Październikowe szczęścia 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Kurcze.. Dzisiaj mąż zaprosil mnie na obiad. Powiem Wam, ze fajnie tak wyjsc, odstresowac sie, pochodzic za reke, najesc sie w koncu do syta, bo w domu nigdy nie ma czasu!
Dziadkowie byli szczesliwi ze mogą isc z wozkiem na spacer a ja, ze mam chwilę bez małej. Czuje sie okropnie czasami, ze mam takie mysli.
Zamowilam chuste, moze cos pomoze, a moje ręce odpoczna. Chociaz dzisiaj tylko raz plakala i brzuszek byl twardy a poza tym, odpukac, spi smacznie i ma tylko przerwy na jedzenie. Moze to nowe mleko Nan..
-
Megsss właśnie tą ośmiornicę chcemy zamówić dla małej i jeszcze coś do brać. Narazie zamówiłam jej Pawia Jacusia i książeczkę sensoryczną
Cholera! Dostłam okresu A miałam cichą nadzieję, że jeszcze trochę od tego odpocznęNadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016 -
Pikapik wrote:Dziewczyny to jest naprawdę możliwe, a myślałam ze moje dziecko już zawsze będzie takie popsute z tym usypianiem
-
NatkaZ wrote:Cholera! Dostłam okresu A miałam cichą nadzieję, że jeszcze trochę od tego odpocznę
-
My dzisiaj pierwsze kroki z bujakiem ..na początku był płacz .. szumis go uspokoił i w końcu zasnął
Drugie podjescie teraz i już zupełnie spokojnie leży i ciumka smoka
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e5b3a6b4db2d.jpg
ModlitwaWiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2018, 21:09
akilegna♥ lubi tę wiadomość
-
U takich maluchów wszystko się zmienia jak w kalejdoskopie. Wcześniej Kinga o 21 już spała, teraz chodzi spać około 23. Raz przesypia 6-7 godzin ciągiem, a raz wstaje co 3 godziny. Czasem o 7 rano dochodzi do wniosku, że już się wyspała, a innym razem dopiero o 10 jest gotowa na zabawę. Jednego dnia śpi po 3 godziny nawet 3 razy, innego ma tylko turbodrzemki po 20 minut.
Mam chyba jakiś kryzys laktacyjny. Mam wrażenie, ze mam mało mleka przez brak nocnego wstawania, bo się Kinga z jednej piersi nie najada. Muszę poczytać o podkręcaniu laktacji i od jutra wprowadzić porady w życie. Chociaż KP to uwiązanie, to jednak nie chciałabym całkowicie przechodzić na MM.
Ps. Dziewczyny, czy Wasze dzieci trzymają już główkę na wprost podczas snu? Potrafią tak leżeć?Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2018, 21:08
-
akilegna♥ wrote:Marsylia dobrze że doszlas od czego to. Teraz tylko jakoś temu zaradzić. Masz jakiś pomysł? Bo kryzys laktacyjny minie A co z nieobecnością męża?
Przywyknie Tylko pamięć musi się wydłużyć. Wiki też miała taki okres, że po weekendzie każdy poniedziałek był marudny aż mąż z pracy nie wrócił. -
edka85 wrote:A jak u Ciebie wygląda sytuacja z karmieniem? Kp, butla czy system mieszany? A jeśli tylko kp, to jak z przerwami? Zastanawiam się, czy metoda LAM niepłodności laktacyjnej działa.
U nas już tylko butla i mm.Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016 -
Kurczę, to u mnie Kinga cały czas spi z głową na boku. Z jednej strony to dobrze, bo nie martwię się o zachłyśnięcie, ale z drugiej martwię trochę o kształt główki.
Kinga dziś do 13 miała 2-3 turbodrzemki, a później spała 13-16- przerwa na kupę, zmianę pieluchy, jedzenie, powrót do domu (byliśmy u dziadków na obiedzie)- w domu dokarmilam i spała 17-19:40. W tym czasie i ja ucięłam sobie drzemkę. Dziwne uczucie, bo pierwszy raz od prawie półtora miesiąca nie obudziło mnie płaczące dziecko, tylko sama z siebie wstałam Kinga znowu obudziła się na zmianę pieluchy i po jedzeniu odpłynęła. Zastanawiam się, czy się zaraz obudzi czy pospi jeszcze z godzinę- dwie. Na sen do 4 rano nie liczę, jest za lekki.
Dziewczyny, jak wyglada biegunka u takich dzieci? Z góry uprzedzam, że nie martwią mnie kupy Kingi, po prostu ktoś na Facebooku zapytał o biegunkę i zaczęłam się zastanawiać. Kinga do 3 tygodnia robiła kupy o konsystencji jajecznicy i od tamtego czasu robi kupy płynne. U dorosłego człowieka bez problemu uznane by były za biegunkę. Czasem pojawiają się w niej te białe grudki, ale nie zawsze. Oglądałam kupy na blogu Hafiji i wyglądają bardzo podobnie do tych normalnych w 2 miesiącu, wiec mam luz, chociaż i tak podpytań o to lekarza. Zastanawiam się, jak w takim razie biegunka wyglądałaby u Kingi. Tych kup byłoby więcej po prostu czy jak? -
U mnie pobudki ostatnio tez 2.45-3 h jak z zegarkiem ale tym razem mój syn postanowił poświętować i spał od 23 do 5 nakarmił go tata i śpi do teraz wiec ja ... aż nie wierze , ze to pisze bo dopiero co marudzilam o zmęczeniu .. spalam ciągiem 8 h ..i jestem naprawdę wyspana ... jeszcze wykorzystam , ze chłopaki śpią dalej i idę pod prysznic
-
Karo mój synek trzyma głowę na wprost tylko jak śpi w wózku. Normalnie śpi z główka przechylona na jedną stronę. Już zrobiło się odksztalcenie Dziś idziemy do osteopaty, może coś poradzi bo ja kombinuję i zmieniam strony A on i tak uparcie w nocy śpi skierowany na lewo. Podczas zabawy tego problemu nie ma, kręci głowa na każdą stronę. Zwracaj uwagę czy to za każdym razem jest ta sama strona
-
U nas nocka nawet znosna. Mały po kąpieli i butli usnął o 19.30, niestety pospał tylko godzinkę i na zabawy mu się zebrało. Nie usypiałam na siłę, chwilę z nim "pogadaliśmy" i sam padł w pewnym momencie. Myślałam że zaraz się obudzi na kolejne jedzenie, około 23.00 ale postanowił pominąć ten posiłek i obudził się o 0.30 dopiero. W tym czasie to ja już prawie się wyspałam A później to już standard co 3.5 - 4 godziny. Teraz leży na macie i się bawi A ja piję kawę
-
U mnie już też okres całą parą. Plamienia zaczęły się dokładnie w 70 dni po cc A od wczoraj już normalne krwawienie okresowe. Ból znosny, z jedną tabletką ibuprofemu dziś, oby moje bardzo bolesne miesiączki z przed ciąży już nie wróciły
-
U nas w nocy karmienie co 2-2,5h, jedzenie na spaniu i dalej do lozeczka. Tez zegarek mozna nastawiac. Z tym ze mala nie placze ale mlaska i mnie to budzi.
Ale powiem Wam ze wczorajszy dzien byl wspanialy. Dziecko aniol. Caly dzien i cala noc bez płaczu, bez bolow brzuszka, nie wiem o co chodzi ale chwilo trwaj!