Październikowe szczęścia 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Akilegna no wlasnie jestem ciekawa jak po cc wygladaja miesiaczki, daj znac. Ja tez mialam mega bolesne - bez ketonalu ledwo dawalam rade. Licze ze teraz bol sie zmniejszy.
Ja w czwartek mam niby koniec pologu - mija 6 tygodni a nadal zdarzaja mi sie plamienia krwią.
Dzis mielismy cudna noc. Mala miala wieczony napad placzu ale maz ja ponosil a potem od razu dal do cyca w lozku na boku.. i tak zasnela. potem ok 4 pobudka i sama nie pamietam jak wygladalo karmienie- znowu przylozylam ja na boku i zasnelysmy i tak do 8. Niestety spimy w 3 w lozku.. -
ChicChic ja też jak ostatnio wyszłam sama to miałam wyrzuty sumienia. Najlepsze, że do domu prawie biegłam o 23, a Szymek postanowił spać do 1
Szymek najdłużej śpi 4-4,5 h przeważnie od ok. 21 do 1. Potem w nocy co 2h mniej więcej się budzi. A w dzień to w cały świat, często je nawet do godzinę, już mnie to męczy trochę.
My czasem dajemy jedną butlę mm na wieczór i po niej zawsze jest mega kupa, że nie wiadomo od czego zacząć, to tak w temacie zaparć
Karo_Wi Szymek tylko na chwilę się umie ułożyć z główką na wznak, przeważnie ma na boki jeszcze i w nocy tak śpi.
www.zcukremalbowcale.com -
katberry wrote:Akilegna no wlasnie jestem ciekawa jak po cc wygladaja miesiaczki, daj znac. Ja tez mialam mega bolesne - bez ketonalu ledwo dawalam rade. Licze ze teraz bol sie zmniejszy.
Ja w czwartek mam niby koniec pologu - mija 6 tygodni a nadal zdarzaja mi sie plamienia krwią.
Dzis mielismy cudna noc. Mala miala wieczony napad placzu ale maz ja ponosil a potem od razu dal do cyca w lozku na boku.. i tak zasnela. potem ok 4 pobudka i sama nie pamietam jak wygladalo karmienie- znowu przylozylam ja na boku i zasnelysmy i tak do 8. Niestety spimy w 3 w lozku..
Moje też były mega bolesne i przez pierwsze dwa dni lylalam tabsy przeciwbólowe jak cukierki. Ketonal też brałam jakiś czas. Na razie, odpukac, jest ok. Brzuch pobolewa ale jedna 400 ibuprofemu pomogła. Mam nadzieję że sprawdzi się u mnie to powiedzenie, że po ciąży przejdziekatberry lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny mój syn tez się budzi co 2 godziny w nocy. Zasypia około 22 i muszę go usypiać bo oczy jak piec złotych.
Stwierdzono i małego nietolerancję laktozy. Karmie piersią, ale przed każdym karmieniem mam dawać delicol. Chce wprowadzić mm na noc, bo dziecko jest tak zmęczone ze nawet nie może zasnąć a zaraz znowu jest głodny. Polecicie mi jakieś mleko bez laktozy?
-
Cześć Wam
Cały czas Was podczytuję, nawet udało mi się sklecić długą wiadomość, ale usunęła mi się i mi się odechciało.
Orchidea co do diety, ja żadnej nie stosuje, ale też nie jest fastfoodów, czy jakiś ciężkostrawnych dań. Jem normalnie, zdrowo z głową. I osobiście nie widzę sensu katowania się dietą na zaś, chyba, że coś byłoby nie tak z dzieckiem, ale tak naprawdę trzeba by było jeść codziennie to samo, żeby sprawdzić czy to faktycznie zaszkodziło dziecku.
Karo_Wi ten bujaczek z Tiny love to masz ten 2w1 czy 3w1? Zastanawiam się nadal nad zakupem jakiegoś. Większość z nich jest do 9 kg, więc długo nie posłuży.
A wy dziewczyny jakieś polecacie/odradzacie?
Powiem tak mała w ciągu dnia jest naprawdę grzeczniutka, wieczorem zaczyna się jeden wielki płacz, raz bardziej, raz mniej. Wczoraj to trwał 1,5 h i na końcu skończył się jednym ogromnych chluśnięciem, akurat na rękach M., tak się przeraził, że aż biedny z emocji na końcu po wszystkim się popłakał.
Problem kupek póki co minął, ale podajemy espumisan i 3x dziennie ją masuję.
Też zauważyłam, że teraz częściej chce jej się jeść, w nocy wstaje co 2 h, więc ciężko jest.
A co do tego jak leży, to ona preferuje lewą stronę, ale przekręcam jej regularnie na prawy bok, zauważyłam, że leży też na wznak ostatnio i obserwuje otoczenie.
Macie jakieś odczucia co do probiotyku biogaia?
-
A u nas drugi dzień z rzędu ten sam sukces.spanie od 22:30 do 6:30 wtedy butla i do 9:30 sen. A spała dzisiaj z moja mama wiec myślałam ze nie czując mnie obok może zmienić rytm, ale nie zapraszając chyba coś się zaczyna pannie normować.
Życzę tego każdej z was bo od dwóch dni oznacza to dla mnie spokojny sen -
nick nieaktualnyEhh, czytam i zazdroszczę coraz bardziej. U nas kolejny raz zaczęło się marudzenie ok. 18, mała ciągle chciała być przy piersi i skończyło się tak jak poprzednio, my nie mogliśmy jej uspokoic, bo nawet jak zasnela na rekach, to się wybudzala pl kilku minutach z płaczem. Po północy zabrała ja moja mama i u niej usunęła i spała prawie do 4. Tym razem to nie wyglądało na płacz z powodu brzuszka, tylko na zwykłe marudzenie.
-
Widzę, ze wszystkie dzieci preferują bardziej lewą stronę moja tez, bo tak ma przykurcz, ale zauwzylam, że położona spać na plecach obraca głową swobodnie i spi trochę na prawej a trochę na lewej stronie. Nie ma odkształceń główki z tego powodu, natomiast cały czas utrzymuje jej się odkształcenie z boku głowy (nad uchem) z okresu prenatalnego.
Malinka, Kinga po BioGai miała śluz w kupce. Tylko 3-4 dni podawaliśmy, nie mogę nic więcej powiedzieć. -
My po wizycie u fizjoterapeuty-osteopaty. Beni ma lekką asymetrie lewostronna, co podejrzewałam też. A to z powodu napięcia mięśnia w okolicach karku. Zrobiła mu masaż w tym miejscu trzymając mu palec w buzi i Beni zaczął lepiej ssać. Wcześniej źle układał język i może dlatego nie załapał piersi. Jak tak już ssal to poszły bąki jak z armaty i o dziwo nie były śmierdzące Nagrała go też przed i po masażu jak leżał na brzuszku żeby zobaczyć jak podnosi główkę. Przed masażem był niestabilny i przychylał się na jedną stronę po masażu pięknie prosto i stabilnie.
Dziewczyny powinniście też raz udać się do specjalisty dla swojego świętego spokoju nawet jak wszystko wydaje się być ok. -
Wyczulam wczoraj taka "kuleczke " pod skora po obu stronach z tylu głowy. Jest ruchome,nie boli go to bo nie placze jak dotykam. Czy to mogą być węzły chłonne? W przyszłym tyg mam wizytę u pediatry to zapytam,ale jeśli jest to po obu stronach to chyba ok ?
-
monika30 wrote:Wyczulam wczoraj taka "kuleczke " pod skora po obu stronach z tylu głowy. Jest ruchome,nie boli go to bo nie placze jak dotykam. Czy to mogą być węzły chłonne? W przyszłym tyg mam wizytę u pediatry to zapytam,ale jeśli jest to po obu stronach to chyba ok ?
-
monika30 wrote:NiecierpliwaKarolina dokladnie w tym miejscu. Jeśli węzły to może tak być? Czy znaczy że coś jest nie tak ?
monika30 lubi tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2018, 14:10
akilegna♥, OlinkowA, kamkam, Cukierniczka lubią tę wiadomość
-
cześć dziewczyny! rzadko wpadam bo nie mam czasu, mój Adaś jest nieodkładalny!Jeśli śpi ogarniam chatę, a jak nie śpi to na rękach...
Mam pytanie do Mamusi synków, zauważyłam opuchnięcie, wybrzuszenie w pachwinie małego po prawej stronie, czasem po kąpieli znika, ale póxniej znowu się pojawia. Dzwoniłam do lekarki i mówiła że to może być wędrujące jaderko, ale niby czuje dwa jajka w mosznie, i juz swiruje ze moze być to przepuklina pachwinowa Zauwazyłyście może cos takiego u waszych synków?
edka na zdjeciu Twój synek wyglada jakby miał pół roczku! Silny chłopak z niego -
Dziewczyny skapitulowalam dzisiaj. Moje dziecko nie spało od 10:30. O 16 dałam butle modyfikowanego i śpi jak kamień. Między czasie odbił, ulał i zrobił lekko zielona kupę, ale wyglada na najedzone, szczęśliwe dziecko. W końcu wypoczęte. Domyślam się ze ciężka nocka przede mną dzisiaj z tego powodu. Nie chce mu dawać za dużo mm, bo ciagle kp. Jakoś nienpotrafie się przełamać żeby dawać mu ciagle mm.
Tez się skubaniec budzi co 2 h w nocy. Budzą go baki które nie chcą wyjść. Narazie pomagam mu kropelkami sporadycznie sab simplex i doraźnie mu pomagają zrobić kupkę.
Baby blues mi przechodzi, choć gdy przychodzi wieczor, a mały nie chce spać to wtedy mnie doapada bezradność i samotność.