Październikowe szczęścia 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Czy któraś z was już ma i używam baby bjorna ?
Mocno się zastanawiam nad zakupem i zbieram opinie
U nas 4 moms się nie sprawdza, młody go po prostu nie lubi . Dobrze , ze mam pożyczony bo mało nie kosztuje ..a tu się okazuje , ze dziecko nie lubi -
Może Wam się przyda a może nie:
-smoczki polacam szwedzkiej firmy MAM.0-2. Nie zaburzają odruchu ssania, uspokajają a dziecko ładnie je ciumka. Przynajmniej moje.
-na nieodkladalne do łóżeczka dziecko znalazłam sposób. Odwróciłam materac na druga stronę. Mam lateks-kokos. Dotychczas spał na lateksie ale widocznie było mu za miękko. Odkąd jest kokos śpi dużo lepiej. Odpukać.
-mój tez się krztusił, ale to była wina tego ze złe go trzymałam, w sensie głowa ml jego odchylała się do tylu .
Jak często i w jakiej ilości dajecie espumisan?
-
Karmię zawsze w pozycji pod górkę- i piersią i butelką. Przy KP ciałko dziecka leży na boku, ma w jednej linii ucho-ramię- biodro i przy okazji jest trochę pochylone w moim kierunku. Ja tez nie strzelam mlekiem, wiec utrudniam picie, ale dziecko się nie nachapie szybko mleka i się nie krztusi. A co do karmienia butlą, to super jest wszystko opisane u mamy ginekolog. Stosuje się do tych zasad i jeszcze nigdy się Kinga nie zachłysnęła.
Zuzia podaję 3 razy dziennie po 10 kropel. No chyba, ze jest mocno zagazowana- wtedy tez 10 kropel, ale do każdego karmienia. Mowa o Espumisan 100, słabszej wersji nie podaje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2018, 04:56
-
Natalia, to nie sa kolki. Kolke ewa miala jak wezwalam pogotowie bo plakala histerycznie przez 4h. Lekarz stwierdzil atak kolki. Bo to wlasnie taki placz. Ale przerazliwy. Takie plakanie przy karmieniu to bardzien z tym refluksem mi się kojarzylo. Myslalam tez ze ja po prostu gardlo boli i nie umie przełknąć.
A co na ten refluks zalecil lekarz??
-
Megsss ja się zastanawiałam nad babybjorn, ale jak oglądałam te filmiki to tak bardzo dziwne i nienaturalnie to bujanie się dziecka mi wyglądało, że zrezygnowałam. Tak niezdrowo mi to wyglada, ale nie wiem czy takie naprawdę jest.
U mnie Julka uspokaja się przy smoczki lovi, wczesniej przy nuk załapała ale często miała odruch wymiotny, bo za duży był. Avent mimo ze 0 to za duże, później wykorzysta. Podziwiam kogos kto w ogóle nie daje, przy jej atakach smoczek choc na chwile a był wybawieniem. Panicznie boje się, ze ona właśnie zemdleje i zrobi się sina.
U mojej małej tez wyszły takie potoweczki na twarzy i zastanawiałam się nad skazą, albo krem zimowy, bo jest bardzo tłusty. Skaza czymś jeszcze się objawia?
Temat bumerang jakie pieluszki stosujecie ? Do tej pory mieliśmy pampers, ale od kuzynki chomiczki wiem, ze składowo nie są dobre,’wiec chce kupić inne, w że wskoczymy w 2 to odrazu kupie nowe. Co polecacie?
-
Potowki to krostki które wychodzą i bledna. Raz są, raz ich nie ma. Jeżeli krostki są cały czas, tylko pojawiają się na buzce lub dekolcie, brzuszku to raczej trądzik niemowlęcy i z tym nic się nie robi. Skaza białkowa odznacza się krostami i łuszcząca się skórką na tych krostkach. Wygląda to okropnie i nie da się przeoczyć. Znów ciemieniucha to też rodzaj skazy bialkowej, można wyczesywac ale nie ma takiej konieczności jeżeli nie jest to mocna gruba skorupa
1Malinka1 lubi tę wiadomość
-
Malinka u nas sprawdza się tylko pampers i baby dream, gdzue te drugie potrafią przeciekac. Na noc zakładam tylko pampers.
Co do złego składu tych pieluch, to chodzi raczej o te, które możesz kupić w dużych pakach za śmiesznie niska cenę głównie na promocjach w supermarketach. Te oryginalne droższe mają inny skład.
A tak w ogóle jeżeli z pupka nic się nie dzieje, nie ma uczulenia czy odparzen to jest ok. Nie uchronimy, a nawet nie powinniśmy, przed każdym złym składnikiem. Idąc tym tokiem myślenia, do prania ciuszkow powinniśmy używać tylko ciepłej wody
-
Dziewczyny, mój tata pracuje w Procter & Gamble, to firma produkująca Pampers. W ogóle mój tata bardzo długo pracował przy produkcji tych pieluch i wiem, ze syfu tam nie ma. Jeśli coś było nie tak z daną serią, to całość wycofywali i nic nie szło do sprzedaży, nawet jako seria „uszkodzone” do sklepu pracowniczego. Z tym „słabym składem” chodzi o to, że np przy Premium Care jest pasek pokazujący stan zmoczenia pieluchy, wiec niby niepotrzebna chemia. A znowu podstawowa wersja (zielone) jest kolorowa, wiec znowu barwnik- niepotrzebna chemia. Te megapaki sprzedawane w promocyjnej cenie w Biedronce za grosze to jest ta sama pielucha, którą można kupić np w Carefourze dużo drożej.
I jeszcze- słyszałam, ze Dada jest produkowana przez P&G jako gorszej jakości Pampers. Nie potwierdził tych informacji.
Kurcze, Kinga ostatnio tak ulewała, ze odprzyla mi się na szyipóki co wysmarowałam ją sudocremem, mam nadzieje, ze się szybko zagoi.
-
Hej dziewczyny,
przyszłam po poradę. Od urodzenia moja Ania robi kupki że śluzem. Karmię piersią i dokarmiam mm. Nie wiem czy taka ilość śluzu jest normalna, czy mam panikować i biec z nią do lekarza? Wrzucam zdjęcie https://zapodaj.net/a4463105d19e7.jpg.html
Jak myślicie, jak to u was wygląda? -
Natalia A co się robi w przypadku jak dziecko straci przytomność?
Chico mój też ciągle jakby nie dojedziemy nie wiadomo o co mu chodzi ,najgorsze że on nie śpi w dzień ani w nocy chodzę jak zombi. Pręży się wygina dobrze że płacze tylko jak glodny
Chico polepszylo się po tym mleku ? Bo ja bym chciała przejść ale nie wiem co wtedy z kp -
nick nieaktualnyTo u nas Agatka dzisiaj przeszła sama siebie, zasnela o... 6 rano. Cała noc zasypiala na rękach, a wystarczyło usiąść na kanapie i po kilku minutach był płacz. Miała może jedna dłuższą drzemks 30 minut, a tak to tylko to co pospala na rękach.
Ja nie wiem już, czy to my coś źle robimy czy ona tak już po prostu ma, ale jestem wykończona. Poza tym dla mnie karmienie w nocy to koszmar, mała chciałaby wisieć na cycku, a ja nawet jak nie karmie to mam takie dziwne uczucie jak pieczenie czy mrowienie, a w dzień tak nie mam i dzis już nie chciałam karmić, stwierdziłam, że mam dość i dałam mm z nadzieja, że po nim zaśnie, ale nic to nie zmienilo. -
Katiuszaaaa wrote:Dziewczyny doradźcie mi coś bo zaczynam bać się karmić. Moja mała krztusi mi się czy to przy piersi czy butelce.
w czwartek idziemy na szczepienie, zobaczymy co powie lekarz..
widziałam, że któraż z Was pisała o szeleściku z lullalove, tutaj macie link gdzie jest jeszcze taniej https://babyboutik.pl/pl/p/Szelescik-kocyk-sensoryczny-Mini-Mr.B-Lullalove/3495
ta stronka to zbiór wszystkich fajnych marek, są fajne promocje, rabaty, co tydzień jest jakiś rabat na daną markę, polecam Wam tę stronkę, kupiłam tam dużo rzeczy sporo taniej niż gdziekolwiek
co do spacerów przyznam że dawno byłam, boje się żeby mały nie przeziębił się przed szczepieniem..Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2018, 14:25