Październikowe szczęścia 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Zuuziaaaa wrote:Moj endo kazał mi zrobić, teściowa (pielęgniarka) zobaczyła moje wyniki i napisała ze to chore ze mam takie wyniki i nic mi nie przepisano i ze wysoka prolaktyna prowadzi do poronienia. A nie mogę nigdzie znaleźć norm dla kobiet w ciazy
-
Ja znalazlam cos takiego:
Kobiety ciężarne
12 tygodni
Jednostki tradycyjne 12-73 ng/ml
Jednostki układu SI 290-1750 mU/l
12-28 tygodni
Jednostki tradycyjne 14-200 ng/ml
Jednostki układu SI 330-4800 mU/l
12-28 tygodni
Jednostki tradycyjne 32-240 ng/ml
Jednostki układu SI 770-5700 mU/l
Wiec przed 12 chyba nie będą duzo mniejsze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2018, 15:34
NatkaZ, Zuuziaaaa lubią tę wiadomość
-
*SmoczycA* wrote:No sama ich nie wymyśliłam;P mysle ze nie ma sie tym co przejmowac,a tesciowa zamiast Cię wspierać to straszy;) trzeba ją ustawić do pionu;)
Ale to ze to choroba cywilizacyjna naszych czasów to już nie słucha :pNatkaZ lubi tę wiadomość
-
Zuuziaaaa wrote:Moja teściowa jest mistrzem. Wywróżyła mi kiedyś jak miałam 16 lat ze będę chorować na tarczyce i teraz sobie przypisuje te „zasługę” ze przecież mi mówiła! :p
Ale to ze to choroba cywilizacyjna naszych czasów to już nie słucha :p
O mamo! A ja myślałam, że moja teściowa to zUo. Jednak przy Twojej, moja to pikuśZuuziaaaa lubi tę wiadomość
Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016 -
NatkaZ wrote:O mamo! A ja myślałam, że moja teściowa to zUo. Jednak przy Twojej, moja to pikuś
Zazdroszczę Wam tych wizyt, ja już bym chciała zobaczyćNatkaZ lubi tę wiadomość
-
Minie Black wrote:Sprawdź sobie doppel herz aktiv mama
Sprawdziłam i są "takie se". Mam niedobór witaminy B12- w tym suplemencie występuję jako cyjanokobalamina, która jest słabiej przyswajalna od metylokobalaminy. No i jest go tylko 3,5 ug (tj. 140% dziennego zapotrzebowania), a przed ciążą przyjmowałam 1000 ug (tj. 40000% dziennego zapotrzebowania).
Witaminy D też jest tylko 5 ug (100% dziennego zapotrzebowania), a ja jestem przy dolnej granicy normy i przed ciążą suplementowałam 1000 ug (2000% dziennego zapotrzebowania). Nie widzę tam witaminy K, a branie witaminy D bez K jest bezskuteczne.
Witamina C tylko 110 mg, a ja brałam do tej pory 1000 Cynku też mało- "tylko" 10mg, brałam 15 do tej pory.
Normy żelaza mam niemal dwukrotnie przekroczone i wolałabym jeszcze dodatkowo go nie suplementować.
Więc chyba zostanę przy moich oddzielnych suplach -
nick nieaktualny
-
Zuuziaaaa wrote:Moja teściowa jest mistrzem. Wywróżyła mi kiedyś jak miałam 16 lat ze będę chorować na tarczyce i teraz sobie przypisuje te „zasługę” ze przecież mi mówiła! :p
Ale to ze to choroba cywilizacyjna naszych czasów to już nie słucha :p -
zrobilam kolejna beta hcg no i wedlug mnie to wyraznie jest po wszystkim bo rosnie ale zupelnie nie miesci sie w normach
5 luty 1165
7 luty 1560
10 luty 2380
pewnie bedzie rosla pomalu poki pecherzyk bedzie i cialko zółte a zarodek i tak nie bedzie sie rozwijał. ;(
Melduje ze dzis usg odpowiada 5 tydzien 5 dni od czwartku po usg zmiana pojawil sie zarodek z serduszkiem mimo dziwnie przyrastajacej becie;(;(. jest akcja serca zarodek CRL2,1mm nie mam pojecia czy miesci sie w normach i czy wszytsko dobrze. lekarz nie kazal juz badac bety bo wyladuje w wariatkowie kazał spokojnie czekac na tym etapie nic zlego sie nie dzieje;) jak długo zobaczymy. dzis urodziny 37 wiec to bedzie najpiekniejszy prezent w życiu szczescie niech trwa.....Ewelka Elka lubi tę wiadomość
-
toyotarav4 wrote:zrobilam kolejna beta hcg no i wedlug mnie to wyraznie jest po wszystkim bo rosnie ale zupelnie nie miesci sie w normach
5 luty 1165
7 luty 1560
10 luty 2380
pewnie bedzie rosla pomalu poki pecherzyk bedzie i cialko zółte a zarodek i tak nie bedzie sie rozwijał. ;(
Melduje ze dzis usg odpowiada 5 tydzien 5 dni od czwartku po usg zmiana pojawil sie zarodek z serduszkiem mimo dziwnie przyrastajacej becie;(;(. jest akcja serca zarodek CRL2,1mm nie mam pojecia czy miesci sie w normach i czy wszytsko dobrze. lekarz nie kazal juz badac bety bo wyladuje w wariatkowie kazał spokojnie czekac na tym etapie nic zlego sie nie dzieje;) jak długo zobaczymy. dzis urodziny 37 wiec to bedzie najpiekniejszy prezent w życiu szczescie niech trwa.....
no to skoro jest serduszko to tylko się cieszyć!!!