X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe szczęścia 2018
Odpowiedz

Październikowe szczęścia 2018

Oceń ten wątek:
  • AnnaManna Ekspertka

Wysłany: 28 lutego 2019, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas z tym jedzeniem jest różnie. Wczoraj zjadła mniej, a dziś o godzinie 12 jest już prawie 500ml.
    Zjadła o 11:15, a po godzinie zaczęła histerycznie płakać, tak że pierwszy raz widziałam i słyszałam taki wrzask. Trochę się przestraszyłam, ale okazało się że była głodna. Wyszło na to, że w przeciągu godziny zjadła 270ml.
    Ważymy ją co piątek, ale pewnie i tak waga nie będzie mnie zadowalać. W zeszłym tygodniu było 5850g, zobaczymy jutro.
    A

ijpbio4pgzuzz66o.png
  • Katiuszaaaa Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj matko ale miałam dziś po szczepieniach księżniczkę dramatu!

Pytałam o rozszerzanie diety powiedział dr żebym już zaczęła w kolejności ok 2-3tyg warzywa później dołączyć owoce i kaszki z tym wyrobić się do 6m a w okolicach 6 dołączać mięso i ryby.

Zacznę chyba od następnego weekendu bo Nie chce po szczepieniu odrazu jej jeszcze dieta męczyć.

• monika30 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z hippa fajnie nawet ten schemat rozszerzenia diety jest opisany,tylko że tam pisze że ok 6 miesiaca już tylko dwa razy dziennie mleko A na wieczór kaszka. To by były już 3 posiłki następujące mleko. Tak może być ?

• monika30 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orientujecie się czy w tych sloioczkach np po 7 miesiącu są kawałki ? Czy tylko papki ?

• akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moll wrote:
    U nas nie ma szans na drugie dziecko, nie mam żadnej pomocy, mąż pomaga wieczorami i w weekendy od dziadków brak wsparcia tylko takie ukryte pretensje: dlaczego płacze? pewnie zjadła twój włos, nie możesz jeść tego tego i tamtego, a tak w ogóle to płacze bo jest głodna ;-)
    Przed porodem miałam obiecane wsparcie, wyszło tak że go nie mam, dziadków nawet nie chce mi się odwiedzać przez te ich pretensje :-( samej jest ciezko, zmęczenie dopada po pobudkach nocnych
    U nas zasypianie nocne jest straszne i jest coraz gorzej, bujamy na rękach a i tak jest wielki ryk zanim zaśnie, od ostatniej drzemki ok 1,5 godziny więc nie jest przemęczona , może to odreagowanie całego dnia albo skok rozwojowy? Jakie rady jak to zmienić? Rytual przed spaniem to masaz, ubranie w śpiworek, szumiś, śpiewanie aaa kotki dwa

Może zrezygnuj że spiworka? Mój też to odrzucił. Śpi w samym pajacu i pod cienkim kocykiem. Jak było cieplej to spał w samym body, nogi musiały być gołe bo był krzyk. A i okrywam to kocem dopiero jak usnie bo inaczej zarzuca sobie go na głowę

Moll lubi tę wiadomość

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas z tą pomocą męża jest różnie. Głównie to ja zajmuję się małym bo mąż wiecznie w pracy. Są spiecia i pewnie jeszcze nie jedna wielka kłótnia przed nami. Dlatego też to jeden z wielu powodów przeciwko drugiemu dziecku :/

My po bilansie i Ben przekroczył już 10kg! Wg pomiarów z grudnia nie przybył mu żaden centymetr. Nie chce mi się jakoś w to uwierzyć. Obstawiam błąd pomiaru. Body i pajace nosi rozmiar 80. Bluzy i kurtki 86 a spodenki 74.
    No i z tego względu mam mu nie podawać kaszek i mniej owoców, więcej warzyw i mieska

Gadula się z niego straszna zrobiła, czasem usłyszę coś w stylu mama ale to raczej nieświadome
    Obrotów samodzielnych nadal brak ale już jest bardzo blisko. Mimo to fizjoterapie ciagniemy dalej.

Nocki nadal w całości przespane bez jedzenia co mnie bardzo cieszy :) Czasami się przebudzi ale podam smoka i śpi dalej :)

Ostatnio też nie bardzo chciał pić wodę z butelki więc dałam mu w niekapku z canpola i teraz jak złapie to oddać nie chce ;)

Ja podawałam tak jak Megss, najpierw pojedyncze warzywka, później łączone. Dalej warzywa z mieskiem i rybą. Tu mięso i ryby są od 4mż ale wyszło tak, że dostał bliżej 5. Teraz już wcina wszystko co nie jest zielone ;) Za kilka dni zaczniemy że sloikami od 6 m-ca. Tak ogólnie to idzie ok nam to rozszerzenie i ilość butelek mleka też się zmniejszyła

A tu mój grubasek

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/33d5e0c50806.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5e88d5847f6a.jpg

monika30, Ewel., NiecierpliwaKarolina, Marcelina715, AnnaManna lubią tę wiadomość

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika30 wrote:
    Orientujecie się czy w tych sloioczkach np po 7 miesiącu są kawałki ? Czy tylko papki ?

Raczej już z takimi małymi grudkami te słoiczki

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • monika30 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akilegna,ale słodziak :D jacieee ile ma włosów :D to mój Kacpi jednak jest lysolkiem ;).

akilegna♥ lubi tę wiadomość

• ChicChic Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale fajny. Mam taka sama mate :)

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• Megsss Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słodziak !! I nie wyglada na swoją wage :)
    U was już tak ciepło , ze leży na dworze bez czapy i całego osprzętu ?:D

• ChicChic Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie! Tez zauwazylan!
    Ja jeszcze zakladam kombinezon. Ale juz bez spi worka. Natomiast dzis zalozylam polarowy sweterek i wsadzilam do spiworka.

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• Cukierniczka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś czeka z rozszerzaniem do 6 miesiąca?

I w czym karmicie maluchy? Przymierzam się do tematu i już się prawie z mężem pokłóciłam o to haha pierwszy raz od nie pamiętam kiedy. Macie specjalne krzesełka czy karmicie w bujaczkach albo np. na kolanach? Chodzi mi o same początki rozszerzania jak dzieci nie siedzą jeszcze.

atdc3e5euobdwxyo.png
    www.zcukremalbowcale.com
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierniczka wrote:
    Dziewczyny, czy któraś czeka z rozszerzaniem do 6 miesiąca?

I w czym karmicie maluchy? Przymierzam się do tematu i już się prawie z mężem pokłóciłam o to haha pierwszy raz od nie pamiętam kiedy. Macie specjalne krzesełka czy karmicie w bujaczkach albo np. na kolanach? Chodzi mi o same początki rozszerzania jak dzieci nie siedzą jeszcze.
    Ja :-)
    A karmić będę w krzesełku, ale nasze się rozkłada do pozycji półleżącej i leżącej.

Cukierniczka lubi tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierniczka, ja czekam :)

• Katiuszaaaa Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno na piersi można czekać dłużej ale na mm szybciej się rozszerza.

Moja ma 4m i tylko na piersi ale ona jest tak strasznie zainteresowana jedzeniem ze szok, czasem jak jem obiad to ona ani na sekundę wzroku nie spuści do buzi ładuje absolutnie wszystko jak nie jest głodna to pierś ja nie interesuje więc wszystko wskazuje na to ze jest gotowa to po co czekać, a chce bardzo powoli rozszerzać wiec mi zejdzie pewnie z miesiąc z warzywami tylko.

• akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megsss wrote:
    Słodziak !! I nie wyglada na swoją wage :)
    U was już tak ciepło , ze leży na dworze bez czapy i całego osprzętu ?:D

W tgm momencie jak robiłam foto było 20 stopni w cieniu. Długo tak nie polezeliśmy bo słońce bardzo mocno przygrzewało. Od dziś deszcze niestety ale jak było tak ładnie to na spacer ubieralam mu tylko body z długim, rajstopki, spodnie, grubsze skarpety, polarowa bluza z kapturem i cienką czapkę. Przykrywalam tylko kocykiem z minky i było ok. W spiworze by się zgotowal

Może i nie wygląda na swoją wagę ale czują ją moje plecy haha Zresztą każdy tak mówi, że on taki mały się wydaje A jak chcą to podnieść to wielkie zdziwienie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2019, 07:08

Megsss lubi tę wiadomość

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierniczka ja mam też krzesełko rozkładane do pozycji leżącej A daje mu w takiej pollezacej. Na kolanach z moim klopsem byłoby mi strasznie niewygodnie.

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • Megsss Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę u nas ani razu nie było jeszcze tak ciepło .. ale tak to już jest na północy :) zimna nas oszczędza bo w tym roku to ani razu nie było porządnej śnieżycy ale lwiosna i lato chłodniejsze niż na południu :)

Ja karmie w babybjornie poki co ale krzesełko już kupiłam natomiast mój jeszcze nie jest gotowy do
    Końca żeby w nim siedzieć .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2019, 07:26

• 1Malinka1 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akilegna o Boziu jaki słodziak i ta czuprynka <3

Cukierniczka ja czekam. Mam krzesełko, ale też bujaczek blokujący się w pozycji półleżącej, ale jeszcze mamy czas, malutka pewnie fizycznie jeszcze się zmieni.

akilegna♥, Cukierniczka lubią tę wiadomość

f2wlpx9ishio9eby.png
    tb738ribmbqosoos.png
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas i porządna zima była w tym roku i pewnie upalne lato będzie. Całe 22 lata mieszkałam na północy Polski więc znany mi to klimat. Chociaż za dzieciaka to i zimy ostre były ;)

Megsss lubi tę wiadomość

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
‹‹ 983 984 985 986 987 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ