X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe szczęścia 2018
Odpowiedz

Październikowe szczęścia 2018

Oceń ten wątek:
  • monika30 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukiereczka ja na razie karmię w bujaczku ale przymierzam się do kupienia krzesełka. Muszę poczytać które mają dobre opinie. Polecacie któreś ?

Megsss czy twój mały już zastąpił sobie obiadek słoiczkiem i nie pije mleczka ? Później owoce też będziesz traktować jako pełny posiłek ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2019, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2024, 09:21

• monika30 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mały dziś dostał brokuł i nie był zachwycony. Trochę zjadł i zaczął plakac. Zobaczymy czy jutro będzie to samo ;)

• edka85 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jesteśmy po pierwszej marchewce. I całe ubranie do prania :) Mały zdążył włożyć palce w słoik i wytrzeć o bluzkę, jak również kopnąć moją rękę, gdy mu podawałam łyżeczkę. I tak zawartość wylądowała na spodenkach. Ale generalnie mu smakowało i był zadowolony :)

1Malinka1, katberry, Cukierniczka, Megsss, akilegna♥ lubią tę wiadomość

Piąte w drodze! Będzie dziewczynka 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • Flavia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo, widzę, że już wiele z Was rozszerza dietę. Ja karmię w bujaczku, bo moja jest za mała na krzesełko. Wprawdzie mam z regulowanym oparciem, ale nie do pozycji półleżącej. Poza tym to jest jednak Wielki grat.
    Uważajcie na marchew, bardzo ciężko ją doprać. Jeżeli plamy nie zejdą, to trzeba wystawić na działanie słoneczka.

• Karo_Wi Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z rozszerzaniem diety się jeszcze wstrzymuję. Mam zamiar podawać pokarmy stałe jakieś 2 tygodnie przed skończeniem 6 miesiąca. Wczoraj ważylismy Kingę i ma 6010 gramów na liczniku :) Tyje ponad nomrę i mam nadzieję, że do nastepnego szczepienia (w kwietniu) uda nam się przeskoczyć na wyższy centyl.

Dziewczyny, lepszy sterylizator do butelek do mikrofali czy na prąd? A może zamiast sterylizatora to woreczki do sterylizacji w mikrofali?

gg64e6ydj2x1myxr.png
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podalam dynie i miseczka wyczyszczona. Az sie zdziwilam ze tak zajadala i umiala łyżeczką :)

Ale powiedzcie mi co to jest, ze od jakichs 3-4 dni podaję mleko i nie umie chwycic smoczka i zaczyna sie histeria. Przed kazdym posilkiem placz 10 minut zanin zje.
    I powrot placzliwych wieczorow. Juz bylo tak dobrze!
    Wczoraj wieczorem w ogole nie pila bo tak się darla. Zjadla o 16 i o 19 zasnela bez mleka. Nie wiem o co chodzi ale jestem zalamana tymi humorkami..

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• Megsss Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika mój mały już je samodzielny obiadek zamiast jednego mleka :)
    Na zmianę mięsno - warzywny albo warzywny .
    Ja narazie owoców nie traktuje jako posiłek wiec podaje pół porcji jako przekąskę między dwoma mlecznymi karmieniami .
    Potem chyba przesune je jako podwieczorek o 17.30 . Nie chciałam od początku dawać dwóch niemlecznych rzeczy obok siebie żeby przypadkiem mały nie zaczął odrzucać mleka.. zwłaszcza ze on wcina wszystko aż mu się oczy cieszą:)

U nas jest tak poki co jest tak :
    7.30 mleko
    9.30 ( okolo) owocki ale 60 g max
    11.30 mleko
    14.30 obiadek
    17.30 mleko
    20.30 mleko z kleikiem

No i dziś nastąpił ten wielki dzień kiedy mały przespał cała noc bez dokarmiania nad ranem ;) także chyba szampan na śniadanie :p

Ja nie idę wg schematu ani bobovity ( chociaż do nich mi bliżej ) ani hipp tylko wg książki takiego amerykańskiego pediatry ( kiedyś o niej pisałam )

Co do krzesełek ja już kupiłam i mam Safety 1st Timba

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2019, 08:45

monika30 lubi tę wiadomość

• akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    My jesteśmy po pierwszej marchewce. I całe ubranie do prania :) Mały zdążył włożyć palce w słoik i wytrzeć o bluzkę, jak również kopnąć moją rękę, gdy mu podawałam łyżeczkę. I tak zawartość wylądowała na spodenkach. Ale generalnie mu smakowało i był zadowolony :)

U nas hitem jest kichanie z pełną buzia :D wszystko wtedy jest upaprane włącznie ze mną ;)

Megsss, edka85, Cukierniczka lubią tę wiadomość

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beni robi postępy A mama dumna. Od wczoraj przymierza się do pozycji czworaczej :) chociaż narazie to wygląda bardziej jak babskie pompki ;) ale i tak cieszę się że fizjoterapia daje efekty :)

monika30 lubi tę wiadomość

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy wasze dzieciaczki też już wszystko łapią co mają pod ręką? Mój jakby się wściekł, bierze w łapkę co popadnie. Nawet jak go noszę na rękach, to wyciąga dłonie i bierze po drodze to po co akurat sięgnie. Ostatnio złapał dwoma rękami butelkę i rzucił nią o podłogę. Dobrze że to był plastikowy kubuś...

Piąte w drodze! Będzie dziewczynka 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • AnnaManna Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2019, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka85, u mnie jest tak samo. Ostatnio zacisnęła rece tak mocno na zelazku, że musiałam ją od niego odrywać prawie siłą

edka85 lubi tę wiadomość

ijpbio4pgzuzz66o.png
  • Cukierniczka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka u nas to samo. Sensem życia Szymka jest łapanie rzeczy i wkładanie ich do buzi :P czasem jak marudzi i chcę go uspokoić to biorę na ręce i w przedpokoju sobie stoimy przy kartkach i Szymek sobie może łapać do woli wtedy :P

edka85 lubi tę wiadomość

atdc3e5euobdwxyo.png
    www.zcukremalbowcale.com
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech. U nas jak zwykle od 5 dni wieczorna histeria zaczynajaca sir punkt 18.30 i do 19. 30 trwająca.
    I znowu nie wypila mleka bo jak tylko zblizalam butelke to placz od nowa. O dziwo wypila z 200 ml wody. Tylko buteleczka z woda ja uspokaja. Dziwne no nie? Jakis etap skoku?

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2019, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Katiuszaaaa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To my dziś odważnie ;) podałam pierwsza łyżeczkę z sokiem marchewkowym robiłam sama z super eko marchewki, ja podjarana strasznie a Kagoda bez entuzjazmu Wypiłam pare łyżeczek i tyle ani to zdziwienie ani zaskoczenie a nie nic kamienna twarz, może z bardziej ciapkowatym będzie lepiej bo sok bez rewelacji.

• 1Malinka1 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka u Nas to samo, czasem wydaje mi się, że zgarnelam wszystko w zasięgu małej , a patrzę ona już coś trzyma w rękach. Teraz już naprawdę trzeba uważać :D moje włosy już odczuwają sile jej dłoni :D

Hedgehog ja nie podaje wody w ogole. Ostatnio widziałam kobietę w przychodni, która podawała wodę 1,5 miesięcznej dziewczynce i zastanawiam się kiedy zacząć. Pewnie rozpoczęcie rozszerzanie diety będzie odpowiednim momentem.

Jesteśmy po chrzcinach córeczki kuzyna mojego M. Jak tylko rozpoczęła się msza mała zaczela płakać, wie musiałam wyjść i godzinę z nią spacerować. W restauracji uśmiechała się, ale byla tak bardzo zainteresowania wszystkim wokół, ze próby karmienia kończyły się płaczem. W efekcie nie jadła 5 godzin i pod koniec była mega marudna. W domu u teściów złapała cyca momentelnie, na szczęście bo mega mnie bolał już.

f2wlpx9ishio9eby.png
    tb738ribmbqosoos.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2019, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Megsss Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój tez niechętnie pije wodę teraz szczerze mówiąc ..niby przy rozszerzaniu diety trzeba dopajac ..ale na sile nie ma co.. zwłaszcza , ze nie ma problemów z wyproznianiem . Jak byliśmy na wakacjach to pił chętnie bo było ciepło wiec może faktycznie pozwolić żeby sam decydował ...
    Lekarka mówiła ,ze podawać na łyżeczce albo strzykawka ..ale może spróbuje tego kubeczka doidy cap.. czy któraś z was testowała ?

• Moll Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2019, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak testowałam ale narozlewlam mleko na ubranko, młoda coś tam ciumkala ale chyba chodzi jej bardziej o kubeczek niż mleko, musimy jeszcze pocwiczyc

km5si09kuaztknwb.png
‹‹ 984 985 986 987 988 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ