Październikowe szczęścia 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Mala byla niespokojna, caly czas sprawiała wrazenie glodnej. Polozna kazala mi odciagac pokarm i okazalo sie ze jesy za malo na 1 raz. Dlatego byla nienajdzona.
Teraz podaje Bebiko Comfort bo jest na kolki a nas trochę meczy. Teraz na szczescie jest juz lepien a wieczorne plakanie raczej nie z kolki ale ze zmeczenia.
Pewnie gdybym popracowala nad KP to by wyszlo ale ja tez sie kiepsko czulam przez karmienie i dalam sobie spokoj.
-
U mnie to samo tyle że pokarmu niby jest ale on jakoś nie je
Kp jest fajne, taka bliskość. No i zdrowe. Ale ja nie mam parcia. Wolę żeby dziecko było najedzone niz katowac się laktoterm bo już mnie piersi bolawięc jeśli zaakceptuje butle to przechodzimy.
Na początku i tak myślałam, że nie będę karmić piersią bo mam malutkie a w ciąży nic nie urosły więc się nie łudziłam. Udało się miesiąc. W tym te najważniejsze pierwsze dni siary itd. -
Justynuszek, ja też jak odciagalam laktatorem to odciagalam 60 ml z obu piersi. Wydawało mi się że nie dam rady więcej wyciągnąć z nich. A po ruszeniu się z kanapy i schyleniu się z piersi zaczynało się lać. Po prostu laktator nie daje sobie rady z moimi piersiami. Syn też bardzo dobrze przybiera i nie wygląda na zagłodzonego. W piątek ważył 5250.
Może tez mam inne podejście bo mi bardzo zależy na kp i szczerze nie wyobrażam sobie jakbym miała dać butlę Adasiowi. Wiem że życie pisze różne scenariusze z kp i mimo szczerych chęci nie uda się kp. Ale nie zniechęcaj się za szybko bo podobno pierś to fabryka mleka, produkuje pokarm na bieżąco a zapach, dotyk, ślina dziecka pobudza gruczoły do pracy. Laktator nie ma takiej mocy jak dziecko -
To prawda lakrator nie sciägnie tyle co dziecko tylko zeby jeszcze to dziecko chcialo ssac piers ehh
A mojemu wlczyl sie tryb nocny nie spania wyspal sie w ciagu dnia i trraz wypil z "litr mleka i sam nie wie co chce ,brzuszek raczej ok a moze to wplyw ksiezyca ? -
Justynuszek troszkę mały ten przyrost wagi u was .. mówi się ze dobowo 20-35 g dziecko powinno przybierać .
U mnie jak tak mało przybierał kazano zmienić mleko i wybudzać co 3 h. Położna nie zwróciła na to uwagi ?
Waga urodzeniowa
3225
Równie po miesiącu
4320
-
No właśnie teraz zwróciła. Mówiła ze to może kryzys laktacyjny, ja nie wiem.
No i znowu. O 2 cyc, za chwile drugi. Niespokojny, macha nogami, denerwuje sie, nie sp. O 3:45 50ml mm, zasnął po 20minut ... i śpi 3godz
A co te 3godz ile mleka?Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2018, 06:53
-
Justynuszek wrote:A jak producent mówi 90-120 co 3-4h a on chce jeść co 2? To dawać połowę?
To daj te 90 ml i jak nie zje wszystkiego to znaczy że się najadal. Ale staraj się przy mm pomału wydłużać mu przerwy w jedzeniu żeby nie skończyło się bólem brzuszka. Mm jest cięższe od mleka mamy -
Właśnie wczoraj wieczorem małego męczył trochę brzuch bo w ciągu dnia spał 4 godziny ciągiem i przerwa między jedzeniem była ponad 6 godzin. Wieczorem widocznie chciał nadrobić i wołał o jedzenie co 2 godziny, co się skończyło prezeniem oczywiście i marudzeniem. Ostatni posiłek o 20.00 o 21.00 udało mu się zasnąć i spał do 1.30 A ja razem z nim. Po butli odjechał w swoim łóżeczku A ja zasnąć nie mogłam
kolejna pobudka o 5.00 ale nie dał rady całej porcji, zasnął w trakcie jedzenia i śpi, z przerwa na kupę, nadal.
Od dwóch nocek śpi w swoim łóżeczku, tylko pierwsze usypianie na nic kładę go obok siebie A później przenoszę. Muszę bardzo ale to bardzo podziękować osobie, która podarowała nam szumisiaA ja glupia myślałam że to zbędny gadżet
-
Mysle ze kwestia 2-3 dni i on sam będzie wstanie wytrzymać te 3 h
Akilegna ma racje nie można skracać czasu między karmieniamk na mm bo dziecko się zatwwrdzi.
A może on nie zjada całej porcji bo mu to mleko nie podeszło ?
My tak mieliśmy z bebilonem ze nie zjadał całej porcji zalecanej , nie wchodziło mu .
Zmiana mleka i od razu zaczął wypijać więcej .
Może spróbuj mleko innej firmy ? -
U mnie mały sukces od tygodnia próbowałam małego przyzwyczaić , ze ostatnie mleko w granicach 23-24 i potem dopiero rano koło 6 i dziś w koncu się udało
6 h ciągłego snu od zaśnięcia do przebudzenia .
Ja tez się zapierałam,ze szumis jest bez sensu .. bardzo się mylilam;) młody go uwielbia .Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2018, 08:25
-
Megsss wrote:U mnie mały sukces od tygodnia próbowałam małego przyzwyczaić , ze ostatnie mleko w granicach 23-24 i potem dopiero rano koło 6 i dziś w koncu się udało
6 h ciągłego snu od zaśnięcia do przebudzenia .
Masz złote dziecko