Kathrine Autorytet

Wysłany: 20 października 2018, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dziewczyny :)

Blu lubi tę wiadomość

oar89jcgyxqv0eft.png
    syy28ribb69g96nw.png
  • Justynuszek Autorytet

Wysłany: 20 października 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chic, brawa i gratulacje :)
    Rodziłas po oksytocynie czy samo w końcu poszło?

43kth371haww2z0j.png
  • Marsylia Autorytet

Wysłany: 20 października 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dziewczyny :*

U nas noc koszmar a dzień nie lepszy. Wikusia popłakuje a Eliza... już nie wiem co robić żeby z brzuszkiem jej ulżyć :(

Eliza Barbara <3 wcześniak 35/36tc
    d69cj48ax1acv9cd.png

Wiktoria Klara <3 wcześniak 27tc, ZD
    bhyw9vvjj54cn9n5.png
  • MarBru Ekspertka

Wysłany: 20 października 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dl wszystkich świeżo upieczonych mamuś wielkie gratulacje;) chyba ostatnio z tego co czytam większość szybkich porodów SN:)
    Marsylia patrząc po wieku Teoich dzieci podziwiam Cie bardzo. Ja mam 3 latka i noworodka i do pomocy teściowa która wszystko ogarnia a czasem jest mi ciezko. Nie wiem jak Ty z dwójka dzieci poniżej roku dajesz radę. Może nie wypada pytać ale jak szybko zaszłaś w druga ciąże bo jakoś nie ogarniam tego. (Jak nie chcesz to oczywiście nie odpowiadaj;))

Dziewczyny po cc czy jest wam źle z powodu tego jak rodzilyscie? Ja po pierwszej cc nie miałam takich uczuć/wyrzutów sumienia jak teraz. Po pierwszym cc było mi obojętne ze tak urodziłam chociaż byłam nastawiona na poród SN. Kiedy szwagierka mówiła mi ze ma wyrzuty sumienia z powodu cc to myślałam ze jakaś nie normalna jest tymbardziej ze dziecko się nie obróciło i nie było wyjścia. Teraz po tym jak męczyłam się ze skurczami 18h i na końcu i tak było cc czuje jakiś żal do siebie, ze może mogłam zrobić więcej, jakoś starać się przyspieszyć akcje, wziąć prysznic, może prosić żeby zrobili próbę oksytocynowy której nie chciałam żeby mnie bardziej nie bolało. A z drugiej strony po co to przezywać skoro już po wszystkim, czasu nje cofnę a trzeba cieszyć się ze dziecko w porę wyciągnęli bo mogłoby być różnie.

nsp8t6l.png
  • Megsss Autorytet

Wysłany: 20 października 2018, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _magda87_ wrote:
    Akilegna-jest to mleko hypoalergiczne,bez laktozy,w szpitalu polecali żebym takie podawała

To podajemy inne jednak Ty masz HA a ja mam HM moje nie jest hipoalergiczne :) Twoje ma złote opakowanie a moje takie srebrno-szare ;)

Chic chic gretulacje !!! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2018, 20:35

• ChicChic Autorytet

Wysłany: 20 października 2018, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostalam pare kropel oksytocyny i zaraz odlaczyli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2018, 21:04

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• _magda87_ Autorytet

Wysłany: 20 października 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megss-tak,ja pisałam ze mamy złote opakowanie,karmisz tez piersią?ile podajesz tego mleka?bo nasz 90ml tetaz pochłania nawet jesli poleży troszkę przy cycku,chociaz zdarza mu się to już coraz rzadziej:(

[link=https://www.suwaczki.com/]atdchdget43fp9br.png[/link]

29.09.2018❤️
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 20 października 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam swoje skurcze co 6 minut. Po oksy co 2 minuty od razu wiec odlaczyli.

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• NatkaZ Autorytet

Wysłany: 20 października 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marsylia wrote:
    Gratulacje dziewczyny :*

U nas noc koszmar a dzień nie lepszy. Wikusia popłakuje a Eliza... już nie wiem co robić żeby z brzuszkiem jej ulżyć :(

Marsylia spróbuj może tego masażu:

https://youtu.be/9QASBHDmn84

U nas działa cuda.

Gratuluję nowym mamusiom

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2018, 21:18

Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
    Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
    Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
    Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016
  • Megsss Autorytet

Wysłany: 20 października 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _magda87_ wrote:
    Megss-tak,ja pisałam ze mamy złote opakowanie,karmisz tez piersią?ile podajesz tego mleka?bo nasz 90ml tetaz pochłania nawet jesli poleży troszkę przy cycku,chociaz zdarza mu się to już coraz rzadziej:(

Ja ściągam i dostaje mój pokarm raz dziennie „ na deser ” bo mam go bardzo mało . Młody we wtorek kończy 2 tygidnie i zjada około 90 ml raz na trzy godziny . Czasem trochę mniej . Od poniedziałku mamy zacząć podawać mu 100 ml w środę kontrola wagi ale my mamy wage w domu tez , sprawdzamy go i pięknie przybiera :)

• edka85 Autorytet

Wysłany: 20 października 2018, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że większość z was karmi mm. Ja daję tylko pierś i synek nie ma problemów z brzuszkiem. Czy te kolki to jest problem tylko przy mm, czy po prostu ja mam takiego farta?

Piąte w drodze! Będzie dziewczynka 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • Marsylia Autorytet

Wysłany: 20 października 2018, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MarBru wrote:
    Marsylia patrząc po wieku Teoich dzieci podziwiam Cie bardzo. Ja mam 3 latka i noworodka i do pomocy teściowa która wszystko ogarnia a czasem jest mi ciezko. Nie wiem jak Ty z dwójka dzieci poniżej roku dajesz radę. Może nie wypada pytać ale jak szybko zaszłaś w druga ciąże bo jakoś nie ogarniam tego. (Jak nie chcesz to oczywiście nie odpowiadaj;))

Pozytywny test był w pierwsze urodziny Wiki ;)
    Bywa czasami ciężko ale jakoś trzeba sobie radzić. Czasem żałuję, że tu tylko teścia mam a z drugiej strony nie lubię prosić nikogo o pomoc.

Edka u nas kp i jest koszmar.

katberry lubi tę wiadomość

Eliza Barbara <3 wcześniak 35/36tc
    d69cj48ax1acv9cd.png

Wiktoria Klara <3 wcześniak 27tc, ZD
    bhyw9vvjj54cn9n5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2018, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też KP i jest problem z brzuszkiem. Wg mnie jak mała zje za dużo, to boli ja brzuszek, dzisiaj w ciągu dnia karmilam ja krócej ale częściej i było ok, ale teraz nie dała się oderwać od piersi i już od godziny marudzi.

• NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 21 października 2018, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChicChic gratulacje ogromne :-) wyjątkowa córa :-)

Blu, super, że jesteś zadowolona! No i piękna waga Ady :-)

Edka, ja też karmię tylko piersią i niestety tym razem kolki się pojawiły. Przy synku też było tylko kp i kolek zero. Nie mam pojęcia od czego to zależy.

W temacie pieluch - gdyby ktoś był zainteresowany Pampres Premium Care 1 opskowanie 88szt kupiłam dziś za 49,99 w Carrefourze.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Karo_Wi Autorytet

Wysłany: 21 października 2018, 02:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka- problemy z brzuszkiem chyba zależą od dziecka, bo raz to niedojrzały układ pokarmowy a dwa połykanie powietrza przy jedzeniu i problem z odbiciem. Jak dawałam pierś to problem był bardzo mały, niezauważalny wręcz, przy MM butelkę mamy antykolkową, ale jednak buzia nie przylega tak dobrze jak do piersi i gdzieś tam się powietrze dostaje.

Daliśmy Kindze dziś nowe mleko, bo okropnie się męczyła cały dzień z brzuszkiem. Zjadła tak, ze wreszcie nic jej nie ciekło po brodzie, odbiła niestety dopiero leżąc na brzuszku w łóżeczku i trochę tez jej się ulało. No i od tamtej pory problem. Przez 40 minut marudziła, nie mogła zasnąć, była niespokojna, ale nie prężyła się i nie płakała. W końcu wzięłam ją do się do łóżka, bo mąż jeszcze ogląda TV ;) trochę się poprzytulałyśmy, potrzymałam ją za rączkę, leżałyśmy niemal tearzą w twarz i po około 10 minutach razem zasnęłyśmy. I uwaga, uwaga... spałyśmy aż do 2! Nie mam pojęcia jakim cudem. Chyba dlatego, że razem, a mąż na kanapie ;)

gg64e6ydj2x1myxr.png
  • Katiuszaaaa Autorytet

Wysłany: 21 października 2018, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kolejne dziewczyna na swiecie gratuluje

U mnie natomiastkolejna bezowocna noc za mna nic sie nie wydarzyło ;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2018, 08:15

‹‹ 812 813 814 815 816 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ