Październikowe szczęścia 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Chicchico moze sprobuj jeden dzien tak dawac a drugi mniej zobaczysz czy roznica jest ogolnie juz mozesz w butelce zobaczyc przy ilu kroplach bombelki w mleku znikaja.
Moj starszy mial kolki to wkladalam go do wiaderka z ciepla woda zeby brzuszek zampczony byl i metoda dr Karpa pomogla bardzo zobacz na YouTube bo nie wytlumacze inaczej ,mam nadzieje ze cos pomoze bo to straszne jest a lekarz wykluczyl inna dolegliwosc tak? -
Dzieki dziewczyny.
Probujemy wszystkieo. Faktycznie z kropelkami sprobuje mniejsza i wieksza dawke.
Klade na brzuszku ale nie czesto bo strasznie sie wije i niedlugo sama sie odwroci na plecki.
Karmie mm, ale ze 2-3 razy dziennie daje piers. Nie widze roznicy czy klopoty sa po kp czy mm. Ladnie odbija i za 10 minit placz, ewentualnie w trakcie jedzenia. Tylko noce sa spokojne. Na razie
-
Na moją córkę też suszenie nie działa. Nie działa jak jest spokojna i próbuje zasnąć, a co dopiero przy histerii..
No tak, pochwaliłam dziecko, to się zepsuło. Po butli oczy jak 5 zł, od 20 próbowałam ją ululać i poddałam się przed 21. Mąż ją przejął i tez bez sukcesu. Odłożył ją do łóżeczka jakieś 40 minut temu i o dziwo nie płakała, po prostu sobie leżała. Dopiero teraz zaczęła przysypiac, masakra. Oby nocka nie była tragiczna... -
Moje dziecko sobie że mnie żartuje
Wczoraj znów pokazał mi jak pięknie może być A dziś pewnie wróci do starych nawyków
Po kąpieli usnął od razu zanim zdążyłam podać butelkę. Obudził się po około pół godziny, dostał jeść i odłożyłam do łóżka. Trochę marudził ale przestał jak tylko przyszedł do nas mój kot. Kotek przytulił się do Beniego i zaczął mruczec. Mały natychmiast zasnął i obudził się dopiero na kolejne karmienie krótko przed 23.00. Później już z górki gdzieś tam w nocy znów butla i nad ranem kolejna. Zasypial bez problemu eh mogłoby już tak zostać
A dziś rano za oknem białocoraz bliżej święta, coraz bliżej święta
-
Ja już też nie chwale mojej małej, bo jednego dnia spokój drugiego dnia wstępuje w nią diabełek. Oczywiście wieczorami, wczoraj wpadła w histerie, musiała się wypłakać, wykrzyczeć, przeraźliwe to jest. W końcu zasnęła i w nocy standardowo co 2 h się budziła. A dzisiaj ma już miesiąc.
Zuziaaaa czytam, że czkawka nie meczy dzieci, ale nie wiem ile w tym prawdy. Moja tez ma często i chyba niewiele można z tym zrobić, w szpitalu mówili żeby właśnie dać jej jeść, ale tez zauważyłam ze to nie działa.
-
Czkawka najczęściej pojawia się gdy maluch nałyka się powietrza podczas jedzenia lub śmiechu. Rzadziej jest przyczyną zmiany temperatury. Możesz dac dwa luki wody lub mleka ale to nie zawsze pomaga. Najlepiej wziąć dziecko tak jak do odbicia i przeczekać. Ponoć po 3 miesiącu mija
Jak tak czytam, to wszystko ponoć mija po 3 mcu życia. Ciekawe jak to w praktyce wygląda
-
Dziewczyny polecam wam serdecznie to cudo :
https://www.smyk.com/catalog/product/view/id/182068/s/lullalove-szelescik-mini-kocyk-sensoryczny-mrb/
Mój mały potrafi się w to gapić godzinę z rozdziawiona mina:)
Już nawet wyciąga raczki
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/70b647934b54.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2018, 10:15
monika30, Katiuszaaaa lubią tę wiadomość
-
Hedgehog moja córka normalnie ssie smoczek, ale tez ma takie fazy czasem, ze wypluwa- placze- aplikuje smoczek- jest ok- znowu wypluwa i tak w kolko. Szczególnie w nocy. Dziś w nocy musiałam jej tego smoczka trzymać w buzi dosłownie, tylko wtedy się uspokajała. Ja już nawet nie chce mówić, jak wyglądała nasza noc. Oby dzień był lepszy.
Kinga tez ma często czkawki, zazwyczaj w trakcie/ po jedzeniu, ale nie zauwzylam, żeby ją jakoś strasznie męczyły.