X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne PAŹDZIERNIKOWE TESTOWANIE 2017:)
Odpowiedz

PAŹDZIERNIKOWE TESTOWANIE 2017:)

Oceń ten wątek:
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ankakalina1987 wrote:
    A ciągnie was czasem podbrzusze?

Anka, zdarza się, że coś ciągnie. Głównie z prawej strony, ale wtedy muszę po prostu się położyć. To normalne :-)

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Ankakalina1987 Przyjaciółka

Wysłany: 12 listopada 2017, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff, bo mnie jak coś ciągnie to się od razu stresuje, bo z pierwszej ciąży pamiętam to ciągniecie , pojawiło się jednak ono dużo później. Też mnie bardziej rwie po prawej stronie.

z pcos po 7 miesiącach starań, 30 lat

34bwskjohqgssojf.png
  • Paulina.G Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ankakalina1987 wrote:
    A ciągnie was czasem podbrzusze?
    Mnie też ciągnie.. i kłuje czasami, więc to chyba normalne ;)

3i499vvjspjyuavk.png
  • Loonie Przyjaciółka

Wysłany: 13 listopada 2017, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie ciągnie i kłuje prawie ciągle :P

uwo9skjoieytvyfx.png

Z niedoczynnością
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wydaje, że nasze terminy będą jeszcze do weryfikacji przez gina, bo ja miałam @ 3 pazdziernika, a ovu 20 i ciaza własnie młodsza o te 3-4 dni niż wynika to z @.

Kashanti- ciezarne zwierze?! Nie dziwie sie, ze masz nerwa... ja pije meliske i polecam :)pije razem z młodzszą córą, strasza gardzi :P

wypryski:ja nie mam :D ogólnie ładnie wyglądam :) ale nie pamietam, jak to bylo z dziewczynami... wiecie my celowaliśmy w chłopca :P i pozycje, seks dniu ovu i po etc ale pewnie będzie Marysia :D jakoś w syna nie wierzę, poza tym moje dzieczyny byłyby poszkodowane, bo u Nas same babeczki i jest duże parcie na chłopca...

któraś też nie może spać? Ja od 5 chodzę... już pranie mam zrobione, zmywarka rozpakowana, zaraz młodszą budzę i zaprowadzam do teściowej (wozi ją do p-kola) a sama skocze na małe zakupy :)

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loonie wrote:
    Mnie ciągnie i kłuje prawie ciągle :P

więzadła w macicy sie rozciągają :)

Moja koleżanka brała anty, KP syna i w pewnym momencie jak on miał jakoś 13/14 mcy miała takie ciągniecie etc... poszla do gina, myslała ze ma raka, mieśniaki- coś strasznego, a tu ciąża bliźniacza :P i załamka... jeden bliźniak się wchłonął ok 10 tc i teraz jest Hanka, która ma 1,5 roku :D więc ciągniecia są normalne. Ja jestem po 2cc i mnie też cos ciagnie etc ale ja się obawiam zrostów

• terka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anecz_kaa widzę ze jesteśmy w idealnie tym samym momencie ciąży ;) tez @ 3 owu 20 moze 21 ale program twierdzi ze 20 i tak mam wykres :D zobaczymy w środę co słychać u malucha ;)

Kurczę poza zmęczeniem i pragnieniem większym nie czuje absolutnie żadnych objawów. Dziewczyny uspokójcie mnie troche że tak po prostu jest i to niczego złego nie oznacza...

po_prostu_ja, anecz_kaa lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • po_prostu_ja Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Anecz_kaa widzę ze jesteśmy w idealnie tym samym momencie ciąży ;) tez @ 3 owu 20 moze 21 ale program twierdzi ze 20 i tak mam wykres :D zobaczymy w środę co słychać u malucha ;)

Kurczę poza zmęczeniem i pragnieniem większym nie czuje absolutnie żadnych objawów. Dziewczyny uspokójcie mnie troche że tak po prostu jest i to niczego złego nie oznacza...

Spokojnie, ja nawet zmęczenia nie odczuwam. Martwiłam się, ale teraz próbuje się uspokoić, przecież nie każda ciąża wiąże się z Mdłościami itd. ;)

3i499vvjq8tpbt16.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po_prostu_ja wrote:
    Spokojnie, ja nawet zmęczenia nie odczuwam. Martwiłam się, ale teraz próbuje się uspokoić, przecież nie każda ciąża wiąże się z Mdłościami itd. ;)

Haha nie no za mdłościami nie tęsknie :D ale wcześniej więcej rzeczy odczuwałam... Ostatnio jak tak miałam zrobiłam bete i była super a dzisiaj znów świruje... Pewnie dlatego że pol nocy nie spalam zmęczona jestem i za dużo mysle... Na szczęście w środę lekarz, mam nadzieje ze zobaczę juz ❤ pięknie pikające dla rodziców ;)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie mdłości kończą... Od rana do nocy. Nie mogę patrzeć na jedzenie. Schudłam 2 kg. Trochę na chwilę pomaga imbir ale już mi zbrzydl jego smak... Ile to jeszcze będzie trwało...?

8p3os65gnm7ai4h9.png
  • KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co śmieszne to że wszystko co zjem smakuje mi słodko. I mam słodko w buzi ciągle. Słodyczy nie jem. Żadnych. Nawet na ulubione Kasztanki patrzeć nie mogę...

8p3os65gnm7ai4h9.png
  • kashanti Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, dzis dzwonilam do lekarza po wyniki badan na wit. D i mimo suplementacji (suplementy dla ciezarnych pfizer) okazuje sie, ze mam niedobor... w srode lekarz i dostane info co mam jesc... Sprawdzalyscie wit. D ? Ponoc przez polozenie geograficzne w PL / DK wiekszosc kobiet w ciazy ma nidobory...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2017, 09:43

• KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile jednostek bierzesz?

8p3os65gnm7ai4h9.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kashanti wrote:
    hej, dzis dzwonilam do lekarza po wyniki badan na wit. D i mimo suplementacji (suplementy dla ciezarnych pfizer) okazuje sie, ze mam niedobor... w srode lekarz i dostane info co mam jesc... Sprawdzalyscie wit. D ? Ponoc przez polozenie geograficzne w PL / DK wiekszosc kobiet w ciazy ma nidobory...
    Biorę wit d2000 od stycznia gin jak zaczęliśmy się starac kazała brac właśnie w powodu niedoborów w naszej szerokości geograficznej brałam tez Ovarin tam tez jest wit d, ale w mniejszej dawce.Powiedziala, ze nie mam kupować jakieś drogiej wit d bo to nie ma sensu kupiłam Molekin.Miesiac przed pozytywnym testem zrobiłam sobie z ciekawości poziom wit d i kw foliowego i oba były w górnej granicy normy wiec fajny wynik. Zapytałam endo czy mam odstawić teraz i zostać tylko przy Ovarinie powiedział, ze nie bo dxiecko teraz będzie pobierało tez swoje i ta dawka jest ok.Biore tez jodid

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Vanillaice Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, dziś dostałam plamienia- niedużo , zobaczyłam jasno różową krew na papierze przy załatwianiu się ;/ ... zrobiłam betę, wynosi 6697 (w czwartek było 2652). Wg kalkulatora w normie ale przyrost tylko 60% . Jestem załamana ;(, szukam lekarza, kt. mnie dziś przyjmie ..

Kasia27
    p19uyx8dgi2niu08.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:

o kurcze :) to ciekawa jestem czy już będzie serducho :) ja jak byłam w czwartek była sam pęcherzyk 3mm, teraz idę w poniedziałek :)

• Loonie Przyjaciółka

Wysłany: 13 listopada 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanillaice wrote:
    Dziewczynki, dziś dostałam plamienia- niedużo , zobaczyłam jasno różową krew na papierze przy załatwianiu się ;/ ... zrobiłam betę, wynosi 6697 (w czwartek było 2652). Wg kalkulatora w normie ale przyrost tylko 60% . Jestem załamana ;(, szukam lekarza, kt. mnie dziś przyjmie ..
    W tej sytuacji na pewno ktoś Cię przyjmie. Nie denerwuj się na zapas, bo z pewnością to nie pomoże! Trzymaj się <3

uwo9skjoieytvyfx.png

Z niedoczynnością
  • Sońkaa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mam mdłości i innych przykrości ;) Ogólnie się cieszę, ale też czasem się tym martwię...
    Cyc mnie raz boli, raz nie, brzuch to samo. W czwartek wizyta, wszystkiego się dowiem.

10 cs szczęśliwy <3

ckaiyx8d0qvwe3ub.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanillaice wrote:
    A robilas z beta może progesteron ?Musisz się uspokoić bo stres tez może mieć wpływ i najlepiej położyć ja miałam kilka razy brązowe plamienia jak dużo chodziłam czy dzień był męczący, ale u mnie od początku niski prog i biorę dupka i luteinę

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Vanillaice Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    A robilas z beta może progesteron ?Musisz się uspokoić bo stres tez może mieć wpływ i najlepiej położyć ja miałam kilka razy brązowe plamienia jak dużo chodziłam czy dzień był męczący, ale u mnie od początku niski prog i biorę dupka i luteinę
    Progesteron robiłam z pierwszą betą i był w normie - wynosił 34. Martwię się nie tylko plamieniami ale też niskim przyrostem bety. Rzeczywiście pow 6000 zwalnia ale tak od razu? ;(.

Kasia27
    p19uyx8dgi2niu08.png
‹‹ 41 42 43 44 45 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ