X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe szczęścia 2018
Odpowiedz

Październikowe szczęścia 2018

Oceń ten wątek:
  • Moll Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiuszaaaa wrote:
    Ja podaje właśnie tez probiotyk po cc FFbaby do 6 tyg tylko nie słyszałam ze to muszę powtórzyć 3 razy. Moja to robi takie baki ze czasami jak śpi to aż się budzi bo się sama siebie wystraszy ;)
    Haha genialne u nas też dużo bąkówn

Katiuszaaaa lubi tę wiadomość

km5si09kuaztknwb.png
  • Megsss Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez podajemy probiotyk mimo ze mały ma kultury bakterii w mleku tez . Zdecydowaliśmy się na baby’s jarro-Dophilus . Bo te biogaie i dicoflory mnie nie przekonują .

Tak Flavia chodzi mi o ten leżaczek , właśnie podobno jego zaleta to prostota i ma świetne opinie ale wolałabym poznac zdanie kogoś kto używa go teraz:)

Flavia lubi tę wiadomość

• ChicChic Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu, jaki fajny dzien. W galerii spała, po południu grzeczna i sie tylko rozgladala a teraz ja ululalam i juz spi. Pewnie do 1 w nocy pospi. Chyba slyszala jak na nia ostatnio narzekalam. Glupio mi, tym bardzien ze podobno ja darlam sie na okraglo a moja mama do roku zycia oka nie zmruzyla.

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• Megsss Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podziwiam was dziewczyny ze zabieracie maluchy do galerii ... ja raczej nie z tych matek trzęsących się nad dzieckiem .. mały ma kontakt z ludźmi , chodzi na spacery itp ale centra handlowe omijam szerokim łukiem z nim ... nawet lekarka wczoraj przestrzegała , żeby tylko nie tam z dzieckiem , bo to wylęgarniach bakterii i wirusów ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2018, 20:30

• edka85 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zabieram małego wszędzie, do galerii, hipermarketu, kościoła, do znajomych, jeżdżę z nim autobusem. Niech się hartuje.

Megsss lubi tę wiadomość

Piąte w drodze! Będzie dziewczynka 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • Karo_Wi Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od kiedy straszą w mediach epidemią odry staram się nie zabierać dziecka w miejsca z dużą ilością ludzi. Są natomiast sytuacje, kiedy nie ma możliwości i trzeba do tego centrum handlowego pojechać z dzieckiem.

Nie ma na tego mojego dzieciaka reguły. Wczoraj rano po cycku dostała butle i padła spać, dziś po takim kombo chlustała dalej niż widzi. Jak dostawała cycka przez kąpielą to później i tak domagała się żarcia, dziś przez przypadek po kąpieli ją ululałam bez jedzenia (zaczęła płakać, wiec ją utuliłam i... zasnęła) i od 19:40 spi do teraz w bujaczku. Zastanawiam się, czy zaraz sie obudzi czy czeka mnie noc na kanapie...

gg64e6ydj2x1myxr.png
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    To nie musi być skaza. Mój miał przez tydzień takie łuszczące krosty na policzkach i szyi, po czym tak samo szybko zniknęły jak się pojawiły. Do dziś nie wiem, co było przyczyną, a nabiał normalnie spożywam.

Skoro samo zniknęło to super, też nie wiem co to mogło być. Pamiętam jak mój braciszek miał skaze, to był przykry widok i do dziś został mi w głowie. Zeszło dopiero jak dostał mleko kozie zamiast krowiego.

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • Zuuziaaaa Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeśli macie nawilżacz powietrza w domu, polećcie mi proszę jakieś. Internet mówi „kup wszystkie” a ja nie wiem który wybrać.
    Mam chyba bardzo suche powietre w domu bo mały po nocy ma chrypkę i świszczy mu w nosie.

ex2b73sb82yeq2e0.png

zpbnvut1l2ii4he1.png

• Megsss Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza to tak jak u mnie chrypka i świadczenie nosa ... i właśnie przez suche powietrze. Ja nawilżacza nie polecę bo mam jakiś stary ma chyba 100 lat ale daje radę .
    Natomiast warto robić maluszkowi inhalacje z soli fizjolgicznej dodatkowo - 2,5 ml 2-3 razy dziennie . U nas bardzo pomogły :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2018, 09:14

• 1Malinka1 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pampersów to ja osobiście wolę użyć pieluszek, które mają jednak lepszy skład. Aczkolwiek nie neguję jak ktoś używa Pampers, jak się nic nie dzieje z dzidzią, bo to najważniejsze :).

To ja chyba jednak przegrzewam małą, zawsze mam wrażenie, że jej zimno i dodaje dodatkowy kocyk. Zazwyczaj ma body z długim/krótkim rękawkiem + sweter+ legginsy, skarpetki, czapka (teraz już ciepła). Doszedł do nas śpiworek i już go użyłam, nie widzę sensu czekać, dla mnie to wygodniejsze jak kombinezon, w który za nic nie mogę ją wcisnąć, bo płacze.

Było tak dobrze, a znowu powróciły wieczorne płacze i wrzaski. Calutki dzień aniołek, a wieczorek tak odreagowuje, zanosi się, że przez 2 h z nią chodzimy. Mimo, że wiem, że jej nic nie jest, nic ją nie boli, to po takich akcjach sama mam ochotę usiąść i się rozryczeć ze złości i bezsilności.
    Jest taki mały nerwusek.

f2wlpx9ishio9eby.png
    tb738ribmbqosoos.png
  • Karo_Wi Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie rewelacja. Muszę się pochwalić, bo to się już nie powtórzy prawdopodobnie :) Kinga spała od 19:40 do 2:20 w bujaczku (a ja na kanapie), przerwa na zmianę pampersa, jedzenie i o 3:30 już spała w swoim łóżeczku. Odkładana do łóżeczka nie przebudziła się i spała cicho do rana- pierwszy raz od kiedy jesteśmy w domu! Wyspałam się jak nie wiem. Pierwsze stęknięcia było o 6:30, ale ostatecznie wstała o 7 rano. Zmiana pieluchy, pierś i spi od 8:15... jakby tak wyglądały nasze dni i noce to byłoby rewelacyjnie :)

gg64e6ydj2x1myxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u mnie noc całkiem znosna, oczywiście z przerwą na kolke od 24 do 2, natomiast poranek koszmarny, dziś mam wizytę poporodowa, więc mała została z moją mamą, a jak na złość zjadła bardzo lapczywie i odrazu pojawił się problem z bólem brzuszka, jak wychodziłam to już się trochę wyciszyla, ale boję się co będzie dalej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2018, 10:06

• akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nocka też w miarę ok. Butla o 18.30, spanie o 19.30. Mała pobudka o 22.00 na kolejną butlę, trochę pomarudzil ale zasnął sam aż do 2.00. Kolejne karmienie o 6.30, trochę zabawy i gugania i od 10.00 śpi ma dworze prawdopodobnie aż do 14.00 , zobaczymy

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • orchidea33 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka ,Chicchico jak wam dzieci skupiają? Pytam bo nasze dzieci sa w tym samym czasie urodzone A mój od 11 to walka o spanie...

201506021662.png
    zem3qtkfuhpcq4xn.png
  • Katiuszaaaa Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy moje dziecko jest takie cudowne czy porostu jeszcze jest malutka i dlatego aż strach się tu pochwalić żeby się nie zepsuła :) ale ona idzie spać co prawda późno bo o 24 ale za to budzi się kolo 3.30 zmiana pampersa i jedzeni co zajmuje max 30 min później śpi do 7 rano i powtórka pampers + szama i znowu śpi do 10 ja śpię w tym samym czasie co ona i jeszcze od czasu kiecy ją urodziłam nie byłam nie wyspana ani przez chwile. Tylko w ciągu dnia śpi dość mało bo tak miedzy 10 a 24 to w sumie możne z 6h .

Mój stary nawilżacz przy probie od kamienienia i czyszczenia zepsuł się i trzeba było kupić nowy. Postawiliśmy na oczyszczacz powietrza razem z nawilżaczem niestety drogi interes ale jestem bardzo zadowolona oddycha się super. Mamy Venta LW

• 1Malinka1 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy po wizycie usg bioderek, niestety prawy staw II c, mamy szeroko pieluszkować, kolejna wizyta 8.12. Nawet nie wiecie jak mnie to zmartwił. Miała któraś z Was z tym do czynienia? Jakies rady?

f2wlpx9ishio9eby.png
    tb738ribmbqosoos.png
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa wczoraj zasnela o 22 i spala do 3.30. Potem od 4 do 6. Ale u nas gorzej zasnac. Jak juz zasnie to spi fajnie.

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• Megsss Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez po usg bioderek i u nas na szczęście wszystko dobrze i nic nie trzeba powtarzać .
    Mój to jest glodmor ...mam aplikacje na telefonie i zlicza mi tez ilość wypitego mleka 850-900 na dobę . Jesteśmy tylko na mm zaczęliśmy 7 tydzień , jak to u was wyglada ? Bo moim zdaniem mały je dużo :p .
    Do tego od dzis chce zmienić taktykę , o 20 chce dawać mniejsza porcje o 23.30 większa porcje żeby spróbować go przyzwyczajać do spania te 6 h ciągiem . Taka taktykę miało dużo osob wokół mnie i się sprawdziła wiec chce spróbować
    Zwlaszcza , ze w ciągu dnia dostaje regularnie co 3 h wiec w nocy chciałabym go przeciągnąć .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2018, 17:05

• akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beni w piątek skończy 12 tygodni i zjada na dobę 1000-1100ml. Widzę że trochę przystopowal z apetytem ale i tak mi się wydaje że je dużo. Lekarka nie widzi problemu więc i ja przestałam się martwić

Też chciałam tak zrobić z tą większą porcją przed spaniem około 22.00. Niestety równo po 3.5 godziny, tak jak zawsze wołał o jedzenie. Może później spróbuję jeszcze raz albo i nie bo widzę że i w ciągu dnia i w nocy wydłuża sobie sam przerwy w jedzeniu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2018, 17:10

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1Malinka1 wrote:
    Jesteśmy po wizycie usg bioderek, niestety prawy staw II c, mamy szeroko pieluszkować, kolejna wizyta 8.12. Nawet nie wiecie jak mnie to zmartwił. Miała któraś z Was z tym do czynienia? Jakies rady?
    A czy u Was były już wcześniej jakieś objawy dysplazji? Czy pediatra coś zauważył albo neont na oddziale położniczym? Czy dopiero na usg to wyszło?
    Ja idę w piątek na usg.

Piąte w drodze! Będzie dziewczynka 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
‹‹ 865 866 867 868 869 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ