X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe szczęścia 2018
Odpowiedz

Październikowe szczęścia 2018

Oceń ten wątek:
  • Zuuziaaaa Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o ręczny odciągacz miałam taki z firmy NUK. Zajechałam się na nim. Kupiłam medela swing, fakt swoje kosztuje ale jest niezbędny gdy chce się odciągać duże ilości. Ja już mam zamrożone ponad 2 litry mleka.

Dałam dzisiaj cały dzień modyfikowane, wkroplilam do środka delicol. Dziecko cały dzień śpi, a jak się bawi to jest uśmiechnięte i szcesliwe. Normalnie inny syn. Zobaczymy jaka będzie noc. Lekkie baczki go męczą ale nie ma kolek. Boli mnie serce ze po moim mleku tak boli go brzuch, ale postanowiłam narazie odciągać co 3 h żeby zachować pokarm w piersi. Chciałabym wrócić do kp jak skończy się okres kolkowy i okaże się ze uczulenie na laktozę minęłO.
    Nie wiem sama czy dobrze robię.. a może powinnam wytrwać i przetrwać te kolki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2018, 18:55

ex2b73sb82yeq2e0.png

zpbnvut1l2ii4he1.png

• orchidea33 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na Hemoroidy Posterisan,i zwykle krople do nosa na katar.ja miałam jeszcze czopki ale musisz w aptece spytać bo nie wiem czy w Polsce są dostępne.mam już za sobą te dolegliwości mam nadzieję że tobie też szy ko mina...

201506021662.png
    zem3qtkfuhpcq4xn.png
  • orchidea33 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka te czopki to Hametum moze sa w polsce ciezko powoedziec co pomoglo bo wszystko uzywalam i nic nie zostalo.

201506021662.png
    zem3qtkfuhpcq4xn.png
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    orchidea33 wrote:
    Malinka te czopki to Hametum moze sa w polsce ciezko powoedziec co pomoglo bo wszystko uzywalam i nic nie zostalo.

Miałam te czopki i maść, pozbylam się szybko hemoroidow ;)
    Słyszałam też że spray do nosa na katar pomaga. Tzn ten sprey psikac na hemoroidy ;) następnym razem wypróbuję

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • Karo_Wi Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jak Wam się objawiają te hemoroidy? Nigdy w życiu nie miałam, przez całą ciążę, poród i połóg też nie, ale ostatnio „rodziłam” dwójkę i parłam chyba mocniej niż przy porodzie, bo coś się zaczelo dziać :/ Szczypie mnie podczas robieni 2, na papierze jest krew, czasem mnie swędzi. Mąż twierdzi, ze to może być hemoroid, ma racje?

Zuzia, ehh a niby mleko matki ma być najzdrowsze... ja bym jednak dziecku oszczędziła bólu i przeszła na mm, a przy tym cały czas odciągała pokarm- na później. Z tym, ze po takim czasie dziecko może się wypiąć na pierś i przez przypadek możesz zostać mamą kpi.

gg64e6ydj2x1myxr.png
  • 1Malinka1 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :)

Karo_Wi objawy, które opisujesz brzmią właśnie jak objawy hemoroidów. Ja mam hemoroida zewnetrznego w okolicy odbytu, miałam nadzieje, że zniknie sam, ale jednak nie. Nie mam uciążliwych objawow, ale od wczoraj odczuwam lekki dyskomfort , nie chce, żeby było gorzej. Poczekam jeszcze tydzień do końca połogu i zacznę działać.
    Jakkolwiek to zabrzmi to na myśl o czopkach mi słabo.

Kurcze nie wiem czy się pochwalić, ale moja dziewczynka ostatnio jest taka grzeczna. Mam wrażenie, ze albo probiotyk, albo kładzenie ja w ciągu dnia na brzuszku do spania bardzo pomogło. Przez bioderko cały dzień jak tyko zaśnie kładziemy ja na brzuszku. Jest spokojniejsza, a wieczorne marudzenie to nie ataki histerii, no i kupki są częstsze.

f2wlpx9ishio9eby.png
    tb738ribmbqosoos.png
  • Moll Ekspertka

Wysłany: 24 listopada 2018, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzia a jakie podajesz mm? Ja chciałam na wieczór dokarmiać mm bo się nie najada i płacze. Butelkę dr Brown's już mam :-). Kurde niby z kp tye problemów a ja butla karmić nie umiem bo mi się mała raz zakrztusiła i trochę się boje.

Malinka ale jak kładziecie na brzuszku do spania, nie przebudzi się?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2018, 22:23

km5si09kuaztknwb.png
  • 1Malinka1 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moll wczesniej kładłam mała na brzuszku jak nie spała, ale płakała i wytrzymywała maksymalnie 5 minut, i jak tylko usłyszałam, żeby jak najczęściej kłaść na brzusiu byłam przerazona, wiec spróbowałam na śpiocha. Mała mocno zasypia i wtedy ja układam na brzuchu w porządaną pozycje, główka na bok (po jakimś czasie zmieniaj bok), nozki na żabkę i stał się cud, bo mała uwielbia tak spać. Dobre dla bioderek i perystaltyki jelit, ale wiadomo jak nie spi tez warto, żeby ćwiczyła i podnosiła się.

f2wlpx9ishio9eby.png
    tb738ribmbqosoos.png
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo A czy podczas podcierania czujesz że jest na zewnątrz? Ja miałam zewnętrzne i nie da się tego przeoczyć. Ból przy dwójce i podczas siedzenia ale bez krwi. Może po prostu przez ten "poród " obtarłas sobie cis w środku. Albo masz wewnątrz hemoroidy. Jak się nie polepszy to powinnaś udać się do specjalisty

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • Katiuszaaaa Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odnośnie hemoroidow to ja chyba jestem ekspertem, Karo idź odrazu po jakas maść i zacznij stosować nie czekaj bo może się to zwiększyć i rozwinąć a tak zwalczysz w zalążku. Przed porodem mialam jednego kolegę teraz pojawił się drugi i do tego mam wrażenie że jeszcze w środku siedzi jakiś. Do tej pory stosowalam czapki posterisan h + tabletki cykl 3 forte, teraz zlagodzily objawy ale nie spektakularnie dla tego jutro o 16 mam wizytę u proktologa, chce umówić się na usunięcie tego towarzystwa raz na zawsze.

• Hedgehog Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2024, 13:23

[link=https://www.suwaczki.com/]17u9hdge9c31bxqo.png[/link]
  • Megsss Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiuszaaa ja tak jak Ty :) jestem już ekspertem w tym temacie :D
    Malinka nie radzę czekać do końca połogu jak widzisz , ze jest problem bo to samo nie zejdzie tylko działać od razu bo potem skończysz tak jak ja u proktologa na przekuwaniu tego guzka .
    U mnie po porodzie juz nic nie działało a ten zabieg to jest masakra ;) co prawda robiony jest w znieczuleniu miejscowym ale ono tak boli ze nie umiem tego opisać a potem jak znieczulenie puszcza to boli jeszcze bardziej przez kilka dni ;) a do tego ja wyszłam od proktologa lżejsza o 500 zł . Wiec lepiej kupić maść albo coś ;)
    Przy początkach problemow tez polecam cyklo 3 forte one mnie ratowały cała ciąża.
    Karo możesz mniec początek problemu a możesz mieć po prostu podrażnienie .
    Tak czy siak działałaby prewencyjnie i zastosowała coś na to .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2018, 09:55

• Karo_Wi Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akilegna, nic nie czuję na zewnątrz. Natomiast ból przy 2 jest za każdym razem. Do proktologia potrzebne jest skierowanie od lekarza rodzinnego? Mam w domu ProctoHemolan maść i czopki. Mogę tego używać karmiąc piersią? Na ulotce jest napisane, żeby się skonsultować z lekarzem, w necie piszą, że nie- a z drugiej strony, że to ten sam skład co ProctoGlyvenol, a jego z kolei można- wiec tak.

gg64e6ydj2x1myxr.png
  • 1Malinka1 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megsss gdzie czytałam, że czasem po ciąży same schodzą i gdzieś wyczytałam, ze leczenie najlepiej rozpocząć po połogu, ale ile w tym prawdy to nie wiem. U mnie połóg kończy się w przyszły piątek, wiec i tak później zacznę leczenie.
    Dzisiaj już nieprzyjaciel się schował, ale miałam podbarwiony papier krwią, wiec muszę się za to szybko zabrac..
    Tak jak Karo_Wi zastanawiam się nad tymi lekami i czy można w trakcie karmienia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2018, 10:45

f2wlpx9ishio9eby.png
    tb738ribmbqosoos.png
  • Hedgehog Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2024, 13:23

[link=https://www.suwaczki.com/]17u9hdge9c31bxqo.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh, to chyba już tylko ja nie śpię po nocach. Agatka obudziła się o 23, jadła, jadła i nie potrafiła przestać, później bolal ja przez to długie jedzenie brzuszek, ostatecznie zasnela przed 2, żeby się o 2.30 obudzić... Głodna. Tym razem zjadła już normalnie i spała do 6.30, w tym godzinę na rękach u mnie, bo sama przysnelam. W dzień śpi ładnie i nic ja nie boli, a noce to zagadka dla mnie.

• Justynuszek Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potrzebuje pomocy.
    Dziewczyny, które przeszły z kp na mm - powiedzcie jak to zrobiliście i co ile teraz karmicie?

Od tygodnia mały mało spał, był niespokojny. Okazało sie, ze podczas karmienia zjada 30-40ml. I odpływa najczęściej. Dlatego pózniej krótka drzemka i znwou po godzinie-dwóch szuka cycka. Pomysł był kp P, odpiciagac i dawać pózniej butle. Tylko odciąganie mi nie idzie, w cycu niby jest a laktator dupa. Czy to medela mini electric czy ręczny avent. :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2018, 13:15

43kth371haww2z0j.png
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja stopniowo odstawialam cycka bo mialam podobny problen jak Ty. Teraz daje co 3h 100-120 ml. Ale czasami jest juz glodna za 2h i zjada mniejsze porcje. Te 2h zawsze staram sie odczekac. Teraz cycka daje sporadycznie, czasami raz dziennie na uspokojenie.

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• orchidea33 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko wczoraj i mój dość że w ciągu dnia spal z 4 rodziny,wykupkany o 18 wykąpałem go nakarmilam i myślę no teraz to będzie spał jak susel ale gdzie tam walka do północy ale tyle zjadl że ja to przestraszony byłam, zjadl z litra mleka masakra jakaś ,nieplakal tylko patrzyl i szukal i jadl a rano brzuszek i gazy go męczyły pomyslalam o Windi pomoge mu no i naprawde gazy straszne juz mialam pieluszke zapinac a on sluchsjcie taka kupe strzelil ze kupa na mnie na spodniach ną dywanie dobrze że fotel byl i na fotelu się zatrzymała bo i ścianę byśmy mieli do malowania masakra więc uważajcie dziewczyny z tymi rurkami hehe;-)

201506021662.png
    zem3qtkfuhpcq4xn.png
  • Justynuszek Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChicChic wrote:
    Ja stopniowo odstawialam cycka bo mialam podobny problen jak Ty. Teraz daje co 3h 100-120 ml. Ale czasami jest juz glodna za 2h i zjada mniejsze porcje. Te 2h zawsze staram sie odczekac. Teraz cycka daje sporadycznie, czasami raz dziennie na uspokojenie.
    Możesz napisać więcej jak wyglądal twój problem?
    Jakie mleko podajesz? I jak z twoim mlekiem obecnie?

43kth371haww2z0j.png
‹‹ 870 871 872 873 874 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ