X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe szczęścia 2018
Odpowiedz

Październikowe szczęścia 2018

Oceń ten wątek:
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka, dobrze, że do domu! Zdrówka dla synka!!!

U nas zaczyna się etap "dokładne mycie podłóg", bo młoda zaczęła wczoraj pełzać do tyłu.
    Na kolejnym dziecku sprawdza się u nas teoria, że wyjazdy bardzo stymulują rozwój.

monika30 lubi tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • katberry Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina ale szybko robi postępy Twój Maluszek! Super.
    Ale ja wam zazdroszcze wyjazdów. U mnie wyjście do piekarni graniczy z cudem :(.

Edka85 straszne to.. mam nadzieje ze juz dobrze z małym.

• Megsss Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas pierwszy ząbek !!
    Faktycznie mały ostatnio się mega ślinił i palce ciagle do buzi ale nie brałam tego do siebie .. a tu taka niespodzianka :)
    Także wszystko zgrało się w czasie .. szczepienie , ząbek .. i tak dzielnie znosi :) masuje mu dziaselka i śmieszne się nadstawia :)

Co do wyjazdów .. my długo się wahaliśmy ... ale klamka zapadła ..
    Co roku mąż ma służbowy wyjazd z klientami na narty .. zawsze jeździłam z nim .. w zeszłym roku nie pojechaliśmy ze względu na ciąże .. ja i tak bym nie mogła jeździć a mąż nie chciał jechać sam no i w tym roku znowu padło zaproszenie ...
    Mały będzie miał skończę 5,5 miesiąca ... dziadkowie zaoferowali pomoc .. ( moi rodzice ) no i .. jedziemy .. nie wiem czy dobrze robię .. jestem rozdarta między miłością i przywiązaniem do dziecka a swoim egoizmem wewnętrznym i ogromna potrzeba czasu we dwoje z mężem .... mix emocjonalny .. zobaczymy czy po 3 dniach wyjazdu nie będę płakać , ze chce do małego ... ale
    cieszę się , ze mam wsparcie rodziny ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2019, 15:54

1Malinka1, Cukierniczka lubią tę wiadomość

• NatkaZ Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    Naprawdę teraz uważajcie, bo jest koniec zimy - początek wiosny i prawdziwy sezon wylęgarni wirusów. U takiego dziecka wystarczy zwykły katar, aby za chwilę zająć dolne drogi oddechowe. U nas zaczęło się w niedzielę, a już we wtorek było obturacyjne zapalenie oskrzeli i szpital.

Dobrze, że już wychodzicie. My początek lutego spędzilyśmy w szpitalu z zapaleniem płuc i obturacyjnym zapaleniem oskrzeli :(

Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
    Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
    Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
    Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016
  • monika30 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W czym podgrzewacie jedzonko ze słoiczków ? W jakiejś specjalnej miseczce ?

• Karo_Wi Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę podgrzewać w miseczce dodanej do podgrzewacza do butelek.

Edka i jak tam synek?

Megss, gratuluję ząbka :) no i odważna jesteś, ja bym nie zostawiła Kingi, ale chyba tylko dlatego, że po prostu nie mam „zaufania” ani do moich rodziców ani do tesciow w kwestii opieki długoterminowej ;)

NiecierpliwaKarolina, ale Twój maluch się szybko rozwija! Kinga dalej nie robi obrotów :D Mam koleżankę z 2 miesiące starszym od Kingi synkiem i tamten tez się rozwija błyskawicznie. Sam siada, raczkuje i powoli przymierza się do wstawania.

gg64e6ydj2x1myxr.png
  • monika30 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo gdzie kupię taka miseczkę ? Bo chce taka która można bezpiecznie podgrzać :)

• ChicChic Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam taka do podgrzewacza ale to byl komplet.

Ewa w koncu zrobila obrot na brzuszek. Ale lezala na boku. Od poczatku do konca chyba jeszcze nie da rady. Ale i tak jestem dumna :)

Wczoraj zaliczylismy pierwszy pobyt z nia w restauracji. Spacerowalismy po parku i nas naszlo na jakis deser. Ale dala rade, najpierw spala a potem spokojnie lezala. Musze ja przyzwyczajać zeby umiala sie zachowac przy ludziach haha :)

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• Megsss Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podgrzewam słoiczek w podgrzewaczu po prostu :) i czasami przekładam do miseczki przed karmieniem ale zazwyczaj mały już tak krzyczy o jeść ze nie ma czasu :)

Karo ja bym teściowej nie zostawiła tez .. ale już kiedyś pisałam ,ze przez mój powrot do pracy moja mama zajmuje się nim od samego początku i świetnie sobie radzi wiec wiem ze będzie w dobrych rękach :)
    Natomiast obawy są tak czy siak ... ale tak już chyba będzie zawsze ... wiec spróbuje oswoić to uczucie .

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2024, 14:13

monika30 lubi tę wiadomość

• edka85 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigdy więcej szpitali...Pisałam, że obawiam się, żeby nie zaraził się tym rsv, ale to co się stało po wyjściu ze szpitala, to przerosło moją wyobraźnię. W sobotę wyszliśmy i w nocy z soboty na niedzielę mały zaczął wymiotować, doszła też biegunka. Całą noc go dopajałam, aby nie doszło do odwodnienia. Biedaczek był cały blady, wymęczony, bez życia. Na szczęście w niedzielę objawy się wyciszyły i w miarę wrócił do normy. Inaczej musiałabym wracać do szpitala na kroplówkę. Ewidentnie zaraził się jaką wirusówką "grypą żołądkową" w tym szpitalu, były tam na oddziale dzieci z takimi chorobami. To jest dla mnie niepojęte.

Piąte w drodze! Będzie dziewczynka 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś mi się wydawało, że to żaden problem zostawić dziecko ze swoimi rodzicami i gdzieś wyjechać (może dlatego, że mój brat tak robi). Teraz to poki co sobie nie wyobrażam. Mało tego już myślę o tym, że będę musiała oddać Agatka do zlobka, a przecież jest taka malutka i bezbronna. Mam nadzieje, że za te kilka miesięcy jak będzie większa to będzie mi łatwiej trochę. Ehh zrobiłam się chyba typowa mamusia :)
    Do podgrzewania mam też albo podgrzewacz do butelek, albo ostatnio kupiłam urządzenie 5w1 i też ma funkcję podgrzewania, chociaż ta miseczka wydaje się całkiem fajna.

katberry, Hedgehog lubią tę wiadomość

• Karo_Wi Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, to był komplet z podgrzewaczem. Słoiczka całego grzać nie będę, tylko wyłożę kilka łyżeczek do tej miseczki- tak, żeby nie grzać jednego dania dwa razy. Mowie oczywiście o początkowym rozszerzaniu diety, gdzie dziecko próbuje po 3 łyżeczki, później tez będę wsadzała cały słoiczek do podgrzewacza.

Hedgehog, podrzucisz link do tej miseczki?

Ojej, Edka, współczuje :( całe szczęście, ze już jest dobrze. Wracajcie szybko do zdrowia!

gg64e6ydj2x1myxr.png
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczynam od dyni 1 marca :)
    Dostalam fajny przewodnik z Bobovity. Zapisałam sie na stronie internetowej i przyslali mi zestaw : poradnik, kaszke bezglutenowa i słoiczek brokulow.
    Chce dawac 1h po mleku pare lyzeczek dyni przez 3 dni, potem brokul, potem marchewka i na koniec 3 dni ziemniak. Pisza ze pierwszy owoc podawac 2 tyg po warzywach... Dlugo. Moze wytrzymam 12 dni :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2019, 09:25

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2024, 14:13

Karo_Wi lubi tę wiadomość

• 1Malinka1 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka zdrówka dla maleństwa , bardzo Wam współczuje.

Mi tez jest bardzo trudno wyobrazić sobie zostawienie Julki z kimkolwiek, ale łatwiej byłoby mi zostawić ja z moją mamą jak teściową, ale myślę, że obie dobrze zaopiekowałyby się. I tak wracam do pracy wiec nie będę miała wyboru. W ogole bardzo zaskoczyła mnie moja młodsza siostra, ma takie super podejście do małej, trzyma ją jak ja i jestem spokojna jak ona ją ma.

Ja nadal dumam nad tym od czego zacząć dietę, na pewno od warzyw, pewnie trudno będzie zdobyć dynie, chyba że są gdzieś mrożone. Myślałam o brokule ale zastanawiam się czy nie jest za ciężka. Dużo czytam, kupiłam książkę, mam paśniczek od mamylekarz, ale nadal mam wiele wątpliwości.

Dziewczyny jaki macie ibuprofen? Muszę zamówić w końcu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2019, 09:46

f2wlpx9ishio9eby.png
    tb738ribmbqosoos.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2024, 14:14

• monika30 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za info :)

Kacpi się zrobił taki mamusiowy że moja mama chciała go wziąść na ręce to ryczal,a na mojego tatę nawet patrzeć nie chciał.

My też startujemy z dynią 4 marca. Czekam na łyżeczki spuni. Ciekawe jakie będą :) Byłam w smyku i jak zobaczyłam ceny krzesełek to oczy mi wyszły. Nie sądziłam że takie drogie,niektóre nawet po 800 zl :/

• Karo_Wi Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hedgehog super ta miseczka! Dorzucę do następnego zamówienia w Gemini.

ChicChic ja tez dostałam prezent od Bobovity :) dokładnie taki sam zestaw jak Ty + jeszcze mieli jakieś osobne promo i wysłali mi mleczną mannę banan + brzoskwinia (z serii porcja zbóż). Muszę przeczytać ten poradnik, bo póki co tylko go przejrzałam i wydaje się fajny.
    Dostałam tez prezent od Hippa (oprócz trojkata do samochodu w ciąży i teczki)- słoiczek marchewka + ziemniak i łyżeczkę. Wysłali mi tez próbki mleka nastepnego.
    Nie pamietam, czy coś jeszcze dostałam. Czekam na próbki mleka z Nan. Uwielbiam dostawać takie paczki- gratisy, zupełnie jak prezenty :) a propo prezentów, kończę dziś 29 lat, a Kinga jutro 5 miesięcy :D

gg64e6ydj2x1myxr.png
  • monika30 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo Wszystkiego co Najpiękniejsze :)

Karo_Wi lubi tę wiadomość

‹‹ 978 979 980 981 982 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ