X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe szczęścia 2018
Odpowiedz

Październikowe szczęścia 2018

Oceń ten wątek:
  • orchidea33 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondas na katar polecam wode utleniona ,zakrapla sie uszy.

Chicco moze za duzo nazbieralo jej sie sliny ,moj tez tak pokasluje a syropku dla takich malych dzieci chyba nie ma.

Megss super ze wyjazd sie udal

201506021662.png
    zem3qtkfuhpcq4xn.png
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za to ja kaszle ze hej!
    Przez to zrezygnowałam z zabierania małej do naszego lozka rano po wyjsciu męża do pracy. A tak lubilam patrzec jak spi i sie budzi :)

Gdzie mam jechac na majowke?? Poradzcie cos bo chca mi wcisnąć Bieszczady z tesciami. Lubie ich ale zeby od razu urlop... :)

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha też bym się nie zdecydowała na urlop z treściami, a nawet z moimi rodzicami.
    Kiedyś byliśmy ze znajomymi i to też nie było to. Najlepiej nam się odpoczywa jak jesteśmy sami. Zobaczymy jak to będzie teraz z dzieckiem ;)

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • Zuuziaaaa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chicchic trochę Polski zjechałam to mogę coś polecić w zależności co lubisz. W tych miejscach byłam osobiście to mogę coś powiedzieć w razie czego:

Rewa (nie mylić z Rewalem) - mała mieścina nad możem 15 km od Gdyni. Znajdziesz dużo kwater na Booking.com a jak lubicue wyższy standard to polecam hotel Skipper.
    Kretowiny - mała mieścina na Mazurach, tu przede wszystko kwatery prywatne.
    Hotel Aubrecht na Kaszubach - na totalnym zadupiu, nad samym jeziorem, cudo.
    Osrodek Dorota - jeśli lubicie Domki nad jeziorem, 30 km od Trojmiasta.

Na południu lubuje się właśnie w Bieszczadach wiec nie będę Ci polecać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2019, 08:51

ex2b73sb82yeq2e0.png

zpbnvut1l2ii4he1.png

• Justynuszek Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od czwartku dostawał nutramingen i był smarowany maścią cholesterolowa z witaminą A.
    Do poniedziałku było super, jadł po 180-200ml
    A skóra trochę przyjemniejsza w dotyku. W poniedziałek dostał kropek, taka dziwna grubsza wysypka, może coś jak ospa? Ale było ok, wieczorem był bardziej senny. Z poniedziałku na wtorek o 3 na karmienie go wzięłam i miał 39 gorączki. A skóra... Twarda, czerwona pękająca skorupa :(
    Jesteśmy w szpitalu, Kuba tylko śpi, nie je, nie wiedzą co jest. Robią posiew krwi, konsultacje :(

43kth371haww2z0j.png
  • Flavia Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justynuszek, trzymajcie się. Na pewno wszystko się wyjaśni. Dużo zdrowia.

Chic, ja zastanawiałam się nad wyjazdem do Mikołajek na 2 dni. Tylko poczekam, aż Kinga skończy pół roku. Połączę ten wyjazd z wizytą w aquaparku, bo inaczej dzieci się zanudzą ;)

• Zuuziaaaa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justynuszek dużo zdrówka dla synka, na pewno lada dzień sytuacja się poprawi, jesteście pod dobra opieka.

ex2b73sb82yeq2e0.png

zpbnvut1l2ii4he1.png

• ChicChic Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Zuzia. W czerwcu jade z mama i z ewa do mrzezyna, w sierpniu chcemy z mężem ja zabrać w okolice wladyslawowa, chlapowa, karwii itp. Obejrze wiec ta Rewe.
    A. W maju gdzies na południe.. Mieszkamy na Slasku wiec gdzies niedaleko.. Bieszczady sa wg mnie za daleko.

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• edka85 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justynuszek, bądź dobrej myśli. Tu może wchodzić w grę alergia, ale wbrew pozorom wcale nie pokarmowa. Nie pomogło odstawienie od piersi, zmiana diety, maści. Musi zatem być coś innego niż pokarm.

age.png

5️⃣Córka 11.2025
    4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • Megsss Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My byliśmy tydzień z przyjaciółmi ostatnie 4 dni sami z małym i powiem szczerze , ze super nam było samym tez :)

Dziewczyny mieszkające w Niemczech - zazdroszcze wam ilości i wyboru rzeczy dla dzieci .. wczoraj zajechaliśmy do Realna wracając z lotniska w Berlinie .. wybór kaszek , słoiczków i kosmetyków dziecięcych jest świetny !! Zwłaszcza produktów hipp i holle . No i milupa której u nas nie ma ..

Akilegna a może Twój mały ma ten tzw regres snu który pojawia się koło 4 miesiąca ?

A tak w ogóle ... czy wasze dzieci jeszcze ulewaja ? Bo mój mały niestety tak :/ nie zawsze ale potrafi soczyście się ubrudzić ;)

Justynuszek - 3mam kciuki za szybki powrot do zdrowia Kuby !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2019, 11:14

• Cukierniczka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justynuszek trzymajcie się w tym szpitalu!

Ja czuję, że chyba mnie coś bierze, na szczęście moje dziecko daje mi właśnie wypić herbatę z miodem i malinami i jakoś się rozgrzać, może to coś da. Oby przeszło szybko, bo za tydzień mamy szczepienie i nie chcę zarazić Szymka...

atdc3e5euobdwxyo.png
    www.zcukremalbowcale.com
  • orchidea33 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzia bylam w Rewa pieknie tam ,wogole uwielbiam polskie morze.
    Sama mieszkam niedaleko morza ale nie robi takiego wrazenia na mnie jak morze w Polsce :-)

201506021662.png
    zem3qtkfuhpcq4xn.png
  • orchidea33 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierniczka a jak oko?
    My tez za tydzuen szczepimy ...

201506021662.png
    zem3qtkfuhpcq4xn.png
  • orchidea33 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justynuszek duzo zdrowia i sily dla was napewno niedlugo wyjasni sie co to moze byc.trzymam kciuki i daj znac jak juz cos sie wyjasni.

201506021662.png
    zem3qtkfuhpcq4xn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2019, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megss moa Agatka ulewa bardzo i to po każdym karmieniu jest zalana "po pachy". Podobno może ulewach do roku, ale poprawa powinna nastąpić jak zacznie jeść inne rzeczy niż tylko mleko.

• NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutramigen zawiera w składzie mleko tylko bardziej rozdrobnione, więc też może uczulać (u nas tak jest).
    Może to trzydniówka?
    Justynuszek, życzę szybkiej poprawy i powrotu do domu! Trzymajcie się!

Ja też bardzo polecam Hotel Skipper w Rewie :-)

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakies noclegi w okolicach Czorsztyna? Nidzicy??

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• 1Malinka1 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justynuszek zdrówka dla maleństwa, jak najszybszego wyjścia Wam życzę !

Megsss Julka tez ulewa, mimo, że jej się odbije, to potrafi ulać nawet po godzinie. Wcześniej tak nie miała.

Wasze dzieci tez tak strasznie się slinią ? Mała cała w słonie, piąstki w buzi i do tego wciąga dolna wargę do środka.

Z tym spaniem to tez jej się pozmieniało, kładzie się 22-23 i wstaje o 9!(+ 2 pobudki na przebranie i jedzenie ). No i spi z Nami nadal mocno się rzuca przed snem.

f2wlpx9ishio9eby.png
    tb738ribmbqosoos.png
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka, Ewa bardzo sie slini. Wiecznie piastki w buzi, smieje sie ze niedlugo wsadzi obie jednocześnie.
    Sliniaczki zmieniam co chwile i susze. Na zeby chyba zs wczesnie, czytalam ze to dojrzewanie slinianek.

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• monika30 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justynuszek trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze :)
    Mój mały też się mega pcha łapki do buzi :). Od wczoraj dostaje nutramigen LGG i dziś taka kupa że zasral siebie,mnie,przewijak i wszystko dookoła ;) co go wytarlam to znów dolewal haha ;) teraz śpi sobiejuz druga godzinę.

Megsss mówisz że dużo z mężem podróżujecie. Ja też uwielbiam z mężem. Może polecisz nam jakiś kraj który zrobił na Tobie największe wrażenie? :P teraz to wiadomo trzeba się dostosować do dziecka :p

‹‹ 933 934 935 936 937 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ